X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika BOCIAN - Szczecin
Odpowiedz

Klinika BOCIAN - Szczecin

Oceń ten wątek:
  • Lońka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co ja wiem to juz robią inseminacje ale jeżeli wykorzystujecie swoje nasienie a nie z banku od dawcy. 😉

2017-2020(4 IVF,6 ET, IUI)

age.png
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem że nie na temat..
    Prosze tylko o udostępnienie Facebook Instagram gdzie się da

https://www.siepomaga.pl/waleczny-janek

Sylwia211987
  • awola Znajoma

Wysłany: 18 listopada 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia211987 wrote:
    Jestem w totalnym szoku... Moje jajniki się naprawiły,,,, wygląd ogólny, pęcherzyków od cholery.. PC w szoku🤣 mówi że zdarza sie ale rzadko.... Ogarniam wyniki stymulacja i lecimy
    Na dniach ma być Podpis i będzie można robić punkcje w Szczecinie

Daj proszę znać jak będą mieć już ten podpis i będzie można działać 😊 Czekam na transfer z zarodków, które cierpliwie czekają na przeniesienie z Vitro do Bociana 🥰

• sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awola wrote:
    Daj proszę znać jak będą mieć już ten podpis i będzie można działać 😊 Czekam na transfer z zarodków, które cierpliwie czekają na przeniesienie z Vitro do Bociana 🥰
    Wiesz co zaglądaj na forum ja prędko nie będę w klinice muszę brać suplementy jakiś czas, ogarnąć wyniki ale dziewczyny na wątku na pewno wcześniej będą miały Jakieś informacje😊

Sylwia211987
  • Lońka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zadzwoniłam do bociana Pani mi powiedziała po wczesniejszym zapytaniu pan położnych czy już coś wiedzą odnośnie procedur, że prawdopodobnie do końca miesiąca nie ruszą 🙈😳 ale mówiła żebym też spróbowała zapytać PC bo może mieć lepsze info. Także, tak!

age.png
  • awola Znajoma

Wysłany: 18 listopada 2020, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pozostaje nam nadal czekać 😉

• Lońka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awola wrote:
    To pozostaje nam nadal czekać 😉
    Niestety tak. 🙈😀

age.png
  • Misiunciuncia Znajoma

Wysłany: 19 listopada 2020, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dr prosił żebym na piątek na wizytę o 11.40 zrobiła badania Insuliny na czczo i mam takie pytanie gdzie jest szansa że wynik będzie najszybciej wykonany bo dopiero w piątek w Szczecinie mam szanse zrobić to badanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam 🙂

Ja dziś po inseminacji u P.C . Czy ktoś jeszcze jest ze mną w team i bedziemy odliczać razem do testowania ?🙂

Lońka, Lilii lubią tę wiadomość

• PaniM Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1991 wrote:
    Cześć wam 🙂

Ja dziś po inseminacji u P.C . Czy ktoś jeszcze jest ze mną w team i bedziemy odliczać razem do testowania ?🙂
    O czyli mam potwierdzenie ze juz robią inseminacje. Ja myślałam że na najblizszym cyklu podejde. Jednak miałam badanie droznosci robione i teraz @ się opóźnia. A powiedz mi czy miałaś wszystkie wyniki badań łącznie z chlamydia przed inseminacja? Bo mi doktor powiedział że w 10 dniu cyklu jak będę na wizycie to mi pobierze wymaz na chlamydie a ponoć na wynik czeka się około 2 tygodniewiec się obawiam żeby nie bylo tak że przez brak wyniku nie będę mogła podejść do iui jeśli owulacja nadejdzie.

• PaniM Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1991 wrote:
    Cześć wam 🙂

O czyli mam potwierdzenie ze juz robią inseminacje. Ja myślałam że na najblizszym cyklu podejde. Jednak miałam badanie droznosci robione i teraz @ się opóźnia. A powiedz mi czy miałaś wszystkie wyniki badań łącznie z chlamydia przed inseminacja? Bo mi doktor powiedział że w 10 dniu cyklu jak będę na wizycie to mi pobierze wymaz na chlamydie żebym nie musiała specjalnie przyjeżdżać bo mam prawie 200km a ponoć na wynik czeka się około 2 tygodniewiec się obawiam żeby nie bylo tak że przez brak wyniku nie będę mogła podejść do iui jeśli owulacja nadejdzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2020, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniM wrote:
    O czyli mam potwierdzenie ze juz robią inseminacje. Ja myślałam że na najblizszym cyklu podejde. Jednak miałam badanie droznosci robione i teraz @ się opóźnia. A powiedz mi czy miałaś wszystkie wyniki badań łącznie z chlamydia przed inseminacja? Bo mi doktor powiedział że w 10 dniu cyklu jak będę na wizycie to mi pobierze wymaz na chlamydie żebym nie musiała specjalnie przyjeżdżać bo mam prawie 200km a ponoć na wynik czeka się około 2 tygodniewiec się obawiam żeby nie bylo tak że przez brak wyniku nie będę mogła podejść do iui jeśli owulacja nadejdzie.

U mnie trochę na szybko , bo razem z p.c pracujemy w jednym
    Zakładzie. Wiec miałam stymulację ( miałam wirusowe z krwi zrobione) a we wtorek robili więcej badań bo brakowało według ich procedur. Wiec miałam cytologię , chlamydie z pochwy. Ale że mam stałego partnera i stare badania straciły ważność wiec wiemy ze nic tam negatywnego nie ma.

Jestem dobrej myśli bo oni musza sobie teraz wyrobić renomę i beda robić wszystko zeby polepszyć sobie statystki , takie mam wrażenie

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2020, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na chlamedie fakt , 2 tyg. Czekania

• PaniM Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2020, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1991 wrote:
    U mnie trochę na szybko , bo razem z p.c pracujemy w jednym
    Zakładzie. Wiec miałam stymulację ( miałam wirusowe z krwi zrobione) a we wtorek robili więcej badań bo brakowało według ich procedur. Wiec miałam cytologię , chlamydie z pochwy. Ale że mam stałego partnera i stare badania straciły ważność wiec wiemy ze nic tam negatywnego nie ma.

Jestem dobrej myśli bo oni musza sobie teraz wyrobić renomę i beda robić wszystko zeby polepszyć sobie statystki , takie mam wrażenie

A czym byłaś stymulowana? Ja właśnie wszystkie wyniki robiłam u nich oprócz cytologi bo jeszcze miałam ważna od poprzedniego ginekologa a mam wlasnie wszystko oprócz chlamydi przez winę laboratorium alab. I niestety ciągle czekam na okres który już tydzień się spóźnia żeby zacząć przyjmować lamette (letrozol).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2020, 07:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniM wrote:
    A czym byłaś stymulowana? Ja właśnie wszystkie wyniki robiłam u nich oprócz cytologi bo jeszcze miałam ważna od poprzedniego ginekologa a mam wlasnie wszystko oprócz chlamydi przez winę laboratorium alab. I niestety ciągle czekam na okres który już tydzień się spóźnia żeby zacząć przyjmować lamette (letrozol).

Aromek od 3-7. I potem po monitoringu ten estrofem bo miałam endometrium 7mm, a po tym leku skoczyło na 11mm. (zażywałam go dopochwowo)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam zrobić progesteron

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniM wrote:

Też będziecie podchodzić do IUI ? A czym spowodowane takie opóźnienie w okresie?

• PaniM Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2020, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że przez badanie droznosci bo miałam w tym miesiącu hycosy po którym plamilam prawie tydzień czasu. Chociaż już się zaczynam denerwować czemu tak się spóźnia i myślę żeby w tym tygodniu zgłosić się do lokalnego ginekologa zobaczyć co tam się dzieje.

• maya Debiutantka

Wysłany: 23 listopada 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wizytę 1.12 już taką rozpoczynającą stymulację do in vitro, kurczę mam nadzieje, ze do tego czasu będą mieli podpis bo zależy mi żeby punkcję i transfer w Szczecinie zrobić

• Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Nie wiem czy ktoś mnie jeszcze pamięta ale jestem z grupy vl Szczecin, byłam pacjentka najpierw dr PC po 1 ivf przeniosłam się do TB gdzie mieliśmy 2 ivf ale jeszcze w Gamecie w Rzgowie. Mamy 1,5 roczną córkę, brak mrozakow ale myślimy o 2 dziecku. Mimo nie zdiagnozowanej przyczyny pozostaje nam chyba tylko ivf 😔
    Cieszę się że Bączek ma teraz swoją klinikę i nigdzie nie trzeba już jeździć i może to też zaważyło na naszej decyzji dlatego po Nowym roku chce iść na wizytę do niego.
    Czytam co jakiś czas forum co u Was, jak klinika się rozkręca i co się dzieje.
    Trochę obawiam się też całej sytuacji politycznej o zakazie aborcji i nie wiadomo co z badaniami prenetalnymi 😬😬
    A mino to i tak pójdę chyba do dr zobaczę co i jak i czy ma jakiś plan na nas, skoro nic się jeszcze przez te 1,5 roku nie zadziało 😔

oregano84 lubi tę wiadomość

IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek :(
    2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤

2024-powrót do gry
    09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
    2 ❄️❄️
    10.2024 2 transfer 👎
    11.2024 3 transfer 11dpt beta 42.5 , beta spadła cb 👎
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ