Klinika BOCIAN - Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
wombi wrote:dziewczyny z tego co sie orientuje to lepiej dobra sobie wizualizacje wrzeciona plemnikow i aktywacje komorek jezeli jest podejrzenie ze moga byc nie do konca dojrzale
Najwazniejsza opcja to chyba embrioskop - zeby nie wyjmowac zarodkow do ich oceny
No i pamietajcie, nie zasze ilosc jest wazna a jakosc -
wombi wrote:dziewczyny z tego co sie orientuje to lepiej dobra sobie wizualizacje wrzeciona plemnikow i aktywacje komorek jezeli jest podejrzenie ze moga byc nie do konca dojrzale
Najwazniejsza opcja to chyba embrioskop - zeby nie wyjmowac zarodkow do ich oceny
No i pamietajcie, nie zasze ilosc jest wazna a jakosc
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
Joanna23, Staraczka21, jak tam u Was sytuacja?
Ja dziś byłam na kolejnym monitoringu. 7 pęcherzyków tylko, w poniedziałek punkcja.
Transfer prawdopodobnie zostanie odroczony z uwagi na podwyższony progesteron. W tej chwili najważniejsze, żeby były dojrzałe komórki i udało się uzyskać zarodki.
Staraczka21 u nas też lekarz decydował o dodatkach. Mamy wybrane te same 😉 -
PAULA89 wrote:Joanna23, Staraczka21, jak tam u Was sytuacja?
Ja dziś byłam na kolejnym monitoringu. 7 pęcherzyków tylko, w poniedziałek punkcja.
Transfer prawdopodobnie zostanie odroczony z uwagi na podwyższony progesteron. W tej chwili najważniejsze, żeby były dojrzałe komórki i udało się uzyskać zarodki.
Staraczka21 u nas też lekarz decydował o dodatkach. Mamy wybrane te same 😉 -
Staraczka21 wrote:A masz podać sobie ovitrelle przed punkcja? Kiedy go podajesz? U mnie narazie szykuje się świeży transfer bo ładne endo i progesteron w normie. Bo zastanawiam się czy ovitrelle na 36h przed punkcja czy nie jest ryzykowny a tak mam sobie zrobić zastrzyk i boję się żeby pęcherzyki nie pekly przed punkcja
W poniedziałek rano punkcja, a Ovitrelle mam sobie wstrzyknąć w sobotę o 20:30. Też mam lekkie obawy czy pęcherzyki dotrwają do punkcji. Endo mam ładne, tylko progesteron trochę ponad 1... Jutro mam sprawdzić jeszcze raz i w poniedziałek T.B. podejmie decyzję. -
Ja jutro mam punkcje 🙂 i boję się o te moje pęcherzyki żeby po ovitrelle nie popekaly prędzej tym bardziej że musiałam podać sobie półtora ampułki ovitrelle. Ogólnie u mnie progesteron też się zbliżal do 1 ale dostalan w porę pabi-dexametason i zbil mi proga.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2021, 20:28
-
Staraczka21 wrote:Ja jutro mam punkcje 🙂 i boję się o te moje pęcherzyki żeby po ovitrelle nie popekaly prędzej tym bardziej że musiałam podać sobie półtora ampułki ovitrelle. Ogólnie u mnie progesteron też się zbliżal do 1 ale dostalan w porę pabi-dexametason i zbil mi proga.
W takim razie jutro trzymam kciuki za całe pęcherzyki i ładne komórki🤞
Finalnie 7 pęcherzyków?
Też biorę pabi-dexametason, ale on u mnie chyba nie pomógł. W środę prog 0,6, a dziś już ponad 1. Sprawdzę jutro czy rośnie czy może coś spadło. Ja właśnie też mam półtora ampułki. Jak wymierzyłaś pół? Zaznaczałaś czymś?
-
PAULA89 wrote:W takim razie jutro trzymam kciuki za całe pęcherzyki i ładne komórki🤞
Finalnie 7 pęcherzyków?
Też biorę pabi-dexametason, ale on u mnie chyba nie pomógł. W środę prog 0,6, a dziś już ponad 1. Sprawdzę jutro czy rośnie czy może coś spadło. Ja właśnie też mam półtora ampułki. Jak wymierzyłaś pół? Zaznaczałaś czymś? -
Joana23 wrote:Paula, Staraczka - 7 to szczęśliwa liczba Trzymam kciuki za jutrzejszą punkcję. Paula, za Twoją poniedziałkową też, niech się progesteron unormuje:)
Ja mam wizytę jutro, zobaczymy co dalej. -
Staraczka21 wrote:Na oko 🙂 mniej więcej zobaczyłam gdzie pół strzykawki i zatrzymałam się na tym momencie 🙂miałam wizytę w czwartek i doliczono się 11 pęcherzykow bo ostatnio miałam zabardzo wypełniony pęcherz co zaburzalo obraz 😁u mnie ten pabi-dexametason zadziałał dobrze bo też miałam już progesteron 0.9 coś tam a spadł do niecałych 0.6 po przyjęciu jednego dnia dwóch tabletek jedna w południe druga na wieczór a potem każdego dnia przyjmuje po 1 tabletce wieczorem.
Bardzo ładny wynik. U mnie niestety tylko 7, ale oby szczęśliwa była ta liczba 😁
A 13 niech będzie dla Ciebie szczęśliwym dniem 😊
Jak dasz radę, daj znać jutro jak poszło 😉 -
PAULA89 wrote:Bardzo ładny wynik. U mnie niestety tylko 7, ale oby szczęśliwa była ta liczba 😁
A 13 niech będzie dla Ciebie szczęśliwym dniem 😊
Jak dasz radę, daj znać jutro jak poszło 😉 -
Joana23 wrote:Paula, Staraczka - 7 to szczęśliwa liczba Trzymam kciuki za jutrzejszą punkcję. Paula, za Twoją poniedziałkową też, niech się progesteron unormuje:)
Ja mam wizytę jutro, zobaczymy co dalej.
Prawdopodobnie będziesz miała punkcję we wtorek 😉 będę trzymała kciuki, żeby tak było 😊
Jutro wszystkie trzy będziemy w klinice. Ja muszę jechać, żeby zrobić wyniki.
-
Staraczka21 wrote:Oczywiście dam znać 🙂 ja wyznaje zasadę że nie ilość a jakość się liczy a u mnie z tą jakością komórek chyba kiepsko bo 3 iui nieudane.
Masz rację, że nie ilość, a jakość jest ważna i tego się trzymajmy 😉 i tak tylko 6 mogą zapłodnić. Tym razem musi się udać 😊 -
Staraczka - fajnie się Tobie trafiło z tą sobotą, więcej czasu na odpoczynek i uporządkowanie myśli jak tylko będziesz na siłach, to daj znaka co i jak
Paula - faktycznie jutro to nasz bocianowy dzień
Trzeba włączyć myślenie pozytywne i przyciągać tylko dobre rzeczy i dobre scenariusze 🤞🏻