Klinika BOCIAN - Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
Staraczka21 wrote:Też leczysz się u TB? Ja też przyjmuje ovaleap teraz jeszcze mensinorm i orgalutran. Który dzień stymulacji masz? Masz już wyznaczona punkcje? Oprócz ovaleap przyjmujesz jeszcze jakieś witaminy suplementy acard czy coś?
Tak, też leczę się u T.B. Dziś dopiero 2 dzień stymulacji. W środę mam kolejną wizytę. Oznaczenie hormonów i USG. Mówił, że po tej wizycie mogą dojść inne leki. Jeśli chodzi o suplementy to biorę FertilWoman Plus i Inofolic Combi. A z leków to jeszcze Euthyrox, mam Hashimoto i Cabergoline na wysoką prolaktynę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2021, 17:36
-
PAULA89 wrote:Również jestem w trakcie stymulacji. Lekarz mówił, że chciałby zrobić transfer ze świeżym zarodkiem. Wszystko zależy od tego jak organizm zareaguje na stymulację.
Joanna23, kiedy teraz wizyta? Co dostałaś do stymulacji? Ja mam Ovaleap. Widok igły trochę przerażał, ale nie było tak źle 😉
Wizytę mam w środę, a do stymulacji dostałam, uwaga... również Ovaleap zaskoczyła mnie mocno pozytywnie cena tego leku. A co do igły to nastawiałam się na większego grubasa, więc ostatecznie jakoś to poszło, ale chwila zawahania była Jakoś tak mi raźniej jak wiem, że druga kobieta przechodzi teraz dokładnie to samo co ja :* -
Joana23 wrote:Wizytę mam w środę, a do stymulacji dostałam, uwaga... również Ovaleap zaskoczyła mnie mocno pozytywnie cena tego leku. A co do igły to nastawiałam się na większego grubasa, więc ostatecznie jakoś to poszło, ale chwila zawahania była Jakoś tak mi raźniej jak wiem, że druga kobieta przechodzi teraz dokładnie to samo co ja :*
To prawda, jest raźniej :*
Jedziemy na tym samym wózku 😉
Również w środę mam wizytę. Zobaczymy co teraz nam zalecą do stosowania 😉
Jak dobrze pójdzie, to i transfer będziemy miały w zbliżonym terminie 😊 -
PAULA89 wrote:To prawda, jest raźniej :*
Jedziemy na tym samym wózku 😉
Również w środę mam wizytę. Zobaczymy co teraz nam zalecą do stosowania 😉
Jak dobrze pójdzie, to i transfer będziemy miały w zbliżonym terminie 😊 -
PAULA89 wrote:Jednocześnie stosuje się te leki? Wiesz już kiedy punkcja? 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2021, 20:15
-
Staraczka21 wrote:Jeszcze nie wiem. Tak ja robię wszystkie trzy zastrzyki jeden po drugim o jednej porze dnia. A jaka dawka ovaleap jesteś stymulowana i jaka masz wagę ciała bo u mnie chyba do wagi została dobrana dawka
Ważę 57 kg, a moja dzienna dawka to 150ui.
A jak sobie radzisz ze zrobieniem trzech zastrzyków? Trochę mnie tym przeraziłaś 🙈 ale czego się nie zrobi, aby zajść w upragnioną ciążę.
W środę się okaże co dalej 😉 -
PAULA89 wrote:Ważę 57 kg, a moja dzienna dawka to 150ui.
A jak sobie radzisz ze zrobieniem trzech zastrzyków? Trochę mnie tym przeraziłaś 🙈 ale czego się nie zrobi, aby zajść w upragnioną ciążę.
W środę się okaże co dalej 😉 -
Ja dostałam dawkę 225 (+/- 55kg), ale u mnie akurat jest problem z ilością jajeczek
3 zastrzyki jednocześnie.. dobrze, że jest to forum, bo całkiem zielona jestem w temacie. Tak to człowiek trochę przygotować się może, nastawić psychicznie. A jak u Was samopoczucie? -
Joanna23, ja też zielona w temacie 😅 z forum i grup na fb dużo się dowiedziałam.
Samopoczucie dobre 😉 trochę bałam się jakiegoś rozdrażnienia, ale na szczęście nie wystąpiło 🙂
A jak Twoje samopoczucie?
Zapomniałam zapytać lekarza, może Wy wiecie. Można współżyć podczas stymulacji? -
Jestem po podglądzie.
Udało mi się wystymulować tylko 5 pęcherzyków (plus dwa mikrusy, które raczej maja marne szanse na nadgodnienie). Dorzucony mam teraz menopur i orgalutran. No i o, walczymy dalej no bo co..
Paula, Staraczka21 - jak tam dziewczyny u Was? -
Ja też po monitoringu i bardzo podobnie z ilością pęcherzyków, bo 6 lub 7.
Dostałam te same leki. Dodatkowo jakieś tabletki dostałam, ale nie pamiętam nazwy.
W piątek kolejna wizyta.
Doktorek powiedział, że w poniedziałek punkcja.
Walczymy i się nie poddajemy 💪😉 -
Ja dopytalam swojego lekarza to mówił że mam 7 pęcherzyków takich 15mm i 1 pęcherzyk 17mm a pozostałe drobnica. Mam nadzieję że tyle pęcherzyków wystarczy i komórki będą dojrzałe. W najbliższych dniach punkcja. Ogólnie T. B. jak narazie mówi o świeżym transferze tylko modlę się żeby było co transferowac i mrozic. Ja też dalej mam orgalutran, mensinorm a ovaleap już przyjęłam ostatnia dawkę. Dolozone mam teraz tabletki pabi-dexamethason to coś na progesteron 🙂
-
PAULA89 wrote:Ja też po monitoringu i bardzo podobnie z ilością pęcherzyków, bo 6 lub 7.
Dostałam te same leki. Dodatkowo jakieś tabletki dostałam, ale nie pamiętam nazwy.
W piątek kolejna wizyta.
Doktorek powiedział, że w poniedziałek punkcja.
Walczymy i się nie poddajemy 💪😉 -
Staraczka21, chyba te same tabletki dostałam. I tak samo jak Ty modlę się, żeby komórki były dojrzałe i było co transferować. Generalnie T.B. był troszkę zaskoczony, że słabo zareagowałam na stymulację, bo AMH mam ładne i reszta też ok.
Właśnie się zastanawiam nad tym fertilchip. Zapytam w piątek lekarza o dodatki. Na pewno IMSI wybiorę, żeby była morfologiczna selekcja plemników. Chyba, że to embriolog dokonuje wyboru.
Joanna23, trzeba myśleć pozytywnie. Wiem, że to trudne, bo sama mam z tym trudności. Trzeba wierzyć, że będzie dobrze. Nie ma innej opcji, musisz z nami zostać 😉 -
PAULA89 wrote:Staraczka21, chyba te same tabletki dostałam. I tak samo jak Ty modlę się, żeby komórki były dojrzałe i było co transferować. Generalnie T.B. był troszkę zaskoczony, że słabo zareagowałam na stymulację, bo AMH mam ładne i reszta też ok.
Właśnie się zastanawiam nad tym fertilchip. Zapytam w piątek lekarza o dodatki. Na pewno IMSI wybiorę, żeby była morfologiczna selekcja plemników. Chyba, że to embriolog dokonuje wyboru.
Joanna23, trzeba myśleć pozytywnie. Wiem, że to trudne, bo sama mam z tym trudności. Trzeba wierzyć, że będzie dobrze. Nie ma innej opcji, musisz z nami zostać 😉 -
dziewczyny z tego co sie orientuje to lepiej dobra sobie wizualizacje wrzeciona plemnikow i aktywacje komorek jezeli jest podejrzenie ze moga byc nie do konca dojrzale
Najwazniejsza opcja to chyba embrioskop - zeby nie wyjmowac zarodkow do ich oceny
No i pamietajcie, nie zasze ilosc jest wazna a jakoscJoana23 lubi tę wiadomość
Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio