Klinika BOCIAN - Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny ,
Muszę się z wami tym podzielić bo mnie to wkurzyło.
Lecze się w tej klinice , moja szefowa tak samo... ( od niedawna ) było pare sytuacji gdzie byłam niezadowolona z obsługi dziewczyn w rejestracji. Ostatnio z mężem się zdenerwowaliśmy bo nie zostaliśmy poinformowani o czymś takim jak hiperstymulacja i gdy ona nastąpiła to się zdziwiliśmy że nikt nas o czymś takim nie uprzedził. Byłam przestymylowana i w skrócie cierpiałam ...
potem się okazało ze za 2 dni czyli w dzień punkcji kończą nam się wyniki badań. Gdzie mówił nam lekarz jak i jedna z pan ze jest wszystko ok. - dodatkowy stres i pieniądze ( mam strasznie kiepskie żyły i wbijają mi się zawsze minimu 2 razy 🙄) i wyraziłam swoją opinie w tym temacie , że przecież my nie mamy dobrego głowy zeby to pilnować !
Do rzeczy
Moja kierownik dziś mi powiedziała że słyszała ze jestem Bardzo roszczeniowa w bocianie 😐 ja jej pytam
Skąd ma takie informacje - a ona Żr ma tam koleżankę na rejestracji i jej mowila.
Dziewczyny czy js mam to tak zostawić ? Nie powinno chyba być tak że obca osoba ( kierownik) wie o tym co robię w klinice itp. ? Jestem tak wkurzona ( a niedługo mam transfer) jakbym byka na prawdę roszczeniowa to by już ta pani tam nie pracowała 😐
Ehh.. rozczarowałam się -
Kasia1991 wrote:Hej dziewczyny ,
Lecze się w tej klinice , moja szefowa tak samo... ( od niedawna ) było pare sytuacji gdzie byłam niezadowolona z obsługi dziewczyn w rejestracji. Ostatnio z mężem się zdenerwowaliśmy bo nie zostaliśmy poinformowani o czymś takim jak hiperstymulacja i gdy ona nastąpiła to się zdziwiliśmy że nikt nas o czymś takim nie uprzedził. Byłam przestymylowana i w skrócie cierpiałam ...
potem się okazało ze za 2 dni czyli w dzień punkcji kończą nam się wyniki badań. Gdzie mówił nam lekarz jak i jedna z pan ze jest wszystko ok. - dodatkowy stres i pieniądze ( mam strasznie kiepskie żyły i wbijają mi się zawsze minimu 2 razy 🙄) i wyraziłam swoją opinie w tym temacie , że przecież my nie mamy dobrego głowy zeby to pilnować !
Do rzeczy
Moja kierownik dziś mi powiedziała że słyszała ze jestem Bardzo roszczeniowa w bocianie 😐 ja jej pytam
Skąd ma takie informacje - a ona Żr ma tam koleżankę na rejestracji i jej mowila.
Dziewczyny czy js mam to tak zostawić ? Nie powinno chyba być tak że obca osoba ( kierownik) wie o tym co robię w klinice itp. ? Jestem tak wkurzona ( a niedługo mam transfer) jakbym byka na prawdę roszczeniowa to by już ta pani tam nie pracowała 😐
Ehh.. rozczarowałam sięWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2021, 07:19
-
Do rzeczy
Ehh.. rozczarowałam się
O rety.. mocno przykra sytuacja, która w ogóle nie powinna mieć miejsca! Sprawy kliniki powinny zostać w klinice. Ktoś ma długi język Domyślam się jak się czujesz i pewnie chciałabyś coś z tym zrobić. Mocno patowa sytuacja, ale ja bym chyba ostatecznie to zostawiła. Najważniejszy jest teraz spokój, mało nerwów. Roztrząsanie tej sprawy nic nie da. Postaraj się to zostawić za sobą i nie myśl o tym :* -
Joana23 wrote:O rety.. mocno przykra sytuacja, która w ogóle nie powinna mieć miejsca! Sprawy kliniki powinny zostać w klinice. Ktoś ma długi język Domyślam się jak się czujesz i pewnie chciałabyś coś z tym zrobić. Mocno patowa sytuacja, ale ja bym chyba ostatecznie to zostawiła. Najważniejszy jest teraz spokój, mało nerwów. Roztrząsanie tej sprawy nic nie da. Postaraj się to zostawić za sobą i nie myśl o tym :*
-
A ja bym nie pozostawila tego bez echa. Jak one maja czelność gadac z obcymi osobami na temat pacjentek? Tzn ze nasze tematy poruszane sa wśród obcych, ciekawe jak do tego ma sie ochrona naszych danych?
To jest mega nieetyczne.
Ja bym powiedziala lekarzowi o tego typu sytuacji.
Mega nie na miejscu z ich strony. Obgadywanie pacjentek - co to w ogole ma byc? To nie targ zeby zezwalac na takie zachowania.
Słabe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2021, 14:12
-
nick nieaktualnyStrasznie się z tym czuje 😐 i teraz myśle czy ta kierowniczka nie zrobiła tego celowo zeby mnie zdenerwować. Czuje że oba rozgrywa jakaś chora rywalizację która pierwsza bedzie w ciąży 😐 i to co ja wykonuje w pracy umiem tylko ja. A już wcześniej poinformowałam zeby dała mi kogoś do przyuczenia ( lekko 2 miesiące temu) ona chyba nie wierzy że w tej ciąży kiedyś będę ☹️
Nie wiem czy mówić o tym P.C czy jak piszecie zostawić to . Już dziś mi trochę emocje opadły , sle myśle czy nie wziąć zwolnienia na te 2 tyg. Do transferu żeby nie wpadać w takie interakcje. -
Faktycznie sytuacja bardzo nie na miejscu i mocno nieprofesjonalna jeśli chodzi o miejsce . Nikt nie powinnien poruszać spraw pacjentek. Jeśli nie chcesz tego tak zostawić możesz albo dowiedzieć się która z recepcjonistek to powiedziała i zwyczajnie zwrócić jej uwagę że nie życzysz sobie takich uwag na swój temat albo (nie wiem czy tutaj jest taka osoba w vitro była) napisać meila do menadżera że taka sytuacja miała miejsce i niech zainterweniuje. Z tym że zawsze jest niestety ryzyko że później babska będą dla ciebie nieprzychylne i będą robić pod górkę 🤷♀️
Trzymam kciuki za was dziewczyny 💪
-
Jeśli kierowniczka tak podchodzi do tematu i chce się bawić w swojego rodzaju wyścig, to moim zdaniem na ten moment lepiej zostawić temat - jeśli cokolwiek zrobisz, to wróci do Ciebie poprzez właśnie kierowniczkę. Jeśli tematu nie chcesz zostawiać, to może lepiej poczekać aż największy stres z transferami minie?
-
A ja bym absolutnie tego tak nie zostawiła. I co to za tłumaczenie, ze później będą pod górkę robić? To lepiej chodzić tam i stresować się co dziś o mnie powiedzą ?
To ma być miejsce przyjazne, a nie jakieś szeptanie i podawanie dalej. A jeśli ktoś nie potrafi pracować, to niech zmieni pracę.
kamisia, Miśka83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kasia1991 wrote:Narazie to zostawię , jak już zajdę w ciąże to raczej zmienię lekarza i wtedy powiem o tej całej sytuacji. A tak to sobie zrobię problem jeszcze w pracy znając życie 😐 wiecie jak jest , ehh..
Myślisz, że panie w rejestracji powiedziałyby z imienia i nazwiska, która pacjentka jest problemowa? Ja nie uważam, żeby tak zrobiły, gdyż to jest ich tajemnica zawodowa. Może twoja kierowniczka nie chce stracić dobrego pracownika i wprowadzą niepotrzebnych zamęt. -
hej hej
ja na pewno bym tak tej sprawy nie zostawiła, ale to też zależy w którym momencie procedury bym była....
jestem już po usunięciu guza z piersi, wszystko ok, nowotwór łagodny więc zapisałam się w końcu na wizytę do TB, ja da zielone światło to jeden cykl przygotowań i lecimy z 4 ivfMiśka83, Iwkaaa lubią tę wiadomość
Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
Kasia1991 ja tak jak część dziewczyn piszę, również bym tego tak nie zostawiła. Współczuję Ci całej sytuacji bo jak sama napisałaś może to też być niezdrowa rywalizacja twojej kierowniczki. W każdym bądź razie na bank bym o tym wspomniała PC. Może dotrze coś do Pań z rejestracji. A powinno! Chodzę tam od początku jak się otworzyli i moje wizyty odbywaja się co tydzień i trochę już ich mam za sobą i też się na obserwowałam co dzieję się na rejestracji. I jak ktoś napisał że było obgadanie pacjentki po telefonie. Też się z tym spotkałam. Były też sytuacje że na recepcji jeden wielki targ,jarmark, śmiechy aż rechoczące... I te zażenowanie par czekających w stresie na wizytę. Dla mnie to było tak nie profesjonalne. Siedziąc na wizycie było dalej słychać odgłosy recepcji. Raz miałam wizytę bez umawiania po prostu bylam dogadana z lekarzem że mam przyjść na koniec to też po wejsciu, przedstswieniu się odczulam że jest szeptanie na mój temat. Proste, jak ktoś nas obgaduje to się czuje.
Fakt pomocne są i o co się nie poprosi to zrobią/oddzwonią. Jestem ciekawa na jak dlugo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 17:52
Miśka83 lubi tę wiadomość
-
Ja też bym tego tak nie zostawiła... Niech idą na kasę do sklepu, jeżeli nie mają w sobie za grosz empatii do kobiet(!), które przechodzą przez stresujące chwile... W głowie się nie mieści. Masakra
Dziewczyny, czy którejś z Was mąż/ partner robił badania nasienia i w vitro i w bocianie? Czy są badane te same parametry?03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Do rzeczy
Ehh.. rozczarowałam się -
PaniM wrote:Kasia1991 a mam pytanie do Ciebie jeszcze i wysłałam Ci zaproszenie. A w jakiej aptece wykupywalas leki do stymulacji czy kupowalas je w klinice? Ja jestem po trzeciej nieudanej iui i teraz kierunek in vitro. Jestem spoza Szczecina więc wolę uniknąć w ciemno szukania apteki gdzie ewentualnie dostanę leki i ciekawe czy ceny różnia się w aptekach czy są odgorne.Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
Wombi super że u Ciebie lepiej, mam nadzieję że dostaniecie zielone światło.
Ja narazie stanąłam ze staraniami, zbyt dużo się u nas dzieje i jeszcze ten covid co chwilę miesza. Ale w tym tygodniu myślę że już dojdę na badania krwi, tylko jeszcze męża muszę umówić na badanie nasienia.
A co do pań z rejestracji i samej rejestracji to uważam że ona jest w złym miejscu zaraz obok jest poczekalnia, każdy siedzi słucha zero prywatności, do tego każdy musi głośno mówić przez te głupie maski często jest chaos głośno. Panie może i miłe ale obgaduja pacjentki i sepcza i nie wiadomo czy to o tobie czy nie, nie zręcznie mega
W vl było bardziej kameralnie pod tym względem.IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
2 ❄️❄️
10.2024 2 transfer 👎
11.2024 3 transfer 11dpt beta 42.5 , beta spadła cb 👎 -
PaniM wrote:Wombi a mogłabyś napisać dokładny adres jestem spoza Szczecina i słabo się orientujęHashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI