Klinika Eneida
-
WIADOMOŚĆ
-
Komanuss wrote:Kiedy masz wizytę? Ja też mam niskie amh I wysokie fsh . Nie miałam stymulacji . Ale jak się nie uda chcemy skorzystać z adopcji komórki.
-
Bade wrote:Moje AMH to 0.3😞Właśnie jestem po nie udanym transferze. W poprednij klinice udało się wyhodować jeden zarodek 2.2.3., który nie dało się zbadać. Lekarz twierdzi z tego wynika niepowodzenia. W poprzedniej klinice, czułam się nie dobrze, nie zaopiekowana 😞 Do kliniki Eneida trafiłam z polecenia. Licze że tam mi pomogą. Jstem jeszcze w rozsypce po poprzednim podejściu, i nawet zniesmaczona, ale postanowiłam nie poddawać się i walczyć o swoje. Jest dla mnie ważne jak wy czujecie się w klinice. A może jest tu osoby które jak ja mają ciężka sytuację. Oprócz amh mam powracajace stany zapalne endometrium. Ciekawe się dowiedzieć jak Wy z tym radzicie.👩
Amh 0,9, niedoczynność, brak lewego jajowodu, prawy niedrożny, mięśniaki, endometrioza
09.2020- 8t puste jajo💔
01.2021- 7t cp 💔laparoskopia- pęknięcie lewego jajowodu
04.2022- laparoskopia usunięcie zrostów
💊 Letrox 50, q10 600mg, resweratrol, kurkumina, wit.b complex, wit. D3, wit.C, wit. E, melatonina, nac 600, prenatal uno, omega3
V Leiden+ protrombina✔️LA✔️DQ2, DQ8✔️ANA3✔️
🧔🏻♂️🆗
🟢Kariotypy
……………..
Starania ponowne od 2023
01.2024 hyfosy - niedrożność prawego jajowodu, endometrioza❗️
08.2024 start w klinice
I procedura IVF
19.09 stymulacja (krótki protokół )💉rekovelle 12, mensinorm 150, gonapeptyl, orgalutran
03.10 punkcja 4 🥚➡️ 3 zapłodnione 🟰 5AA❄️5AB❄️
08.11 biopsja endometrium cd138
05.12 FET 5AA + EG+ Atosiban 🙏
(acard75, nospa fortex2, utrogestan 200x2, besins 200x2)6dpt beta 16,77 7dpt beta 13,21 9dpt beta 7,25 biochem 😢 -
Karolaaas wrote:A jaki mialas protokoł, wspieralas sie suplementami przed stymulacja? Chyba juz wiem w jakiej wczesniej klinice bylas😉 czasem podczytuje ich watek. Jesli chodzi o klinike i o dr. H. jestem zadowolona, jestesmy w klinice od polowy sierpnia ale udalo sie uzyskac 2 ladne zarodki, moje amh rewelacyjne tez nie jest🙄 jesli trafilas tutaj z polecenia to na pewno bedziesz czula sie zaopiekowana, kontakt jest dobry z doktorem o kazdej porze mozna napisac. Mialas jakies badania zrobione?
-
Bade wrote:Tak, na codzień przyjmuje z 10 różnych suplementów. Badań mam sporo robionych, ale czy tego wystarczy to nie wiem. Chcę zacząć z nowej listy wszystko, bo to co ja przeszłam w poprzedniej klinice, postaram się wyczyścić z pamięci 😞.👩
Amh 0,9, niedoczynność, brak lewego jajowodu, prawy niedrożny, mięśniaki, endometrioza
09.2020- 8t puste jajo💔
💊 Letrox 50, q10 600mg, resweratrol, kurkumina, wit.b complex, wit. D3, wit.C, wit. E, melatonina, nac 600, prenatal uno, omega3
🧔🏻♂️🆗
🟢Kariotypy
……………..
Starania ponowne od 2023
08.2024 start w klinice
I procedura IVF
19.09 stymulacja (krótki protokół )💉rekovelle 12, mensinorm 150, gonapeptyl, orgalutran
(acard75, nospa fortex2, utrogestan 200x2, besins 200x2)6dpt beta 16,77 7dpt beta 13,21 9dpt beta 7,25 biochem 😢 -
Bade wrote:Tak, owulacje występują, jest to potwierdzone monitoringami.
Część wysłałam do Ciebie zaproszenie również chcę zmienić dotychczasową klinikę co prawda zapisałam się już do innej ,ale termin dopiero na nowy rok i ewentualnie jak jest tutaj bym chciała podpytać na priv .Pozdrawiam i powodzenia ✊ -
Bade wrote:To jeszcze mam takie pytanie. Czy w klinice Eneida, pary mogą skorzystać z pomocy psychiatra 🙈Bo ja czyje że już nie daje radę z emocjami, głowa mnie pękają i nie mogę się skupić na czym innym. Postanowiłam pierwszy raz sobie pomóc👩
09.2020- 8t puste jajo💔
🧔🏻♂️🆗
🟢Kariotypy
……………..
Starania ponowne od 2023
08.2024 start w klinice
I procedura IVF
Karolaaas wrote:W trakcie programu rzadowego przysluguje pomoc od psychologa, ja nie potrzebowałam z niej skorzystać. Wiem, że w klinice jest Pani psychoterapeutka, porozmawiaj z lekarzem na wizycie myślę, że to dobry pomysł, a poczujesz sie lepiej i staniesz na nogi.
-
Hej,
Zastanawiam się nad tą kliniką i programem in vitro. Jakie macie doświadczenia/ polecacie? Czy w Eneidzie wykonują dużo płatnych badań przed wejście do programu? Przeszłam już dużo badań więc zastanawiam się jak wychodzi kosztowo in vitro z programem w tej klinice -
LiLi wrote:Hej,
Zastanawiam się nad tą kliniką i programem in vitro. Jakie macie doświadczenia/ polecacie? Czy w Eneidzie wykonują dużo płatnych badań przed wejście do programu? Przeszłam już dużo badań więc zastanawiam się jak wychodzi kosztowo in vitro z programem w tej klinice -
LiLi wrote:Ja wcześniej chodziłam do Medartu (aczkolwiek nigdy nie podchodziłam do in vitro) i właśnie wiem, że tam zalecają wykonanie dużej ilości badań np. usg 3d itp przed kwalifikacją. Do jakiego lekarza chodzisz?
-
LiLi wrote:Ja wcześniej chodziłam do Medartu (aczkolwiek nigdy nie podchodziłam do in vitro) i właśnie wiem, że tam zalecają wykonanie dużej ilości badań np. usg 3d itp przed kwalifikacją. Do jakiego lekarza chodzisz?
Sorki , że wejdę w wątek konsultowałam USG 3d z kilkoma specjalistami i oczywiście można robić,ale jest to badanie obarczone dużym ryzykiem błędu wielu rzeczy nie wykrywa i trochę wyrzucenie pieniędzy w błoto zdecydowanie histeroskopia jako badanie do oceny macicy . -
Gimba wrote:Sorki , że wejdę w wątek konsultowałam USG 3d z kilkoma specjalistami i oczywiście można robić,ale jest to badanie obarczone dużym ryzykiem błędu wielu rzeczy nie wykrywa i trochę wyrzucenie pieniędzy w błoto zdecydowanie histeroskopia jako badanie do oceny macicy .
Wiem niestety, w sumie od razu to wiedziałam. Niestety lekarz z Medartu stwierdził, że jest to niezbędne badanie, zwłaszcza dla mnie bo jestem po kilku naturalnych ciążach biochemicznych.. Aczkolwiek z tego co wiem większość z Nas ma to badanie w Medarcie, dla mnie jest to trochę naciągnięcie.. Na histeroskopie już jestem umówiona, robił ktoś na Polnej? Leczy się ktoś w Eneidzie u dr Babik?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia, 09:55
-
LiLi wrote:Wiem niestety, w sumie od razu to wiedziałam. Niestety lekarz z Medartu stwierdził, że jest to niezbędne badanie, zwłaszcza dla mnie bo jestem po kilku naturalnych ciążach biochemicznych.. Aczkolwiek z tego co wiem większość z Nas ma to badanie w Medarcie, dla mnie jest to trochę naciągnięcie.. Na histeroskopie już jestem umówiona, robił ktoś na Polnej? Leczy się ktoś w Eneidzie u dr Babik?
Była to moja Pani ginekolog przez dłuższy czas ogólnie dobra lekarka jedynie przy problemach immunologicznych to wypada słabo niby jest też immunologiem ,ale porównując z doc Paśnikiem czy np dr Litmanowiczem i innymi tutaj jednak radzę konsultacje tych problemów z innym lekarzem. -
Ja jestem pod opieką doc Paśnika, ale jego leczenie przyniosło odwrotny skutek plus ewentualnie może jeszcze jakieś inne rzeczy na to wpłynęły. Ale kiedyś zachodziłam w każdym cyklu w ciąże biochemiczną, a teraz przeszłam immunosupresje i nie potrafię nawet zajść w ciąże przy czym mam już chyba wszystko przebadane. Dlatego właśnie zaczynam myśleć o in vitro
-
LiLi wrote:Ja jestem pod opieką doc Paśnika, ale jego leczenie przyniosło odwrotny skutek plus ewentualnie może jeszcze jakieś inne rzeczy na to wpłynęły. Ale kiedyś zachodziłam w każdym cyklu w ciąże biochemiczną, a teraz przeszłam immunosupresje i nie potrafię nawet zajść w ciąże przy czym mam już chyba wszystko przebadane. Dlatego właśnie zaczynam myśleć o in vitro
Przykro mi , może konsultacja u innego immunologa dr Litmanowicz albo dr Jarosz teraz jest polecane . Większość osób które znam czy z rodziny ,koleżanki doczekało się zdrowej ciąży dzięki doc P ,ale tak to już jest , że jeden lekarz nie jest w stanie pomóc wszystkim .Nie masz może endometriozy czy pcos ? Któryś z immunologię mówił mojej koleżance , że niestety ,ale immunosupresja negatywnie wpływa na komórki osłabia je a przy tych schorzeniach komórki mogą być/są słabsze czy poprostu te komórki są słabsze to też mogło mieć wpływ na niepowodzenie.Przy ivf ten "problem "jest pominięty.Chociaż na to wiadomo też nie ma reguły, że tak musi być u każdej .Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia, 19:12
-
LiLi wrote:Hej,
Zastanawiam się nad tą kliniką i programem in vitro. Jakie macie doświadczenia/ polecacie? Czy w Eneidzie wykonują dużo płatnych badań przed wejście do programu? Przeszłam już dużo badań więc zastanawiam się jak wychodzi kosztowo in vitro z programem w tej klinice👩
09.2020- 8t puste jajo💔
🧔🏻♂️🆗
🟢Kariotypy
……………..
Starania ponowne od 2023
08.2024 start w klinice
I procedura IVF
(acard75, nospa fortex2, utrogestan 200x2, besins 200x2)6dpt beta 16,77 7dpt beta 13,21 9dpt beta 7,25 biochem 😢