X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika VitroLive Szczecin
Odpowiedz

Klinika VitroLive Szczecin

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik a jak u Ciebie samopoczucie przed laparo? teraz w czwartek masz o ile dobrze pamiętam?

• Niuni Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuska co się nic nie odzywasz? Jak tam monit wyszedł, kiedy IUI, a może już po .. :-)

1769e124dc.png
  • Asik86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 32 wrote:
    Asik a jak u Ciebie samopoczucie przed laparo? teraz w czwartek masz o ile dobrze pamiętam?
    No właśnie przesunęli i mam jutro. Boję się, co tu dużo gadać:P M nie ma, więc będę sama, no ale mam nadzieję, że nie będzie strasznie;)Zadzwoniłam do lekarza, do którego chodziłam wcześniej, dr Bączkowski-też kiedyś pracował w VL. Pogadałam i on będzie przeprowadzał laparo. Cieszę się, bo jest bardzo dokładny.

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • Kulta Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po laparo cykl się nie zmienił nic a nic, Misia... więc może...? Może...? Nie wiem, jak Ty, ale ja takie sobie mam te blizny, staram się mobilizować je, żeby nie było zrostow.
    Kasiu, ja po clo w tych 7 cyklach endometrium super. 12-14 mm... jeden raz bylo słabiej, ale winko i migdały wydzwignely :-) [ ps tez mam na imię Kasia, i też 32 ;-) ]

- rozpoczęcie starań IX 2015
    - 6 IUI, dwie pełne procedury IVF, dwie ciąże biochemiczne po transferach
    - XII 2019 szczepienia limfocytami Męża u dr P, cb
    - XII 2020 Synek - naturalny cud😍
    - VI 2022 cb
    - III 2023 antybiotykoterapia dr P
    AMH 0,23😱
    - VI 2023 immunosupresja (azathiopryne i encorton). Pierwszy cykl- torbiel. Drugi cykl- polip.
    IX 2024 - AMH 0,49; equoral, encorton, acco, trzecia procedura, tylko jeden zarodek, ET w piątej dobie moruli:-/ klapa
    X 2024 czwarta i ostatnia procedura, trzy zarodki.
    XI 2024 transfer 6.1.1 i 3.1.2 (accofil i encorton), nieudany.
    XII 2024 transfer 4.2.2, (accofil, prograf, encorton)nieudany 🥴
  • Asik86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, a Ty kiedy laparo? coś już wiesz?

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • Kulta Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperatura spada. 12dzień po inseminacji. W pon.do Kurzawy, wolałabym już teraz dostać okres, żeby iść do niego już po, może by zagladnal :-)

- rozpoczęcie starań IX 2015
    - 6 IUI, dwie pełne procedury IVF, dwie ciąże biochemiczne po transferach
    - XII 2019 szczepienia limfocytami Męża u dr P, cb
    - XII 2020 Synek - naturalny cud😍
    - VI 2022 cb
    - III 2023 antybiotykoterapia dr P
    AMH 0,23😱
    - VI 2023 immunosupresja (azathiopryne i encorton). Pierwszy cykl- torbiel. Drugi cykl- polip.
    IX 2024 - AMH 0,49; equoral, encorton, acco, trzecia procedura, tylko jeden zarodek, ET w piątej dobie moruli:-/ klapa
    X 2024 czwarta i ostatnia procedura, trzy zarodki.
    XI 2024 transfer 6.1.1 i 3.1.2 (accofil i encorton), nieudany.
    XII 2024 transfer 4.2.2, (accofil, prograf, encorton)nieudany 🥴
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulta pewnie i tak zrobi USG, nawet jak będzie @
    Mi PC zawsze robi, tylko pyta czy damy radę.. :-)
    Ale ja mam skąpe, to nie ma problemu, gorzej jak jest potok ;-)

1769e124dc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulta wrote:
    U mnie po laparo cykl się nie zmienił nic a nic, Misia... więc może...? Może...? Nie wiem, jak Ty, ale ja takie sobie mam te blizny, staram się mobilizować je, żeby nie było zrostow.
    Kasiu, ja po clo w tych 7 cyklach endometrium super. 12-14 mm... jeden raz bylo słabiej, ale winko i migdały wydzwignely :-) [ ps tez mam na imię Kasia, i też 32 ;-) ]

No własnie raczej bym nie stawiała na ciążę, chociaż cholera wie :P Ja miałam laparo 3 tygodnie temu i w sumie już normalnie funkcjonuje, tylko nie dźwigam i nie ćwiczę jeszcze :) i smaruje już blizny żelem.

Widzę, że też masz wizytę u Kurzawy :) daj znać po, ja mam za tydzień w środę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik86 wrote:
    No właśnie przesunęli i mam jutro. Boję się, co tu dużo gadać:P M nie ma, więc będę sama, no ale mam nadzieję, że nie będzie strasznie;)Zadzwoniłam do lekarza, do którego chodziłam wcześniej, dr Bączkowski-też kiedyś pracował w VL. Pogadałam i on będzie przeprowadzał laparo. Cieszę się, bo jest bardzo dokładny.
    Trzymam kciuki żeby wszystko poszło ok. Ja jeszcze się nie umawiałam. Czekam na wyniki z przeciwciał plemnikowych i na wizytę u RS.

Asik86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik86 wrote:

Stresu nie ominiesz, ale jest do przeżycia :) jak masz pytania pisz :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulta wrote:
    No to ładne masz endo :-). Ja też sie zawzięłam i co wieczór kieliszeczek winka zaczęłam pić. Przyjemne z pożytecznym :-). Daj znać jak po wizycie u Kurzawy. Ja nie miałam z nim styczności.

• Niuni Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik zaszalalas, do Bączka dzwonisz pogadać sobie... Hehe ;-)
    Pamiętal Cię?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 08:40

Asik86 lubi tę wiadomość

1769e124dc.png
  • Asik86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:
    Stresu nie ominiesz, ale jest do przeżycia :) jak masz pytania pisz :P
    Dzięki Misia, myślę, że od jutra mogę zacząć Cię molestować;p jak juz położą mnie na oddział.

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • Asik86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuni wrote:
    Pamiętal Cię?[/QUOTE

hehehe a co:P tak, pamiętał, bo miałam dosyć specyficzną sytuację: mój mąż pływa i zawsze jak to mówiłam, to On na wizytach już pamiętał;p teraz też skojarzył. Ba! kazał napisać do siebie smsa jak już mnie przyjmą na Oddział. Miło:)

Niuni lubi tę wiadomość

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik86 wrote:
    Niuni wrote:
    Pamiętal Cię?[/QUOTE

hehehe a co:P tak, pamiętał, bo miałam dosyć specyficzną sytuację: mój mąż pływa i zawsze jak to mówiłam, to On na wizytach już pamiętał;p teraz też skojarzył. Ba! kazał napisać do siebie smsa jak już mnie przyjmą na Oddział. Miło:)

To SUPER!
    Miło z Jego strony.
    Ja zawsze wolę pisać sms niż dzwonić. Nawet do PC, bo nigdy nie wiem czy On ogarnia z kim rozmawia czy nie.. ;-)

1769e124dc.png
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie dziewczyny. A jak to jest z tymi wizytami u Kurzawy? Jak tam się wkrecilyscie, przecież to miało być dla nowych pacjentek??

1769e124dc.png
  • Asik86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuni wrote:
    To SUPER!
    Miło z Jego strony.
    Ja zawsze wolę pisać sms niż dzwonić. Nawet do PC, bo nigdy nie wiem czy On ogarnia z kim rozmawia czy nie.. ;-)
    no pewnie, ja też tak robię;p ale sytuacja była wyjątkowa, więc się przemogłam:) do PC też zawsze piszę, a On ZAWSZE przeprasza, że tak długo nie odpisywał;p Ale ma tyle na głowie, że absolutnie się nie dziwię, mówił mi ostatnio, że czasami do domu to nie idzie, a się wlecze, taki jest zmeczony.

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuni wrote:
    Słuchajcie dziewczyny. A jak to jest z tymi wizytami u Kurzawy? Jak tam się wkrecilyscie, przecież to miało być dla nowych pacjentek??

Ja robiłam tylko badania w vitro, nigdy na wizycie nie byłam :P więc jestem nowa :P

• Niuni Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:
    Ja robiłam tylko badania w vitro, nigdy na wizycie nie byłam :P więc jestem nowa :P
    Aaa Ty cwaniarko :-P
    To nie masz karty nawet

1769e124dc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuni wrote:
    Aaa Ty cwaniarko :-P
    To nie masz karty nawet

Nie, karty też nie mam :P

‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ