X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika Eneida
Odpowiedz

Klinika Eneida

Oceń ten wątek:
  • frankapzn Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planuje udać się do tej kliniki po poprzednich niepowodzeniach. Szukam opinii, czy podchodziłyście tam do IVF? jak oceniacie zaangażowanie lekarza ? Embriologów? Czy klinika respektuje zalecenia immunologa?

Ona :35 🧡Hashimoto,adeno,mieśniak, mthfr oraz pai, KIR AA NK 44% AMH 23'-2,8 24' -2,1 25'-3,6?
    Kariotyp ok On: 39 🧡obniżone parametry nasienia
    Kariotypy ok AZF/CFTR ok
    Starania od 2019 , 1 poronienie
    grudzień 2023 I procedura , brak zarodków 😭
    maj 2024 II procedura
    2 ❄️❄️4AB ,4BC
    08/24 FET 4 AB
    beta 7,3 (6dpt) 14,4 (8dpt) 12 (10 dpt)😿💔
    02.25FET ( z zaleceniami immuno) :( beta 0 ;(
  • Karolaaas Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frankapzn wrote:
    Planuje udać się do tej kliniki po poprzednich niepowodzeniach. Szukam opinii, czy podchodziłyście tam do IVF? jak oceniacie zaangażowanie lekarza ? Embriologów? Czy klinika respektuje zalecenia immunologa?
    Wysyłam zaproszenie😉

👩
    Amh 0,9, niedoczynność, brak lewego jajowodu, prawy niedrożny, mięśniaki, endometrioza IVst. + cechy adeno
    09.2020 8t puste jajo💔
    01.2021 7t cp 💔laparoskopia- pęknięcie lewego jajowodu
    04.2022 laparoskopia usunięcie zrostów
    💊 Letrox 50, koenzym q10 200mg, resweratrol, kurkumina, wit.b complex, wit. D3, wit.C, wit. E, melatonina, nac 600, prenatal uno, omega3
    V Leiden+protrombina✔️LA✔️DQ2, DQ8✔️ANA3 miano 1:80⁉️
    KIR:BX, 3/5 implantacyjnych✔️

🧔🏻‍♂️🆗
    🟢Kariotypy
    01.2024 hyfosy - niedrożność prawego jajowodu
    08.2024 start w klinice
    I procedura IVF
    19.09 stymulacja (krótki protokół )💉rekovelle 12, mensinorm 150, gonapeptyl, orgalutran
    03.10 punkcja 4 🥚➡️ 3 zapłodnione 🟰 5AA❄️5AB❄️
    08.11 biopsja endometrium cd138
    05.12 FET 5AA + EG+ Atosiban
    6dpt beta 16,77 7dpt beta 13,21 9dpt beta 7,25 biochem 😢
    28.01 histeroskopia
    marzec ⏳ transfer ❄️

został ❄️5AB
  • Gaja123 Znajoma

Wysłany: 20 lutego, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frankapzn wrote:

Wysłałam zaproszenie przeszłam wszystkie kliniki w Poznaniu również choruje na adenomioze i endometriozie nie mam aż tak dobrej opinii.

• Karolaaas Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja123 wrote:
    Wysłałam zaproszenie przeszłam wszystkie kliniki w Poznaniu również choruje na adenomioze i endometriozie nie mam aż tak dobrej opinii.
    U kogo sie leczysz? Aktualnie w jakiej klinice?

👩
    Amh 0,9, niedoczynność, brak lewego jajowodu, prawy niedrożny, mięśniaki, endometrioza IVst. + cechy adeno
    09.2020 8t puste jajo💔
    💊 Letrox 50, koenzym q10 200mg, resweratrol, kurkumina, wit.b complex, wit. D3, wit.C, wit. E, melatonina, nac 600, prenatal uno, omega3

🧔🏻‍♂️🆗
    🟢Kariotypy
    08.2024 start w klinice
    I procedura IVF
    19.09 stymulacja (krótki protokół )💉rekovelle 12, mensinorm 150, gonapeptyl, orgalutran
    28.01 histeroskopia
    marzec ⏳ transfer ❄️

został ❄️5AB
  • Gaja123 Znajoma

Wysłany: 20 lutego, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaas wrote:
    U kogo sie leczysz? Aktualnie w jakiej klinice?

Udało się naturalnie dzięki dr Janowiec.Wole przejść na priv ,ale klinika Medart w Poznaniu jest na ostatnim miejscu jeżeli chodzi o te dwie jednostki chorobowe . Tam zdecydowanie nie polecam .

• Karolaaas Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja123 wrote:
    Udało się naturalnie dzięki dr Janowiec.Wole przejść na priv ,ale klinika Medart w Poznaniu jest na ostatnim miejscu jeżeli chodzi o te dwie jednostki chorobowe . Tam zdecydowanie nie polecam .
    Wysyłam zaproszenie😉

👩
    09.2020 8t puste jajo💔

🧔🏻‍♂️🆗
    🟢Kariotypy
    08.2024 start w klinice
    I procedura IVF
    28.01 histeroskopia
    marzec ⏳ transfer ❄️

został ❄️5AB
  • Ania86abc Nowa

Wysłany: 23 lutego, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej zastanawiam sie która klinika jest lepsza Eneida czy MedArt. Mamy zerową morfologie plemników i zero zarodków po 2 procedurach.

• GOSIAM Nowa

Wysłany: 23 lutego, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem tu nowa ;) jestesmy z mezem takze pacjentami w Eneidzie. Niestety u meza wyszla translokacja zrownowazona, wskazaniem jest oczywiscie badanie zarodka. Ktoraś z dziewczyn wlasnie pisala o tym ze miala w tej Klinice to badanie. Jak to wszystko wyglada? Mielismy badanie kariotypu, ale bez konsulatacji genetyka. Pani doktor jedynie wyjasnila nam ze pozostaje albo zbadanie zarodkow albo dawstwo nasienia, mzoemy tez podejsc do in vitro bez badania zarodkow ale jest za duze ryzko :(

• Ania86abc Nowa

Wysłany: 25 lutego, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GOSIAM wrote:
    Cześć, jestem tu nowa ;) jestesmy z mezem takze pacjentami w Eneidzie. Niestety u meza wyszla translokacja zrownowazona, wskazaniem jest oczywiscie badanie zarodka. Ktoraś z dziewczyn wlasnie pisala o tym ze miala w tej Klinice to badanie. Jak to wszystko wyglada? Mielismy badanie kariotypu, ale bez konsulatacji genetyka. Pani doktor jedynie wyjasnila nam ze pozostaje albo zbadanie zarodkow albo dawstwo nasienia, mzoemy tez podejsc do in vitro bez badania zarodkow ale jest za duze ryzko :(
    Cześć, na stronie internetowej Eneidy są informacje o badaniu zarodków. Ja ostatnio zadzwoniłan do nich i dowiedzialam się, że do badania zarodka bierze się tylko kilka jego komórek, na wyniki czeka się około 2 tyg. Nawet przy prawidlowych kariotypach zdarzaja się zarodki z wadami.

• LiLi Znajoma

Wysłany: 26 lutego, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania86abc wrote:
    Hej zastanawiam sie która klinika jest lepsza Eneida czy MedArt. Mamy zerową morfologie plemników i zero zarodków po 2 procedurach.

Ja przeszłam Medart i Eneidę więc jak masz pytania to pisz i pytaj na priv ;)

• Komanuss Ekspertka

Wysłany: 26 lutego, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LiLi wrote:
    Ja przeszłam Medart i Eneidę więc jak masz pytania to pisz i pytaj na priv ;)
    Jak oceniasz Eneide ? Właśnie tam jestem obecnie. Wczeniej byłam w invimed I nie byłam zadowolona

• Bezova Koleżanka

Wysłany: 1 marca, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, jak wyglądają terminy na kwalifikację i potem rozpoczęcie stymulacji do ivf w tej klinice?

• Komanuss Ekspertka

Wysłany: 1 marca, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak masz wszystkie badania to szybko

• Bezova Koleżanka

Wysłany: 2 marca, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy cały monitoring odbywa się u lekarza prowadzącego, czy u różnych osób?

• Komanuss Ekspertka

Wysłany: 2 marca, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezova wrote:
    A czy cały monitoring odbywa się u lekarza prowadzącego, czy u różnych osób?
    Ja mam wszystkie wizyty u dr H

Bezova lubi tę wiadomość

• Gimba Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezova wrote:
    Hej Dziewczyny, jak wyglądają terminy na kwalifikację i potem rozpoczęcie stymulacji do ivf w tej klinice?

Postanowiłam dać szansę ponownie klinice i u mnie klasyfikacja nastąpiła na czwartej wizycie więc nie zawsze jest szybko .Jeżeli masz problemy immunologiczne to nie polecam aż tak bardzo głównie opierają się na wiedzy dr Babik ,ale tutaj z niepłodnością immunologiczną słabo patrząc na innych polecanych specjalistów.Ogólnie wszyscy mili itd ,ale w przypadku właśnie problemów innej dziedziny czy u mnie mam zalecenia wysokiej dawki clexany lekarz trochę kręcił głową.Jeżeli to Twoje pierwsze ivf bez większych problemów to owszem polecam.Oceniam pół na pół.

• Komanuss Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gimba wrote:
    Postanowiłam dać szansę ponownie klinice i u mnie klasyfikacja nastąpiła na czwartej wizycie więc nie zawsze jest szybko .Jeżeli masz problemy immunologiczne to nie polecam aż tak bardzo głównie opierają się na wiedzy dr Babik ,ale tutaj z niepłodnością immunologiczną słabo patrząc na innych polecanych specjalistów.Ogólnie wszyscy mili itd ,ale w przypadku właśnie problemów innej dziedziny czy u mnie mam zalecenia wysokiej dawki clexany lekarz trochę kręcił głową.Jeżeli to Twoje pierwsze ivf bez większych problemów to owszem polecam.Oceniam pół na pół.
    to pewnie zalezy od przyczyny u mnie jest bezwzględna przyczyna nieplodnosci i od razu zgodzilam sie na ak . ja nie mialam zadnego leczenia

• Bezova Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że kwalifikacja byłaby szybka. Wyczerpaliśmy inne metody leczenia. Niestety okazało się niedawno, że musimy zbadać zarodki metodą pgt-m, a ta jest dostępna tylko w tej klinice i w invimedzie. Trochę przeraża mnie koszt..

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ