Klinika BOCIAN - Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
Słuchajcie, czy godzina transferu jest związana z godziną punkcji? Pytam, bo nie wiem czy szefa nastawiać na jeden dzień wolnego (jutro), czy w razie co na dwa - jak wszystko dobrze pójdzie
Na karcie miałam wpisane, że transfer w 5 dobie.
Paula będzie miała w 3, a Staraczka też w 5. Od czego to zależy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2021, 10:35
-
Joana23 wrote:Słuchajcie, czy godzina transferu jest związana z godziną punkcji? Pytam, bo nie wiem czy szefa nastawiać na jeden dzień wolnego (jutro), czy w razie co na dwa - jak wszystko dobrze pójdzie
Na karcie miałam wpisane, że transfer w 5 dobie.
Paula będzie miała w 3, a Staraczka też w 5. Od czego to zależy?
Godzina raczej nie ma znaczenia, chociaż wydaje mi się, że i punkcje i transfery robią w godzinach porannych.
Ja będę miała transfer 3 dniowca, z tego względu, że mam ładne endometrium. Idealne do transferu. U mnie to trochę ryzyk, fizyk, bo miałam progesteron podwyższony. Generalnie też miałam mieć transfer w 5 dobie, ale z uwagi na progesteron miałam mieć odroczony transfer na przyszły cykl.
A Ty badałaś progesteron? -
PAULA89 wrote:Godzina raczej nie ma znaczenia, chociaż wydaje mi się, że i punkcje i transfery robią w godzinach porannych.
Ja będę miała transfer 3 dniowca, z tego względu, że mam ładne endometrium. Idealne do transferu. U mnie to trochę ryzyk, fizyk, bo miałam progesteron podwyższony. Generalnie też miałam mieć transfer w 5 dobie, ale z uwagi na progesteron miałam mieć odroczony transfer na przyszły cykl.
A Ty badałaś progesteron?
Wykonywałam wczoraj badania hormonalne, ale z tego wszystkiego to sama nie wiem jakie - ja tam zawsze gubię głowę a gdzieś zapodziałam moje hasło do konta na Bocianie. W każdym razie dostałam informację, ze hormony mam piękne (chociaż coś! ) i nie brałam tak jak Ty i Staraczka dodatkowych leków. -
Staraczka21 wrote:Dziewczyny a ja dzisiaj zrobiłam progesteron i mam strasznie wysoki ponad 150 czy to dobrze czy źle?
Staraczka, ja nie wiem więc się wypowiem
A w jakich jednostkach masz podany ten wynik?
Tutaj znalazłam bardzo ładnie wyjaśnioną zależnosć związaną z poziomem progesteronu:
https://klinikabocian.pl/wiedza/video/Okiem-eksperta-badania-hormonalne/In-vitro-poziom-progesteronu-a-transfer-zarodka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2021, 14:36
-
PAULA89 wrote:Dziękuję 😊
Dzwonili wcześniej. Mam 4 dzieci🙈
Jutro transfer 😁 reszta będzie w hodowli do 5 doby. -
Staraczka21 wrote:A jak się czujesz po punkcji? Odczuwasz jajniki? Mnie jak na złość coś dzisiaj boli prawy jajnik a w nim miałam najwięcej pęcherzyków. Cholera nie dość że ten progesteron mnie zmartwil że taki wysoki to jeszcze jakieś dziwne ciągnięcia w prawym jajniku
O dziwo bardzo dobrze się czuję, nie miałam żadnych plamień. Pobolewał mnie lekko też prawy jajnik, ale już jest ok. Wczoraj nospę brałam, bo podbrzusze trochę bolało.
Może spróbuj skonsultować ten progesteron z T.B.
Ja czekam na telefon on niego, bo nie wiem czy powinnam też jutro zbadać poziom progesteronu czy nie. I też nie wiem czy przed transferem można normalnie włożyć ten cyclogest🤷♀️ -
PAULA89 wrote:O dziwo bardzo dobrze się czuję, nie miałam żadnych plamień. Pobolewał mnie lekko też prawy jajnik, ale już jest ok. Wczoraj nospę brałam, bo podbrzusze trochę bolało.
Może spróbuj skonsultować ten progesteron z T.B.
Ja czekam na telefon on niego, bo nie wiem czy powinnam też jutro zbadać poziom progesteronu czy nie. I też nie wiem czy przed transferem można normalnie włożyć ten cyclogest🤷♀️ -
Staraczka21 wrote:O tym samym pomyślałam co z ranem czy mam aplikować utrogestan odpowiednik cyclogestu. Ja z reguły aplikowalam o 6 rano a transfer mam mieć około 10 i się zastanawiam czy zdąży się rozpuścić 🙂
Jak się dowiem, to napiszę 😉
Też mam zaplanowany transfer przed 10 😁 -
PAULA89 wrote:Jak się dowiem, to napiszę 😉
Też mam zaplanowany transfer przed 10 😁 -
Staraczka21 wrote:Czyli widzimy się w klinice 😁😁 koniecznie daj znać będę wiedziała co robić a nie chce już zadreczac T. B. bo już wczoraj dzwoniłam z pytaniem o leki czy coś nie pokrecilam 🙂
A więc rano normalnie aplikujemy Cyclogest/ Utrogestan 😉
No i widzimy się w klinice 😁