X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika BOCIAN - Szczecin
Odpowiedz

Klinika BOCIAN - Szczecin

Oceń ten wątek:
  • PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Oo, zawsze kurde coś.. ale z drugiej strony jeden cykl to nie pół życia :) Wykorzystajcie ten miesiąc, żeby jeszcze lepiej się przygotować :)

Widocznie tak musiało być 😉 przynajmniej będzie już wynik kariotypu i głowa spokojniejsza 😉 oby nie było więcej takich niespodzianek 🙈
    Życzę zdrowych i Wesołych Świąt 🐣🐰😊

• Macia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś już miał transfer w Bocianie?
    A osoby, które przenosiły materiał, na jakim etapie jesteście ? Jest już ktoś po transferze z przenoszonych zarodków ?

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Podpowiecie gdzie na terenie Szczecina kupię lutinus w przystępnej cenie ?

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:
    Widocznie tak musiało być 😉 przynajmniej będzie już wynik kariotypu i głowa spokojniejsza 😉 oby nie było więcej takich niespodzianek 🙈
    Życzę zdrowych i Wesołych Świąt 🐣🐰😊

My się w końcu doczekaliśmy wyników - mamy zielone światło! Jest radocha :)
    Mam nadzieję, że u Was w następnym cyklu nie będzie już niespodzianek :)

PAULA89 lubi tę wiadomość

uS2wp2.png
  • PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    My się w końcu doczekaliśmy wyników - mamy zielone światło! Jest radocha :)
    Mam nadzieję, że u Was w następnym cyklu nie będzie już niespodzianek :)

Super wiadomość 😊
    Czyli zaczynasz stymulację?
    Ja kolejną wizytę mam 26.04 i mam nadzieję, że od maja zacznę ,,produkcję" jajeczek 😁

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy możecie napisać jakie badania byly wymagane w bocianie do podejścia do in vitro? Jestem po 3 iui i raczej myślę że beta będzie negatywna choć dopiero jestem 6 dni po iui. I myślę o in vitro i chce się zorientować jakie badania musiałabym uzupełnić do in vitro. W bocianie lecze się u T. B. Co jeszcze trzeba zbadać oprócz tej wirusologi co do iui

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    Czy możecie napisać jakie badania byly wymagane w bocianie do podejścia do in vitro? Jestem po 3 iui i raczej myślę że beta będzie negatywna choć dopiero jestem 6 dni po iui. I myślę o in vitro i chce się zorientować jakie badania musiałabym uzupełnić do in vitro. W bocianie lecze się u T. B. Co jeszcze trzeba zbadać oprócz tej wirusologi co do iui

Trzymam kciuki, aby się iui udała 🤞
    Jeśli chodzi o in vitro, to na pewno wirusologia, aktualna cytologia, biocenoza, badanie na chlamydię obojga, grupa krwi. Też leczę się u T.B.

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:
    Trzymam kciuki, aby się iui udała 🤞
    Jeśli chodzi o in vitro, to na pewno wirusologia, aktualna cytologia, biocenoza, badanie na chlamydię obojga, grupa krwi. Też leczę się u T.B.
    Dziękuję za odpowiedź. Czyli wychodzi ze nie każdy przed in vitro musi robić np kariotypy tak? Bo z tego co widzę to na te badania długo się czeka a chciałabym iść za ciosem i w przyszłym cyklu już poddać się stymulacji do in vitro jak tylko beta będzie negatywna

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    Dziękuję za odpowiedź. Czyli wychodzi ze nie każdy przed in vitro musi robić np kariotypy tak? Bo z tego co widzę to na te badania długo się czeka a chciałabym iść za ciosem i w przyszłym cyklu już poddać się stymulacji do in vitro jak tylko beta będzie negatywna

Mi T.B nie kazał robić kariotypu. Zalecił mojemu mężowi, ale tylko dlatego, że kiedyś inny lekarz w opisie wizyty wpisał, że zalecane badanie przed in vitro. Gdyby tego zapisu nie było, to również mój mąż by nie musiał tego robić.
    Fakt, czeka się długo. Mąż robił 17.03 i nadal nie ma wyniku.
    Zawsze możesz zadzwonić do Bociana i poprosić o rozmowę z doktorem i podpytać Jego 😉

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:
    Super wiadomość 😊
    Czyli zaczynasz stymulację?
    Ja kolejną wizytę mam 26.04 i mam nadzieję, że od maja zacznę ,,produkcję" jajeczek 😁

Ciutkę sie pospieszyłam z tym zielonym światłem ;) Wizytę mamy jutro, także jutro wszystko się okaże :) ale cieszę się, że przeszliśmy do kolejnego etapu hehe :)

uS2wp2.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:

Standardowy (ustawowy) zestaw badań przed iui/ivf :

Kobieta ---razem 720 zł:
    Anty-HIV-1-2 - 40 zł
    HBAg - 45 zł
    Anty-HBc - 45 zł
    Anty-HCV-Ab - 40 zł
    VDRL - 40 zł
    Grupa krwi - 40 zł
    Toksoplazmoza IgG,IgM - 100 zł
    Różyczka IgG, IgM -100 zł
    Chlamydia trachomatis PCR z kanału szyjki macicy - 190 zł
    Cytologia - 50 zł
    Stopień czystości pochwy - 30 zl

Mężczyzna ---razem 440 zł:
    Anty-HIV-1-2 - 40 zł
    HBAg - 45 zł
    Anty-HBc - 45 zł
    Anty-HCV-Ab - 40 zł
    VDRL - 40 zł
    Grupa krwi - 40 zł
    Chlamydia trachomatis PCR z moczu - 190 zł

Tak to wygląda :)

Natomiast jeśli chodzi o kariotypy to nie jest koniecznie ich wykonanie. Nam pani Nowak je zaleciła, ponieważ ja mam obniżoną rezerwę jajnikową, a mój partner ma kiepskie wyniki nasienia. Nie wiedzieliśmy skad to wynika, więc było ryzyko, że ma namieszane w genach. Najprawdopodobniej wychodzi na to, że to przez powikłania przy śwince.

uS2wp2.png
  • Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Standardowy (ustawowy) zestaw badań przed iui/ivf :

Kobieta ---razem 720 zł:
    Anty-HIV-1-2 - 40 zł
    HBAg - 45 zł
    Anty-HBc - 45 zł
    Anty-HCV-Ab - 40 zł
    VDRL - 40 zł
    Grupa krwi - 40 zł
    Toksoplazmoza IgG,IgM - 100 zł
    Różyczka IgG, IgM -100 zł
    Chlamydia trachomatis PCR z kanału szyjki macicy - 190 zł
    Cytologia - 50 zł
    Stopień czystości pochwy - 30 zl

Mężczyzna ---razem 440 zł:
    Anty-HIV-1-2 - 40 zł
    HBAg - 45 zł
    Anty-HBc - 45 zł
    Anty-HCV-Ab - 40 zł
    VDRL - 40 zł
    Grupa krwi - 40 zł
    Chlamydia trachomatis PCR z moczu - 190 zł

Tak to wygląda :)

Natomiast jeśli chodzi o kariotypy to nie jest koniecznie ich wykonanie. Nam pani Nowak je zaleciła, ponieważ ja mam obniżoną rezerwę jajnikową, a mój partner ma kiepskie wyniki nasienia. Nie wiedzieliśmy skad to wynika, więc było ryzyko, że ma namieszane w genach. Najprawdopodobniej wychodzi na to, że to przez powikłania przy śwince.
    Bardzo dziękuję za informację

• Brunetka823 Znajoma

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam :) jutro mam wizytę w klinice i będę mieć wykonywane hsg. Jestem u doktora T. B. ale badanie ma mi wykonać pani Nowak. Czy po badaniu będę mieć wizytę z moim doktorem?

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka823 wrote:
    Cześć wam :) jutro mam wizytę w klinice i będę mieć wykonywane hsg. Jestem u doktora T. B. ale badanie ma mi wykonać pani Nowak. Czy po badaniu będę mieć wizytę z moim doktorem?
    Ja po badaniu hsg wykonanym przez Ize nowak nie miałam już ponownej wizyty u T. B w tym dniu. Iza Nowak wystawila dokument wypisala recepte na leki po hsg i tyle. A też się lecze u T. B.

• Brunetka823 Znajoma

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    Ja po badaniu hsg wykonanym przez Ize nowak nie miałam już ponownej wizyty u T. B w tym dniu. Iza Nowak wystawila dokument wypisala recepte na leki po hsg i tyle. A też się lecze u T. B.
    A po badaniu kiedy miałaś wizytę u T.B?

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka823 wrote:
    A po badaniu kiedy miałaś wizytę u T.B?
    Ogólnie po hsg plamilam ponad tydzień czasu. Co spowodowało trochę rozregulowanie cyklu - trochę spóźnił mi się okres. Do T. B umawiałam się zawsze w 10dc żeby sprawdzić jak przebieg stymulacja i jak się mają pęcherzyki.
    Chyba że to ma być twoja pierwsza wizyta to najlepiej zadzwoń i dopytaj w którym dniu cyklu się zgłosić. Bo np jeśli miałabyś rozpocząć stymulacje to pewnie wcześniej niż 10dc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2021, 16:37

• Brunetka823 Znajoma

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    Ogólnie po hsg plamilam ponad tydzień czasu. Co spowodowało trochę rozregulowanie cyklu - trochę spóźnił mi się okres. Do T. B umawiałam się zawsze w 10dc żeby sprawdzić jak przebieg stymulacja i jak się mają pęcherzyki.
    Chyba że to ma być twoja pierwsza wizyta to najlepiej zadzwoń i dopytaj w którym dniu cyklu się zgłosić. Bo np jeśli miałabyś rozpocząć stymulacje to pewnie wcześniej niż 10dc
    Jutro zapytam wszystkiego. Miałam już 3 wizyty u doktora i powiedział że po hsg jeżeli będzie wszytko ok to zaczynamy stymulacje więc podejrzewam że w tym cyklu jeszcze jadna wizyta będzie.

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka823 wrote:
    Jutro zapytam wszystkiego. Miałam już 3 wizyty u doktora i powiedział że po hsg jeżeli będzie wszytko ok to zaczynamy stymulacje więc podejrzewam że w tym cyklu jeszcze jadna wizyta będzie.
    To najlepiej żebyś sie umówiła na chwilę przed okresem bo ja np przyjmuje leki od 2 do 7dc.

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, byłam dzisiaj na wizycie i z początkiem maja zaczynam stymulację🥳 jeśli wszystko dobrze pójdzie, to będziemy szły łeb w łeb ;)

PAULA89 lubi tę wiadomość

uS2wp2.png
  • PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Paula, byłam dzisiaj na wizycie i z początkiem maja zaczynam stymulację🥳 jeśli wszystko dobrze pójdzie, to będziemy szły łeb w łeb ;)

Super 😊
    Ja planowany termin @ mam na 6 maja, więc powinnam wtedy rozpocząć stymulację.
    26.04 dowiem się czy torbielka się wchłonęła.
    Będzie dobrze! Wierzę w to 😉

‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ