X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika BOCIAN - Szczecin
Odpowiedz

Klinika BOCIAN - Szczecin

Oceń ten wątek:
  • Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2021, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wombi wrote:
    dziewczyny z tego co sie orientuje to lepiej dobra sobie wizualizacje wrzeciona plemnikow i aktywacje komorek jezeli jest podejrzenie ze moga byc nie do konca dojrzale
    Najwazniejsza opcja to chyba embrioskop - zeby nie wyjmowac zarodkow do ich oceny
    No i pamietajcie, nie zasze ilosc jest wazna a jakosc :)
    Za mnie mój lekarz prowadzący wybrał dodatkowe procedury i tylko selekcja plemników i embryoglue. Resztę stwierdził że w naszym przypadku nie ma potrzeby.

• Luusia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wombi wrote:
    dziewczyny z tego co sie orientuje to lepiej dobra sobie wizualizacje wrzeciona plemnikow i aktywacje komorek jezeli jest podejrzenie ze moga byc nie do konca dojrzale
    Najwazniejsza opcja to chyba embrioskop - zeby nie wyjmowac zarodkow do ich oceny
    No i pamietajcie, nie zasze ilosc jest wazna a jakosc :)
    Tez uważam, że embrioskop jest bardzo ważny - ale oni niestety w Szczecinie chyba go nie maja - przynajmniej w cenniku nie ma takiej pozycji🤔

age.png
    44 lata
    Klinika Vitrolive / Bocian
    KIR: Bx
    Obecne: 2DS1
    Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
    ANA 2 - ujemne
    On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%

08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
    02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc

10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
    04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
    10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
    06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
    8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
    28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
    9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
    20t0d - połówkowe ok
    38t - CC, 2320g, 49cm
  • PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2021, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna23, Staraczka21, jak tam u Was sytuacja?
    Ja dziś byłam na kolejnym monitoringu. 7 pęcherzyków tylko, w poniedziałek punkcja.
    Transfer prawdopodobnie zostanie odroczony z uwagi na podwyższony progesteron. W tej chwili najważniejsze, żeby były dojrzałe komórki i udało się uzyskać zarodki.
    Staraczka21 u nas też lekarz decydował o dodatkach. Mamy wybrane te same 😉

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2021, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:
    Joanna23, Staraczka21, jak tam u Was sytuacja?
    Ja dziś byłam na kolejnym monitoringu. 7 pęcherzyków tylko, w poniedziałek punkcja.
    Transfer prawdopodobnie zostanie odroczony z uwagi na podwyższony progesteron. W tej chwili najważniejsze, żeby były dojrzałe komórki i udało się uzyskać zarodki.
    Staraczka21 u nas też lekarz decydował o dodatkach. Mamy wybrane te same 😉
    A masz podać sobie ovitrelle przed punkcja? Kiedy go podajesz? U mnie narazie szykuje się świeży transfer bo ładne endo i progesteron w normie. Bo zastanawiam się czy ovitrelle na 36h przed punkcja czy nie jest ryzykowny a tak mam sobie zrobić zastrzyk i boję się żeby pęcherzyki nie pekly przed punkcja

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    A masz podać sobie ovitrelle przed punkcja? Kiedy go podajesz? U mnie narazie szykuje się świeży transfer bo ładne endo i progesteron w normie. Bo zastanawiam się czy ovitrelle na 36h przed punkcja czy nie jest ryzykowny a tak mam sobie zrobić zastrzyk i boję się żeby pęcherzyki nie pekly przed punkcja

W poniedziałek rano punkcja, a Ovitrelle mam sobie wstrzyknąć w sobotę o 20:30. Też mam lekkie obawy czy pęcherzyki dotrwają do punkcji. Endo mam ładne, tylko progesteron trochę ponad 1... Jutro mam sprawdzić jeszcze raz i w poniedziałek T.B. podejmie decyzję.

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam punkcje 🙂 i boję się o te moje pęcherzyki żeby po ovitrelle nie popekaly prędzej tym bardziej że musiałam podać sobie półtora ampułki ovitrelle. Ogólnie u mnie progesteron też się zbliżal do 1 ale dostalan w porę pabi-dexametason i zbil mi proga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2021, 20:28

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    Ja jutro mam punkcje 🙂 i boję się o te moje pęcherzyki żeby po ovitrelle nie popekaly prędzej tym bardziej że musiałam podać sobie półtora ampułki ovitrelle. Ogólnie u mnie progesteron też się zbliżal do 1 ale dostalan w porę pabi-dexametason i zbil mi proga.

W takim razie jutro trzymam kciuki za całe pęcherzyki i ładne komórki🤞
    Finalnie 7 pęcherzyków?
    Też biorę pabi-dexametason, ale on u mnie chyba nie pomógł. W środę prog 0,6, a dziś już ponad 1. Sprawdzę jutro czy rośnie czy może coś spadło. Ja właśnie też mam półtora ampułki. Jak wymierzyłaś pół? Zaznaczałaś czymś?

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:
    W takim razie jutro trzymam kciuki za całe pęcherzyki i ładne komórki🤞
    Finalnie 7 pęcherzyków?
    Też biorę pabi-dexametason, ale on u mnie chyba nie pomógł. W środę prog 0,6, a dziś już ponad 1. Sprawdzę jutro czy rośnie czy może coś spadło. Ja właśnie też mam półtora ampułki. Jak wymierzyłaś pół? Zaznaczałaś czymś?
    Na oko 🙂 mniej więcej zobaczyłam gdzie pół strzykawki i zatrzymałam się na tym momencie 🙂miałam wizytę w czwartek i doliczono się 11 pęcherzykow bo ostatnio miałam zabardzo wypełniony pęcherz co zaburzalo obraz 😁u mnie ten pabi-dexametason zadziałał dobrze bo też miałam już progesteron 0.9 coś tam a spadł do niecałych 0.6 po przyjęciu jednego dnia dwóch tabletek jedna w południe druga na wieczór a potem każdego dnia przyjmuje po 1 tabletce wieczorem.

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, Staraczka - 7 to szczęśliwa liczba :) Trzymam kciuki za jutrzejszą punkcję. Paula, za Twoją poniedziałkową też, niech się progesteron unormuje:)
    Ja mam wizytę jutro, zobaczymy co dalej.

uS2wp2.png
  • Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Paula, Staraczka - 7 to szczęśliwa liczba :) Trzymam kciuki za jutrzejszą punkcję. Paula, za Twoją poniedziałkową też, niech się progesteron unormuje:)
    U mnie jak dobrze jutro pójdzie i komórki będą dojrzale i hodowla pójdzie dobrze to transfer po 5 dniach będę miala 13 maja 😁 oby był to szczęśliwy dzień 🙂 ale nie wybiegam tak daleko czekam na jutrzejszy werdykt.

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2021, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    Na oko 🙂 mniej więcej zobaczyłam gdzie pół strzykawki i zatrzymałam się na tym momencie 🙂miałam wizytę w czwartek i doliczono się 11 pęcherzykow bo ostatnio miałam zabardzo wypełniony pęcherz co zaburzalo obraz 😁u mnie ten pabi-dexametason zadziałał dobrze bo też miałam już progesteron 0.9 coś tam a spadł do niecałych 0.6 po przyjęciu jednego dnia dwóch tabletek jedna w południe druga na wieczór a potem każdego dnia przyjmuje po 1 tabletce wieczorem.

Bardzo ładny wynik. U mnie niestety tylko 7, ale oby szczęśliwa była ta liczba 😁
    A 13 niech będzie dla Ciebie szczęśliwym dniem 😊
    Jak dasz radę, daj znać jutro jak poszło 😉

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2021, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:
    Bardzo ładny wynik. U mnie niestety tylko 7, ale oby szczęśliwa była ta liczba 😁
    A 13 niech będzie dla Ciebie szczęśliwym dniem 😊
    Jak dasz radę, daj znać jutro jak poszło 😉
    Oczywiście dam znać 🙂 ja wyznaje zasadę że nie ilość a jakość się liczy a u mnie z tą jakością komórek chyba kiepsko bo 3 iui nieudane.

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2021, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:

Prawdopodobnie będziesz miała punkcję we wtorek 😉 będę trzymała kciuki, żeby tak było 😊
    Jutro wszystkie trzy będziemy w klinice. Ja muszę jechać, żeby zrobić wyniki.

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2021, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    Oczywiście dam znać 🙂 ja wyznaje zasadę że nie ilość a jakość się liczy a u mnie z tą jakością komórek chyba kiepsko bo 3 iui nieudane.

Masz rację, że nie ilość, a jakość jest ważna i tego się trzymajmy 😉 i tak tylko 6 mogą zapłodnić. Tym razem musi się udać 😊

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka - fajnie się Tobie trafiło z tą sobotą, więcej czasu na odpoczynek i uporządkowanie myśli :) jak tylko będziesz na siłach, to daj znaka co i jak :)

Paula - faktycznie jutro to nasz bocianowy dzień :)

Trzeba włączyć myślenie pozytywne i przyciągać tylko dobre rzeczy i dobre scenariusze :) 🤞🏻

uS2wp2.png
  • PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2021, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna, tak jak w Twojej stopce ,,póki oddycham nie tracę nadziei" 😉
    Włączamy pozytywne myślenie. Musi się udać 🤞🙂
    Daj też znać jak po Twojej wizycie.

• Lońka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki ✊✊✊✊✊ dziewczyny 🌞

PAULA89, Joana23 lubią tę wiadomość

2017-2020(4 IVF,6 ET, IUI)

age.png
  • Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2021, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po. Dziewczyny trzymajcie kciuki. Jeszcze nie wiem ile udało się pobrać

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    Trzymam mocno kciuki!
    A jak samopoczucie?

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:

Trzymam cały czas mocno zaciśnięte 🤞🏻

uS2wp2.png
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ