X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika VitroLive Szczecin
Odpowiedz

Klinika VitroLive Szczecin

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik a jak u Ciebie samopoczucie przed laparo? teraz w czwartek masz o ile dobrze pamiętam?

• Niuni Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuska co się nic nie odzywasz? Jak tam monit wyszedł, kiedy IUI, a może już po .. :-)

1769e124dc.png
  • Asik86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 32 wrote:
    Asik a jak u Ciebie samopoczucie przed laparo? teraz w czwartek masz o ile dobrze pamiętam?
    No właśnie przesunęli i mam jutro. Boję się, co tu dużo gadać:P M nie ma, więc będę sama, no ale mam nadzieję, że nie będzie strasznie;)Zadzwoniłam do lekarza, do którego chodziłam wcześniej, dr Bączkowski-też kiedyś pracował w VL. Pogadałam i on będzie przeprowadzał laparo. Cieszę się, bo jest bardzo dokładny.

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • Kulta Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po laparo cykl się nie zmienił nic a nic, Misia... więc może...? Może...? Nie wiem, jak Ty, ale ja takie sobie mam te blizny, staram się mobilizować je, żeby nie było zrostow.
    Kasiu, ja po clo w tych 7 cyklach endometrium super. 12-14 mm... jeden raz bylo słabiej, ale winko i migdały wydzwignely :-) [ ps tez mam na imię Kasia, i też 32 ;-) ]

- rozpoczęcie starań IX 2015
    - 6 IUI, dwie pełne procedury IVF, dwie ciąże biochemiczne po transferach
    - XII 2019 szczepienia limfocytami Męża u dr P, cb
    - XII 2020 Synek - naturalny cud😍
    - VI 2022 cb
    - III 2023 antybiotykoterapia dr P
    AMH 0,23😱
    - VI 2023 immunosupresja (azathiopryne i encorton). Pierwszy cykl- torbiel. Drugi cykl- polip.
    IX 2024 - AMH 0,49; equoral, encorton, acco, trzecia procedura, tylko jeden zarodek, ET w piątej dobie moruli:-/ klapa
    X 2024 czwarta procedura, trzy zarodki.
    XI 2024 transfer 6.1.1 i 3.1.2 (accofil i encorton), nieudany.
    XII 2024 transfer 4.2.2, (accofil, prograf, encorton)nieudany.
    II 2025 piąta procedura, zero zarodków.
    III 2025 szósta procedura, trzy zarodki.
    VI 2025 FET 3.1.2, beta 8dpt 82,8; 10dpt 220,4; 12dpt 428,9; 14dpt 879.
  • Asik86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, a Ty kiedy laparo? coś już wiesz?

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • Kulta Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperatura spada. 12dzień po inseminacji. W pon.do Kurzawy, wolałabym już teraz dostać okres, żeby iść do niego już po, może by zagladnal :-)

- rozpoczęcie starań IX 2015
    - 6 IUI, dwie pełne procedury IVF, dwie ciąże biochemiczne po transferach
    - XII 2019 szczepienia limfocytami Męża u dr P, cb
    - XII 2020 Synek - naturalny cud😍
    - VI 2022 cb
    - III 2023 antybiotykoterapia dr P
    AMH 0,23😱
    - VI 2023 immunosupresja (azathiopryne i encorton). Pierwszy cykl- torbiel. Drugi cykl- polip.
    IX 2024 - AMH 0,49; equoral, encorton, acco, trzecia procedura, tylko jeden zarodek, ET w piątej dobie moruli:-/ klapa
    X 2024 czwarta procedura, trzy zarodki.
    XI 2024 transfer 6.1.1 i 3.1.2 (accofil i encorton), nieudany.
    XII 2024 transfer 4.2.2, (accofil, prograf, encorton)nieudany.
    II 2025 piąta procedura, zero zarodków.
    III 2025 szósta procedura, trzy zarodki.
    VI 2025 FET 3.1.2, beta 8dpt 82,8; 10dpt 220,4; 12dpt 428,9; 14dpt 879.
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulta pewnie i tak zrobi USG, nawet jak będzie @
    Mi PC zawsze robi, tylko pyta czy damy radę.. :-)
    Ale ja mam skąpe, to nie ma problemu, gorzej jak jest potok ;-)

1769e124dc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulta wrote:
    U mnie po laparo cykl się nie zmienił nic a nic, Misia... więc może...? Może...? Nie wiem, jak Ty, ale ja takie sobie mam te blizny, staram się mobilizować je, żeby nie było zrostow.
    Kasiu, ja po clo w tych 7 cyklach endometrium super. 12-14 mm... jeden raz bylo słabiej, ale winko i migdały wydzwignely :-) [ ps tez mam na imię Kasia, i też 32 ;-) ]

No własnie raczej bym nie stawiała na ciążę, chociaż cholera wie :P Ja miałam laparo 3 tygodnie temu i w sumie już normalnie funkcjonuje, tylko nie dźwigam i nie ćwiczę jeszcze :) i smaruje już blizny żelem.

Widzę, że też masz wizytę u Kurzawy :) daj znać po, ja mam za tydzień w środę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik86 wrote:
    No właśnie przesunęli i mam jutro. Boję się, co tu dużo gadać:P M nie ma, więc będę sama, no ale mam nadzieję, że nie będzie strasznie;)Zadzwoniłam do lekarza, do którego chodziłam wcześniej, dr Bączkowski-też kiedyś pracował w VL. Pogadałam i on będzie przeprowadzał laparo. Cieszę się, bo jest bardzo dokładny.
    Trzymam kciuki żeby wszystko poszło ok. Ja jeszcze się nie umawiałam. Czekam na wyniki z przeciwciał plemnikowych i na wizytę u RS.

Asik86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik86 wrote:

Stresu nie ominiesz, ale jest do przeżycia :) jak masz pytania pisz :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulta wrote:
    No to ładne masz endo :-). Ja też sie zawzięłam i co wieczór kieliszeczek winka zaczęłam pić. Przyjemne z pożytecznym :-). Daj znać jak po wizycie u Kurzawy. Ja nie miałam z nim styczności.

• Niuni Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik zaszalalas, do Bączka dzwonisz pogadać sobie... Hehe ;-)
    Pamiętal Cię?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 08:40

Asik86 lubi tę wiadomość

1769e124dc.png
  • Asik86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:
    Stresu nie ominiesz, ale jest do przeżycia :) jak masz pytania pisz :P
    Dzięki Misia, myślę, że od jutra mogę zacząć Cię molestować;p jak juz położą mnie na oddział.

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • Asik86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuni wrote:
    Pamiętal Cię?[/QUOTE

hehehe a co:P tak, pamiętał, bo miałam dosyć specyficzną sytuację: mój mąż pływa i zawsze jak to mówiłam, to On na wizytach już pamiętał;p teraz też skojarzył. Ba! kazał napisać do siebie smsa jak już mnie przyjmą na Oddział. Miło:)

Niuni lubi tę wiadomość

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik86 wrote:
    Niuni wrote:
    Pamiętal Cię?[/QUOTE

hehehe a co:P tak, pamiętał, bo miałam dosyć specyficzną sytuację: mój mąż pływa i zawsze jak to mówiłam, to On na wizytach już pamiętał;p teraz też skojarzył. Ba! kazał napisać do siebie smsa jak już mnie przyjmą na Oddział. Miło:)

To SUPER!
    Miło z Jego strony.
    Ja zawsze wolę pisać sms niż dzwonić. Nawet do PC, bo nigdy nie wiem czy On ogarnia z kim rozmawia czy nie.. ;-)

1769e124dc.png
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie dziewczyny. A jak to jest z tymi wizytami u Kurzawy? Jak tam się wkrecilyscie, przecież to miało być dla nowych pacjentek??

1769e124dc.png
  • Asik86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuni wrote:
    To SUPER!
    Miło z Jego strony.
    Ja zawsze wolę pisać sms niż dzwonić. Nawet do PC, bo nigdy nie wiem czy On ogarnia z kim rozmawia czy nie.. ;-)
    no pewnie, ja też tak robię;p ale sytuacja była wyjątkowa, więc się przemogłam:) do PC też zawsze piszę, a On ZAWSZE przeprasza, że tak długo nie odpisywał;p Ale ma tyle na głowie, że absolutnie się nie dziwię, mówił mi ostatnio, że czasami do domu to nie idzie, a się wlecze, taki jest zmeczony.

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuni wrote:
    Słuchajcie dziewczyny. A jak to jest z tymi wizytami u Kurzawy? Jak tam się wkrecilyscie, przecież to miało być dla nowych pacjentek??

Ja robiłam tylko badania w vitro, nigdy na wizycie nie byłam :P więc jestem nowa :P

• Niuni Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:
    Ja robiłam tylko badania w vitro, nigdy na wizycie nie byłam :P więc jestem nowa :P
    Aaa Ty cwaniarko :-P
    To nie masz karty nawet

1769e124dc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuni wrote:
    Aaa Ty cwaniarko :-P
    To nie masz karty nawet

Nie, karty też nie mam :P

‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ