X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika VitroLive Szczecin
Odpowiedz

Klinika VitroLive Szczecin

Oceń ten wątek:
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaką masz PRL? Ja miałam 60. Po dwóch tygodniach spadła mi do 16. Ten lek jest bardzo silny. PC kazał mi zwiększyć po tygodniu. Ale tego nie zrobiłam. Biorę dalej 1/2. Jak zobaczył, że tak ładnie spadła to stwierdzil, że taka dawka jednak wystarczy..

1769e124dc.png
  • kam.ma Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No! tymbardziej, że mówiłam mu że nie chcę Bromka bo kiedyś go brałam i masakra się działa...no to zapisał to ustrojstwo, jak widać lepiej nie jest... :(

• kam.ma Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym jestem tez trochę przerażona bo chcemy podejśc do pierwszej IUI, może już w nastepnym cyklu się uda... choć już też wątpie bo pewnie mi coś powychodzi w tych badaniach, wymazach, ponadto mam zrobić krzywą cukrową i insulinową bo cukier za wysoki, ta prolaktyna.. co cykl robią mi się torbiele ogólnie masakra... ale.. w styczniu proponował zastrzyki Gonal przed IUI a teraz przepisał mi Lamettę, bo jak powiedział : ostatnio daje dobre efekty... ale poczytałam Was ostatnio i to chyba u Ciebie Niuni? jakieś cyrki powychodziły.. i wcale nie jestem przekonana do tej Lametty, tymbardziej że po CLO była kaszanka...ale już w sumie nie chce się "wymądrzać" i muszę troche chyba zaufać tym lekarzom, bo narazie to wszystko sama sobie wynajduję: cukier, prolaktyne itd. usłyszałam na wizycie że bardzo fajnie, że te badania zrobiłam, no fajnie ale.. to chyba nie moja rola w wynajdowaniu sobie przyczyny...

• kam.ma Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolaktynę mam 22 z hakiem... z normą do 23

• Asik86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kam.ma wrote:
    Poza tym jestem tez trochę przerażona bo chcemy podejśc do pierwszej IUI, może już w nastepnym cyklu się uda... choć już też wątpie bo pewnie mi coś powychodzi w tych badaniach, wymazach, ponadto mam zrobić krzywą cukrową i insulinową bo cukier za wysoki, ta prolaktyna.. co cykl robią mi się torbiele ogólnie masakra... ale.. w styczniu proponował zastrzyki Gonal przed IUI a teraz przepisał mi Lamettę, bo jak powiedział : ostatnio daje dobre efekty... ale poczytałam Was ostatnio i to chyba u Ciebie Niuni? jakieś cyrki powychodziły.. i wcale nie jestem przekonana do tej Lametty, tymbardziej że po CLO była kaszanka...ale już w sumie nie chce się "wymądrzać" i muszę troche chyba zaufać tym lekarzom, bo narazie to wszystko sama sobie wynajduję: cukier, prolaktyne itd. usłyszałam na wizycie że bardzo fajnie, że te badania zrobiłam, no fajnie ale.. to chyba nie moja rola w wynajdowaniu sobie przyczyny...
    Niestety mam podobne odczucia:( przez 1,5 roku nikt nie kazał mi zrobic badań na tarczycę, a tymczasem TSH u mnie było prawie 6...sama to zrobilłam i poszłam z wynikiem do lekarza. Ja Lametty nie brałam, ale ja na Gonal bardzo ładnie zareagowałam. Jak teraz się nie uda to też następnym razem poproszę o Gonal.

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • kam.ma Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy jeden cykl co wyjdzie z tej Lametty.. jak nic ciekawego to też będę się dopominać o GONAL. Pamiętam na pierwszej wizycie w VL , że ówczesny lekarz tak myślał co by mi tu jeszcze zlecić za badania (prolaktynę ominął całkowicie) i tak myśli i mówi: może glukoze? ale nie bo jest pani szczupła..no comments ;)

• Niuni Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem takiego zdania że to lekarza powinien zlecać badania-ale bym się nie doczekała.. tak, lametta u mnie cudow nie zdziałała..Wzięłam 20 tabl. i cykl stracony. Wombi ładnie zareagowała ostatnio-miala 3 pecherzyki-mze miał Ją na myśli ;-)
    Kurcze, nie masz a tak wysokiej PRL w porównaniu do mnie- a taką dawkę duzą dostałaś .. :-\

1769e124dc.png
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kam.ma wrote:
    Zobaczymy jeden cykl co wyjdzie z tej Lametty.. jak nic ciekawego to też będę się dopominać o GONAL. Pamiętam na pierwszej wizycie w VL , że ówczesny lekarz tak myślał co by mi tu jeszcze zlecić za badania (prolaktynę ominął całkowicie) i tak myśli i mówi: może glukoze? ale nie bo jest pani szczupła..no comments ;)
    Ja od przyszłego cyklu będę na gonalu..Mam sentyment do niego-bo na nim zaszłam.

1769e124dc.png
  • kam.ma Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko! 20 tabletek? Ja mam Lametty 10 na cykl. Jak zwykle posłucham forum i od dziś wezmę 1/2 tabletki tego Norprolac'u...Dupka tez każe brać do okresu, ale ja czasem już przed 25 dniem cyklu mam plamienia zwiastujące @. więc nawet nie zdążam zrobić testu więc odstawiam , lub robie test nic nie ma i odstawiam w 26 dniu cyklu, po co przedłużac cykl...zresztą obserwując się już 2 lata i będąc w tym czasie 2x w ciąży to się wie z czym to wszystko się je :P

• Niuni Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest kam.ma. ja tez tak robie z duphastonem. Lametta brałam przez 5 dni i na monicie były małe pecherzyki i brałam przez kolejny 5 dni po 2 tabl.
    Czułam , że nic z tego nie bedzie, ale dr kazał brać JeszcE to brałam... :-\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 13:16

1769e124dc.png
  • kam.ma Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh każdy jest "specjalistą" od swojego przypadku :). Ja Lamettę mam brać 5-9 dc po 2...zobaczymy co wyhoduję...ciekawe czy jak wyjdzie mi coś nie tak z tymi krzywymi czy będzie to przeszkoda do IUI...nie chce mi sie już zgłębiać wiedzy na ten temat...powoli już mam dość

• jusy Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff no w końcu jest wynik :)

62,6 mlU/ml

:)))))))))
    Jeszcze pojutrze zrobię i będzie GIT!!
    Ale się ciesze!!!!
    I posyłam Wam ciążowe fluidy!!

MisiaZ88, Niuni, wombi lubią tę wiadomość

Córa Maja Październik 2014 <3
    Hashimoto, reszta ok
    Histeroskopia z resekcją polipa 25.01.17
    IUI 23.02.17 :) 11tc [*] :( córeczka
    3 IUI (VII,IX,X'17) :(
    IUI - 14.05.18 - :(
    To jeszcze nie koniec... zmiana lekarza i działamy....
    Dieta i suplementacja.
    IUI - 3.10.18 :(
    IUI - 29.11.18 :): 12 dpo beta 72, 14 dpo beta - 246
    Córa Pola - Sierpień 2019 <3
  • kam.ma Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusy super! swoją drogą szczęściara z Ciebie, że pierwsze IUI wychodzą! Gratuluję! Niech beta rośnie!

jusy lubi tę wiadomość

• Niuni Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też brałam 5-9 DC. Życzę Ci , żeby u Ciebie było ok! ;-)
    Ja mam tez problem z insuliną i PRL. Powiedział mi, że przy stymulacji nie ma to większego znaczenia. Ale trzeba to zbic, tak czy siak. Bo wysoka insulina jest niebezpieczna w ciąży i odpowiada za jakoś komórki jajowej

1769e124dc.png
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusy!! Jupi!!
    Gratulacje. <3

jusy lubi tę wiadomość

1769e124dc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusy gratulacje !!! :)

jusy lubi tę wiadomość

• Asik86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusy wrote:

62,6 mlU/ml

Ale się ciesze!!!!
    wspaniale!!!!!!!!!!!Zazdroszczę szczęścia!!:* i GRATULUJĘ!

jusy lubi tę wiadomość

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • jusy Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIĘKI DZIEWCZYNY!

Teraz trzymam za Was kciuki!

Niuni lubi tę wiadomość

Córa Maja Październik 2014 <3
    Hashimoto, reszta ok
    Histeroskopia z resekcją polipa 25.01.17
    IUI 23.02.17 :) 11tc [*] :( córeczka
    3 IUI (VII,IX,X'17) :(
    IUI - 14.05.18 - :(
    To jeszcze nie koniec... zmiana lekarza i działamy....
    Dieta i suplementacja.
    IUI - 3.10.18 :(
    IUI - 29.11.18 :): 12 dpo beta 72, 14 dpo beta - 246
    Córa Pola - Sierpień 2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusy wrote:

62,6 mlU/ml

Ale się ciesze!!!!
    Jusy gratulacje!!! Super że się udało:-) i fluidy ciążowe chętnie przyjmemy:-). Niech fasolka rośnie zdrowo!

jusy lubi tę wiadomość

• wombi Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusy supee. Wielkie gratulacje :)
    Dziewczyny ja mam taki zapierdziel ostatnio ze czytam Was z doskoku. Z drugiej strony to dobre, bo nawet nie wiem który mam dzisiaj dc :P
    Jeżeli chodzi lamettę to na mnie ładnie zadziałała ale za 3 razem. Za 2 juz było nezle ale dupy nie urwało :D może PC o mnie mówił bo ja jestem pacjentka specjalnej troski z najgrubsza kartoteka :P wiec jak coś u mnie się udaje to już jest sukces heheh

A w ogóle to biorę bromergon 1 tab bo prolaktyna znowu była 40 ( brałam 1 i pół tab i czułam się normalnie) teraz PC przepisał mi ten norprolac. Może faktycznie będę brać pół tab

jusy lubi tę wiadomość

START 2013 endo, adeno, borelioza AMH 0,36
    HSG, laparo, histero, IUI :(
    01.2016 I ICSI 🙁 7A1
    05.2016 II ICSI 🙁8A1 [*] 6tc 💔
    11,12.2019 i 02.2020 IUI 🙁
    06.2020 III IMSI 0
    06.2021 IV ICSI 8A1, 4 ❄️
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt ♥️
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu 🙁
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸ 7dpt 72,70, 9dpt 178, 14dpt 1709
    25dpt ❤️ 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK 👧
    22+2 połówkowe Ok 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET 🙁 5bb
    16.09.2024 FET 🙁 3bb+4cc
    03.2025 V IVF - 2aa ❄️
    29.05.2025 FET 2aa ostatni
    6dpt ⏸
    7dpt 47, 9dpt 105, 12dpt 465,8, 14dpt 1137, 27dpt ❤️ 7.9 mm
    12+5 usg prenatalne OK
    preg.png
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ