X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika BOCIAN - Szczecin
Odpowiedz

Klinika BOCIAN - Szczecin

Oceń ten wątek:
  • PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Oo, zawsze kurde coś.. ale z drugiej strony jeden cykl to nie pół życia :) Wykorzystajcie ten miesiąc, żeby jeszcze lepiej się przygotować :)

Widocznie tak musiało być 😉 przynajmniej będzie już wynik kariotypu i głowa spokojniejsza 😉 oby nie było więcej takich niespodzianek 🙈
    Życzę zdrowych i Wesołych Świąt 🐣🐰😊

• Macia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś już miał transfer w Bocianie?
    A osoby, które przenosiły materiał, na jakim etapie jesteście ? Jest już ktoś po transferze z przenoszonych zarodków ?

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Podpowiecie gdzie na terenie Szczecina kupię lutinus w przystępnej cenie ?

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:
    Widocznie tak musiało być 😉 przynajmniej będzie już wynik kariotypu i głowa spokojniejsza 😉 oby nie było więcej takich niespodzianek 🙈
    Życzę zdrowych i Wesołych Świąt 🐣🐰😊

My się w końcu doczekaliśmy wyników - mamy zielone światło! Jest radocha :)
    Mam nadzieję, że u Was w następnym cyklu nie będzie już niespodzianek :)

PAULA89 lubi tę wiadomość

uS2wp2.png
  • PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    My się w końcu doczekaliśmy wyników - mamy zielone światło! Jest radocha :)
    Mam nadzieję, że u Was w następnym cyklu nie będzie już niespodzianek :)

Super wiadomość 😊
    Czyli zaczynasz stymulację?
    Ja kolejną wizytę mam 26.04 i mam nadzieję, że od maja zacznę ,,produkcję" jajeczek 😁

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy możecie napisać jakie badania byly wymagane w bocianie do podejścia do in vitro? Jestem po 3 iui i raczej myślę że beta będzie negatywna choć dopiero jestem 6 dni po iui. I myślę o in vitro i chce się zorientować jakie badania musiałabym uzupełnić do in vitro. W bocianie lecze się u T. B. Co jeszcze trzeba zbadać oprócz tej wirusologi co do iui

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    Czy możecie napisać jakie badania byly wymagane w bocianie do podejścia do in vitro? Jestem po 3 iui i raczej myślę że beta będzie negatywna choć dopiero jestem 6 dni po iui. I myślę o in vitro i chce się zorientować jakie badania musiałabym uzupełnić do in vitro. W bocianie lecze się u T. B. Co jeszcze trzeba zbadać oprócz tej wirusologi co do iui

Trzymam kciuki, aby się iui udała 🤞
    Jeśli chodzi o in vitro, to na pewno wirusologia, aktualna cytologia, biocenoza, badanie na chlamydię obojga, grupa krwi. Też leczę się u T.B.

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:
    Trzymam kciuki, aby się iui udała 🤞
    Jeśli chodzi o in vitro, to na pewno wirusologia, aktualna cytologia, biocenoza, badanie na chlamydię obojga, grupa krwi. Też leczę się u T.B.
    Dziękuję za odpowiedź. Czyli wychodzi ze nie każdy przed in vitro musi robić np kariotypy tak? Bo z tego co widzę to na te badania długo się czeka a chciałabym iść za ciosem i w przyszłym cyklu już poddać się stymulacji do in vitro jak tylko beta będzie negatywna

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    Dziękuję za odpowiedź. Czyli wychodzi ze nie każdy przed in vitro musi robić np kariotypy tak? Bo z tego co widzę to na te badania długo się czeka a chciałabym iść za ciosem i w przyszłym cyklu już poddać się stymulacji do in vitro jak tylko beta będzie negatywna

Mi T.B nie kazał robić kariotypu. Zalecił mojemu mężowi, ale tylko dlatego, że kiedyś inny lekarz w opisie wizyty wpisał, że zalecane badanie przed in vitro. Gdyby tego zapisu nie było, to również mój mąż by nie musiał tego robić.
    Fakt, czeka się długo. Mąż robił 17.03 i nadal nie ma wyniku.
    Zawsze możesz zadzwonić do Bociana i poprosić o rozmowę z doktorem i podpytać Jego 😉

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:
    Super wiadomość 😊
    Czyli zaczynasz stymulację?
    Ja kolejną wizytę mam 26.04 i mam nadzieję, że od maja zacznę ,,produkcję" jajeczek 😁

Ciutkę sie pospieszyłam z tym zielonym światłem ;) Wizytę mamy jutro, także jutro wszystko się okaże :) ale cieszę się, że przeszliśmy do kolejnego etapu hehe :)

uS2wp2.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:

Standardowy (ustawowy) zestaw badań przed iui/ivf :

Kobieta ---razem 720 zł:
    Anty-HIV-1-2 - 40 zł
    HBAg - 45 zł
    Anty-HBc - 45 zł
    Anty-HCV-Ab - 40 zł
    VDRL - 40 zł
    Grupa krwi - 40 zł
    Toksoplazmoza IgG,IgM - 100 zł
    Różyczka IgG, IgM -100 zł
    Chlamydia trachomatis PCR z kanału szyjki macicy - 190 zł
    Cytologia - 50 zł
    Stopień czystości pochwy - 30 zl

Mężczyzna ---razem 440 zł:
    Anty-HIV-1-2 - 40 zł
    HBAg - 45 zł
    Anty-HBc - 45 zł
    Anty-HCV-Ab - 40 zł
    VDRL - 40 zł
    Grupa krwi - 40 zł
    Chlamydia trachomatis PCR z moczu - 190 zł

Tak to wygląda :)

Natomiast jeśli chodzi o kariotypy to nie jest koniecznie ich wykonanie. Nam pani Nowak je zaleciła, ponieważ ja mam obniżoną rezerwę jajnikową, a mój partner ma kiepskie wyniki nasienia. Nie wiedzieliśmy skad to wynika, więc było ryzyko, że ma namieszane w genach. Najprawdopodobniej wychodzi na to, że to przez powikłania przy śwince.

uS2wp2.png
  • Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Standardowy (ustawowy) zestaw badań przed iui/ivf :

Kobieta ---razem 720 zł:
    Anty-HIV-1-2 - 40 zł
    HBAg - 45 zł
    Anty-HBc - 45 zł
    Anty-HCV-Ab - 40 zł
    VDRL - 40 zł
    Grupa krwi - 40 zł
    Toksoplazmoza IgG,IgM - 100 zł
    Różyczka IgG, IgM -100 zł
    Chlamydia trachomatis PCR z kanału szyjki macicy - 190 zł
    Cytologia - 50 zł
    Stopień czystości pochwy - 30 zl

Mężczyzna ---razem 440 zł:
    Anty-HIV-1-2 - 40 zł
    HBAg - 45 zł
    Anty-HBc - 45 zł
    Anty-HCV-Ab - 40 zł
    VDRL - 40 zł
    Grupa krwi - 40 zł
    Chlamydia trachomatis PCR z moczu - 190 zł

Tak to wygląda :)

Natomiast jeśli chodzi o kariotypy to nie jest koniecznie ich wykonanie. Nam pani Nowak je zaleciła, ponieważ ja mam obniżoną rezerwę jajnikową, a mój partner ma kiepskie wyniki nasienia. Nie wiedzieliśmy skad to wynika, więc było ryzyko, że ma namieszane w genach. Najprawdopodobniej wychodzi na to, że to przez powikłania przy śwince.
    Bardzo dziękuję za informację

• Brunetka823 Znajoma

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam :) jutro mam wizytę w klinice i będę mieć wykonywane hsg. Jestem u doktora T. B. ale badanie ma mi wykonać pani Nowak. Czy po badaniu będę mieć wizytę z moim doktorem?

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka823 wrote:
    Cześć wam :) jutro mam wizytę w klinice i będę mieć wykonywane hsg. Jestem u doktora T. B. ale badanie ma mi wykonać pani Nowak. Czy po badaniu będę mieć wizytę z moim doktorem?
    Ja po badaniu hsg wykonanym przez Ize nowak nie miałam już ponownej wizyty u T. B w tym dniu. Iza Nowak wystawila dokument wypisala recepte na leki po hsg i tyle. A też się lecze u T. B.

• Brunetka823 Znajoma

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    Ja po badaniu hsg wykonanym przez Ize nowak nie miałam już ponownej wizyty u T. B w tym dniu. Iza Nowak wystawila dokument wypisala recepte na leki po hsg i tyle. A też się lecze u T. B.
    A po badaniu kiedy miałaś wizytę u T.B?

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka823 wrote:
    A po badaniu kiedy miałaś wizytę u T.B?
    Ogólnie po hsg plamilam ponad tydzień czasu. Co spowodowało trochę rozregulowanie cyklu - trochę spóźnił mi się okres. Do T. B umawiałam się zawsze w 10dc żeby sprawdzić jak przebieg stymulacja i jak się mają pęcherzyki.
    Chyba że to ma być twoja pierwsza wizyta to najlepiej zadzwoń i dopytaj w którym dniu cyklu się zgłosić. Bo np jeśli miałabyś rozpocząć stymulacje to pewnie wcześniej niż 10dc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2021, 16:37

• Brunetka823 Znajoma

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    Ogólnie po hsg plamilam ponad tydzień czasu. Co spowodowało trochę rozregulowanie cyklu - trochę spóźnił mi się okres. Do T. B umawiałam się zawsze w 10dc żeby sprawdzić jak przebieg stymulacja i jak się mają pęcherzyki.
    Chyba że to ma być twoja pierwsza wizyta to najlepiej zadzwoń i dopytaj w którym dniu cyklu się zgłosić. Bo np jeśli miałabyś rozpocząć stymulacje to pewnie wcześniej niż 10dc
    Jutro zapytam wszystkiego. Miałam już 3 wizyty u doktora i powiedział że po hsg jeżeli będzie wszytko ok to zaczynamy stymulacje więc podejrzewam że w tym cyklu jeszcze jadna wizyta będzie.

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka823 wrote:
    Jutro zapytam wszystkiego. Miałam już 3 wizyty u doktora i powiedział że po hsg jeżeli będzie wszytko ok to zaczynamy stymulacje więc podejrzewam że w tym cyklu jeszcze jadna wizyta będzie.
    To najlepiej żebyś sie umówiła na chwilę przed okresem bo ja np przyjmuje leki od 2 do 7dc.

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, byłam dzisiaj na wizycie i z początkiem maja zaczynam stymulację🥳 jeśli wszystko dobrze pójdzie, to będziemy szły łeb w łeb ;)

PAULA89 lubi tę wiadomość

uS2wp2.png
  • PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Paula, byłam dzisiaj na wizycie i z początkiem maja zaczynam stymulację🥳 jeśli wszystko dobrze pójdzie, to będziemy szły łeb w łeb ;)

Super 😊
    Ja planowany termin @ mam na 6 maja, więc powinnam wtedy rozpocząć stymulację.
    26.04 dowiem się czy torbielka się wchłonęła.
    Będzie dobrze! Wierzę w to 😉

‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ