Klinika VitroLive Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
Wombi, a ja mam do Ciebie pytanie trochę z innej beczki.. tak coraz głębiej zaczynam myśleć o IVF. czy możesz mi przybliżyć ile czasu trwają całe przygotowania żeby móc przystąpić do procedury(razem z wszystkimi badaniami, wynikami-pewnie trochę tego jest) Czy to jest bardzo długi proces? Boję się jeszcze zacząć rozmowę na ten temat z PC
-
Niuni wrote:Wombi, a ja mam do Ciebie pytanie trochę z innej beczki.. tak coraz głębiej zaczynam myśleć o IVF. czy możesz mi przybliżyć ile czasu trwają całe przygotowania żeby móc przystąpić do procedury(razem z wszystkimi badaniami, wynikami-pewnie trochę tego jest) Czy to jest bardzo długi proces? Boję się jeszcze zacząć rozmowę na ten temat z PC27.07 bliźniaki!!
-
My decyzję o ivf podjęlismy w listopadzie a transfer miałam pod koniec stycznia.
Na niektóre wyniki badań czekałam miesiąc, miałam antykoncepcję i wyciszanie, to wszystko trwaHashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
Dzięki Wombi.
Kurcze, tak tez myślałam, trzeba liczyć 2/3 miesiące
To jest pewnie kwestia indywidualna, każdy przypadek jest inny, ale tak jak piszesz to wszystko trwa.. ja bym chciała,żeby to było o tak - jużWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 07:27
-
Hey dziewczyny
Kurcze wchodzę na forum a tu takie wieści !!! Jusy GRATULACJE !!! Rośni zdrowo !!!!
U mnie w pracy tez nowina kolezanka która starała sie o dzidziusia chyba z 10 lat jak nie wiecej podchodzili do IUI chyba 6 razy In vitro nic nie wychodziło maja synka z adopcji pogodzili sie juz z tym faktem may ich ma juz 7 lat
a wczoraj przyniosła zwolnienie B
ależ radośc w pracy !!! cuda sie zdarzają !!!
mi to sie ryczec chce tak sie ciesze z ich szczesciajusy lubi tę wiadomość
-
Napisałam do PC dopiero dzis czekam na odpowiedz bo dzis dopiero rozkreciła mi sie @ a tak to plamienia miałam no ciekawe czy odpisze i co odpisze
zadzownie dzis do Vitro zapytam czy na monitoring mnie przyjmą 20 bo tak wyliczyłam ( tak jak w tamtym miesiacu hahah) -
Mikuśka wrote:Napisałam do PC dopiero dzis czekam na odpowiedz bo dzis dopiero rozkreciła mi sie @ a tak to plamienia miałam no ciekawe czy odpisze i co odpisze
zadzownie dzis do Vitro zapytam czy na monitoring mnie przyjmą 20 bo tak wyliczyłam ( tak jak w tamtym miesiacu hahah)27.07 bliźniaki!!
-
No bo wczoraj to był jakiś odlot! po pracy jechałam z mężem samochodem i na zakrętach musiałam zamykać oczy bo w głowie mi się tak kręciło że szok! W sklepie to myślałam że zemdleję... jedna tabletka a tyle zamieszania. Dziś nie odczuwam praktycznie nic, no może trochę senna jestem ale to może po całym tygodniu zmęczenie wychodzi itd... W każdym razie chyba nie będę zwiększać dawki...Nie mam tej PRL aż tak wysokiej więc może połowa wystarczy do unormowania sytuacji
-
super Ci spadła! Ja też po @ skontroluję sytuację! Oby tylko @ nie wypadła wcześniej bo na 27.03. już mam umówiony monit...a coś kurde plamię a do @ ok. tydzień... nie wiem czy te plamienia to są po tych wymazach, cytologii do IUI (bo PC mówił że mogę plamić po tym) czy to już zwiastujące @...ehh i jak ta PRL ma być niska jak człowiek ciągle w stresie: kiedy dostanie @, potem czy pęcherze rosną, potem stres do @ czy sie udało czy nie i tak w kółko
P.S.
"Kam.ma napewno wystarczy! Haha jesteśmy mądrzejsze od lekarzy."
Mówię wczoraj do małża, że zmieniam dawkę na połowę bo wykituję , a on : zadzwoń do Gina czy można, na co ja: dziewczyny z forum mówią że można! hahahaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 09:52
Niuni, jusy lubią tę wiadomość
-
Mikuśka wrote:odpisał ze ruszmy
no to ruszamy
umówiłam sie na monitoring na 20 podobno do niego27.07 bliźniaki!!