X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika BOCIAN - Szczecin
Odpowiedz

Klinika BOCIAN - Szczecin

Oceń ten wątek:
  • Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2021, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wombi wrote:
    dziewczyny z tego co sie orientuje to lepiej dobra sobie wizualizacje wrzeciona plemnikow i aktywacje komorek jezeli jest podejrzenie ze moga byc nie do konca dojrzale
    Najwazniejsza opcja to chyba embrioskop - zeby nie wyjmowac zarodkow do ich oceny
    No i pamietajcie, nie zasze ilosc jest wazna a jakosc :)
    Za mnie mój lekarz prowadzący wybrał dodatkowe procedury i tylko selekcja plemników i embryoglue. Resztę stwierdził że w naszym przypadku nie ma potrzeby.

• Luusia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wombi wrote:
    dziewczyny z tego co sie orientuje to lepiej dobra sobie wizualizacje wrzeciona plemnikow i aktywacje komorek jezeli jest podejrzenie ze moga byc nie do konca dojrzale
    Najwazniejsza opcja to chyba embrioskop - zeby nie wyjmowac zarodkow do ich oceny
    No i pamietajcie, nie zasze ilosc jest wazna a jakosc :)
    Tez uważam, że embrioskop jest bardzo ważny - ale oni niestety w Szczecinie chyba go nie maja - przynajmniej w cenniku nie ma takiej pozycji🤔

age.png
    44 lata
    Klinika Vitrolive / Bocian
    KIR: Bx
    Obecne: 2DS1
    Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
    ANA 2 - ujemne
    On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%

08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
    02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc

10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
    04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
    10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
    06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
    8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
    28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
    9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
    20t0d - połówkowe ok
    38t - CC, 2320g, 49cm
  • PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2021, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna23, Staraczka21, jak tam u Was sytuacja?
    Ja dziś byłam na kolejnym monitoringu. 7 pęcherzyków tylko, w poniedziałek punkcja.
    Transfer prawdopodobnie zostanie odroczony z uwagi na podwyższony progesteron. W tej chwili najważniejsze, żeby były dojrzałe komórki i udało się uzyskać zarodki.
    Staraczka21 u nas też lekarz decydował o dodatkach. Mamy wybrane te same 😉

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2021, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:
    Joanna23, Staraczka21, jak tam u Was sytuacja?
    Ja dziś byłam na kolejnym monitoringu. 7 pęcherzyków tylko, w poniedziałek punkcja.
    Transfer prawdopodobnie zostanie odroczony z uwagi na podwyższony progesteron. W tej chwili najważniejsze, żeby były dojrzałe komórki i udało się uzyskać zarodki.
    Staraczka21 u nas też lekarz decydował o dodatkach. Mamy wybrane te same 😉
    A masz podać sobie ovitrelle przed punkcja? Kiedy go podajesz? U mnie narazie szykuje się świeży transfer bo ładne endo i progesteron w normie. Bo zastanawiam się czy ovitrelle na 36h przed punkcja czy nie jest ryzykowny a tak mam sobie zrobić zastrzyk i boję się żeby pęcherzyki nie pekly przed punkcja

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    A masz podać sobie ovitrelle przed punkcja? Kiedy go podajesz? U mnie narazie szykuje się świeży transfer bo ładne endo i progesteron w normie. Bo zastanawiam się czy ovitrelle na 36h przed punkcja czy nie jest ryzykowny a tak mam sobie zrobić zastrzyk i boję się żeby pęcherzyki nie pekly przed punkcja

W poniedziałek rano punkcja, a Ovitrelle mam sobie wstrzyknąć w sobotę o 20:30. Też mam lekkie obawy czy pęcherzyki dotrwają do punkcji. Endo mam ładne, tylko progesteron trochę ponad 1... Jutro mam sprawdzić jeszcze raz i w poniedziałek T.B. podejmie decyzję.

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam punkcje 🙂 i boję się o te moje pęcherzyki żeby po ovitrelle nie popekaly prędzej tym bardziej że musiałam podać sobie półtora ampułki ovitrelle. Ogólnie u mnie progesteron też się zbliżal do 1 ale dostalan w porę pabi-dexametason i zbil mi proga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2021, 20:28

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    Ja jutro mam punkcje 🙂 i boję się o te moje pęcherzyki żeby po ovitrelle nie popekaly prędzej tym bardziej że musiałam podać sobie półtora ampułki ovitrelle. Ogólnie u mnie progesteron też się zbliżal do 1 ale dostalan w porę pabi-dexametason i zbil mi proga.

W takim razie jutro trzymam kciuki za całe pęcherzyki i ładne komórki🤞
    Finalnie 7 pęcherzyków?
    Też biorę pabi-dexametason, ale on u mnie chyba nie pomógł. W środę prog 0,6, a dziś już ponad 1. Sprawdzę jutro czy rośnie czy może coś spadło. Ja właśnie też mam półtora ampułki. Jak wymierzyłaś pół? Zaznaczałaś czymś?

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:
    W takim razie jutro trzymam kciuki za całe pęcherzyki i ładne komórki🤞
    Finalnie 7 pęcherzyków?
    Też biorę pabi-dexametason, ale on u mnie chyba nie pomógł. W środę prog 0,6, a dziś już ponad 1. Sprawdzę jutro czy rośnie czy może coś spadło. Ja właśnie też mam półtora ampułki. Jak wymierzyłaś pół? Zaznaczałaś czymś?
    Na oko 🙂 mniej więcej zobaczyłam gdzie pół strzykawki i zatrzymałam się na tym momencie 🙂miałam wizytę w czwartek i doliczono się 11 pęcherzykow bo ostatnio miałam zabardzo wypełniony pęcherz co zaburzalo obraz 😁u mnie ten pabi-dexametason zadziałał dobrze bo też miałam już progesteron 0.9 coś tam a spadł do niecałych 0.6 po przyjęciu jednego dnia dwóch tabletek jedna w południe druga na wieczór a potem każdego dnia przyjmuje po 1 tabletce wieczorem.

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, Staraczka - 7 to szczęśliwa liczba :) Trzymam kciuki za jutrzejszą punkcję. Paula, za Twoją poniedziałkową też, niech się progesteron unormuje:)
    Ja mam wizytę jutro, zobaczymy co dalej.

uS2wp2.png
  • Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Paula, Staraczka - 7 to szczęśliwa liczba :) Trzymam kciuki za jutrzejszą punkcję. Paula, za Twoją poniedziałkową też, niech się progesteron unormuje:)
    U mnie jak dobrze jutro pójdzie i komórki będą dojrzale i hodowla pójdzie dobrze to transfer po 5 dniach będę miala 13 maja 😁 oby był to szczęśliwy dzień 🙂 ale nie wybiegam tak daleko czekam na jutrzejszy werdykt.

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2021, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    Na oko 🙂 mniej więcej zobaczyłam gdzie pół strzykawki i zatrzymałam się na tym momencie 🙂miałam wizytę w czwartek i doliczono się 11 pęcherzykow bo ostatnio miałam zabardzo wypełniony pęcherz co zaburzalo obraz 😁u mnie ten pabi-dexametason zadziałał dobrze bo też miałam już progesteron 0.9 coś tam a spadł do niecałych 0.6 po przyjęciu jednego dnia dwóch tabletek jedna w południe druga na wieczór a potem każdego dnia przyjmuje po 1 tabletce wieczorem.

Bardzo ładny wynik. U mnie niestety tylko 7, ale oby szczęśliwa była ta liczba 😁
    A 13 niech będzie dla Ciebie szczęśliwym dniem 😊
    Jak dasz radę, daj znać jutro jak poszło 😉

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2021, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:
    Bardzo ładny wynik. U mnie niestety tylko 7, ale oby szczęśliwa była ta liczba 😁
    A 13 niech będzie dla Ciebie szczęśliwym dniem 😊
    Jak dasz radę, daj znać jutro jak poszło 😉
    Oczywiście dam znać 🙂 ja wyznaje zasadę że nie ilość a jakość się liczy a u mnie z tą jakością komórek chyba kiepsko bo 3 iui nieudane.

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2021, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:

Prawdopodobnie będziesz miała punkcję we wtorek 😉 będę trzymała kciuki, żeby tak było 😊
    Jutro wszystkie trzy będziemy w klinice. Ja muszę jechać, żeby zrobić wyniki.

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2021, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    Oczywiście dam znać 🙂 ja wyznaje zasadę że nie ilość a jakość się liczy a u mnie z tą jakością komórek chyba kiepsko bo 3 iui nieudane.

Masz rację, że nie ilość, a jakość jest ważna i tego się trzymajmy 😉 i tak tylko 6 mogą zapłodnić. Tym razem musi się udać 😊

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka - fajnie się Tobie trafiło z tą sobotą, więcej czasu na odpoczynek i uporządkowanie myśli :) jak tylko będziesz na siłach, to daj znaka co i jak :)

Paula - faktycznie jutro to nasz bocianowy dzień :)

Trzeba włączyć myślenie pozytywne i przyciągać tylko dobre rzeczy i dobre scenariusze :) 🤞🏻

uS2wp2.png
  • PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2021, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna, tak jak w Twojej stopce ,,póki oddycham nie tracę nadziei" 😉
    Włączamy pozytywne myślenie. Musi się udać 🤞🙂
    Daj też znać jak po Twojej wizycie.

• Lońka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki ✊✊✊✊✊ dziewczyny 🌞

PAULA89, Joana23 lubią tę wiadomość

2017-2020(4 IVF,6 ET, IUI)

age.png
  • Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2021, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po. Dziewczyny trzymajcie kciuki. Jeszcze nie wiem ile udało się pobrać

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    Trzymam mocno kciuki!
    A jak samopoczucie?

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:

Trzymam cały czas mocno zaciśnięte 🤞🏻

uS2wp2.png
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ