Klinika BOCIAN - Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
Joana23 wrote:Oo, zawsze kurde coś.. ale z drugiej strony jeden cykl to nie pół życia Wykorzystajcie ten miesiąc, żeby jeszcze lepiej się przygotować
Widocznie tak musiało być 😉 przynajmniej będzie już wynik kariotypu i głowa spokojniejsza 😉 oby nie było więcej takich niespodzianek 🙈
Życzę zdrowych i Wesołych Świąt 🐣🐰😊 -
PAULA89 wrote:Widocznie tak musiało być 😉 przynajmniej będzie już wynik kariotypu i głowa spokojniejsza 😉 oby nie było więcej takich niespodzianek 🙈
Życzę zdrowych i Wesołych Świąt 🐣🐰😊
My się w końcu doczekaliśmy wyników - mamy zielone światło! Jest radocha
Mam nadzieję, że u Was w następnym cyklu nie będzie już niespodzianekPAULA89 lubi tę wiadomość
-
Joana23 wrote:My się w końcu doczekaliśmy wyników - mamy zielone światło! Jest radocha
Mam nadzieję, że u Was w następnym cyklu nie będzie już niespodzianek
Super wiadomość 😊
Czyli zaczynasz stymulację?
Ja kolejną wizytę mam 26.04 i mam nadzieję, że od maja zacznę ,,produkcję" jajeczek 😁
-
Czy możecie napisać jakie badania byly wymagane w bocianie do podejścia do in vitro? Jestem po 3 iui i raczej myślę że beta będzie negatywna choć dopiero jestem 6 dni po iui. I myślę o in vitro i chce się zorientować jakie badania musiałabym uzupełnić do in vitro. W bocianie lecze się u T. B. Co jeszcze trzeba zbadać oprócz tej wirusologi co do iui
-
Staraczka21 wrote:Czy możecie napisać jakie badania byly wymagane w bocianie do podejścia do in vitro? Jestem po 3 iui i raczej myślę że beta będzie negatywna choć dopiero jestem 6 dni po iui. I myślę o in vitro i chce się zorientować jakie badania musiałabym uzupełnić do in vitro. W bocianie lecze się u T. B. Co jeszcze trzeba zbadać oprócz tej wirusologi co do iui
Trzymam kciuki, aby się iui udała 🤞
Jeśli chodzi o in vitro, to na pewno wirusologia, aktualna cytologia, biocenoza, badanie na chlamydię obojga, grupa krwi. Też leczę się u T.B. -
PAULA89 wrote:Trzymam kciuki, aby się iui udała 🤞
Jeśli chodzi o in vitro, to na pewno wirusologia, aktualna cytologia, biocenoza, badanie na chlamydię obojga, grupa krwi. Też leczę się u T.B. -
Staraczka21 wrote:Dziękuję za odpowiedź. Czyli wychodzi ze nie każdy przed in vitro musi robić np kariotypy tak? Bo z tego co widzę to na te badania długo się czeka a chciałabym iść za ciosem i w przyszłym cyklu już poddać się stymulacji do in vitro jak tylko beta będzie negatywna
Mi T.B nie kazał robić kariotypu. Zalecił mojemu mężowi, ale tylko dlatego, że kiedyś inny lekarz w opisie wizyty wpisał, że zalecane badanie przed in vitro. Gdyby tego zapisu nie było, to również mój mąż by nie musiał tego robić.
Fakt, czeka się długo. Mąż robił 17.03 i nadal nie ma wyniku.
Zawsze możesz zadzwonić do Bociana i poprosić o rozmowę z doktorem i podpytać Jego 😉 -
PAULA89 wrote:Super wiadomość 😊
Czyli zaczynasz stymulację?
Ja kolejną wizytę mam 26.04 i mam nadzieję, że od maja zacznę ,,produkcję" jajeczek 😁
Ciutkę sie pospieszyłam z tym zielonym światłem Wizytę mamy jutro, także jutro wszystko się okaże ale cieszę się, że przeszliśmy do kolejnego etapu hehe -
Staraczka21 wrote:Dziękuję za odpowiedź. Czyli wychodzi ze nie każdy przed in vitro musi robić np kariotypy tak? Bo z tego co widzę to na te badania długo się czeka a chciałabym iść za ciosem i w przyszłym cyklu już poddać się stymulacji do in vitro jak tylko beta będzie negatywna
Standardowy (ustawowy) zestaw badań przed iui/ivf :
Kobieta ---razem 720 zł:
Anty-HIV-1-2 - 40 zł
HBAg - 45 zł
Anty-HBc - 45 zł
Anty-HCV-Ab - 40 zł
VDRL - 40 zł
Grupa krwi - 40 zł
Toksoplazmoza IgG,IgM - 100 zł
Różyczka IgG, IgM -100 zł
Chlamydia trachomatis PCR z kanału szyjki macicy - 190 zł
Cytologia - 50 zł
Stopień czystości pochwy - 30 zl
Mężczyzna ---razem 440 zł:
Anty-HIV-1-2 - 40 zł
HBAg - 45 zł
Anty-HBc - 45 zł
Anty-HCV-Ab - 40 zł
VDRL - 40 zł
Grupa krwi - 40 zł
Chlamydia trachomatis PCR z moczu - 190 zł
Tak to wygląda
Natomiast jeśli chodzi o kariotypy to nie jest koniecznie ich wykonanie. Nam pani Nowak je zaleciła, ponieważ ja mam obniżoną rezerwę jajnikową, a mój partner ma kiepskie wyniki nasienia. Nie wiedzieliśmy skad to wynika, więc było ryzyko, że ma namieszane w genach. Najprawdopodobniej wychodzi na to, że to przez powikłania przy śwince. -
Joana23 wrote:Standardowy (ustawowy) zestaw badań przed iui/ivf :
Kobieta ---razem 720 zł:
Anty-HIV-1-2 - 40 zł
HBAg - 45 zł
Anty-HBc - 45 zł
Anty-HCV-Ab - 40 zł
VDRL - 40 zł
Grupa krwi - 40 zł
Toksoplazmoza IgG,IgM - 100 zł
Różyczka IgG, IgM -100 zł
Chlamydia trachomatis PCR z kanału szyjki macicy - 190 zł
Cytologia - 50 zł
Stopień czystości pochwy - 30 zl
Mężczyzna ---razem 440 zł:
Anty-HIV-1-2 - 40 zł
HBAg - 45 zł
Anty-HBc - 45 zł
Anty-HCV-Ab - 40 zł
VDRL - 40 zł
Grupa krwi - 40 zł
Chlamydia trachomatis PCR z moczu - 190 zł
Tak to wygląda
Natomiast jeśli chodzi o kariotypy to nie jest koniecznie ich wykonanie. Nam pani Nowak je zaleciła, ponieważ ja mam obniżoną rezerwę jajnikową, a mój partner ma kiepskie wyniki nasienia. Nie wiedzieliśmy skad to wynika, więc było ryzyko, że ma namieszane w genach. Najprawdopodobniej wychodzi na to, że to przez powikłania przy śwince. -
Brunetka823 wrote:Cześć wam jutro mam wizytę w klinice i będę mieć wykonywane hsg. Jestem u doktora T. B. ale badanie ma mi wykonać pani Nowak. Czy po badaniu będę mieć wizytę z moim doktorem?
-
Staraczka21 wrote:Ja po badaniu hsg wykonanym przez Ize nowak nie miałam już ponownej wizyty u T. B w tym dniu. Iza Nowak wystawila dokument wypisala recepte na leki po hsg i tyle. A też się lecze u T. B.
-
Brunetka823 wrote:A po badaniu kiedy miałaś wizytę u T.B?
Chyba że to ma być twoja pierwsza wizyta to najlepiej zadzwoń i dopytaj w którym dniu cyklu się zgłosić. Bo np jeśli miałabyś rozpocząć stymulacje to pewnie wcześniej niż 10dcWiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2021, 16:37
-
Staraczka21 wrote:Ogólnie po hsg plamilam ponad tydzień czasu. Co spowodowało trochę rozregulowanie cyklu - trochę spóźnił mi się okres. Do T. B umawiałam się zawsze w 10dc żeby sprawdzić jak przebieg stymulacja i jak się mają pęcherzyki.
Chyba że to ma być twoja pierwsza wizyta to najlepiej zadzwoń i dopytaj w którym dniu cyklu się zgłosić. Bo np jeśli miałabyś rozpocząć stymulacje to pewnie wcześniej niż 10dc -
Brunetka823 wrote:Jutro zapytam wszystkiego. Miałam już 3 wizyty u doktora i powiedział że po hsg jeżeli będzie wszytko ok to zaczynamy stymulacje więc podejrzewam że w tym cyklu jeszcze jadna wizyta będzie.
-
Joana23 wrote:Paula, byłam dzisiaj na wizycie i z początkiem maja zaczynam stymulację🥳 jeśli wszystko dobrze pójdzie, to będziemy szły łeb w łeb
Super 😊
Ja planowany termin @ mam na 6 maja, więc powinnam wtedy rozpocząć stymulację.
26.04 dowiem się czy torbielka się wchłonęła.
Będzie dobrze! Wierzę w to 😉