Klinika VitroLive Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Mikuska. No w koncu jesteś
To też niespodzianki u Ciebie tak jak u mnie
Spoko, będzie dobrze. Mne cały czas bolą jajniki i do tego jeszcze podbrzusze
A leki jakieś super dostałaś?? Dobrze że Ci przyjął, bo dziś już by było po wszystkim!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 11:00
-
Mikuśka, ja tez będę sie przygotowywać do ICSI. Po laparo zacznę kompletować badania, no i oczywiście wszystko od początku będę musiała robic, bo już minie pół roku od ostatnich ehhh. W lipcu, jakoś w drugiej połowie, planuje podejść, czyli zostały mi jakieś 3 cykle.
A TY może nie będziesz musiała? Trzymam kciuki!27.07 bliźniaki!!
-
Tak czytam Wasze rozterki finansowe. Dziewczyny niepłodność to jest biznes jakich mało. Taka prawda. I czy pojdziecie do vl czy do Novum czy na Polna w Poznaniu to ceny podobne. A nawet w i większe. Niestety nikt tu sie nie rozczula. Sama w vl zostawilam takie pieniądze, ze działkę pod dom bym kupila albo porządny samochód jak nie dwa. Ale bylo warto.
Ale my odrazu ivf. Nie widze sensu w iui, ale to moje zdanie. -
Asik ja tez bede musiała kompletować wszystko no i tez minie juz 6 miesiecy od ostatnich badań więc wszystko od nowa . PC powiedział ze bede musiała robić kariotyp nie wiem juz sama bo wcześniej mówił ze nie musze robić bo juz mam dziecko ale ja oxczywiście nie doptyałam no ale 15 maja mam wizytę wiec wszystko ustalimy
-
Ech:-)
Ja teraz na konsultację, a później wyjeżdżamy na majówkę, więc cykl w plecki. Ewentualnie będę mogła porobić badania... i wtedy przystąpić do czegoś. Pewnie in vitro.- rozpoczęcie starań IX 2015
- 6 IUI, dwie pełne procedury IVF, dwie ciąże biochemiczne po transferach
- XII 2019 szczepienia limfocytami Męża u dr P, cb
- XII 2020 Synek - naturalny cud😍
- VI 2022 cb
- III 2023 antybiotykoterapia dr P
AMH 0,23😱
- VI 2023 immunosupresja (azathiopryne i encorton). Pierwszy cykl- torbiel. Drugi cykl- polip.
IX 2024 - AMH 0,49; equoral, encorton, acco, trzecia procedura, tylko jeden zarodek, ET w piątej dobie moruli:-/ klapa
X 2024 czwarta i ostatnia procedura, trzy zarodki.
XI 2024 transfer 6.1.1 i 3.1.2 (accofil i encorton), nieudany.
XII 2024 transfer 4.2.2, (accofil, prograf, encorton)nieudany 🥴 -
Albo odpuszczę po prostu na jakis czas i po wakacjach wystartuje. Tylko wiem, ze takie odlozenie tego w czasie nic nie da:-) i tak psychicznie nie odpoczne:-) tylko będę miała poczucie, ze życie dalej ucieka.- rozpoczęcie starań IX 2015
- 6 IUI, dwie pełne procedury IVF, dwie ciąże biochemiczne po transferach
- XII 2019 szczepienia limfocytami Męża u dr P, cb
- XII 2020 Synek - naturalny cud😍
- VI 2022 cb
- III 2023 antybiotykoterapia dr P
AMH 0,23😱
- VI 2023 immunosupresja (azathiopryne i encorton). Pierwszy cykl- torbiel. Drugi cykl- polip.
IX 2024 - AMH 0,49; equoral, encorton, acco, trzecia procedura, tylko jeden zarodek, ET w piątej dobie moruli:-/ klapa
X 2024 czwarta i ostatnia procedura, trzy zarodki.
XI 2024 transfer 6.1.1 i 3.1.2 (accofil i encorton), nieudany.
XII 2024 transfer 4.2.2, (accofil, prograf, encorton)nieudany 🥴 -
Asik86 wrote:No właśnie przesunęli i mam jutro. Boję się, co tu dużo gadać M nie ma, więc będę sama, no ale mam nadzieję, że nie będzie strasznie;)Zadzwoniłam do lekarza, do którego chodziłam wcześniej, dr Bączkowski-też kiedyś pracował w VL. Pogadałam i on będzie przeprowadzał laparo. Cieszę się, bo jest bardzo dokładny.
Asik a gdzie w końcu robisz laparo? Daj koniecznie znać jak poszło. Ja w czerwcu chcialabym zrobic..Powodzenia!!!Sloncea
starania od 2014
08.2016 hsg- jajowody drożne
02.2017-1 IUI
04.2017-2 IUI -
Asik86 wrote:No właśnie przesunęli i mam jutro. Boję się, co tu dużo gadać M nie ma, więc będę sama, no ale mam nadzieję, że nie będzie strasznie;)Zadzwoniłam do lekarza, do którego chodziłam wcześniej, dr Bączkowski-też kiedyś pracował w VL. Pogadałam i on będzie przeprowadzał laparo. Cieszę się, bo jest bardzo dokładny.
Trzymam kciuki!
Mi w styczniu histero też robił Bączkowski i mimo, że byłam kilka lat temu raz u niego w VL to niby mówił, ze moja twarz znajoma hihi, ale ogólnie miło go wspominam, lubie goAsik86 lubi tę wiadomość
Córa Maja Październik 2014
Hashimoto, reszta ok
Histeroskopia z resekcją polipa 25.01.17
IUI 23.02.17 11tc [*] córeczka
3 IUI (VII,IX,X'17)
IUI - 14.05.18 -
To jeszcze nie koniec... zmiana lekarza i działamy....
Dieta i suplementacja.
IUI - 3.10.18
IUI - 29.11.18 : 12 dpo beta 72, 14 dpo beta - 246
Córa Pola - Sierpień 2019 -
sloncea wrote:Asik a gdzie w końcu robisz laparo? Daj koniecznie znać jak poszło. Ja w czerwcu chcialabym zrobic..Powodzenia!!!
Oczywiście dam znaćWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 13:45
sloncea, Niuni lubią tę wiadomość
27.07 bliźniaki!!
-
Mikuśka wrote:Hallo kobitki
Nie pisałam bo ogólnie miałam doła cale świeta i jakos tak brak weny
ale nadrobiłam dziś wszystkie wpisy
Witam nową koleżankę
a u mnie tak
wizyta w piątek w sobote rano IUI -szok !!! 2 jajka tylko w prawym lewy w ogóle nie zareagował jajka 19 i 20 endo 9 dostała 2 zastrzyki no i sobota zabieg . Robił mi RS i sie okazalo ze byly niepeknięte troche byłam zawiedziona ale RS powiedział ze tak ma być i jest super. a jajeczkowanie mialam w Niedzielę o godz gdzieś 11 więc ja nie wiem czy to mialo sens niby plemniczki do 72 godzin zyją ale jakos tak zawiedziona jestem
PC był w szoku ze po 4 zastrzykach tak szybko mi porosły moje jajca.
Kochana nie martw się!! Mi po pierwsze też robił RS (może ma dobrą rękę) po drugie też miałam na niepękniętych a po trzecie dokładnie jak u Ciebie miałam owu na drugi dzień, więc tym się nie przejmuj, tylko pozytywne nastawienie i będzie dobrze!!Córa Maja Październik 2014
Hashimoto, reszta ok
3 IUI (VII,IX,X'17)
IUI - 14.05.18 -
Dieta i suplementacja.
IUI - 3.10.18
Ja bylam 5dpo IUI na monitoringu. Moje pecherzyki zmienily sie w torbiele krwotoczne. Zero oznak owulacji.WG Będzie mnie pewnie namawiał na 3IUI ale w moim przypadku to chyba nie ma sensu.. moze laparoskopia cos wyjaśni.Sloncea
starania od 2014
08.2016 hsg- jajowody drożne
02.2017-1 IUI
04.2017-2 IUI -
sloncea wrote:Ja bylam 5dpo IUI na monitoringu. Moje pecherzyki zmienily sie w torbiele krwotoczne. Zero oznak owulacji.WG Będzie mnie pewnie namawiał na 3IUI ale w moim przypadku to chyba nie ma sensu.. moze laparoskopia cos wyjaśni.
-
kam.ma wrote:Tak jak myślałam...ciąża biochemiczna...beta 17,6...nawet już wyć mi sie nie chce...
Przytulam mocno! Trzymaj się Kochana!Córa Maja Październik 2014
Hashimoto, reszta ok
3 IUI (VII,IX,X'17)
IUI - 14.05.18 -
Dieta i suplementacja.
IUI - 3.10.18
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysloncea wrote:Ja bylam 5dpo IUI na monitoringu. Moje pecherzyki zmienily sie w torbiele krwotoczne. Zero oznak owulacji.WG Będzie mnie pewnie namawiał na 3IUI ale w moim przypadku to chyba nie ma sensu.. moze laparoskopia cos wyjaśni.
-
nick nieaktualny
-
Kurde nie wiem co to będzie...3 raz to już nie pech czy przypadek...1 ciąża zarodek byl idealny co do wieku lecz jak to gin mówiła "za chudy, znieksztalcony, i pewnie z wadami". Na usg byłam dopiero w polowie 8 tygodnia..i jakoś ze 2 dni wcześniej dzidzius obymarl. 2 ciąża tez biochem tyle ze tam beta urosla do prawie 300 i przyrastala na poczatku ok...ale nawet pierwszego usg nie doczekalam...teraz 3 ciaza to wlasciwie skonczyla się nim sie zaczęła...kur...może cos z naszymi komorkami jest nie tak? Ja pie.... Nie mam juz sił...
-
kam.ma wrote:Kurde nie wiem co to będzie...3 raz to już nie pech czy przypadek...1 ciąża zarodek byl idealny co do wieku lecz jak to gin mówiła "za chudy, znieksztalcony, i pewnie z wadami". Na usg byłam dopiero w polowie 8 tygodnia..i jakoś ze 2 dni wcześniej dzidzius obymarl. 2 ciąża tez biochem tyle ze tam beta urosla do prawie 300 i przyrastala na poczatku ok...ale nawet pierwszego usg nie doczekalam...teraz 3 ciaza to wlasciwie skonczyla się nim sie zaczęła...kur...może cos z naszymi komorkami jest nie tak? Ja pie.... Nie mam juz sił...27.07 bliźniaki!!