X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika BOCIAN - Szczecin
Odpowiedz

Klinika BOCIAN - Szczecin

Oceń ten wątek:
  • Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest dobrze dziewczyny. Jeszcze taka trochę zamroczona ale jest ok czekam na werdykt. Leżę w łóżeczku 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2021, 09:58

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    Jest dobrze dziewczyny. Jeszcze taka trochę zamroczona ale jest ok czekam na werdykt. Leżę w łóżeczku 🙂

Długo trwała punkcja? Przed robili jeszcze USG? Odpoczywaj sobie i czekaj na dobrą wiadomość 🤞✊

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie punkcja chwilę może z 20 minut. Jak jeszczs nie byłam uspiona to nie było usg a co potem się działo to nie wiem 🙂 bo przebudzilam się na łóżku 🙂

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to nie tak źle. Myślałam, że może jeszcze sprawdzają czy nic się nie zadziałało złego z pęcherzykami.
    Ja robiłam proga i jestem pewna, że transfer zostanie odroczony. Wyszedł ponad 1,6.

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że w przyszłym tygodniu zrobię proga. W poniedziałek będę miala dzwonić do embriologow więc jeśli będzie zielona światło to myślę że dzień przed transferem napewno go zrobię

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej sprawdzić przed transferem poziom progesteronu.
    Już po wszystkim? Powiedzieli ile pobrali komórek?

Joanna, a Ty już po wizycie?

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka - super, że punkcją przebiegła bez problemów i nie masz dolegliwości :) Odpoczywaj, a w tym czasie kibicujemy Waszym zarodkom :) Czy teraz musisz brać jakieś leki/zastrzyki?

Paula - cholerka no.. może dzięki tej sytuacji Twoje komórki bedą super dojrzałe i piękne :) co się odwlecze to nie uciecze :)

U mnie moje dwa biedaki trochę podgoniły i może będę miała ostatecznie 7 pęcherzyków :) tylko wszystkie mocno leniweee, nie spieszy im się :) następną wizytę mam we wtorek i potem najprawdopodobniej punkcja w czwartek <jupi>

uS2wp2.png
  • PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2021, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje rosły jak szalone, ale nierówno. Zobaczymy w poniedziałek, co z tego wyszło 😁

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2021, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w domku. Ogólnie pobrali mi 14 komórek. Teraz czekamy jak będzie przebiegać hodowla. Z leków od jutra acard estrofem utrogestan. Na szczęście to tabletki tylko utrogestan dopochwowy. Lekko zaczyna mnie pobolewac brzuch ale nie narzekam 🙂

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2021, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie dziewczyny to wygląda to tak:
    Idziemy na salę się przygotować na sali są łóżka gdzie później sobie odpoczywamy 🙂 przebieramy się w koszule nocna skarpetki mogą zostać i kapcie. Przychodzi pielęgniarka wbija weflon. Po jakimś czasie zapraszają do pokoju obok i tam chwila rozmowy z anestezjologiem. Panie z laboratorium zapytały o imię nazwisko datę urodzenia. I siadamy na fotel ginekologiczny. Zmierza ciśnienie załoza pulsyksometr na palec. Anestezjolog mówi co podaje za leki, do nosa wkładają rurkę z tlenem (bez obaw nic strasznego) trzeba brać głębokie wdechy chwila zakręci się w głowie zrobi się ciepło i po chwili już śpimy 🙂 i budzimy się na sali w łóżku 🙂cały zabieg trwa może z 20 minut a potem dobre 2h lezymy na tej sali gdzie się przygotowywalysmy i można się zdrzemnac. Naprawdę nic strasznego. Sama bylam ciekawa jak to wygląda dlatego pokrótce Wam opisałam żebyście się nie obawiały 🙂 Panie położne mile sympatyczne po zabiegu dopytuja czy nie chce się wody herbaty czy coś 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2021, 15:39

Joana23, Butterfly23, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

• Aruni Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2021, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    Ogólnie dziewczyny to wygląda to tak:
    Idziemy na salę się przygotować na sali są łóżka gdzie później sobie odpoczywamy 🙂 przebieramy się w koszule nocna skarpetki mogą zostać i kapcie. Przychodzi pielęgniarka wbija weflon. Po jakimś czasie zapraszają do pokoju obok i tam chwila rozmowy z anestezjologiem. Panie z laboratorium zapytały o imię nazwisko datę urodzenia. I siadamy na fotel ginekologiczny. Zmierza ciśnienie załoza pulsyksometr na palec. Anestezjolog mówi co podaje za leki, do nosa wkładają rurkę z tlenem (bez obaw nic strasznego) trzeba brać głębokie wdechy chwila zakręci się w głowie zrobi się ciepło i po chwili już śpimy 🙂 i budzimy się na sali w łóżku 🙂cały zabieg trwa może z 20 minut a potem dobre 2h lezymy na tej sali gdzie się przygotowywalysmy i można się zdrzemnac. Naprawdę nic strasznego. Sama bylam ciekawa jak to wygląda dlatego pokrótce Wam opisałam żebyście się nie obawiały 🙂 Panie położne mile sympatyczne po zabiegu dopytuja czy nie chce się wody herbaty czy coś 🙂

Super, że tak szczegółowo opowiedziałaś bo też się aktualnie leczę w Bocianie, tylko ja u PC. Jestem aktualnie po inseminacji ale wyniki nie są zbyt optymistyczne i powoli zaczynam oswajać się z myślą o in vitro. Dzisiaj rano byłam w klinice to prawdopodobnie gdzieś się minęłyśmy na korytarzu 😊😊

Starania od 01.2020
    Nigdy nie byłam w ciąży
    👱‍♀️27 👨‍🦱28
    ❌ IO (homa 2.1)
    ❌ Niedoczynność tarczycy (euthyrox 25)
    ❌Czynnik męski

2xIUI 👎
    09.2021 start IVF
    10.2021 transfer 4AA cb 💔
    11.2021 transfer 4AA ❌
    03.2022 transfer 4BA ❤️
  • Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2021, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aruni wrote:
    Super, że tak szczegółowo opowiedziałaś bo też się aktualnie leczę w Bocianie, tylko ja u PC. Jestem aktualnie po inseminacji ale wyniki nie są zbyt optymistyczne i powoli zaczynam oswajać się z myślą o in vitro. Dzisiaj rano byłam w klinice to prawdopodobnie gdzieś się minęłyśmy na korytarzu 😊😊
    Ja jestem po trzech nieudanych iui i w końcu podjęliśmy decyzję o in vitro bo jednak większa skutecznosc a każda iui to też niemałe koszty. Ale może akurat u was inseminacja załatwi temat. Oby tak było! Opisalam bo sama nie miałam kogo wypytac jak to wygląda i troszkę stresu rano było. Ale naprawdę dziewczyny nie obawiajcie sie. Mi jedynie czas po zabiegu się dluzyl ale ja generalnie jestem z tych niecierpliwych 🙂 z kliniki wyszłam jakoś po godzinie 13 więc trochę czasu tam spedzilam 🙂

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, dziękuję za szczegółowy opis 🙂
    Na pewno będę trochę spokojniejsza 🙂
    A czy partner może być na tej sali, na której się leży te 2 godziny? Razem zawsze raźniej 😁
    Ładny wynik jeśli chodzi o ilość komórek 👏 teraz trzymamy kciuki za piękne blastki 🤞
    Może i u mnie się okaże, że będzie ciut więcej 🙈

• Aruni Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    Ja jestem po trzech nieudanych iui i w końcu podjęliśmy decyzję o in vitro bo jednak większa skutecznosc a każda iui to też niemałe koszty. Ale może akurat u was inseminacja załatwi temat. Oby tak było! Opisalam bo sama nie miałam kogo wypytac jak to wygląda i troszkę stresu rano było. Ale naprawdę dziewczyny nie obawiajcie sie. Mi jedynie czas po zabiegu się dluzyl ale ja generalnie jestem z tych niecierpliwych 🙂 z kliniki wyszłam jakoś po godzinie 13 więc trochę czasu tam spedzilam 🙂
    Statystki IUI niestety nie są zbyt pozytywne, u nas szanse są jeszcze mniejsze ale jak jest chociaż te kilka % szans to postanowiliśmy spróbować. Chociaż nie spodziewałam się że będzie to tak męczące psychicznie jak i fizycznie. Do Bociana mamy niecałe 2h drogi. Co drugi dzień jest to dosyć męczące, zwłaszcza że staramy się pogodzić to z pracą a nie zawsze udaje się umówić na popołudnie.
    A jak znosisz całą procedurę ivf? I mogę wiedzieć jaka u was jest przyczyna niepowodzeń? Albo jest pozwolisz porozmawiamy na priv 😊😊

Starania od 01.2020
    Nigdy nie byłam w ciąży
    👱‍♀️27 👨‍🦱28
    ❌ IO (homa 2.1)
    ❌Czynnik męski

2xIUI 👎
    09.2021 start IVF
    11.2021 transfer 4AA ❌
    03.2022 transfer 4BA ❤️
  • Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2021, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:
    Staraczka, dziękuję za szczegółowy opis 🙂
    Na pewno będę trochę spokojniejsza 🙂
    A czy partner może być na tej sali, na której się leży te 2 godziny? Razem zawsze raźniej 😁
    Ładny wynik jeśli chodzi o ilość komórek 👏 teraz trzymamy kciuki za piękne blastki 🤞
    Może i u mnie się okaże, że będzie ciut więcej 🙈
    Akurat mój mąż czekał poza klinika ale myślę że jest taka możliwość bo krzesełko przy łóżku jest 🙂 kwestia czy po zabiegu nie utniesz drzemki 🙂 ja się zdziwiłam że aż tyle komórek z 11 pęcherzykow. Oby tylko były dobre jakościowo w poniedziałek będę dzwonić do kliniki pytać co i jak bo po dwóch dniach można już dzwonić 🙂

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2021, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aruni wrote:
    Statystki IUI niestety nie są zbyt pozytywne, u nas szanse są jeszcze mniejsze ale jak jest chociaż te kilka % szans to postanowiliśmy spróbować. Chociaż nie spodziewałam się że będzie to tak męczące psychicznie jak i fizycznie. Do Bociana mamy niecałe 2h drogi. Co drugi dzień jest to dosyć męczące, zwłaszcza że staramy się pogodzić to z pracą a nie zawsze udaje się umówić na popołudnie.
    A jak znosisz całą procedurę ivf? I mogę wiedzieć jaka u was jest przyczyna niepowodzeń? Albo jest pozwolisz porozmawiamy na priv 😊😊
    oczywiście możesz pisać na priv ja się tak średnio poruszam po tej stronie więc wyślij mi wiadomość może jakoś uda mi się to ogarnąć 🙂 ja właśnie po 3 nieudanych iui zaczęłam wysiadac psychicznie. Stąd jak tylko beta po 3 iui była negatywna zadzwoniłam do kliniki ze jestem zdecydowana na in vitro i potoczyło się to bardzo szybko. U nas generalnie nie znaleźliśmy przyczyny niepowodzen. Śmiało pisz na priv

• Aruni Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2021, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    oczywiście możesz pisać na priv ja się tak średnio poruszam po tej stronie więc wyślij mi wiadomość może jakoś uda mi się to ogarnąć 🙂 ja właśnie po 3 nieudanych iui zaczęłam wysiadac psychicznie. Stąd jak tylko beta po 3 iui była negatywna zadzwoniłam do kliniki ze jestem zdecydowana na in vitro i potoczyło się to bardzo szybko. U nas generalnie nie znaleźliśmy przyczyny niepowodzen. Śmiało pisz na priv
    Wysłałam zaproszenie do przyjaciółek 😊 jeszcze nie ogarniam jak wysłać priv ale zaraz to ogarnę 😉

Starania od 01.2020
    Nigdy nie byłam w ciąży
    👱‍♀️27 👨‍🦱28
    ❌ IO (homa 2.1)
    ❌Czynnik męski

2xIUI 👎
    09.2021 start IVF
    11.2021 transfer 4AA ❌
    03.2022 transfer 4BA ❤️
  • Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2021, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aruni wrote:
    Wysłałam zaproszenie do przyjaciółek 😊 jeszcze nie ogarniam jak wysłać priv ale zaraz to ogarnę 😉
    Wysłałam Ci wiadomość 🙂

• Macia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za punkcję i silne, ładne zarodki.
    Dziewczyny. Pytajcie tu jak macie jakieś obawy itd. Większość dziewczyn tu jest po kilku procedurach. Zawsze coś podpowiedzą. 😉
    Ja tam przy każdej procedurze najbardziej lubiłam punkcję. Usypianie jest mega przyjemne. 😂
    Chociaż niektórzy nie lubią się wybudzać. 🤭 nie Lońka ?😂🙌

• Lońka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macia wrote:
    Kciuki za punkcję i silne, ładne zarodki.
    Dziewczyny. Pytajcie tu jak macie jakieś obawy itd. Większość dziewczyn tu jest po kilku procedurach. Zawsze coś podpowiedzą. 😉
    Ja tam przy każdej procedurze najbardziej lubiłam punkcję. Usypianie jest mega przyjemne. 😂
    Chociaż niektórzy nie lubią się wybudzać. 🤭 nie Lońka ?😂🙌

Hahahahaha.... No ja nie lubię! Wpadam w agresję, wyzywam personel i robię siniaki lekarzowi! 😅😅(na szczęście raz była taka akacja) ale jak Macia pisze. Kto pyta nie błądzi! Jesteśmy do dyspozycji...
    Ja to tak przeżywam że może będę mieć kolejną narkozę że myślę o znieczuleniu tylko miejscowym 👌😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2021, 22:32

2017-2020(4 IVF,6 ET, IUI)

age.png
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ