X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika BOCIAN - Szczecin
Odpowiedz

Klinika BOCIAN - Szczecin

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ,

Muszę się z wami tym podzielić bo mnie to wkurzyło.

Lecze się w tej klinice , moja szefowa tak samo... ( od niedawna ) było pare sytuacji gdzie byłam niezadowolona z obsługi dziewczyn w rejestracji. Ostatnio z mężem się zdenerwowaliśmy bo nie zostaliśmy poinformowani o czymś takim jak hiperstymulacja i gdy ona nastąpiła to się zdziwiliśmy że nikt nas o czymś takim nie uprzedził. Byłam przestymylowana i w skrócie cierpiałam ...
    potem się okazało ze za 2 dni czyli w dzień punkcji kończą nam się wyniki badań. Gdzie mówił nam lekarz jak i jedna z pan ze jest wszystko ok. - dodatkowy stres i pieniądze ( mam strasznie kiepskie żyły i wbijają mi się zawsze minimu 2 razy 🙄) i wyraziłam swoją opinie w tym temacie , że przecież my nie mamy dobrego głowy zeby to pilnować !
    Do rzeczy

Moja kierownik dziś mi powiedziała że słyszała ze jestem Bardzo roszczeniowa w bocianie 😐 ja jej pytam
    Skąd ma takie informacje - a ona Żr ma tam koleżankę na rejestracji i jej mowila.

Dziewczyny czy js mam to tak zostawić ? Nie powinno chyba być tak że obca osoba ( kierownik) wie o tym co robię w klinice itp. ? Jestem tak wkurzona ( a niedługo mam transfer) jakbym byka na prawdę roszczeniowa to by już ta pani tam nie pracowała 😐

Ehh.. rozczarowałam się

• PaniM Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1991 wrote:
    Hej dziewczyny ,

Lecze się w tej klinice , moja szefowa tak samo... ( od niedawna ) było pare sytuacji gdzie byłam niezadowolona z obsługi dziewczyn w rejestracji. Ostatnio z mężem się zdenerwowaliśmy bo nie zostaliśmy poinformowani o czymś takim jak hiperstymulacja i gdy ona nastąpiła to się zdziwiliśmy że nikt nas o czymś takim nie uprzedził. Byłam przestymylowana i w skrócie cierpiałam ...
    potem się okazało ze za 2 dni czyli w dzień punkcji kończą nam się wyniki badań. Gdzie mówił nam lekarz jak i jedna z pan ze jest wszystko ok. - dodatkowy stres i pieniądze ( mam strasznie kiepskie żyły i wbijają mi się zawsze minimu 2 razy 🙄) i wyraziłam swoją opinie w tym temacie , że przecież my nie mamy dobrego głowy zeby to pilnować !
    Do rzeczy

Moja kierownik dziś mi powiedziała że słyszała ze jestem Bardzo roszczeniowa w bocianie 😐 ja jej pytam
    Skąd ma takie informacje - a ona Żr ma tam koleżankę na rejestracji i jej mowila.

Dziewczyny czy js mam to tak zostawić ? Nie powinno chyba być tak że obca osoba ( kierownik) wie o tym co robię w klinice itp. ? Jestem tak wkurzona ( a niedługo mam transfer) jakbym byka na prawdę roszczeniowa to by już ta pani tam nie pracowała 😐

Ehh.. rozczarowałam się
    Kiedyś też siedząc w poczekalni słyszałam jak dziewczyny obgadywaly jakąś pacjentke która chwile wcześniej dzwoniła telefonicznie o coś dopytać i też było mi niezręcznie tego słuchać bo sama też czasem dzwonie żeby mnie skontaktowały z moim lekarzem i sobie pomyślałam że po połączeniu może też jestem źródłem ich obgadania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2021, 07:19

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1991 wrote:
    Hej dziewczyny ,

Do rzeczy

Ehh.. rozczarowałam się

O rety.. mocno przykra sytuacja, która w ogóle nie powinna mieć miejsca! Sprawy kliniki powinny zostać w klinice. Ktoś ma długi język :/ Domyślam się jak się czujesz i pewnie chciałabyś coś z tym zrobić. Mocno patowa sytuacja, ale ja bym chyba ostatecznie to zostawiła. Najważniejszy jest teraz spokój, mało nerwów. Roztrząsanie tej sprawy nic nie da. Postaraj się to zostawić za sobą i nie myśl o tym :*

uS2wp2.png
  • PaniM Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    O rety.. mocno przykra sytuacja, która w ogóle nie powinna mieć miejsca! Sprawy kliniki powinny zostać w klinice. Ktoś ma długi język :/ Domyślam się jak się czujesz i pewnie chciałabyś coś z tym zrobić. Mocno patowa sytuacja, ale ja bym chyba ostatecznie to zostawiła. Najważniejszy jest teraz spokój, mało nerwów. Roztrząsanie tej sprawy nic nie da. Postaraj się to zostawić za sobą i nie myśl o tym :*
    Popieram też bym sobie oszczędzila tych nerwów. Potem będziesz się dodatkowo stresowala że krzywo na ciebie patrzą.

• WerkaP2 Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym nie pozostawila tego bez echa. Jak one maja czelność gadac z obcymi osobami na temat pacjentek? Tzn ze nasze tematy poruszane sa wśród obcych, ciekawe jak do tego ma sie ochrona naszych danych?
    To jest mega nieetyczne.
    Ja bym powiedziala lekarzowi o tego typu sytuacji.
    Mega nie na miejscu z ich strony. Obgadywanie pacjentek - co to w ogole ma byc? To nie targ zeby zezwalac na takie zachowania.
    Słabe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2021, 14:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie się z tym czuje 😐 i teraz myśle czy ta kierowniczka nie zrobiła tego celowo zeby mnie zdenerwować. Czuje że oba rozgrywa jakaś chora rywalizację która pierwsza bedzie w ciąży 😐 i to co ja wykonuje w pracy umiem tylko ja. A już wcześniej poinformowałam zeby dała mi kogoś do przyuczenia ( lekko 2 miesiące temu) ona chyba nie wierzy że w tej ciąży kiedyś będę ☹️

Nie wiem czy mówić o tym P.C czy jak piszecie zostawić to . Już dziś mi trochę emocje opadły , sle myśle czy nie wziąć zwolnienia na te 2 tyg. Do transferu żeby nie wpadać w takie interakcje.

• Lilii Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie sytuacja bardzo nie na miejscu i mocno nieprofesjonalna jeśli chodzi o miejsce . Nikt nie powinnien poruszać spraw pacjentek. Jeśli nie chcesz tego tak zostawić możesz albo dowiedzieć się która z recepcjonistek to powiedziała i zwyczajnie zwrócić jej uwagę że nie życzysz sobie takich uwag na swój temat albo (nie wiem czy tutaj jest taka osoba w vitro była) napisać meila do menadżera że taka sytuacja miała miejsce i niech zainterweniuje. Z tym że zawsze jest niestety ryzyko że później babska będą dla ciebie nieprzychylne i będą robić pod górkę 🤷‍♀️
    Trzymam kciuki za was dziewczyny 💪

l22n9vvj15zulruu.png
    h44eyx8dpru9orwg.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli kierowniczka tak podchodzi do tematu i chce się bawić w swojego rodzaju wyścig, to moim zdaniem na ten moment lepiej zostawić temat - jeśli cokolwiek zrobisz, to wróci do Ciebie poprzez właśnie kierowniczkę. Jeśli tematu nie chcesz zostawiać, to może lepiej poczekać aż największy stres z transferami minie?

uS2wp2.png
  • Macia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym absolutnie tego tak nie zostawiła. I co to za tłumaczenie, ze później będą pod górkę robić? To lepiej chodzić tam i stresować się co dziś o mnie powiedzą ?

To ma być miejsce przyjazne, a nie jakieś szeptanie i podawanie dalej. A jeśli ktoś nie potrafi pracować, to niech zmieni pracę.

kamisia, Miśka83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie to zostawię , jak już zajdę w ciąże to raczej zmienię lekarza i wtedy powiem o tej całej sytuacji. A tak to sobie zrobię problem jeszcze w pracy znając życie 😐 wiecie jak jest , ehh..

• Gosia:) Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1991 wrote:
    Narazie to zostawię , jak już zajdę w ciąże to raczej zmienię lekarza i wtedy powiem o tej całej sytuacji. A tak to sobie zrobię problem jeszcze w pracy znając życie 😐 wiecie jak jest , ehh..

Myślisz, że panie w rejestracji powiedziałyby z imienia i nazwiska, która pacjentka jest problemowa? Ja nie uważam, żeby tak zrobiły, gdyż to jest ich tajemnica zawodowa. Może twoja kierowniczka nie chce stracić dobrego pracownika i wprowadzą niepotrzebnych zamęt.

• wombi Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej
    ja na pewno bym tak tej sprawy nie zostawiła, ale to też zależy w którym momencie procedury bym była....

jestem już po usunięciu guza z piersi, wszystko ok, nowotwór łagodny więc zapisałam się w końcu na wizytę do TB, ja da zielone światło to jeden cykl przygotowań i lecimy z 4 ivf

Miśka83, Iwkaaa lubią tę wiadomość

START 2013 endo, adeno, borelioza AMH 0,36
    HSG, laparo, histero, IUI :(
    01.2016 I ICSI 🙁 7A1
    05.2016 II ICSI 🙁8A1 [*] 6tc 💔
    11,12.2019 i 02.2020 IUI 🙁
    06.2020 III IMSI 0
    06.2021 IV ICSI 8A1, 4 ❄️
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt ♥️
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu 🙁
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸ 7dpt 72,70, 9dpt 178, 14dpt 1709
    25dpt ❤️ 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK 👧
    22+2 połówkowe Ok 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET 🙁 5bb
    16.09.2024 FET 🙁 3bb+4cc
    03.2025 V IVF - 2aa ❄️
    29.05.2025 FET 2aa ostatni
    6dpt ⏸
    7dpt 47, 9dpt 105, 12dpt 465,8, 14dpt 1137, 27dpt ❤️ 7.9 mm
    12+5 usg prenatalne OK
    preg.png
  • Lońka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1991 ja tak jak część dziewczyn piszę, również bym tego tak nie zostawiła. Współczuję Ci całej sytuacji bo jak sama napisałaś może to też być niezdrowa rywalizacja twojej kierowniczki. W każdym bądź razie na bank bym o tym wspomniała PC. Może dotrze coś do Pań z rejestracji. A powinno! Chodzę tam od początku jak się otworzyli i moje wizyty odbywaja się co tydzień i trochę już ich mam za sobą i też się na obserwowałam co dzieję się na rejestracji. I jak ktoś napisał że było obgadanie pacjentki po telefonie. Też się z tym spotkałam. Były też sytuacje że na recepcji jeden wielki targ,jarmark, śmiechy aż rechoczące... I te zażenowanie par czekających w stresie na wizytę. Dla mnie to było tak nie profesjonalne. Siedziąc na wizycie było dalej słychać odgłosy recepcji. Raz miałam wizytę bez umawiania po prostu bylam dogadana z lekarzem że mam przyjść na koniec to też po wejsciu, przedstswieniu się odczulam że jest szeptanie na mój temat. Proste, jak ktoś nas obgaduje to się czuje.

Fakt pomocne są i o co się nie poprosi to zrobią/oddzwonią. Jestem ciekawa na jak dlugo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 17:52

Miśka83 lubi tę wiadomość

2017-2020(4 IVF,6 ET, IUI)

age.png
  • WerkaP2 Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sadze ze Bocian juz wie, bo przeciez forum jest ogólnodostępne i na pewno ktos sledzi z nich to co piszemy ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 19:30

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym tego tak nie zostawiła... Niech idą na kasę do sklepu, jeżeli nie mają w sobie za grosz empatii do kobiet(!), które przechodzą przez stresujące chwile... W głowie się nie mieści. Masakra

Dziewczyny, czy którejś z Was mąż/ partner robił badania nasienia i w vitro i w bocianie? Czy są badane te same parametry?

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
    07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1) 👧🏼

Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%

Mamy ❄️ (3.1.2)
  • PaniM Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1991 wrote:
    Hej dziewczyny ,

Do rzeczy

Ehh.. rozczarowałam się
    Kasia1991 a mam pytanie do Ciebie jeszcze i wysłałam Ci zaproszenie. A w jakiej aptece wykupywalas leki do stymulacji czy kupowalas je w klinice? Ja jestem po trzeciej nieudanej iui i teraz kierunek in vitro. Jestem spoza Szczecina więc wolę uniknąć w ciemno szukania apteki gdzie ewentualnie dostanę leki i ciekawe czy ceny różnia się w aptekach czy są odgorne.

• wombi Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniM wrote:
    Kasia1991 a mam pytanie do Ciebie jeszcze i wysłałam Ci zaproszenie. A w jakiej aptece wykupywalas leki do stymulacji czy kupowalas je w klinice? Ja jestem po trzeciej nieudanej iui i teraz kierunek in vitro. Jestem spoza Szczecina więc wolę uniknąć w ciemno szukania apteki gdzie ewentualnie dostanę leki i ciekawe czy ceny różnia się w aptekach czy są odgorne.
    ceny są zbliżony ale chyba najkorzystniejsze i zawsze wszystko jest w aptece zdrowie na Manhatanie

01.2016 I ICSI 🙁 7A1
    06.2020 III IMSI 0
    14.02.2022 FET 3aa
    25dpt ❤️ 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK 👧
    22+2 połówkowe Ok 👧
    ---
    22.07.2024 FET 🙁 5bb
    16.09.2024 FET 🙁 3bb+4cc
    03.2025 V IVF - 2aa ❄️
    6dpt ⏸
    12+5 usg prenatalne OK
    preg.png
  • PaniM Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wombi wrote:
    ceny są zbliżony ale chyba najkorzystniejsze i zawsze wszystko jest w aptece zdrowie na Manhatanie
    Wombi a mogłabyś napisać dokładny adres jestem spoza Szczecina i słabo się orientuję

• Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wombi super że u Ciebie lepiej, mam nadzieję że dostaniecie zielone światło.

Ja narazie stanąłam ze staraniami, zbyt dużo się u nas dzieje i jeszcze ten covid co chwilę miesza. Ale w tym tygodniu myślę że już dojdę na badania krwi, tylko jeszcze męża muszę umówić na badanie nasienia.

A co do pań z rejestracji i samej rejestracji to uważam że ona jest w złym miejscu zaraz obok jest poczekalnia, każdy siedzi słucha zero prywatności, do tego każdy musi głośno mówić przez te głupie maski często jest chaos głośno. Panie może i miłe ale obgaduja pacjentki i sepcza i nie wiadomo czy to o tobie czy nie, nie zręcznie mega
    W vl było bardziej kameralnie pod tym względem.

IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek :(
    2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤️ 👱‍♀️

2024-powrót do gry
    09.2024 1 procedura z programu - 3 transfery, 1cb
    07.2025 - 2 procedura z programu, 1 ET, 2❄️❄️, 7dpt-50,9dpt-112,11dpt-212, 21 dpt 5917
    Kir - Bx
  • wombi Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniM wrote:
    Wombi a mogłabyś napisać dokładny adres jestem spoza Szczecina i słabo się orientuję
    Adres: Księdza Hugona Kołłątaja 1/10, 71-525 Szczecin

01.2016 I ICSI 🙁 7A1
    06.2020 III IMSI 0
    14.02.2022 FET 3aa
    25dpt ❤️ 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK 👧
    22+2 połówkowe Ok 👧
    ---
    22.07.2024 FET 🙁 5bb
    16.09.2024 FET 🙁 3bb+4cc
    03.2025 V IVF - 2aa ❄️
    6dpt ⏸
    12+5 usg prenatalne OK
    preg.png
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ