X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika BOCIAN - Szczecin
Odpowiedz

Klinika BOCIAN - Szczecin

Oceń ten wątek:
  • Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest dobrze dziewczyny. Jeszcze taka trochę zamroczona ale jest ok czekam na werdykt. Leżę w łóżeczku 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2021, 09:58

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    Jest dobrze dziewczyny. Jeszcze taka trochę zamroczona ale jest ok czekam na werdykt. Leżę w łóżeczku 🙂

Długo trwała punkcja? Przed robili jeszcze USG? Odpoczywaj sobie i czekaj na dobrą wiadomość 🤞✊

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie punkcja chwilę może z 20 minut. Jak jeszczs nie byłam uspiona to nie było usg a co potem się działo to nie wiem 🙂 bo przebudzilam się na łóżku 🙂

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to nie tak źle. Myślałam, że może jeszcze sprawdzają czy nic się nie zadziałało złego z pęcherzykami.
    Ja robiłam proga i jestem pewna, że transfer zostanie odroczony. Wyszedł ponad 1,6.

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że w przyszłym tygodniu zrobię proga. W poniedziałek będę miala dzwonić do embriologow więc jeśli będzie zielona światło to myślę że dzień przed transferem napewno go zrobię

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej sprawdzić przed transferem poziom progesteronu.
    Już po wszystkim? Powiedzieli ile pobrali komórek?

Joanna, a Ty już po wizycie?

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka - super, że punkcją przebiegła bez problemów i nie masz dolegliwości :) Odpoczywaj, a w tym czasie kibicujemy Waszym zarodkom :) Czy teraz musisz brać jakieś leki/zastrzyki?

Paula - cholerka no.. może dzięki tej sytuacji Twoje komórki bedą super dojrzałe i piękne :) co się odwlecze to nie uciecze :)

U mnie moje dwa biedaki trochę podgoniły i może będę miała ostatecznie 7 pęcherzyków :) tylko wszystkie mocno leniweee, nie spieszy im się :) następną wizytę mam we wtorek i potem najprawdopodobniej punkcja w czwartek <jupi>

uS2wp2.png
  • PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2021, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje rosły jak szalone, ale nierówno. Zobaczymy w poniedziałek, co z tego wyszło 😁

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2021, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w domku. Ogólnie pobrali mi 14 komórek. Teraz czekamy jak będzie przebiegać hodowla. Z leków od jutra acard estrofem utrogestan. Na szczęście to tabletki tylko utrogestan dopochwowy. Lekko zaczyna mnie pobolewac brzuch ale nie narzekam 🙂

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2021, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie dziewczyny to wygląda to tak:
    Idziemy na salę się przygotować na sali są łóżka gdzie później sobie odpoczywamy 🙂 przebieramy się w koszule nocna skarpetki mogą zostać i kapcie. Przychodzi pielęgniarka wbija weflon. Po jakimś czasie zapraszają do pokoju obok i tam chwila rozmowy z anestezjologiem. Panie z laboratorium zapytały o imię nazwisko datę urodzenia. I siadamy na fotel ginekologiczny. Zmierza ciśnienie załoza pulsyksometr na palec. Anestezjolog mówi co podaje za leki, do nosa wkładają rurkę z tlenem (bez obaw nic strasznego) trzeba brać głębokie wdechy chwila zakręci się w głowie zrobi się ciepło i po chwili już śpimy 🙂 i budzimy się na sali w łóżku 🙂cały zabieg trwa może z 20 minut a potem dobre 2h lezymy na tej sali gdzie się przygotowywalysmy i można się zdrzemnac. Naprawdę nic strasznego. Sama bylam ciekawa jak to wygląda dlatego pokrótce Wam opisałam żebyście się nie obawiały 🙂 Panie położne mile sympatyczne po zabiegu dopytuja czy nie chce się wody herbaty czy coś 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2021, 15:39

Joana23, Butterfly23, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

• Aruni Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2021, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    Ogólnie dziewczyny to wygląda to tak:
    Idziemy na salę się przygotować na sali są łóżka gdzie później sobie odpoczywamy 🙂 przebieramy się w koszule nocna skarpetki mogą zostać i kapcie. Przychodzi pielęgniarka wbija weflon. Po jakimś czasie zapraszają do pokoju obok i tam chwila rozmowy z anestezjologiem. Panie z laboratorium zapytały o imię nazwisko datę urodzenia. I siadamy na fotel ginekologiczny. Zmierza ciśnienie załoza pulsyksometr na palec. Anestezjolog mówi co podaje za leki, do nosa wkładają rurkę z tlenem (bez obaw nic strasznego) trzeba brać głębokie wdechy chwila zakręci się w głowie zrobi się ciepło i po chwili już śpimy 🙂 i budzimy się na sali w łóżku 🙂cały zabieg trwa może z 20 minut a potem dobre 2h lezymy na tej sali gdzie się przygotowywalysmy i można się zdrzemnac. Naprawdę nic strasznego. Sama bylam ciekawa jak to wygląda dlatego pokrótce Wam opisałam żebyście się nie obawiały 🙂 Panie położne mile sympatyczne po zabiegu dopytuja czy nie chce się wody herbaty czy coś 🙂

Super, że tak szczegółowo opowiedziałaś bo też się aktualnie leczę w Bocianie, tylko ja u PC. Jestem aktualnie po inseminacji ale wyniki nie są zbyt optymistyczne i powoli zaczynam oswajać się z myślą o in vitro. Dzisiaj rano byłam w klinice to prawdopodobnie gdzieś się minęłyśmy na korytarzu 😊😊

Starania od 01.2020
    Nigdy nie byłam w ciąży
    👱‍♀️27 👨‍🦱28
    ❌ IO (homa 2.1)
    ❌ Niedoczynność tarczycy (euthyrox 25)
    ❌Czynnik męski

2xIUI 👎
    09.2021 start IVF
    10.2021 transfer 4AA cb 💔
    11.2021 transfer 4AA ❌
    03.2022 transfer 4BA ❤️
  • Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2021, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aruni wrote:
    Super, że tak szczegółowo opowiedziałaś bo też się aktualnie leczę w Bocianie, tylko ja u PC. Jestem aktualnie po inseminacji ale wyniki nie są zbyt optymistyczne i powoli zaczynam oswajać się z myślą o in vitro. Dzisiaj rano byłam w klinice to prawdopodobnie gdzieś się minęłyśmy na korytarzu 😊😊
    Ja jestem po trzech nieudanych iui i w końcu podjęliśmy decyzję o in vitro bo jednak większa skutecznosc a każda iui to też niemałe koszty. Ale może akurat u was inseminacja załatwi temat. Oby tak było! Opisalam bo sama nie miałam kogo wypytac jak to wygląda i troszkę stresu rano było. Ale naprawdę dziewczyny nie obawiajcie sie. Mi jedynie czas po zabiegu się dluzyl ale ja generalnie jestem z tych niecierpliwych 🙂 z kliniki wyszłam jakoś po godzinie 13 więc trochę czasu tam spedzilam 🙂

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, dziękuję za szczegółowy opis 🙂
    Na pewno będę trochę spokojniejsza 🙂
    A czy partner może być na tej sali, na której się leży te 2 godziny? Razem zawsze raźniej 😁
    Ładny wynik jeśli chodzi o ilość komórek 👏 teraz trzymamy kciuki za piękne blastki 🤞
    Może i u mnie się okaże, że będzie ciut więcej 🙈

• Aruni Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    Ja jestem po trzech nieudanych iui i w końcu podjęliśmy decyzję o in vitro bo jednak większa skutecznosc a każda iui to też niemałe koszty. Ale może akurat u was inseminacja załatwi temat. Oby tak było! Opisalam bo sama nie miałam kogo wypytac jak to wygląda i troszkę stresu rano było. Ale naprawdę dziewczyny nie obawiajcie sie. Mi jedynie czas po zabiegu się dluzyl ale ja generalnie jestem z tych niecierpliwych 🙂 z kliniki wyszłam jakoś po godzinie 13 więc trochę czasu tam spedzilam 🙂
    Statystki IUI niestety nie są zbyt pozytywne, u nas szanse są jeszcze mniejsze ale jak jest chociaż te kilka % szans to postanowiliśmy spróbować. Chociaż nie spodziewałam się że będzie to tak męczące psychicznie jak i fizycznie. Do Bociana mamy niecałe 2h drogi. Co drugi dzień jest to dosyć męczące, zwłaszcza że staramy się pogodzić to z pracą a nie zawsze udaje się umówić na popołudnie.
    A jak znosisz całą procedurę ivf? I mogę wiedzieć jaka u was jest przyczyna niepowodzeń? Albo jest pozwolisz porozmawiamy na priv 😊😊

Starania od 01.2020
    Nigdy nie byłam w ciąży
    👱‍♀️27 👨‍🦱28
    ❌ IO (homa 2.1)
    ❌Czynnik męski

2xIUI 👎
    09.2021 start IVF
    11.2021 transfer 4AA ❌
    03.2022 transfer 4BA ❤️
  • Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2021, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:
    Staraczka, dziękuję za szczegółowy opis 🙂
    Na pewno będę trochę spokojniejsza 🙂
    A czy partner może być na tej sali, na której się leży te 2 godziny? Razem zawsze raźniej 😁
    Ładny wynik jeśli chodzi o ilość komórek 👏 teraz trzymamy kciuki za piękne blastki 🤞
    Może i u mnie się okaże, że będzie ciut więcej 🙈
    Akurat mój mąż czekał poza klinika ale myślę że jest taka możliwość bo krzesełko przy łóżku jest 🙂 kwestia czy po zabiegu nie utniesz drzemki 🙂 ja się zdziwiłam że aż tyle komórek z 11 pęcherzykow. Oby tylko były dobre jakościowo w poniedziałek będę dzwonić do kliniki pytać co i jak bo po dwóch dniach można już dzwonić 🙂

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2021, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aruni wrote:
    Statystki IUI niestety nie są zbyt pozytywne, u nas szanse są jeszcze mniejsze ale jak jest chociaż te kilka % szans to postanowiliśmy spróbować. Chociaż nie spodziewałam się że będzie to tak męczące psychicznie jak i fizycznie. Do Bociana mamy niecałe 2h drogi. Co drugi dzień jest to dosyć męczące, zwłaszcza że staramy się pogodzić to z pracą a nie zawsze udaje się umówić na popołudnie.
    A jak znosisz całą procedurę ivf? I mogę wiedzieć jaka u was jest przyczyna niepowodzeń? Albo jest pozwolisz porozmawiamy na priv 😊😊
    oczywiście możesz pisać na priv ja się tak średnio poruszam po tej stronie więc wyślij mi wiadomość może jakoś uda mi się to ogarnąć 🙂 ja właśnie po 3 nieudanych iui zaczęłam wysiadac psychicznie. Stąd jak tylko beta po 3 iui była negatywna zadzwoniłam do kliniki ze jestem zdecydowana na in vitro i potoczyło się to bardzo szybko. U nas generalnie nie znaleźliśmy przyczyny niepowodzen. Śmiało pisz na priv

• Aruni Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2021, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    oczywiście możesz pisać na priv ja się tak średnio poruszam po tej stronie więc wyślij mi wiadomość może jakoś uda mi się to ogarnąć 🙂 ja właśnie po 3 nieudanych iui zaczęłam wysiadac psychicznie. Stąd jak tylko beta po 3 iui była negatywna zadzwoniłam do kliniki ze jestem zdecydowana na in vitro i potoczyło się to bardzo szybko. U nas generalnie nie znaleźliśmy przyczyny niepowodzen. Śmiało pisz na priv
    Wysłałam zaproszenie do przyjaciółek 😊 jeszcze nie ogarniam jak wysłać priv ale zaraz to ogarnę 😉

Starania od 01.2020
    Nigdy nie byłam w ciąży
    👱‍♀️27 👨‍🦱28
    ❌ IO (homa 2.1)
    ❌Czynnik męski

2xIUI 👎
    09.2021 start IVF
    11.2021 transfer 4AA ❌
    03.2022 transfer 4BA ❤️
  • Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2021, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aruni wrote:
    Wysłałam zaproszenie do przyjaciółek 😊 jeszcze nie ogarniam jak wysłać priv ale zaraz to ogarnę 😉
    Wysłałam Ci wiadomość 🙂

• Macia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za punkcję i silne, ładne zarodki.
    Dziewczyny. Pytajcie tu jak macie jakieś obawy itd. Większość dziewczyn tu jest po kilku procedurach. Zawsze coś podpowiedzą. 😉
    Ja tam przy każdej procedurze najbardziej lubiłam punkcję. Usypianie jest mega przyjemne. 😂
    Chociaż niektórzy nie lubią się wybudzać. 🤭 nie Lońka ?😂🙌

• Lońka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macia wrote:
    Kciuki za punkcję i silne, ładne zarodki.
    Dziewczyny. Pytajcie tu jak macie jakieś obawy itd. Większość dziewczyn tu jest po kilku procedurach. Zawsze coś podpowiedzą. 😉
    Ja tam przy każdej procedurze najbardziej lubiłam punkcję. Usypianie jest mega przyjemne. 😂
    Chociaż niektórzy nie lubią się wybudzać. 🤭 nie Lońka ?😂🙌

Hahahahaha.... No ja nie lubię! Wpadam w agresję, wyzywam personel i robię siniaki lekarzowi! 😅😅(na szczęście raz była taka akacja) ale jak Macia pisze. Kto pyta nie błądzi! Jesteśmy do dyspozycji...
    Ja to tak przeżywam że może będę mieć kolejną narkozę że myślę o znieczuleniu tylko miejscowym 👌😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2021, 22:32

2017-2020(4 IVF,6 ET, IUI)

age.png
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ