Klinika BOCIAN - Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja to uwielbiam narkozy heheh wtedy mam taki dobry humor. Ostatnio jak mnie uśpili zauważyłam ze doktorowi gacie wystawały spod tego chirurgicznego ubranka i tak zaczęłam się śmiać ze nie mogłam się uspokoić 🤣🤣🤣🤣
Joana23, Wiosanna888, Butterfly23 lubią tę wiadomość
Hashimoto, MTHFR ,teratozoospermia, namieszane w immuno, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza AMH 0,36
START 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI
01.2016 I ICSI1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11,12.2019 i 02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płoduczekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET5bb
16.09.2024 FET3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
03.2025 V IVF - 2.11 zamrożona -
Dzięki dziewczyny, pomoc na pewno się przyda 🙂
To moja pierwsza procedura. Jak na początku na luzie podeszłam do tego, tak teraz odczuwam lekki stresik 🙈 trochę zmartwiła mnie słaba odpowiedź na stymulację. Tej nocy załączyło mi sie myślenie. Ale jak już zasnęłam, to sniło mi się, że miałam córeczkę 🥰 oby ten sen był proroczy.
Macia, mogę Ci odstąpić jutrzejsze usypianie 😜
Lońka, a jakie wspomnienia z punkcji... nie tylko Twoje, ale też lekarza i personelu 😂Wiosanna888 lubi tę wiadomość
-
Staraczka - dzięki wielkie za szczegółowy opis jak wyglada punkcja. Teraz człowiek już wie na co się przygotować. Aa czy przez zabiegiem trzeba zrobic badanie na covid?
Super dzielna jesteś! Jak i każda z jedna, która już przez to przeszłaJesteśmy kobietki wielkie
Aruni, my też dojeżdżamy, też 2 godziny.. te dojazdy są turbo utrapieniem, ale no co - wsiadamy w samochód i jedziemy
Paula - ja tam wierzę w rożnego rodzaju „znaki”, myślenie pozytywne, afirmacjetakże liczę mocno, że sen okaże się proroczy
Macia, Lońka, Wombi - będziemy na pewno czerpać z Waszej wiedzydzięki, że jesteście :*
-
PAULA89 wrote:Dzięki dziewczyny, pomoc na pewno się przyda 🙂
To moja pierwsza procedura. Jak na początku na luzie podeszłam do tego, tak teraz odczuwam lekki stresik 🙈 trochę zmartwiła mnie słaba odpowiedź na stymulację. Tej nocy załączyło mi sie myślenie. Ale jak już zasnęłam, to sniło mi się, że miałam córeczkę 🥰 oby ten sen był proroczy.
Macia, mogę Ci odstąpić jutrzejsze usypianie 😜
Lońka, a jakie wspomnienia z punkcji... nie tylko Twoje, ale też lekarza i personelu 😂[/QUOTE
No wspomnienia są ale wolałabym nic nie pamiętać. 😳 i PC czasem mi to przypomina " z Panią nie ma co zaczynać..." 😅 -
Joana23 wrote:Staraczka - dzięki wielkie za szczegółowy opis jak wyglada punkcja. Teraz człowiek już wie na co się przygotować. Aa czy przez zabiegiem trzeba zrobic badanie na covid?
Super dzielna jesteś! Jak i każda z jedna, która już przez to przeszłaJesteśmy kobietki wielkie
Aruni, my też dojeżdżamy, też 2 godziny.. te dojazdy są turbo utrapieniem, ale no co - wsiadamy w samochód i jedziemy
Paula - ja tam wierzę w rożnego rodzaju „znaki”, myślenie pozytywne, afirmacjetakże liczę mocno, że sen okaże się proroczy
Macia, Lońka, Wombi - będziemy na pewno czerpać z Waszej wiedzydzięki, że jesteście :*
-
PAULA89 wrote:Staraczka, a jak się dziś czujesz?
Czy po Ovitrelle bolało Cię podbrzusze? Ja mam dziś lekki ból, jak przed @. Zastanawiam się czy to wpływ leku.
Jutro pierwsze wiadomości odnośnie zarodków. Życzę Ci z całego ❤ aby doszło do transferu i był udany 😊 -
Staraczka21 wrote:Tak po ovitrelle tak jakby ciągnęło mnie podbrzusze stad obawialam się czy pęcherzyki prędzej nie popekaly ale jak widać niepotrzebnie się denerwowalam. Ogólnie to wczoraj na wieczór zaczął mnie brzuch boleć coś jak na okres więc pewnie znieczulenie puścilo i dzisiaj lekko pobolewa ale nie jest to nic strasznego. Głównie pobolewa jak się np położę i potem chce wstać bo przy wstawaniu napina się mięśnie brzucha. Ale naprawdę nie jest to jakiś straszny ból
Dziękuję za informację 😊
U mnie też się te obawy pojawiły 🙈 chciałabym już mieć za sobą punkcję. -
PAULA89 wrote:Dziewczyny, już po 😊
Nie taki diabeł straszny.
Leżę sobie na sali i nie ukrywam, że już mogłabym sobie pójść, bo czuję się dobrze 🙈
🥳 Super! No i elegancko, że czujesz się dobrzeżadnych przygód z narkozą nie było?
Ależ Wam zazdroszczę, że już jesteście po -
Joana23 wrote:🥳 Super! No i elegancko, że czujesz się dobrze
żadnych przygód z narkozą nie było?
Ależ Wam zazdroszczę, że już jesteście po
Czuję się bardzo dobrze 😉
Przygód nie było. Odpływa się bardzo szybko 🙈
Jeszcze wizyta u T.B i wszystko będzie wiadomo co i jak 🙂
Niedługo i Ty będziesz po wszystkim 🙂
Ale na pewno nie ma co się stresować 😉 -
PAULA89 wrote:Czuję się bardzo dobrze 😉
Przygód nie było. Odpływa się bardzo szybko 🙈
Jeszcze wizyta u T.B i wszystko będzie wiadomo co i jak 🙂
Niedługo i Ty będziesz po wszystkim 🙂
Ale na pewno nie ma co się stresować 😉 -
Joana23 wrote:Dobra, mam jeszcze pytanie dotyczące zastrzyków. Wczoraj miałam turbo kryzys 😩 czy ten zastrzyk przed punkcją jest już ostatnim?
Tak, ostatni.
Jeśli będziesz miała 1,5 ampułki, to niestety będziesz musiała zrobić dwa wkłucia. Igiełka jest mała. Bądź dzielna, już nie dużo Ci zostało 😉
Joana23 lubi tę wiadomość
-
Chyba ze po transferze prolutex przepisze to wtedy jeszcze kilka zastrzyków trzeba będzie wziąćHashimoto, MTHFR ,teratozoospermia, namieszane w immuno, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza AMH 0,36
START 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI
01.2016 I ICSI1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11,12.2019 i 02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płoduczekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa