Klinika BOCIAN - Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBrunetka823 wrote:Witam was. Od miesiąca jestem pacjentką kliniki 😊 niestety problem leży po mojej stronie 😔 na przyszłej wizycie mam mieć robione hsg i przyszedł mi wynik czystości pochwy i mam II stopień czy z takim wynikiem można wykonać drożność?
-
PAULA89 wrote:Joanna, ja miałam wynik po tygodniu.
A czy ktoś wie, ile czeka się na wynik kariotypu?
Tydzień nie brzmi źle, dziękuję za odpowiedź
Jesli chodzi o kariotyp to ja zamawiałam poprzez stronę testdna i wynik miałam po 3 tygodniach. Mój partner wykonywał w Bocianie (kariotyp + AZF + CFTR) i wynik miał być do 5 tygodni, ale przedłużyło się do 8... Także ciągle czekamy. -
Joana23 wrote:Tydzień nie brzmi źle, dziękuję za odpowiedź
Jesli chodzi o kariotyp to ja zamawiałam poprzez stronę testdna i wynik miałam po 3 tygodniach. Mój partner wykonywał w Bocianie (kariotyp + AZF + CFTR) i wynik miał być do 5 tygodni, ale przedłużyło się do 8... Także ciągle czekamy.
8 tygodni? 😱
A ja w zbliżającym się cyklu miałam zacząć już stymulację... niestety chyba się to nie uda 😔
-
PAULA89 wrote:8 tygodni? 😱
A ja w zbliżającym się cyklu miałam zacząć już stymulację... niestety chyba się to nie uda 😔
Wszyscy, łącznie z panią doktor są zdziwieni Może to tylko u nas się tak trafiło, przez covid, przez pech, przez nie wiem co Może u Was pójdzie sprawniej. Tak jak napisałam wcześniej, ja swój wynik kariotypu miałam po 3 tygodniach
Może spróbuj zadzwonić do Bociana i poproś panią z recepcji, żeby skontaktowała się z laboratorium? Będziesz miała pewność na czym stoisz -
Joana23 wrote:Wszyscy, łącznie z panią doktor są zdziwieni Może to tylko u nas się tak trafiło, przez covid, przez pech, przez nie wiem co Może u Was pójdzie sprawniej. Tak jak napisałam wcześniej, ja swój wynik kariotypu miałam po 3 tygodniach
Może spróbuj zadzwonić do Bociana i poproś panią z recepcji, żeby skontaktowała się z laboratorium? Będziesz miała pewność na czym stoisz
Dzięki za informacje 😊
Na pewno jutro zadzwonię, bo na piątek mam zaplanowaną wizytę u doktorka 😁 -
Powiedzcie mi proszę czy przy rozpoczęciu stymulacji muszę się pojawić w pierwszym dniu cyklu w klinice, czy przyjechać tylko na monitoring?
Chciałabym sobie poukładać jakoś wszystko w kalendarzu, a jesteśmy niestety spoza Szczecina.
Paula89 - jak tam Wasz kariotyp? -
Joanna23, dziś w Bocianie dowiedziałam się, że na wynik czeka się do 6 tygodni. Bez sensu trochę, bo lekarz chce, żebym zaczęła stymulację w zbliżającym się cyklu, ale nie mamy wyniku męża...
Nie wiem sama już co robić... recepcjonistka miała przekazać informację lekarzowi i miał się kontaktować, ale niestety cisza...
To dosyć ważne badanie, skoro je zlecił wykonać. Nie wiem czy jest sens zaczynać, dopóki nie mam pewności, że wszystko jest ok.
Z kolei mi nie kazał robić kariotypu.
-
PAULA89 wrote:Joanna23, dziś w Bocianie dowiedziałam się, że na wynik czeka się do 6 tygodni. Bez sensu trochę, bo lekarz chce, żebym zaczęła stymulację w zbliżającym się cyklu, ale nie mamy wyniku męża...
Nie wiem sama już co robić... recepcjonistka miała przekazać informację lekarzowi i miał się kontaktować, ale niestety cisza...
To dosyć ważne badanie, skoro je zlecił wykonać. Nie wiem czy jest sens zaczynać, dopóki nie mam pewności, że wszystko jest ok.
Z kolei mi nie kazał robić kariotypu.
Najwidoczniej u Ciebie nie był potrzebny Ja mam obniżoną rezerwę jajnikową i pani gin powiedziała, że właściwie nie muszę karitypu badać, ale mogę. Także dla pewności zrobiłam
To teraz trzeba się uzbroić w cierpliwość i czekać najpierw na telefon od lekarza, a potem na wyniki genetyczne. Z jednej strony ucieka cykl, ale z drugiej jeśli coś będzie nie tak (odpukać!) to szkoda tracić nerwy, pieniądze, czas i zdrowie.. Daj znać jaką decyzję podejmiecie -
Joanna23, rozmawiałam z lekarzem. Twierdzi, że przy parametrach nasienia męża jest bardzo małe ryzyko, aby kariotyp wyszedł nieprawidłowy. Zlecił je tylko dlatego, że androlog nam kiedyś w badaniu wpisał, że jest zalecane badanie. Generalnie to powiedział jeszcze, że nie ma takich zaleceń, aby przed in vitro robić badanie kariotypu. Sugerował, aby jutro przyjechać i w tym cyklu rozpocząć działania 😉
Czekam na męża, żebyśmy to przegadali i podejmiemy decyzję 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2021, 21:34
-
PAULA89 wrote:Joanna23, rozmawiałam z lekarzem. Twierdzi, że przy parametrach nasienia męża jest bardzo małe ryzyko, aby kariotyp wyszedł nieprawidłowy. Zlecił je tylko dlatego, że androlog nam kiedyś w badaniu wpisał, że jest zalecane badanie. Generalnie to powiedział jeszcze, że nie ma takich zaleceń, aby przed in vitro robić badanie kariotypu. Sugerował, aby jutro przyjechać i w tym cyklu rozpocząć działania 😉
Czekam na męża, żebyśmy to przegadali i podejmiemy decyzję 😊
O, no to właściwie super wiadomość to kiedy startujecie? -
PaniM wrote:Dziewczyny a czy ktoraś z was mrozila nasienie do iui w bocianie i może powiedzieć jaki to koszt mrozenie i potem rozmrozenia na iui.
Na stronie Bociana znalazłam informację, że koszt mrożenia nasienia to 300zł, a przechowywanie przez rok to 390zł. -
PAULA89 wrote:Jesteśmy po wizycie... niestety w tym cyklu nie rozpocznę stymulacji 😔 podczas USG okazało się, że mam torbiel czynnościową na jajniku...
Także jeden cykl w plecy 😔
Oo, zawsze kurde coś.. ale z drugiej strony jeden cykl to nie pół życia Wykorzystajcie ten miesiąc, żeby jeszcze lepiej się przygotowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2021, 21:54