X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika BOCIAN - Szczecin
Odpowiedz

Klinika BOCIAN - Szczecin

Oceń ten wątek:
  • Brunetka823 Znajoma

Wysłany: 27 marca 2021, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was. Od miesiąca jestem pacjentką kliniki 😊 niestety problem leży po mojej stronie 😔 na przyszłej wizycie mam mieć robione hsg i przyszedł mi wynik czystości pochwy i mam II stopień czy z takim wynikiem można wykonać drożność?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2021, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka823 wrote:
    Witam was. Od miesiąca jestem pacjentką kliniki 😊 niestety problem leży po mojej stronie 😔 na przyszłej wizycie mam mieć robione hsg i przyszedł mi wynik czystości pochwy i mam II stopień czy z takim wynikiem można wykonać drożność?
    Tak wyniki I oraz II to prawidłowe wyniki.

• Brunetka823 Znajoma

Wysłany: 27 marca 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@ma792 wrote:
    Tak wyniki I oraz II to prawidłowe wyniki.
    Dziękuję bardzo za odpowiedź 😊 Czekam jeszcze na wynik cytologi choć poprzednie miałam nieprawidłowe 🙄

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wiecie może ile się czeka na wyniki badań chlamydii z szyjki?

uS2wp2.png
  • PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2021, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Czy wiecie może ile się czeka na wyniki badań chlamydii z szyjki?

Joanna, ja miałam wynik po tygodniu.

A czy ktoś wie, ile czeka się na wynik kariotypu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2021, 22:38

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:

Ja czekałam 6 tygodni ale w Vitrolive i 3 lata temu

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:

Tydzień nie brzmi źle, dziękuję za odpowiedź ;)
    Jesli chodzi o kariotyp to ja zamawiałam poprzez stronę testdna i wynik miałam po 3 tygodniach. Mój partner wykonywał w Bocianie (kariotyp + AZF + CFTR) i wynik miał być do 5 tygodni, ale przedłużyło się do 8... :( Także ciągle czekamy.

uS2wp2.png
  • PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Tydzień nie brzmi źle, dziękuję za odpowiedź ;)
    Jesli chodzi o kariotyp to ja zamawiałam poprzez stronę testdna i wynik miałam po 3 tygodniach. Mój partner wykonywał w Bocianie (kariotyp + AZF + CFTR) i wynik miał być do 5 tygodni, ale przedłużyło się do 8... :( Także ciągle czekamy.

8 tygodni? 😱
    A ja w zbliżającym się cyklu miałam zacząć już stymulację... niestety chyba się to nie uda 😔

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:
    8 tygodni? 😱
    A ja w zbliżającym się cyklu miałam zacząć już stymulację... niestety chyba się to nie uda 😔

Wszyscy, łącznie z panią doktor są zdziwieni :) Może to tylko u nas się tak trafiło, przez covid, przez pech, przez nie wiem co :D Może u Was pójdzie sprawniej. Tak jak napisałam wcześniej, ja swój wynik kariotypu miałam po 3 tygodniach :)

Może spróbuj zadzwonić do Bociana i poproś panią z recepcji, żeby skontaktowała się z laboratorium? Będziesz miała pewność na czym stoisz :)

uS2wp2.png
  • PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Wszyscy, łącznie z panią doktor są zdziwieni :) Może to tylko u nas się tak trafiło, przez covid, przez pech, przez nie wiem co :D Może u Was pójdzie sprawniej. Tak jak napisałam wcześniej, ja swój wynik kariotypu miałam po 3 tygodniach :)

Może spróbuj zadzwonić do Bociana i poproś panią z recepcji, żeby skontaktowała się z laboratorium? Będziesz miała pewność na czym stoisz :)

Dzięki za informacje 😊
    Na pewno jutro zadzwonię, bo na piątek mam zaplanowaną wizytę u doktorka 😁

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi proszę czy przy rozpoczęciu stymulacji muszę się pojawić w pierwszym dniu cyklu w klinice, czy przyjechać tylko na monitoring?

Chciałabym sobie poukładać jakoś wszystko w kalendarzu, a jesteśmy niestety spoza Szczecina.

Paula89 - jak tam Wasz kariotyp? :)

uS2wp2.png
  • PaniM Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem stymulowana do inseminacji i wizytę mam z reguły w 10-11 dc.

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna23, dziś w Bocianie dowiedziałam się, że na wynik czeka się do 6 tygodni. Bez sensu trochę, bo lekarz chce, żebym zaczęła stymulację w zbliżającym się cyklu, ale nie mamy wyniku męża...
    Nie wiem sama już co robić... recepcjonistka miała przekazać informację lekarzowi i miał się kontaktować, ale niestety cisza...
    To dosyć ważne badanie, skoro je zlecił wykonać. Nie wiem czy jest sens zaczynać, dopóki nie mam pewności, że wszystko jest ok.
    Z kolei mi nie kazał robić kariotypu.

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:
    Joanna23, dziś w Bocianie dowiedziałam się, że na wynik czeka się do 6 tygodni. Bez sensu trochę, bo lekarz chce, żebym zaczęła stymulację w zbliżającym się cyklu, ale nie mamy wyniku męża...
    Nie wiem sama już co robić... recepcjonistka miała przekazać informację lekarzowi i miał się kontaktować, ale niestety cisza...
    To dosyć ważne badanie, skoro je zlecił wykonać. Nie wiem czy jest sens zaczynać, dopóki nie mam pewności, że wszystko jest ok.
    Z kolei mi nie kazał robić kariotypu.

Najwidoczniej u Ciebie nie był potrzebny :) Ja mam obniżoną rezerwę jajnikową i pani gin powiedziała, że właściwie nie muszę karitypu badać, ale mogę. Także dla pewności zrobiłam :)

To teraz trzeba się uzbroić w cierpliwość i czekać najpierw na telefon od lekarza, a potem na wyniki genetyczne. Z jednej strony ucieka cykl, ale z drugiej jeśli coś będzie nie tak (odpukać!) to szkoda tracić nerwy, pieniądze, czas i zdrowie.. Daj znać jaką decyzję podejmiecie :)

uS2wp2.png
  • PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna23, rozmawiałam z lekarzem. Twierdzi, że przy parametrach nasienia męża jest bardzo małe ryzyko, aby kariotyp wyszedł nieprawidłowy. Zlecił je tylko dlatego, że androlog nam kiedyś w badaniu wpisał, że jest zalecane badanie. Generalnie to powiedział jeszcze, że nie ma takich zaleceń, aby przed in vitro robić badanie kariotypu. Sugerował, aby jutro przyjechać i w tym cyklu rozpocząć działania 😉
    Czekam na męża, żebyśmy to przegadali i podejmiemy decyzję 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2021, 21:34

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:
    Joanna23, rozmawiałam z lekarzem. Twierdzi, że przy parametrach nasienia męża jest bardzo małe ryzyko, aby kariotyp wyszedł nieprawidłowy. Zlecił je tylko dlatego, że androlog nam kiedyś w badaniu wpisał, że jest zalecane badanie. Generalnie to powiedział jeszcze, że nie ma takich zaleceń, aby przed in vitro robić badanie kariotypu. Sugerował, aby jutro przyjechać i w tym cyklu rozpocząć działania 😉
    Czekam na męża, żebyśmy to przegadali i podejmiemy decyzję 😊

O, no to właściwie super wiadomość :) to kiedy startujecie?

uS2wp2.png
  • PaniM Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy ktoraś z was mrozila nasienie do iui w bocianie i może powiedzieć jaki to koszt mrozenie i potem rozmrozenia na iui.

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    O, no to właściwie super wiadomość :) to kiedy startujecie?

Jesteśmy po wizycie... niestety w tym cyklu nie rozpocznę stymulacji 😔 podczas USG okazało się, że mam torbiel czynnościową na jajniku...
    Także jeden cykl w plecy 😔

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniM wrote:
    Dziewczyny a czy ktoraś z was mrozila nasienie do iui w bocianie i może powiedzieć jaki to koszt mrozenie i potem rozmrozenia na iui.

Na stronie Bociana znalazłam informację, że koszt mrożenia nasienia to 300zł, a przechowywanie przez rok to 390zł.

uS2wp2.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:
    Jesteśmy po wizycie... niestety w tym cyklu nie rozpocznę stymulacji 😔 podczas USG okazało się, że mam torbiel czynnościową na jajniku...
    Także jeden cykl w plecy 😔

Oo, zawsze kurde coś.. ale z drugiej strony jeden cykl to nie pół życia :) Wykorzystajcie ten miesiąc, żeby jeszcze lepiej się przygotować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2021, 21:54

uS2wp2.png
‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ