X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika BOCIAN - Szczecin
Odpowiedz

Klinika BOCIAN - Szczecin

Oceń ten wątek:
  • Macia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo neoparin itp. Po transferze. To tez zastrzyki😬

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2021, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć dziewczyny 😉
    Pobrali mi dziś 5 komórek i możliwe, że będą miała transfer 3-dniowca. Mam leki, ale póki co o zastrzykach nie było mowy.

Lońka, Joana23 lubią tę wiadomość

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2021, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:
    Dobrze wiedzieć dziewczyny 😉
    Pobrali mi dziś 5 komórek i możliwe, że będą miała transfer 3-dniowca. Mam leki, ale póki co o zastrzykach nie było mowy.
    A jakie leki przyjmujesz? Acard estrofem encorton utrogestan coś z tych rzeczy masz przyjmować?

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    A jakie leki przyjmujesz? Acard estrofem encorton utrogestan coś z tych rzeczy masz przyjmować?

Od jutra acard, estrofem i cyclogest.
    W środę się okaże czy będzie transfer czy nie.
    A jak u Ciebie? Dzwoniłaś dziś do embriologa?
    Te oczekiwanie chyba gorsze od punkcji 🙈

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:
    Od jutra acard, estrofem i cyclogest.
    W środę się okaże czy będzie transfer czy nie.
    A jak u Ciebie? Dzwoniłaś dziś do embriologa?
    Te oczekiwanie chyba gorsze od punkcji 🙈
    Tak dzwoniłam z 14 komórek które pobrali 13 dojrzałych 6 zaplodnili bo tylko tyle mogli i narazie rokowania są dobre.

Lońka, Joana23 lubią tę wiadomość

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2021, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    Tak dzwoniłam z 14 komórek które pobrali 13 dojrzałych 6 zaplodnili bo tylko tyle mogli i narazie rokowania są dobre.

To bardzo dobre wiadomości 😊
    Oby tak dalej 🤞

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziecie jak burza dziewczyny! :)

uS2wp2.png
  • PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Idziecie jak burza dziewczyny! :)

Joanna, a Ty dziś wizyta?😉
    Czekamy na wieści, kiedy Ty masz punkcję 😉

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, dzisiaj mam wizytę :) to mój 13dc, 12 stymulacji i się trochę martwię czy moje pęcherzyki są ciagle całe. Wiem, ze te wszystkie leki mają zapobiec przypadkowemu pęknięciu, ale no wiecie pewnie jak to jest ;)

uS2wp2.png
  • Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2021, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:
    Joanna, a Ty dziś wizyta?😉
    Czekamy na wieści, kiedy Ty masz punkcję 😉
    Paula a mam pytanie bo bralas też tabletki pabi-dexametason z tego co kojarzę? Już je odstawilas czy nadal masz przyjmować bo ja zaczynam się obawiać czy aby napewno dobrze zrozumiałam że dalej mam jej przyjmować po punkcji

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    Paula a mam pytanie bo bralas też tabletki pabi-dexametason z tego co kojarzę? Już je odstawilas czy nadal masz przyjmować bo ja zaczynam się obawiać czy aby napewno dobrze zrozumiałam że dalej mam jej przyjmować po punkcji

Ja tych już nie muszę brać. Dopytywałam, bo sam się nie odniósł czy mam przyjmować. Wspominał też dlaczego nie muszę ich brać, ale jakoś tego nie zakodowałam 🙈

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:
    Ja tych już nie muszę brać. Dopytywałam, bo sam się nie odniósł czy mam przyjmować. Wspominał też dlaczego nie muszę ich brać, ale jakoś tego nie zakodowałam 🙈
    Aj kurde właśnie tego się obawiałam że pewnie już po punkcji ich nie trzeba brać a ja ciągle łykam. Chodzi pewnie o poziom progesteronu. A swoją drogą jak będziesz miała transfer 3 dniowca to pewnie w czwartek to w jednym dniu będziemy miały transfer 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2021, 12:25

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    Aj kurde właśnie tego się obawiałam że pewnie już po punkcji ich nie trzeba brać a ja ciągle łykam. Chodzi pewnie o poziom progesteronu. A swoją drogą jak będziesz miała transfer 3 dniowca to pewnie w czwartek to w jednym dniu będziemy miały transfer 😁

Mam nadzieję, że się zapłodniły te moje komórki i ładnie się tam dzielą. Jutro się wszystkiego dowiem.
    Jak będzie dobrze, to w czwartek transfer 😁
    13... oby to była szczęśliwa data dla nas🙂 całkiem możliwe, że się spotkamy na korytarzu gdzieś albo w sali pozabiegowej 😁
    Skarpetki w ananasy są?

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:
    Mam nadzieję, że się zapłodniły te moje komórki i ładnie się tam dzielą. Jutro się wszystkiego dowiem.
    Jak będzie dobrze, to w czwartek transfer 😁
    13... oby to była szczęśliwa data dla nas🙂 całkiem możliwe, że się spotkamy na korytarzu gdzieś albo w sali pozabiegowej 😁
    Skarpetki w ananasy są?
    Właśnie kurcze nie ma 🙂

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez nie kupiłam i się zastanawiam czy zdążę kupić. Na pewno w Rossmannie były takie w ananasy. Czytałam też, że dobrze zjeść ananasa 2 dni przed transferem 😉

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2021, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:
    No ja tez nie kupiłam i się zastanawiam czy zdążę kupić. Na pewno w Rossmannie były takie w ananasy. Czytałam też, że dobrze zjeść ananasa 2 dni przed transferem 😉
    Ananas stoi już i czeka w kuchni 🙂

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2021, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna, jak po wizycie? Jak jejeczka? Jestem pewna, że całe😁 wiesz już kiedy punkcja? Może i w czwartek znowu będziemy wszystkie 3 w klinice 😁

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:
    Joanna, jak po wizycie? Jak jejeczka? Jestem pewna, że całe😁 wiesz już kiedy punkcja? Może i w czwartek znowu będziemy wszystkie 3 w klinice 😁

Wychodzi na to, że w czwartek znowu Bocian nasz!
    Pecherzyki oczywiście całe 😃 człowiek się tylko niepotrzebnie nakręca 🤦🏼‍♀️ Wracamy teraz do domu, po półtorej ampułki ovitrelle 🙃

uS2wp2.png
  • PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2021, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Wychodzi na to, że w czwartek znowu Bocian nasz!
    Pecherzyki oczywiście całe 😃 człowiek się tylko niepotrzebnie nakręca 🤦🏼‍♀️ Wracamy teraz do domu, po półtorej ampułki ovitrelle 🙃

No i super! 😁
    Wiedziałam, że tak będzie 😁

Joana23 lubi tę wiadomość

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2021, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To do zobaczenia w czwartek w bocianie dziewczyny 🙂 oby to był nasz szczęśliwy dzień mimo tego że 13 🙂

Joana23 lubi tę wiadomość

‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ