Klinika Eneida
-
WIADOMOŚĆ
-
Planuje udać się do tej kliniki po poprzednich niepowodzeniach. Szukam opinii, czy podchodziłyście tam do IVF? jak oceniacie zaangażowanie lekarza ? Embriologów? Czy klinika respektuje zalecenia immunologa?Ona :35 🧡Hashimoto,adeno,mieśniak, mthfr oraz pai, KIR AA NK 44% AMH 23'-2,8 24' -2,1 25'-3,6?
Kariotyp ok On: 39 🧡obniżone parametry nasienia
Kariotypy ok AZF/CFTR ok
Starania od 2019 , 1 poronienie
grudzień 2023 I procedura , brak zarodków 😭
maj 2024 II procedura
2 ❄️❄️4AB ,4BC
08/24 FET 4 AB
beta 7,3 (6dpt) 14,4 (8dpt) 12 (10 dpt)😿💔
02.25FET ( z zaleceniami immuno)beta 0 ;(
-
frankapzn wrote:Planuje udać się do tej kliniki po poprzednich niepowodzeniach. Szukam opinii, czy podchodziłyście tam do IVF? jak oceniacie zaangażowanie lekarza ? Embriologów? Czy klinika respektuje zalecenia immunologa?👩
Amh 0,9, niedoczynność, brak lewego jajowodu, prawy niedrożny, mięśniaki, endometrioza IVst. + cechy adeno
09.2020 8t puste jajo💔
01.2021 7t cp 💔laparoskopia- pęknięcie lewego jajowodu
04.2022 laparoskopia usunięcie zrostów
💊 Letrox 50, koenzym q10 200mg, resweratrol, kurkumina, wit.b complex, wit. D3, wit.C, wit. E, melatonina, nac 600, prenatal uno, omega3
V Leiden+protrombina✔️LA✔️DQ2, DQ8✔️ANA3 miano 1:80⁉️
KIR:BX, 3/5 implantacyjnych✔️
🧔🏻♂️🆗
🟢Kariotypy
01.2024 hyfosy - niedrożność prawego jajowodu
08.2024 start w klinice
I procedura IVF
19.09 stymulacja (krótki protokół )💉rekovelle 12, mensinorm 150, gonapeptyl, orgalutran
03.10 punkcja 4 🥚➡️ 3 zapłodnione 🟰 5AA❄️5AB❄️
08.11 biopsja endometrium cd138
05.12 FET 5AA + EG+ Atosiban
6dpt beta 16,77 7dpt beta 13,21 9dpt beta 7,25 biochem 😢
28.01 histeroskopia
marzec ⏳ transfer ❄️
został ❄️5AB -
frankapzn wrote:Planuje udać się do tej kliniki po poprzednich niepowodzeniach. Szukam opinii, czy podchodziłyście tam do IVF? jak oceniacie zaangażowanie lekarza ? Embriologów? Czy klinika respektuje zalecenia immunologa?
Wysłałam zaproszenie przeszłam wszystkie kliniki w Poznaniu również choruje na adenomioze i endometriozie nie mam aż tak dobrej opinii. -
Gaja123 wrote:Wysłałam zaproszenie przeszłam wszystkie kliniki w Poznaniu również choruje na adenomioze i endometriozie nie mam aż tak dobrej opinii.👩
Amh 0,9, niedoczynność, brak lewego jajowodu, prawy niedrożny, mięśniaki, endometrioza IVst. + cechy adeno
09.2020 8t puste jajo💔
💊 Letrox 50, koenzym q10 200mg, resweratrol, kurkumina, wit.b complex, wit. D3, wit.C, wit. E, melatonina, nac 600, prenatal uno, omega3
🧔🏻♂️🆗
🟢Kariotypy
08.2024 start w klinice
I procedura IVF
19.09 stymulacja (krótki protokół )💉rekovelle 12, mensinorm 150, gonapeptyl, orgalutran
28.01 histeroskopia
marzec ⏳ transfer ❄️
został ❄️5AB -
Karolaaas wrote:U kogo sie leczysz? Aktualnie w jakiej klinice?
Udało się naturalnie dzięki dr Janowiec.Wole przejść na priv ,ale klinika Medart w Poznaniu jest na ostatnim miejscu jeżeli chodzi o te dwie jednostki chorobowe . Tam zdecydowanie nie polecam . -
Gaja123 wrote:Udało się naturalnie dzięki dr Janowiec.Wole przejść na priv ,ale klinika Medart w Poznaniu jest na ostatnim miejscu jeżeli chodzi o te dwie jednostki chorobowe . Tam zdecydowanie nie polecam .👩
09.2020 8t puste jajo💔
🧔🏻♂️🆗
🟢Kariotypy
08.2024 start w klinice
I procedura IVF
28.01 histeroskopia
marzec ⏳ transfer ❄️
został ❄️5AB -
Cześć, jestem tu nowa
jestesmy z mezem takze pacjentami w Eneidzie. Niestety u meza wyszla translokacja zrownowazona, wskazaniem jest oczywiscie badanie zarodka. Ktoraś z dziewczyn wlasnie pisala o tym ze miala w tej Klinice to badanie. Jak to wszystko wyglada? Mielismy badanie kariotypu, ale bez konsulatacji genetyka. Pani doktor jedynie wyjasnila nam ze pozostaje albo zbadanie zarodkow albo dawstwo nasienia, mzoemy tez podejsc do in vitro bez badania zarodkow ale jest za duze ryzko
-
GOSIAM wrote:Cześć, jestem tu nowa
jestesmy z mezem takze pacjentami w Eneidzie. Niestety u meza wyszla translokacja zrownowazona, wskazaniem jest oczywiscie badanie zarodka. Ktoraś z dziewczyn wlasnie pisala o tym ze miala w tej Klinice to badanie. Jak to wszystko wyglada? Mielismy badanie kariotypu, ale bez konsulatacji genetyka. Pani doktor jedynie wyjasnila nam ze pozostaje albo zbadanie zarodkow albo dawstwo nasienia, mzoemy tez podejsc do in vitro bez badania zarodkow ale jest za duze ryzko
-
Bezova wrote:Hej Dziewczyny, jak wyglądają terminy na kwalifikację i potem rozpoczęcie stymulacji do ivf w tej klinice?
Postanowiłam dać szansę ponownie klinice i u mnie klasyfikacja nastąpiła na czwartej wizycie więc nie zawsze jest szybko .Jeżeli masz problemy immunologiczne to nie polecam aż tak bardzo głównie opierają się na wiedzy dr Babik ,ale tutaj z niepłodnością immunologiczną słabo patrząc na innych polecanych specjalistów.Ogólnie wszyscy mili itd ,ale w przypadku właśnie problemów innej dziedziny czy u mnie mam zalecenia wysokiej dawki clexany lekarz trochę kręcił głową.Jeżeli to Twoje pierwsze ivf bez większych problemów to owszem polecam.Oceniam pół na pół. -
Gimba wrote:Postanowiłam dać szansę ponownie klinice i u mnie klasyfikacja nastąpiła na czwartej wizycie więc nie zawsze jest szybko .Jeżeli masz problemy immunologiczne to nie polecam aż tak bardzo głównie opierają się na wiedzy dr Babik ,ale tutaj z niepłodnością immunologiczną słabo patrząc na innych polecanych specjalistów.Ogólnie wszyscy mili itd ,ale w przypadku właśnie problemów innej dziedziny czy u mnie mam zalecenia wysokiej dawki clexany lekarz trochę kręcił głową.Jeżeli to Twoje pierwsze ivf bez większych problemów to owszem polecam.Oceniam pół na pół.
-