X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika BOCIAN - Szczecin
Odpowiedz

Klinika BOCIAN - Szczecin

Oceń ten wątek:
  • PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    Też leczysz się u TB? Ja też przyjmuje ovaleap teraz jeszcze mensinorm i orgalutran. Który dzień stymulacji masz? Masz już wyznaczona punkcje? Oprócz ovaleap przyjmujesz jeszcze jakieś witaminy suplementy acard czy coś?

Tak, też leczę się u T.B. Dziś dopiero 2 dzień stymulacji. W środę mam kolejną wizytę. Oznaczenie hormonów i USG. Mówił, że po tej wizycie mogą dojść inne leki. Jeśli chodzi o suplementy to biorę FertilWoman Plus i Inofolic Combi. A z leków to jeszcze Euthyrox, mam Hashimoto i Cabergoline na wysoką prolaktynę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2021, 17:36

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:
    Również jestem w trakcie stymulacji. Lekarz mówił, że chciałby zrobić transfer ze świeżym zarodkiem. Wszystko zależy od tego jak organizm zareaguje na stymulację.

Joanna23, kiedy teraz wizyta? Co dostałaś do stymulacji? Ja mam Ovaleap. Widok igły trochę przerażał, ale nie było tak źle 😉

Wizytę mam w środę, a do stymulacji dostałam, uwaga... również Ovaleap :) zaskoczyła mnie mocno pozytywnie cena tego leku. A co do igły to nastawiałam się na większego grubasa, więc ostatecznie jakoś to poszło, ale chwila zawahania była :) Jakoś tak mi raźniej jak wiem, że druga kobieta przechodzi teraz dokładnie to samo co ja :*

uS2wp2.png
  • PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2021, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Wizytę mam w środę, a do stymulacji dostałam, uwaga... również Ovaleap :) zaskoczyła mnie mocno pozytywnie cena tego leku. A co do igły to nastawiałam się na większego grubasa, więc ostatecznie jakoś to poszło, ale chwila zawahania była :) Jakoś tak mi raźniej jak wiem, że druga kobieta przechodzi teraz dokładnie to samo co ja :*

To prawda, jest raźniej :*
    Jedziemy na tym samym wózku 😉
    Również w środę mam wizytę. Zobaczymy co teraz nam zalecą do stosowania 😉
    Jak dobrze pójdzie, to i transfer będziemy miały w zbliżonym terminie 😊

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2021, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:
    To prawda, jest raźniej :*
    Jedziemy na tym samym wózku 😉
    Również w środę mam wizytę. Zobaczymy co teraz nam zalecą do stosowania 😉
    Jak dobrze pójdzie, to i transfer będziemy miały w zbliżonym terminie 😊
    Zakładam że orgalutran i mensinorm 🙂 ja właśnie mam pierwszy tydzień stymulacji za sobą 🙂

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2021, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    Zakładam że orgalutran i mensinorm 🙂 ja właśnie mam pierwszy tydzień stymulacji za sobą 🙂

Jednocześnie stosuje się te leki? Wiesz już kiedy punkcja? 🙂

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2021, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:
    Jednocześnie stosuje się te leki? Wiesz już kiedy punkcja? 🙂
    Jeszcze nie wiem. Tak ja robię wszystkie trzy zastrzyki jeden po drugim o jednej porze dnia. A jaka dawka ovaleap jesteś stymulowana i jaka masz wagę ciała bo u mnie chyba do wagi została dobrana dawka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2021, 20:15

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    Jeszcze nie wiem. Tak ja robię wszystkie trzy zastrzyki jeden po drugim o jednej porze dnia. A jaka dawka ovaleap jesteś stymulowana i jaka masz wagę ciała bo u mnie chyba do wagi została dobrana dawka

Ważę 57 kg, a moja dzienna dawka to 150ui.
    A jak sobie radzisz ze zrobieniem trzech zastrzyków? Trochę mnie tym przeraziłaś 🙈 ale czego się nie zrobi, aby zajść w upragnioną ciążę.
    W środę się okaże co dalej 😉

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2021, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:
    Ważę 57 kg, a moja dzienna dawka to 150ui.
    A jak sobie radzisz ze zrobieniem trzech zastrzyków? Trochę mnie tym przeraziłaś 🙈 ale czego się nie zrobi, aby zajść w upragnioną ciążę.
    W środę się okaże co dalej 😉
    Też się obawiałam że nie będę w stanie tego zrobić ale jednak chęć posiadania dziecka czyni cuda i sama sobie robię te trzy zastrzyki. Także myślę że też spokojnie dasz radę.

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam dawkę 225 (+/- 55kg), ale u mnie akurat jest problem z ilością jajeczek :(
    3 zastrzyki jednocześnie.. dobrze, że jest to forum, bo całkiem zielona jestem w temacie. Tak to człowiek trochę przygotować się może, nastawić psychicznie. A jak u Was samopoczucie? :)

uS2wp2.png
  • PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2021, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna23, ja też zielona w temacie 😅 z forum i grup na fb dużo się dowiedziałam.
    Samopoczucie dobre 😉 trochę bałam się jakiegoś rozdrażnienia, ale na szczęście nie wystąpiło 🙂
    A jak Twoje samopoczucie?
    Zapomniałam zapytać lekarza, może Wy wiecie. Można współżyć podczas stymulacji?

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2021, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, dzisiaj dokładnie o tym samym myślałam :) Dziewczyny, jak to jest?

A samopoczucie właściwie bez zmian, oby tak dalej :)

uS2wp2.png
  • Lilii Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 03:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne że można 😉 powodzenia dziewczyny🍀

Joana23 lubi tę wiadomość

l22n9vvj15zulruu.png
    h44eyx8dpru9orwg.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po podglądzie.
    Udało mi się wystymulować tylko 5 pęcherzyków (plus dwa mikrusy, które raczej maja marne szanse na nadgodnienie). Dorzucony mam teraz menopur i orgalutran. No i o, walczymy dalej no bo co..

Paula, Staraczka21 - jak tam dziewczyny u Was? :)

uS2wp2.png
  • PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po monitoringu i bardzo podobnie z ilością pęcherzyków, bo 6 lub 7.
    Dostałam te same leki. Dodatkowo jakieś tabletki dostałam, ale nie pamiętam nazwy.
    W piątek kolejna wizyta.
    Doktorek powiedział, że w poniedziałek punkcja.
    Walczymy i się nie poddajemy 💪😉

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopytalam swojego lekarza to mówił że mam 7 pęcherzyków takich 15mm i 1 pęcherzyk 17mm a pozostałe drobnica. Mam nadzieję że tyle pęcherzyków wystarczy i komórki będą dojrzałe. W najbliższych dniach punkcja. Ogólnie T. B. jak narazie mówi o świeżym transferze tylko modlę się żeby było co transferowac i mrozic. Ja też dalej mam orgalutran, mensinorm a ovaleap już przyjęłam ostatnia dawkę. Dolozone mam teraz tabletki pabi-dexamethason to coś na progesteron 🙂

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2021, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:
    Ja też po monitoringu i bardzo podobnie z ilością pęcherzyków, bo 6 lub 7.
    Dostałam te same leki. Dodatkowo jakieś tabletki dostałam, ale nie pamiętam nazwy.
    W piątek kolejna wizyta.
    Doktorek powiedział, że w poniedziałek punkcja.
    Walczymy i się nie poddajemy 💪😉
    A będziesz dobierala jakieś dodatkowe opcje do punkcji? Nie podpytałam o to lekarza co dobrze jest dobrać. Chodzi mi np o tą selekcję plemników fertilchip czy jakos tak 🙂 zielona jestem w tych tematach

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie jakaś bida póki co :) kolejną wizytę mam w sobotę, ale pani Iza jeszcze nic o punkcji nie mówiła, nie wiadomo co to będzie, jak to będzie, czy w ogóle będzie.. Staraczka, Paula - ani myślę Was zostawiać hehe :)

uS2wp2.png
  • PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2021, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21, chyba te same tabletki dostałam. I tak samo jak Ty modlę się, żeby komórki były dojrzałe i było co transferować. Generalnie T.B. był troszkę zaskoczony, że słabo zareagowałam na stymulację, bo AMH mam ładne i reszta też ok.
    Właśnie się zastanawiam nad tym fertilchip. Zapytam w piątek lekarza o dodatki. Na pewno IMSI wybiorę, żeby była morfologiczna selekcja plemników. Chyba, że to embriolog dokonuje wyboru.
    Joanna23, trzeba myśleć pozytywnie. Wiem, że to trudne, bo sama mam z tym trudności. Trzeba wierzyć, że będzie dobrze. Nie ma innej opcji, musisz z nami zostać 😉

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2021, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:
    Staraczka21, chyba te same tabletki dostałam. I tak samo jak Ty modlę się, żeby komórki były dojrzałe i było co transferować. Generalnie T.B. był troszkę zaskoczony, że słabo zareagowałam na stymulację, bo AMH mam ładne i reszta też ok.
    Właśnie się zastanawiam nad tym fertilchip. Zapytam w piątek lekarza o dodatki. Na pewno IMSI wybiorę, żeby była morfologiczna selekcja plemników. Chyba, że to embriolog dokonuje wyboru.
    Joanna23, trzeba myśleć pozytywnie. Wiem, że to trudne, bo sama mam z tym trudności. Trzeba wierzyć, że będzie dobrze. Nie ma innej opcji, musisz z nami zostać 😉
    Hmmm... widzisz u mnie robił usg i milczał aż sama go zapytałam jak wyglada sytuacja to powiedział właśnie o tych pecherzykach i jak wychodziłam to mówił że jest zadowolony ze stymulacji. A raptem mam pęcherzyk więcej.

• wombi Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny z tego co sie orientuje to lepiej dobra sobie wizualizacje wrzeciona plemnikow i aktywacje komorek jezeli jest podejrzenie ze moga byc nie do konca dojrzale
    Najwazniejsza opcja to chyba embrioskop - zeby nie wyjmowac zarodkow do ich oceny
    No i pamietajcie, nie zasze ilosc jest wazna a jakosc :)

Joana23 lubi tę wiadomość

Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET :( 5bb
    16.09.2024 FET :( 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
    11.2024 AMH 0,36
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ