X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika BOCIAN - Szczecin
Odpowiedz

Klinika BOCIAN - Szczecin

Oceń ten wątek:
  • Lońka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co ja wiem to juz robią inseminacje ale jeżeli wykorzystujecie swoje nasienie a nie z banku od dawcy. 😉

2017-2020(4 IVF,6 ET, IUI)

age.png
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem że nie na temat..
    Prosze tylko o udostępnienie Facebook Instagram gdzie się da

https://www.siepomaga.pl/waleczny-janek

Sylwia211987
  • awola Znajoma

Wysłany: 18 listopada 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia211987 wrote:
    Jestem w totalnym szoku... Moje jajniki się naprawiły,,,, wygląd ogólny, pęcherzyków od cholery.. PC w szoku🤣 mówi że zdarza sie ale rzadko.... Ogarniam wyniki stymulacja i lecimy
    Na dniach ma być Podpis i będzie można robić punkcje w Szczecinie

Daj proszę znać jak będą mieć już ten podpis i będzie można działać 😊 Czekam na transfer z zarodków, które cierpliwie czekają na przeniesienie z Vitro do Bociana 🥰

• sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awola wrote:
    Daj proszę znać jak będą mieć już ten podpis i będzie można działać 😊 Czekam na transfer z zarodków, które cierpliwie czekają na przeniesienie z Vitro do Bociana 🥰
    Wiesz co zaglądaj na forum ja prędko nie będę w klinice muszę brać suplementy jakiś czas, ogarnąć wyniki ale dziewczyny na wątku na pewno wcześniej będą miały Jakieś informacje😊

Sylwia211987
  • Lońka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zadzwoniłam do bociana Pani mi powiedziała po wczesniejszym zapytaniu pan położnych czy już coś wiedzą odnośnie procedur, że prawdopodobnie do końca miesiąca nie ruszą 🙈😳 ale mówiła żebym też spróbowała zapytać PC bo może mieć lepsze info. Także, tak!

age.png
  • awola Znajoma

Wysłany: 18 listopada 2020, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pozostaje nam nadal czekać 😉

• Lońka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awola wrote:
    To pozostaje nam nadal czekać 😉
    Niestety tak. 🙈😀

age.png
  • Misiunciuncia Znajoma

Wysłany: 19 listopada 2020, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dr prosił żebym na piątek na wizytę o 11.40 zrobiła badania Insuliny na czczo i mam takie pytanie gdzie jest szansa że wynik będzie najszybciej wykonany bo dopiero w piątek w Szczecinie mam szanse zrobić to badanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam 🙂

Ja dziś po inseminacji u P.C . Czy ktoś jeszcze jest ze mną w team i bedziemy odliczać razem do testowania ?🙂

Lońka, Lilii lubią tę wiadomość

• PaniM Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1991 wrote:
    Cześć wam 🙂

Ja dziś po inseminacji u P.C . Czy ktoś jeszcze jest ze mną w team i bedziemy odliczać razem do testowania ?🙂
    O czyli mam potwierdzenie ze juz robią inseminacje. Ja myślałam że na najblizszym cyklu podejde. Jednak miałam badanie droznosci robione i teraz @ się opóźnia. A powiedz mi czy miałaś wszystkie wyniki badań łącznie z chlamydia przed inseminacja? Bo mi doktor powiedział że w 10 dniu cyklu jak będę na wizycie to mi pobierze wymaz na chlamydie a ponoć na wynik czeka się około 2 tygodniewiec się obawiam żeby nie bylo tak że przez brak wyniku nie będę mogła podejść do iui jeśli owulacja nadejdzie.

• PaniM Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1991 wrote:
    Cześć wam 🙂

O czyli mam potwierdzenie ze juz robią inseminacje. Ja myślałam że na najblizszym cyklu podejde. Jednak miałam badanie droznosci robione i teraz @ się opóźnia. A powiedz mi czy miałaś wszystkie wyniki badań łącznie z chlamydia przed inseminacja? Bo mi doktor powiedział że w 10 dniu cyklu jak będę na wizycie to mi pobierze wymaz na chlamydie żebym nie musiała specjalnie przyjeżdżać bo mam prawie 200km a ponoć na wynik czeka się około 2 tygodniewiec się obawiam żeby nie bylo tak że przez brak wyniku nie będę mogła podejść do iui jeśli owulacja nadejdzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2020, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniM wrote:
    O czyli mam potwierdzenie ze juz robią inseminacje. Ja myślałam że na najblizszym cyklu podejde. Jednak miałam badanie droznosci robione i teraz @ się opóźnia. A powiedz mi czy miałaś wszystkie wyniki badań łącznie z chlamydia przed inseminacja? Bo mi doktor powiedział że w 10 dniu cyklu jak będę na wizycie to mi pobierze wymaz na chlamydie żebym nie musiała specjalnie przyjeżdżać bo mam prawie 200km a ponoć na wynik czeka się około 2 tygodniewiec się obawiam żeby nie bylo tak że przez brak wyniku nie będę mogła podejść do iui jeśli owulacja nadejdzie.

U mnie trochę na szybko , bo razem z p.c pracujemy w jednym
    Zakładzie. Wiec miałam stymulację ( miałam wirusowe z krwi zrobione) a we wtorek robili więcej badań bo brakowało według ich procedur. Wiec miałam cytologię , chlamydie z pochwy. Ale że mam stałego partnera i stare badania straciły ważność wiec wiemy ze nic tam negatywnego nie ma.

Jestem dobrej myśli bo oni musza sobie teraz wyrobić renomę i beda robić wszystko zeby polepszyć sobie statystki , takie mam wrażenie

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2020, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na chlamedie fakt , 2 tyg. Czekania

• PaniM Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2020, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1991 wrote:
    U mnie trochę na szybko , bo razem z p.c pracujemy w jednym
    Zakładzie. Wiec miałam stymulację ( miałam wirusowe z krwi zrobione) a we wtorek robili więcej badań bo brakowało według ich procedur. Wiec miałam cytologię , chlamydie z pochwy. Ale że mam stałego partnera i stare badania straciły ważność wiec wiemy ze nic tam negatywnego nie ma.

Jestem dobrej myśli bo oni musza sobie teraz wyrobić renomę i beda robić wszystko zeby polepszyć sobie statystki , takie mam wrażenie

A czym byłaś stymulowana? Ja właśnie wszystkie wyniki robiłam u nich oprócz cytologi bo jeszcze miałam ważna od poprzedniego ginekologa a mam wlasnie wszystko oprócz chlamydi przez winę laboratorium alab. I niestety ciągle czekam na okres który już tydzień się spóźnia żeby zacząć przyjmować lamette (letrozol).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2020, 07:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniM wrote:
    A czym byłaś stymulowana? Ja właśnie wszystkie wyniki robiłam u nich oprócz cytologi bo jeszcze miałam ważna od poprzedniego ginekologa a mam wlasnie wszystko oprócz chlamydi przez winę laboratorium alab. I niestety ciągle czekam na okres który już tydzień się spóźnia żeby zacząć przyjmować lamette (letrozol).

Aromek od 3-7. I potem po monitoringu ten estrofem bo miałam endometrium 7mm, a po tym leku skoczyło na 11mm. (zażywałam go dopochwowo)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam zrobić progesteron

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniM wrote:

Też będziecie podchodzić do IUI ? A czym spowodowane takie opóźnienie w okresie?

• PaniM Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2020, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że przez badanie droznosci bo miałam w tym miesiącu hycosy po którym plamilam prawie tydzień czasu. Chociaż już się zaczynam denerwować czemu tak się spóźnia i myślę żeby w tym tygodniu zgłosić się do lokalnego ginekologa zobaczyć co tam się dzieje.

• maya Debiutantka

Wysłany: 23 listopada 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wizytę 1.12 już taką rozpoczynającą stymulację do in vitro, kurczę mam nadzieje, ze do tego czasu będą mieli podpis bo zależy mi żeby punkcję i transfer w Szczecinie zrobić

• Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Nie wiem czy ktoś mnie jeszcze pamięta ale jestem z grupy vl Szczecin, byłam pacjentka najpierw dr PC po 1 ivf przeniosłam się do TB gdzie mieliśmy 2 ivf ale jeszcze w Gamecie w Rzgowie. Mamy 1,5 roczną córkę, brak mrozakow ale myślimy o 2 dziecku. Mimo nie zdiagnozowanej przyczyny pozostaje nam chyba tylko ivf 😔
    Cieszę się że Bączek ma teraz swoją klinikę i nigdzie nie trzeba już jeździć i może to też zaważyło na naszej decyzji dlatego po Nowym roku chce iść na wizytę do niego.
    Czytam co jakiś czas forum co u Was, jak klinika się rozkręca i co się dzieje.
    Trochę obawiam się też całej sytuacji politycznej o zakazie aborcji i nie wiadomo co z badaniami prenetalnymi 😬😬
    A mino to i tak pójdę chyba do dr zobaczę co i jak i czy ma jakiś plan na nas, skoro nic się jeszcze przez te 1,5 roku nie zadziało 😔

oregano84 lubi tę wiadomość

IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek :(
    2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤

2024-powrót do gry
    09.2024 1 procedura z programu - 3 transfery, 1cb
    Kir - Bx
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ