X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika BOCIAN - Szczecin
Odpowiedz

Klinika BOCIAN - Szczecin

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ,

Muszę się z wami tym podzielić bo mnie to wkurzyło.

Lecze się w tej klinice , moja szefowa tak samo... ( od niedawna ) było pare sytuacji gdzie byłam niezadowolona z obsługi dziewczyn w rejestracji. Ostatnio z mężem się zdenerwowaliśmy bo nie zostaliśmy poinformowani o czymś takim jak hiperstymulacja i gdy ona nastąpiła to się zdziwiliśmy że nikt nas o czymś takim nie uprzedził. Byłam przestymylowana i w skrócie cierpiałam ...
    potem się okazało ze za 2 dni czyli w dzień punkcji kończą nam się wyniki badań. Gdzie mówił nam lekarz jak i jedna z pan ze jest wszystko ok. - dodatkowy stres i pieniądze ( mam strasznie kiepskie żyły i wbijają mi się zawsze minimu 2 razy 🙄) i wyraziłam swoją opinie w tym temacie , że przecież my nie mamy dobrego głowy zeby to pilnować !
    Do rzeczy

Moja kierownik dziś mi powiedziała że słyszała ze jestem Bardzo roszczeniowa w bocianie 😐 ja jej pytam
    Skąd ma takie informacje - a ona Żr ma tam koleżankę na rejestracji i jej mowila.

Dziewczyny czy js mam to tak zostawić ? Nie powinno chyba być tak że obca osoba ( kierownik) wie o tym co robię w klinice itp. ? Jestem tak wkurzona ( a niedługo mam transfer) jakbym byka na prawdę roszczeniowa to by już ta pani tam nie pracowała 😐

Ehh.. rozczarowałam się

• PaniM Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1991 wrote:
    Hej dziewczyny ,

Lecze się w tej klinice , moja szefowa tak samo... ( od niedawna ) było pare sytuacji gdzie byłam niezadowolona z obsługi dziewczyn w rejestracji. Ostatnio z mężem się zdenerwowaliśmy bo nie zostaliśmy poinformowani o czymś takim jak hiperstymulacja i gdy ona nastąpiła to się zdziwiliśmy że nikt nas o czymś takim nie uprzedził. Byłam przestymylowana i w skrócie cierpiałam ...
    potem się okazało ze za 2 dni czyli w dzień punkcji kończą nam się wyniki badań. Gdzie mówił nam lekarz jak i jedna z pan ze jest wszystko ok. - dodatkowy stres i pieniądze ( mam strasznie kiepskie żyły i wbijają mi się zawsze minimu 2 razy 🙄) i wyraziłam swoją opinie w tym temacie , że przecież my nie mamy dobrego głowy zeby to pilnować !
    Do rzeczy

Moja kierownik dziś mi powiedziała że słyszała ze jestem Bardzo roszczeniowa w bocianie 😐 ja jej pytam
    Skąd ma takie informacje - a ona Żr ma tam koleżankę na rejestracji i jej mowila.

Dziewczyny czy js mam to tak zostawić ? Nie powinno chyba być tak że obca osoba ( kierownik) wie o tym co robię w klinice itp. ? Jestem tak wkurzona ( a niedługo mam transfer) jakbym byka na prawdę roszczeniowa to by już ta pani tam nie pracowała 😐

Ehh.. rozczarowałam się
    Kiedyś też siedząc w poczekalni słyszałam jak dziewczyny obgadywaly jakąś pacjentke która chwile wcześniej dzwoniła telefonicznie o coś dopytać i też było mi niezręcznie tego słuchać bo sama też czasem dzwonie żeby mnie skontaktowały z moim lekarzem i sobie pomyślałam że po połączeniu może też jestem źródłem ich obgadania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2021, 07:19

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1991 wrote:
    Hej dziewczyny ,

Do rzeczy

Ehh.. rozczarowałam się

O rety.. mocno przykra sytuacja, która w ogóle nie powinna mieć miejsca! Sprawy kliniki powinny zostać w klinice. Ktoś ma długi język :/ Domyślam się jak się czujesz i pewnie chciałabyś coś z tym zrobić. Mocno patowa sytuacja, ale ja bym chyba ostatecznie to zostawiła. Najważniejszy jest teraz spokój, mało nerwów. Roztrząsanie tej sprawy nic nie da. Postaraj się to zostawić za sobą i nie myśl o tym :*

uS2wp2.png
  • PaniM Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    O rety.. mocno przykra sytuacja, która w ogóle nie powinna mieć miejsca! Sprawy kliniki powinny zostać w klinice. Ktoś ma długi język :/ Domyślam się jak się czujesz i pewnie chciałabyś coś z tym zrobić. Mocno patowa sytuacja, ale ja bym chyba ostatecznie to zostawiła. Najważniejszy jest teraz spokój, mało nerwów. Roztrząsanie tej sprawy nic nie da. Postaraj się to zostawić za sobą i nie myśl o tym :*
    Popieram też bym sobie oszczędzila tych nerwów. Potem będziesz się dodatkowo stresowala że krzywo na ciebie patrzą.

• WerkaP2 Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym nie pozostawila tego bez echa. Jak one maja czelność gadac z obcymi osobami na temat pacjentek? Tzn ze nasze tematy poruszane sa wśród obcych, ciekawe jak do tego ma sie ochrona naszych danych?
    To jest mega nieetyczne.
    Ja bym powiedziala lekarzowi o tego typu sytuacji.
    Mega nie na miejscu z ich strony. Obgadywanie pacjentek - co to w ogole ma byc? To nie targ zeby zezwalac na takie zachowania.
    Słabe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2021, 14:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie się z tym czuje 😐 i teraz myśle czy ta kierowniczka nie zrobiła tego celowo zeby mnie zdenerwować. Czuje że oba rozgrywa jakaś chora rywalizację która pierwsza bedzie w ciąży 😐 i to co ja wykonuje w pracy umiem tylko ja. A już wcześniej poinformowałam zeby dała mi kogoś do przyuczenia ( lekko 2 miesiące temu) ona chyba nie wierzy że w tej ciąży kiedyś będę ☹️

Nie wiem czy mówić o tym P.C czy jak piszecie zostawić to . Już dziś mi trochę emocje opadły , sle myśle czy nie wziąć zwolnienia na te 2 tyg. Do transferu żeby nie wpadać w takie interakcje.

• Lilii Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie sytuacja bardzo nie na miejscu i mocno nieprofesjonalna jeśli chodzi o miejsce . Nikt nie powinnien poruszać spraw pacjentek. Jeśli nie chcesz tego tak zostawić możesz albo dowiedzieć się która z recepcjonistek to powiedziała i zwyczajnie zwrócić jej uwagę że nie życzysz sobie takich uwag na swój temat albo (nie wiem czy tutaj jest taka osoba w vitro była) napisać meila do menadżera że taka sytuacja miała miejsce i niech zainterweniuje. Z tym że zawsze jest niestety ryzyko że później babska będą dla ciebie nieprzychylne i będą robić pod górkę 🤷‍♀️
    Trzymam kciuki za was dziewczyny 💪

l22n9vvj15zulruu.png
    h44eyx8dpru9orwg.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli kierowniczka tak podchodzi do tematu i chce się bawić w swojego rodzaju wyścig, to moim zdaniem na ten moment lepiej zostawić temat - jeśli cokolwiek zrobisz, to wróci do Ciebie poprzez właśnie kierowniczkę. Jeśli tematu nie chcesz zostawiać, to może lepiej poczekać aż największy stres z transferami minie?

uS2wp2.png
  • Macia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym absolutnie tego tak nie zostawiła. I co to za tłumaczenie, ze później będą pod górkę robić? To lepiej chodzić tam i stresować się co dziś o mnie powiedzą ?

To ma być miejsce przyjazne, a nie jakieś szeptanie i podawanie dalej. A jeśli ktoś nie potrafi pracować, to niech zmieni pracę.

kamisia, Miśka83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie to zostawię , jak już zajdę w ciąże to raczej zmienię lekarza i wtedy powiem o tej całej sytuacji. A tak to sobie zrobię problem jeszcze w pracy znając życie 😐 wiecie jak jest , ehh..

• Gosia:) Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1991 wrote:
    Narazie to zostawię , jak już zajdę w ciąże to raczej zmienię lekarza i wtedy powiem o tej całej sytuacji. A tak to sobie zrobię problem jeszcze w pracy znając życie 😐 wiecie jak jest , ehh..

Myślisz, że panie w rejestracji powiedziałyby z imienia i nazwiska, która pacjentka jest problemowa? Ja nie uważam, żeby tak zrobiły, gdyż to jest ich tajemnica zawodowa. Może twoja kierowniczka nie chce stracić dobrego pracownika i wprowadzą niepotrzebnych zamęt.

• wombi Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej
    ja na pewno bym tak tej sprawy nie zostawiła, ale to też zależy w którym momencie procedury bym była....

jestem już po usunięciu guza z piersi, wszystko ok, nowotwór łagodny więc zapisałam się w końcu na wizytę do TB, ja da zielone światło to jeden cykl przygotowań i lecimy z 4 ivf

Miśka83, Iwkaaa lubią tę wiadomość

Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET :( 5bb
    16.09.2024 FET :( 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
    11.2024 AMH 0,36
  • Lońka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1991 ja tak jak część dziewczyn piszę, również bym tego tak nie zostawiła. Współczuję Ci całej sytuacji bo jak sama napisałaś może to też być niezdrowa rywalizacja twojej kierowniczki. W każdym bądź razie na bank bym o tym wspomniała PC. Może dotrze coś do Pań z rejestracji. A powinno! Chodzę tam od początku jak się otworzyli i moje wizyty odbywaja się co tydzień i trochę już ich mam za sobą i też się na obserwowałam co dzieję się na rejestracji. I jak ktoś napisał że było obgadanie pacjentki po telefonie. Też się z tym spotkałam. Były też sytuacje że na recepcji jeden wielki targ,jarmark, śmiechy aż rechoczące... I te zażenowanie par czekających w stresie na wizytę. Dla mnie to było tak nie profesjonalne. Siedziąc na wizycie było dalej słychać odgłosy recepcji. Raz miałam wizytę bez umawiania po prostu bylam dogadana z lekarzem że mam przyjść na koniec to też po wejsciu, przedstswieniu się odczulam że jest szeptanie na mój temat. Proste, jak ktoś nas obgaduje to się czuje.

Fakt pomocne są i o co się nie poprosi to zrobią/oddzwonią. Jestem ciekawa na jak dlugo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 17:52

Miśka83 lubi tę wiadomość

2017-2020(4 IVF,6 ET, IUI)

age.png
  • WerkaP2 Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sadze ze Bocian juz wie, bo przeciez forum jest ogólnodostępne i na pewno ktos sledzi z nich to co piszemy ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 19:30

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym tego tak nie zostawiła... Niech idą na kasę do sklepu, jeżeli nie mają w sobie za grosz empatii do kobiet(!), które przechodzą przez stresujące chwile... W głowie się nie mieści. Masakra

Dziewczyny, czy którejś z Was mąż/ partner robił badania nasienia i w vitro i w bocianie? Czy są badane te same parametry?

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • PaniM Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1991 wrote:
    Hej dziewczyny ,

Do rzeczy

Ehh.. rozczarowałam się
    Kasia1991 a mam pytanie do Ciebie jeszcze i wysłałam Ci zaproszenie. A w jakiej aptece wykupywalas leki do stymulacji czy kupowalas je w klinice? Ja jestem po trzeciej nieudanej iui i teraz kierunek in vitro. Jestem spoza Szczecina więc wolę uniknąć w ciemno szukania apteki gdzie ewentualnie dostanę leki i ciekawe czy ceny różnia się w aptekach czy są odgorne.

• wombi Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniM wrote:
    Kasia1991 a mam pytanie do Ciebie jeszcze i wysłałam Ci zaproszenie. A w jakiej aptece wykupywalas leki do stymulacji czy kupowalas je w klinice? Ja jestem po trzeciej nieudanej iui i teraz kierunek in vitro. Jestem spoza Szczecina więc wolę uniknąć w ciemno szukania apteki gdzie ewentualnie dostanę leki i ciekawe czy ceny różnia się w aptekach czy są odgorne.
    ceny są zbliżony ale chyba najkorzystniejsze i zawsze wszystko jest w aptece zdrowie na Manhatanie

Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
    Starania od 2013
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    ---
    11.2024 AMH 0,36
  • PaniM Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wombi wrote:
    ceny są zbliżony ale chyba najkorzystniejsze i zawsze wszystko jest w aptece zdrowie na Manhatanie
    Wombi a mogłabyś napisać dokładny adres jestem spoza Szczecina i słabo się orientuję

• Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wombi super że u Ciebie lepiej, mam nadzieję że dostaniecie zielone światło.

Ja narazie stanąłam ze staraniami, zbyt dużo się u nas dzieje i jeszcze ten covid co chwilę miesza. Ale w tym tygodniu myślę że już dojdę na badania krwi, tylko jeszcze męża muszę umówić na badanie nasienia.

A co do pań z rejestracji i samej rejestracji to uważam że ona jest w złym miejscu zaraz obok jest poczekalnia, każdy siedzi słucha zero prywatności, do tego każdy musi głośno mówić przez te głupie maski często jest chaos głośno. Panie może i miłe ale obgaduja pacjentki i sepcza i nie wiadomo czy to o tobie czy nie, nie zręcznie mega
    W vl było bardziej kameralnie pod tym względem.

IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek :(
    2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤

2024-powrót do gry
    09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
    2 ❄️❄️
    10.2024 2 transfer 👎
    11.2024 3 transfer 11dpt beta 42.5 , beta spadła cb 👎
  • wombi Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniM wrote:
    Wombi a mogłabyś napisać dokładny adres jestem spoza Szczecina i słabo się orientuję
    Adres: Księdza Hugona Kołłątaja 1/10, 71-525 Szczecin

Starania od 2013
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    ---
    11.2024 AMH 0,36
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ