Klinika VitroLive Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
Mikuśka wrote:a nie mam do niego nr tel macie może ??? dzwonicie do niego aby sie zpytać czy piszecie ?? gdzies cos kiedys czytałam ze tak ktoś robił ???27.07 bliźniaki!!
-
nick nieaktualnyMikuśka wrote:a powiedzcie mi jak to teraz bedzie np dostane okres i co sama mam znou zażywać clo i potem umawiac sie na monitoring i kolejne IUI czy jak ??? czy najpierw wizyta u PC a on ustali ?? kurcze nie zapytałam sie hmmm ???
Ja brałam sama CLO i szłam tylko na monitoringi przed IUI . No chyba,że CLO nie działa, to lepiej przejść się do lekarza..Może chciałby zmienić lek lub działać trochę inaczej
Kasia 32, przykro mi . To Twoja pierwsza IUI, prawda ? Nie ma co się poddawać, tylko walczyć dalej . Można mieć wzorowe wyniki, idealne nasienie, a IUI się nie uda.. Czasem to zależy po prostu od szczęścia , niestety.
Daj sobie czas i myśl pozytywnie -
nick nieaktualnyBridget wrote:Ja brałam sama CLO i szłam tylko na monitoringi przed IUI . No chyba,że CLO nie działa, to lepiej przejść się do lekarza..Może chciałby zmienić lek lub działać trochę inaczej
Kasia 32, przykro mi . To Twoja pierwsza IUI, prawda ? Nie ma co się poddawać, tylko walczyć dalej . Można mieć wzorowe wyniki, idealne nasienie, a IUI się nie uda.. Czasem to zależy po prostu od szczęścia , niestety.
Daj sobie czas i myśl pozytywnieAsik86 lubi tę wiadomość
-
Niuni wrote:Mikuska, a Ty już też dostałaś @ ? Czy tak na zapas chcesz się zapisać..
ja juz czuje ze dostane bo mam ogromną ochotę na ....??? sex hahaha a jak tak mam to dostaje @ -
Kasia 32 wrote:Tak Bridget to moja 1 IUI. Wiem że mało komu udaje się za pierwszym razem. Będę walczyć napewno
Nam przy pierwszym dziecku udało się za drugim razem, więc działajcie najszybciej jak się daAsik86 lubi tę wiadomość
Córa Maja Październik 2014
Hashimoto, reszta ok
Histeroskopia z resekcją polipa 25.01.17
IUI 23.02.17 11tc [*] córeczka
3 IUI (VII,IX,X'17)
IUI - 14.05.18 -
To jeszcze nie koniec... zmiana lekarza i działamy....
Dieta i suplementacja.
IUI - 3.10.18
IUI - 29.11.18 : 12 dpo beta 72, 14 dpo beta - 246
Córa Pola - Sierpień 2019 -
Ostatnio na wizycie PC powiedział mi, że mam silne przodozgięcie i trzeba troszkę "bardziej uważnie" przeprowadzić zabieg inseminacji. Spytałam, czy może to być przyczyną niepowodzeń w dotychczasowych staraniach. Odpowiedział, że raczej nie. Siedzę i myslę, dlaczego się nie udaje? badanie meża super, u mnie pęcherzyki dojrzewają, pękają, endometrium też ok, a ciąży nie ma:( nie rozumiem:(27.07 bliźniaki!!
-
Asik daj spokój! Przecież jesteś świeżo po IUI-mysl że się udało!
Też nie daje mi spokoju to, ze nie wiem co jest nie tak i nikt nie potrafi na to pytanie odpowiedzieć...
Twoja IUI przeprowadził PC, więc napewno dopilnować, zyby wszystko było tak jak trzebaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 16:05
Asik86 lubi tę wiadomość
-
Niuni wrote:Asik daj spokój! Przecież jesteś świeżo po IUI-mysl że się udało!
Też nie daje mi spokoju to, ze nie wiem co jest nie tak i nikt nie potrafi na to pytanie odpowiedzieć...
Twoja IUI przeprowadził PC, więc napewno dopilnować, zyby wszystko było tak jak trzeba27.07 bliźniaki!!
-
Dziewczyny, wiem, że Wa ciężko, ja 2 lata temu też byłam na tym etapie co Wy, tylko że miałam silne przeczucie, że coś jest nie tak i lekarze tego nie potrafią zdiagnozować...
Mimo tego że co chwilę wychodzi u mnie coś nowego, to nie załamuję się, są oczywiście gorsze dni i bardzo się boję tego co jeszcze przede mną, ale staram się myśleć pozytywnieNiuni, Kasia 32, Beata.D lubią tę wiadomość
Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
wombi wrote:Dziewczyny, wiem, że Wa ciężko, ja 2 lata temu też byłam na tym etapie co Wy, tylko że miałam silne przeczucie, że coś jest nie tak i lekarze tego nie potrafią zdiagnozować...
Mimo tego że co chwilę wychodzi u mnie coś nowego, to nie załamuję się, są oczywiście gorsze dni i bardzo się boję tego co jeszcze przede mną, ale staram się myśleć pozytywnie27.07 bliźniaki!!
-
nick nieaktualnyDokładnie. Grunt ,to się nie poddawać i nie myśleć negatywnie
Wiadomo,że ma się wielkie nadzieje,a porażka boli... Sama wiele razy chciałam zrezygnować z IUI . Do trzeciej próby podeszłam na lajcie, nastawiłam się na okres i zastanawiałam ,czy jest sens podchodzić do czwartej. W ogóle nie wierzyłam że się uda, dlatego test zrobiłam dopiero 17 dni po IUIAsik86, Kasia 32 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda3232 wrote:Niuni u mnie kiepsko dalej jest jeden pecherzyk nawet po gonalu plus mensinorm rece opadaja nawet juz mi sie nie chce pisac. Bez stymulacji mam jeden z tez jeden masakra jakas
-
Kurcze Magda no nie fajnie. Ale posłuchaj, ja też tak mialam. Byłam na mensinormie i nie chciały mi rosnąć. Na monicie miałam 16 i 13 mm. dostałam dalej mensinorm. Byłam już podlamana,nie wierzyłam że coś z tego będzie. A za dwa dni miałam już 21 i 18 mm! Także, może dadzą radę Twoje pecherzyki! Tym bardziej jak dostałaś większą dawkę. Ja myślę że będzie ok:-)
Kiedy następny monit? Jak będzie tylko jeden to podchodIsz do IUI? Pozdrawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 07:46