Klinika VitroLive Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, ale się wściekłam. Byłam dziś na podglądaniu, zgodnie z zaleceniem RS w 14dc. Cały czas brałam estrofem. I co? A no to, kurła, że jest podejrzenie, że doszło do owulacji (płyn w zatoce Douglasa i nietrojliniowe endometrium), która nie wiadomo kiedy była, i transferu moze nie być. Oznaczyłam progesteron i jutro się dowiem. Ale nie mogę pojąć, po co w takim razie miałam brać estrogen, skoro cykl wygląda jak naturalny i dlaczego tak późno miałam wizytę. Gdybym przyszła wcześniej, to pewnie można by wyłapać moment owulacji i wyliczyć okno implantacyjne, a tak pewnie stracę miesiąc życia i masę nerwów.
Mam już dość tego ciągłego tracenia czasu na zabawy w ciuciubabkę.
Jeśli prog będzie ok, to transfer będzie dopiero w pon. Z tych nerwów zapomniałam spytać, kto tam wtedy dyżuruje. Wiecie może? -
szatanka wrote:Cześć dziewczyny, ale się wściekłam. Byłam dziś na podglądaniu, zgodnie z zaleceniem RS w 14dc. Cały czas brałam estrofem. I co? A no to, kurła, że jest podejrzenie, że doszło do owulacji (płyn w zatoce Douglasa i nietrojliniowe endometrium), która nie wiadomo kiedy była, i transferu moze nie być. Oznaczyłam progesteron i jutro się dowiem. Ale nie mogę pojąć, po co w takim razie miałam brać estrogen, skoro cykl wygląda jak naturalny i dlaczego tak późno miałam wizytę. Gdybym przyszła wcześniej, to pewnie można by wyłapać moment owulacji i wyliczyć okno implantacyjne, a tak pewnie stracę miesiąc życia i masę nerwów.
Jeśli prog będzie ok, to transfer będzie dopiero w pon. Z tych nerwów zapomniałam spytać, kto tam wtedy dyżuruje. Wiecie może?
Glabowski robi transfery w poniedzialekszatanka lubi tę wiadomość
- rozpoczęcie starań IX 2015
- 6 IUI, dwie pełne procedury IVF, dwie ciąże biochemiczne po transferach
- XII 2019 szczepienia limfocytami Męża u dr P, cb
- XII 2020 Synek - naturalny cud😍
- VI 2022 cb
- III 2023 antybiotykoterapia dr P
AMH 0,23😱
- VI 2023 immunosupresja (azathiopryne i encorton). Pierwszy cykl- torbiel. Drugi cykl- polip.
IX 2024 - AMH 0,49; equoral, encorton, acco, trzecia procedura, tylko jeden zarodek, ET w piątej dobie moruli:-/ klapa
X 2024 czwarta i ostatnia procedura, trzy zarodki.
XI 2024 transfer 6.1.1 i 3.1.2 (accofil i encorton), nieudany.
XII 2024 transfer 4.2.2, (accofil, prograf, encorton)nieudany 🥴 -
szatanka wrote:Cześć dziewczyny, ale się wściekłam. Byłam dziś na podglądaniu, zgodnie z zaleceniem RS w 14dc. Cały czas brałam estrofem. I co? A no to, kurła, że jest podejrzenie, że doszło do owulacji (płyn w zatoce Douglasa i nietrojliniowe endometrium), która nie wiadomo kiedy była, i transferu moze nie być. Oznaczyłam progesteron i jutro się dowiem. Ale nie mogę pojąć, po co w takim razie miałam brać estrogen, skoro cykl wygląda jak naturalny i dlaczego tak późno miałam wizytę. Gdybym przyszła wcześniej, to pewnie można by wyłapać moment owulacji i wyliczyć okno implantacyjne, a tak pewnie stracę miesiąc życia i masę nerwów.
Jeśli prog będzie ok, to transfer będzie dopiero w pon. Z tych nerwów zapomniałam spytać, kto tam wtedy dyżuruje. Wiecie może?
Ja dlatego Ci pisałam, ze późno masz wizytę, bo ja w 15 dniu to miałam już transfer! Wiec nie bardzo rozumiem podejście takie..
- VI 2022 cb
AMH 0,23😱
- VI 2023 immunosupresja (azathiopryne i encorton). Pierwszy cykl- torbiel. Drugi cykl- polip.
IX 2024 - AMH 0,49; equoral, encorton, acco, trzecia procedura, tylko jeden zarodek, ET w piątej dobie moruli:-/ klapa
nick nieaktualny
-
Kulta wrote:Ja dlatego Ci pisałam, ze późno masz wizytę, bo ja w 15 dniu to miałam już transfer! Wiec nie bardzo rozumiem podejście takie..
Ja poprzednie miałam w 14 dniu i uważam, że były za wcześnie. Dziś EB też to potwierdziła, że trochę wcześnie, więc ja już nic nie rozumiem z tego. Miałam wizytę na piątek, ale specjalnie przełożyłam, bo mi się okres spóźnił jeden dzień, a RS kazał w 13-14 dc przyjść. Dzisiaj był akurat 14. A tak pewnie byłoby jeszcze przed owulacją, kuźwa. -
Misia88z wrote:Karolkowa jak beta?
Rano byłam w diagnostyce ale okazało się że nie okleili moich probówek i musiałam po południu jeszcze raz iść na badanie. Ale się opłacało 😁 Teraz już musi być dobrze! 😉 Muszę w to wierzyć 😉Lońka, Jula86, Misia88z, Kulta, szatanka, Mała_Mi2, Lisek1985, Stiffi, sylwia211987, Kemi, Julka19, Asia28, Minutka lubią tę wiadomość
09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia
Zaczynamy kolejne starania -
karolkowa wrote:Beta z godz. 16:30 to 386♥️♥️ w środę powtórka 🤗
Rano byłam w diagnostyce ale okazało się że nie okleili moich probówek i musiałam po południu jeszcze raz iść na badanie. Ale się opłacało 😁 Teraz już musi być dobrze! 😉 Muszę w to wierzyć 😉
Super! Oby tak dalej!karolkowa lubi tę wiadomość
-
Rano byłam w diagnostyce ale okazało się że nie okleili moich probówek i musiałam po południu jeszcze raz iść na badanie. Ale się opłacało 😁 Teraz już musi być dobrze! 😉 Muszę w to wierzyć 😉
Pięknie ❤❤ gratulacje 😍😍🍀🍀karolkowa lubi tę wiadomość
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000) -
Rano byłam w diagnostyce ale okazało się że nie okleili moich probówek i musiałam po południu jeszcze raz iść na badanie. Ale się opłacało 😁 Teraz już musi być dobrze! 😉 Muszę w to wierzyć 😉karolkowa lubi tę wiadomość
Przęcięty prawy jajowód, IO, hiperinsulinemia
08.2018 - AMH 1,5
02.2016 - córeczka
01.2017 - CB
10.2017 - ciąża pozamaciczna
02.2019 - CB
04.2019 - CB -
Dziewczyny cudne?
A jak to jest z progesterone besins? Jest refundowany? Jakie to są koszty mniej wiecej?
Luteina tania, ale kurde nie jest najbardziej komfortowa na swiecie;-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2019, 10:34
- VI 2022 cb
AMH 0,23😱
Już widzę, ze nie jest refundowany i pewnie koło 40zł za 10dni. Stosowalyscie doustnie czy dopochwowo?- rozpoczęcie starań IX 2015
- VI 2022 cb
AMH 0,23😱
Kulta, dopochwowo. Dla mnie o niebo lepsze niż luteina!
Kulta lubi tę wiadomość
09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia
Zaczynamy kolejne starania -
Dziewczyny? A nie macie czasem poczucia,ze coś dziwnego jest w VL? Ze dużo trzeba się samemu dowiedzieć itd? Np mojej koleżance po 6 transferach ( 5 procedur, dwie ciąże stracone w 9tyg) nikt nie powiedział o badaniach immuno? To jak to jest? Same mamy drążyć temat?
Ja np się upieralam przy badaniu hba, PC mówił, ze niepotrzebnie, a wyszło, ze jednak coś nie tak tam. I ze chcę metodę IMSI, a koleżanka 5 procedur, słabo się zapladniaja, a dalej jej ICSI cisną.
Ja wiem, ze jestem typem drazacym, ale wkurwia mnie to, ze nie ma jakichś jednoznacznych procedur postępowania. Np ale zapłodnienia, to badasz to i to. Tyle nieudanych transferów, może immuno? Co myślicie?- rozpoczęcie starań IX 2015
- VI 2022 cb
AMH 0,23😱
Rano byłam w diagnostyce ale okazało się że nie okleili moich probówek i musiałam po południu jeszcze raz iść na badanie. Ale się opłacało 😁 Teraz już musi być dobrze! 😉 Muszę w to wierzyć 😉karolkowa lubi tę wiadomość
Endometrioza 3/4 st, PCOS, hiperprolaktynemia, hiperinsulinemia
09/2018r- stymulacja clo
10/2018r.- stymulacja clo
11/2018r.- stymulacja clo
12/2018r.- lametta
01/2019- gonadotropiny starania nat
02/2019r- gonadotropiny starania nat
07.2019r. In Vitro długi protokół- 2 blastki
17.07.2019r. Transfer świeżaka- blastka 4.1.1.
8dpt 125,4 10dpt 181,6 12dpt 364.5 14 dpt 672.4 16dpt 1286 , 30dpt ♥️
05.2023r. powrót po rodzeństwo /badania do transferu
06.2023r. rozpoczęcie leków do FET/ w 12dc wykryty wodniak jajowodu - przerwanie leków
08.2023r. zaplanowana laparoskopia
dietetyk-zabicka.pl
Jestem dietetykiem i specjalizuję się w dietoterapii w niepłodności /PCOS/ endometriozie- w chorobach, których niestety sama doświadczyłam . Dieta w staraniach o ciążę odgrywa ogromną rolę . -
Kulta wrote:Już widzę, ze nie jest refundowany i pewnie koło 40zł za 10dni. Stosowalyscie doustnie czy dopochwowo?Endometrioza 3/4 st, PCOS, hiperprolaktynemia, hiperinsulinemia
09/2018r- stymulacja clo
10/2018r.- stymulacja clo
11/2018r.- stymulacja clo
12/2018r.- lametta
01/2019- gonadotropiny starania nat
02/2019r- gonadotropiny starania nat
07.2019r. In Vitro długi protokół- 2 blastki
17.07.2019r. Transfer świeżaka- blastka 4.1.1.
8dpt 125,4 10dpt 181,6 12dpt 364.5 14 dpt 672.4 16dpt 1286 , 30dpt ♥️
05.2023r. powrót po rodzeństwo /badania do transferu
06.2023r. rozpoczęcie leków do FET/ w 12dc wykryty wodniak jajowodu - przerwanie leków
08.2023r. zaplanowana laparoskopia
dietetyk-zabicka.pl
Jestem dietetykiem i specjalizuję się w dietoterapii w niepłodności /PCOS/ endometriozie- w chorobach, których niestety sama doświadczyłam . Dieta w staraniach o ciążę odgrywa ogromną rolę . -
Kulta wrote:Dziewczyny? A nie macie czasem poczucia,ze coś dziwnego jest w VL? Ze dużo trzeba się samemu dowiedzieć itd? Np mojej koleżance po 6 transferach ( 5 procedur, dwie ciąże stracone w 9tyg) nikt nie powiedział o badaniach immuno? To jak to jest? Same mamy drążyć temat?
Ja np się upieralam przy badaniu hba, PC mówił, ze niepotrzebnie, a wyszło, ze jednak coś nie tak tam. I ze chcę metodę IMSI, a koleżanka 5 procedur, słabo się zapladniaja, a dalej jej ICSI cisną.
Ja wiem, ze jestem typem drazacym, ale wkurwia mnie to, ze nie ma jakichś jednoznacznych procedur postępowania. Np ale zapłodnienia, to badasz to i to. Tyle nieudanych transferów, może immuno? Co myślicie?
Mnie się wydaje, że oni bazują na swoich opiniach i doświadczeniu i nie polecają czegoś, co uznają za nieskuteczne. Ja też się uparłam na IMSI, choć JW mówiła, że nic nie wniesie. Ostatnio RS mi powiedział, że nie szedłby w immuno, bo jeśli organizm wzbrania się przed ciążą, to ma jakiś powód, a zmuszanie go do ciąży może skutkować później ujawnioną chorobą matki lub dziecka. JW z kolei mówiła, że jeżeli wszystko już zawiedzie, to wyśle mnie do Paśnika. Tak że wydaje mi się, że oni mają ustaloną procedurę, zgodną zresztą z oficjalną rekomendacją Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego (kiedyś ją czytałam w necie), ale tylko do pewnego stopnia. Dalej już jest empiria i stosowanie mniej lub bardziej skutecznych metod, w zależności od osobistych przekonań lekarza. -
Szatanka, a co z Twoim transferem? Wiesz już?- rozpoczęcie starań IX 2015
- VI 2022 cb
AMH 0,23😱
Chyba muszę częściej tu zaglądać....karolkowa umknal mi normalnie twój transfer a teraz już czytam że beta okej!!!!super!!!
Ja jakoś wiecie...jakoś nie ciągnie mnie na to in vitro...A muszę wrócić ale po zarodek idę dopiero grudzień......chyba...ze względu na to że zmieniłam pracę i takie tam pierwsza umowa na trzy miesiące....chociaż z tej nie będę musiała tak szybko brać zwolnienia
A dziś czekam na usg piersi...w końcu się zmotywowałamkarolkowa lubi tę wiadomość
Sylwia211987 -
Kulta, ja też ostatnio mam jakieś zwątpienie w vitrolive. W tym miesiącu miałam taki cykl, że wypadała mi wizyta u 3 różnych lekarzy i mam wrażenie a dowód w lekach, że tak trochę jakby podwazali kompetencje swoich kolegów. Jeden stwierdził, że nie te leki, drugi że po co mi w ogóle te leki a trzeci, że lepiej dać więcej w razie czego. Zdawać by się mogło, że powinni mieć jednakowy tryb postępowania. Skąd mam wiedzieć, który z nich będzie bardziej skuteczny 😒Starania od 2014
Miliony badań i wyniki w normie.
Inseminacja 2018
Punkcja 4/2019
4 blastki 5.1.1 ❄️
Wstrzymany transfer, hiperstymulacja
16.07 criotransfer - brak ciąży
13.08 criotransfer - brak ciąży
Immunologia
Histeroskopia + scratching
25.11 criotransfer + accofil - 8dpt beta 35, 10dpt beta 74,2