X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika BOCIAN - Szczecin
Odpowiedz

Klinika BOCIAN - Szczecin

Oceń ten wątek:
  • Brunetka823 Znajoma

Wysłany: 27 marca 2021, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was. Od miesiąca jestem pacjentką kliniki 😊 niestety problem leży po mojej stronie 😔 na przyszłej wizycie mam mieć robione hsg i przyszedł mi wynik czystości pochwy i mam II stopień czy z takim wynikiem można wykonać drożność?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2021, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka823 wrote:
    Witam was. Od miesiąca jestem pacjentką kliniki 😊 niestety problem leży po mojej stronie 😔 na przyszłej wizycie mam mieć robione hsg i przyszedł mi wynik czystości pochwy i mam II stopień czy z takim wynikiem można wykonać drożność?
    Tak wyniki I oraz II to prawidłowe wyniki.

• Brunetka823 Znajoma

Wysłany: 27 marca 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@ma792 wrote:
    Tak wyniki I oraz II to prawidłowe wyniki.
    Dziękuję bardzo za odpowiedź 😊 Czekam jeszcze na wynik cytologi choć poprzednie miałam nieprawidłowe 🙄

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wiecie może ile się czeka na wyniki badań chlamydii z szyjki?

uS2wp2.png
  • PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2021, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Czy wiecie może ile się czeka na wyniki badań chlamydii z szyjki?

Joanna, ja miałam wynik po tygodniu.

A czy ktoś wie, ile czeka się na wynik kariotypu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2021, 22:38

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:

Ja czekałam 6 tygodni ale w Vitrolive i 3 lata temu

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:

Tydzień nie brzmi źle, dziękuję za odpowiedź ;)
    Jesli chodzi o kariotyp to ja zamawiałam poprzez stronę testdna i wynik miałam po 3 tygodniach. Mój partner wykonywał w Bocianie (kariotyp + AZF + CFTR) i wynik miał być do 5 tygodni, ale przedłużyło się do 8... :( Także ciągle czekamy.

uS2wp2.png
  • PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Tydzień nie brzmi źle, dziękuję za odpowiedź ;)
    Jesli chodzi o kariotyp to ja zamawiałam poprzez stronę testdna i wynik miałam po 3 tygodniach. Mój partner wykonywał w Bocianie (kariotyp + AZF + CFTR) i wynik miał być do 5 tygodni, ale przedłużyło się do 8... :( Także ciągle czekamy.

8 tygodni? 😱
    A ja w zbliżającym się cyklu miałam zacząć już stymulację... niestety chyba się to nie uda 😔

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:
    8 tygodni? 😱
    A ja w zbliżającym się cyklu miałam zacząć już stymulację... niestety chyba się to nie uda 😔

Wszyscy, łącznie z panią doktor są zdziwieni :) Może to tylko u nas się tak trafiło, przez covid, przez pech, przez nie wiem co :D Może u Was pójdzie sprawniej. Tak jak napisałam wcześniej, ja swój wynik kariotypu miałam po 3 tygodniach :)

Może spróbuj zadzwonić do Bociana i poproś panią z recepcji, żeby skontaktowała się z laboratorium? Będziesz miała pewność na czym stoisz :)

uS2wp2.png
  • PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Wszyscy, łącznie z panią doktor są zdziwieni :) Może to tylko u nas się tak trafiło, przez covid, przez pech, przez nie wiem co :D Może u Was pójdzie sprawniej. Tak jak napisałam wcześniej, ja swój wynik kariotypu miałam po 3 tygodniach :)

Może spróbuj zadzwonić do Bociana i poproś panią z recepcji, żeby skontaktowała się z laboratorium? Będziesz miała pewność na czym stoisz :)

Dzięki za informacje 😊
    Na pewno jutro zadzwonię, bo na piątek mam zaplanowaną wizytę u doktorka 😁

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi proszę czy przy rozpoczęciu stymulacji muszę się pojawić w pierwszym dniu cyklu w klinice, czy przyjechać tylko na monitoring?

Chciałabym sobie poukładać jakoś wszystko w kalendarzu, a jesteśmy niestety spoza Szczecina.

Paula89 - jak tam Wasz kariotyp? :)

uS2wp2.png
  • PaniM Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem stymulowana do inseminacji i wizytę mam z reguły w 10-11 dc.

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna23, dziś w Bocianie dowiedziałam się, że na wynik czeka się do 6 tygodni. Bez sensu trochę, bo lekarz chce, żebym zaczęła stymulację w zbliżającym się cyklu, ale nie mamy wyniku męża...
    Nie wiem sama już co robić... recepcjonistka miała przekazać informację lekarzowi i miał się kontaktować, ale niestety cisza...
    To dosyć ważne badanie, skoro je zlecił wykonać. Nie wiem czy jest sens zaczynać, dopóki nie mam pewności, że wszystko jest ok.
    Z kolei mi nie kazał robić kariotypu.

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:
    Joanna23, dziś w Bocianie dowiedziałam się, że na wynik czeka się do 6 tygodni. Bez sensu trochę, bo lekarz chce, żebym zaczęła stymulację w zbliżającym się cyklu, ale nie mamy wyniku męża...
    Nie wiem sama już co robić... recepcjonistka miała przekazać informację lekarzowi i miał się kontaktować, ale niestety cisza...
    To dosyć ważne badanie, skoro je zlecił wykonać. Nie wiem czy jest sens zaczynać, dopóki nie mam pewności, że wszystko jest ok.
    Z kolei mi nie kazał robić kariotypu.

Najwidoczniej u Ciebie nie był potrzebny :) Ja mam obniżoną rezerwę jajnikową i pani gin powiedziała, że właściwie nie muszę karitypu badać, ale mogę. Także dla pewności zrobiłam :)

To teraz trzeba się uzbroić w cierpliwość i czekać najpierw na telefon od lekarza, a potem na wyniki genetyczne. Z jednej strony ucieka cykl, ale z drugiej jeśli coś będzie nie tak (odpukać!) to szkoda tracić nerwy, pieniądze, czas i zdrowie.. Daj znać jaką decyzję podejmiecie :)

uS2wp2.png
  • PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna23, rozmawiałam z lekarzem. Twierdzi, że przy parametrach nasienia męża jest bardzo małe ryzyko, aby kariotyp wyszedł nieprawidłowy. Zlecił je tylko dlatego, że androlog nam kiedyś w badaniu wpisał, że jest zalecane badanie. Generalnie to powiedział jeszcze, że nie ma takich zaleceń, aby przed in vitro robić badanie kariotypu. Sugerował, aby jutro przyjechać i w tym cyklu rozpocząć działania 😉
    Czekam na męża, żebyśmy to przegadali i podejmiemy decyzję 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2021, 21:34

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:
    Joanna23, rozmawiałam z lekarzem. Twierdzi, że przy parametrach nasienia męża jest bardzo małe ryzyko, aby kariotyp wyszedł nieprawidłowy. Zlecił je tylko dlatego, że androlog nam kiedyś w badaniu wpisał, że jest zalecane badanie. Generalnie to powiedział jeszcze, że nie ma takich zaleceń, aby przed in vitro robić badanie kariotypu. Sugerował, aby jutro przyjechać i w tym cyklu rozpocząć działania 😉
    Czekam na męża, żebyśmy to przegadali i podejmiemy decyzję 😊

O, no to właściwie super wiadomość :) to kiedy startujecie?

uS2wp2.png
  • PaniM Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy ktoraś z was mrozila nasienie do iui w bocianie i może powiedzieć jaki to koszt mrozenie i potem rozmrozenia na iui.

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    O, no to właściwie super wiadomość :) to kiedy startujecie?

Jesteśmy po wizycie... niestety w tym cyklu nie rozpocznę stymulacji 😔 podczas USG okazało się, że mam torbiel czynnościową na jajniku...
    Także jeden cykl w plecy 😔

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniM wrote:
    Dziewczyny a czy ktoraś z was mrozila nasienie do iui w bocianie i może powiedzieć jaki to koszt mrozenie i potem rozmrozenia na iui.

Na stronie Bociana znalazłam informację, że koszt mrożenia nasienia to 300zł, a przechowywanie przez rok to 390zł.

uS2wp2.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:
    Jesteśmy po wizycie... niestety w tym cyklu nie rozpocznę stymulacji 😔 podczas USG okazało się, że mam torbiel czynnościową na jajniku...
    Także jeden cykl w plecy 😔

Oo, zawsze kurde coś.. ale z drugiej strony jeden cykl to nie pół życia :) Wykorzystajcie ten miesiąc, żeby jeszcze lepiej się przygotować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2021, 21:54

uS2wp2.png
‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ