Klinika VitroLive Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
A jaką masz PRL? Ja miałam 60. Po dwóch tygodniach spadła mi do 16. Ten lek jest bardzo silny. PC kazał mi zwiększyć po tygodniu. Ale tego nie zrobiłam. Biorę dalej 1/2. Jak zobaczył, że tak ładnie spadła to stwierdzil, że taka dawka jednak wystarczy..
-
Poza tym jestem tez trochę przerażona bo chcemy podejśc do pierwszej IUI, może już w nastepnym cyklu się uda... choć już też wątpie bo pewnie mi coś powychodzi w tych badaniach, wymazach, ponadto mam zrobić krzywą cukrową i insulinową bo cukier za wysoki, ta prolaktyna.. co cykl robią mi się torbiele ogólnie masakra... ale.. w styczniu proponował zastrzyki Gonal przed IUI a teraz przepisał mi Lamettę, bo jak powiedział : ostatnio daje dobre efekty... ale poczytałam Was ostatnio i to chyba u Ciebie Niuni? jakieś cyrki powychodziły.. i wcale nie jestem przekonana do tej Lametty, tymbardziej że po CLO była kaszanka...ale już w sumie nie chce się "wymądrzać" i muszę troche chyba zaufać tym lekarzom, bo narazie to wszystko sama sobie wynajduję: cukier, prolaktyne itd. usłyszałam na wizycie że bardzo fajnie, że te badania zrobiłam, no fajnie ale.. to chyba nie moja rola w wynajdowaniu sobie przyczyny...
-
kam.ma wrote:Poza tym jestem tez trochę przerażona bo chcemy podejśc do pierwszej IUI, może już w nastepnym cyklu się uda... choć już też wątpie bo pewnie mi coś powychodzi w tych badaniach, wymazach, ponadto mam zrobić krzywą cukrową i insulinową bo cukier za wysoki, ta prolaktyna.. co cykl robią mi się torbiele ogólnie masakra... ale.. w styczniu proponował zastrzyki Gonal przed IUI a teraz przepisał mi Lamettę, bo jak powiedział : ostatnio daje dobre efekty... ale poczytałam Was ostatnio i to chyba u Ciebie Niuni? jakieś cyrki powychodziły.. i wcale nie jestem przekonana do tej Lametty, tymbardziej że po CLO była kaszanka...ale już w sumie nie chce się "wymądrzać" i muszę troche chyba zaufać tym lekarzom, bo narazie to wszystko sama sobie wynajduję: cukier, prolaktyne itd. usłyszałam na wizycie że bardzo fajnie, że te badania zrobiłam, no fajnie ale.. to chyba nie moja rola w wynajdowaniu sobie przyczyny...27.07 bliźniaki!!
-
Zobaczymy jeden cykl co wyjdzie z tej Lametty.. jak nic ciekawego to też będę się dopominać o GONAL. Pamiętam na pierwszej wizycie w VL , że ówczesny lekarz tak myślał co by mi tu jeszcze zlecić za badania (prolaktynę ominął całkowicie) i tak myśli i mówi: może glukoze? ale nie bo jest pani szczupła..no comments
-
Tez jestem takiego zdania że to lekarza powinien zlecać badania-ale bym się nie doczekała.. tak, lametta u mnie cudow nie zdziałała..Wzięłam 20 tabl. i cykl stracony. Wombi ładnie zareagowała ostatnio-miala 3 pecherzyki-mze miał Ją na myśli
Kurcze, nie masz a tak wysokiej PRL w porównaniu do mnie- a taką dawkę duzą dostałaś .. -
kam.ma wrote:Zobaczymy jeden cykl co wyjdzie z tej Lametty.. jak nic ciekawego to też będę się dopominać o GONAL. Pamiętam na pierwszej wizycie w VL , że ówczesny lekarz tak myślał co by mi tu jeszcze zlecić za badania (prolaktynę ominął całkowicie) i tak myśli i mówi: może glukoze? ale nie bo jest pani szczupła..no comments
-
Ło matko! 20 tabletek? Ja mam Lametty 10 na cykl. Jak zwykle posłucham forum i od dziś wezmę 1/2 tabletki tego Norprolac'u...Dupka tez każe brać do okresu, ale ja czasem już przed 25 dniem cyklu mam plamienia zwiastujące @. więc nawet nie zdążam zrobić testu więc odstawiam , lub robie test nic nie ma i odstawiam w 26 dniu cyklu, po co przedłużac cykl...zresztą obserwując się już 2 lata i będąc w tym czasie 2x w ciąży to się wie z czym to wszystko się je
-
Tak jest kam.ma. ja tez tak robie z duphastonem. Lametta brałam przez 5 dni i na monicie były małe pecherzyki i brałam przez kolejny 5 dni po 2 tabl.
Czułam , że nic z tego nie bedzie, ale dr kazał brać JeszcE to brałam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 13:16
-
ehh każdy jest "specjalistą" od swojego przypadku . Ja Lamettę mam brać 5-9 dc po 2...zobaczymy co wyhoduję...ciekawe czy jak wyjdzie mi coś nie tak z tymi krzywymi czy będzie to przeszkoda do IUI...nie chce mi sie już zgłębiać wiedzy na ten temat...powoli już mam dość
-
Ufff no w końcu jest wynik
62,6 mlU/ml
))))))))
Jeszcze pojutrze zrobię i będzie GIT!!
Ale się ciesze!!!!
I posyłam Wam ciążowe fluidy!!MisiaZ88, Niuni, wombi lubią tę wiadomość
Córa Maja Październik 2014
Hashimoto, reszta ok
Histeroskopia z resekcją polipa 25.01.17
IUI 23.02.17 11tc [*] córeczka
3 IUI (VII,IX,X'17)
IUI - 14.05.18 -
To jeszcze nie koniec... zmiana lekarza i działamy....
Dieta i suplementacja.
IUI - 3.10.18
IUI - 29.11.18 : 12 dpo beta 72, 14 dpo beta - 246
Córa Pola - Sierpień 2019 -
Ja też brałam 5-9 DC. Życzę Ci , żeby u Ciebie było ok!
Ja mam tez problem z insuliną i PRL. Powiedział mi, że przy stymulacji nie ma to większego znaczenia. Ale trzeba to zbic, tak czy siak. Bo wysoka insulina jest niebezpieczna w ciąży i odpowiada za jakoś komórki jajowej -
nick nieaktualny
-
DZIĘKI DZIEWCZYNY!
Teraz trzymam za Was kciuki!Niuni lubi tę wiadomość
Córa Maja Październik 2014
Hashimoto, reszta ok
Histeroskopia z resekcją polipa 25.01.17
IUI 23.02.17 11tc [*] córeczka
3 IUI (VII,IX,X'17)
IUI - 14.05.18 -
To jeszcze nie koniec... zmiana lekarza i działamy....
Dieta i suplementacja.
IUI - 3.10.18
IUI - 29.11.18 : 12 dpo beta 72, 14 dpo beta - 246
Córa Pola - Sierpień 2019 -
nick nieaktualnyjusy wrote:Ufff no w końcu jest wynik
62,6 mlU/ml
))))))))
Jeszcze pojutrze zrobię i będzie GIT!!
Ale się ciesze!!!!
I posyłam Wam ciążowe fluidy!!jusy lubi tę wiadomość
-
Jusy supee. Wielkie gratulacje
Dziewczyny ja mam taki zapierdziel ostatnio ze czytam Was z doskoku. Z drugiej strony to dobre, bo nawet nie wiem który mam dzisiaj dc
Jeżeli chodzi lamettę to na mnie ładnie zadziałała ale za 3 razem. Za 2 juz było nezle ale dupy nie urwało może PC o mnie mówił bo ja jestem pacjentka specjalnej troski z najgrubsza kartoteka wiec jak coś u mnie się udaje to już jest sukces heheh
A w ogóle to biorę bromergon 1 tab bo prolaktyna znowu była 40 ( brałam 1 i pół tab i czułam się normalnie) teraz PC przepisał mi ten norprolac. Może faktycznie będę brać pół tabjusy lubi tę wiadomość
Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio