Klinika VitroLive Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
Agnieszka GreenApple wrote:u nas w porządku.
mamy problemy w rodzinie, ogromny stres i @ przyszła szybciej.
w rezultacie na wizycie nie miałam wyniku chlamydii i miałam okres.
RS wciągnął nas do programu, ale stymulację zaczniemy od przyszłego cyklu.
dopiero dzisiaj doszły wyniki chlamydii - czyli dokładnie po 2 tyg.
wszystkim polecam robienie chlamydii w alab, bo jest po 5 dniach!
na obecny cykl dostałam antykoncepcję - zupełnie nie wiem po co.
pani ania potwierdziła nam, że nie ma już transferów w 5 dniu.
nie wiem, jak to się ma do mrożaków.
czy możliwe, że transfer zrobią w 3 dniu, a zarodki na mrożaki potrzymają do 5 dnia?
ściskam ciepło dziewczyny!
Agnieszka, to trzymam kciuki, żeby się wszystko dobrze poukładało i będziecie pomogli na spokojnie podejść
Co do zarodków, to też nie mam pojęcia jak to będzie wygladac, jutro zapytam doktora.
Jestem zawiedziona,dowiedzieliśmy się już po podpisaniu umowy, ze transfer tylko i wylacznie w 3 dobie! Nikt wcześniej o tym nie mówił, że jest jakaś pula. Niesprawiedliwe trochę toWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 07:53
-
nick nieaktualnyIwkaaa wrote:Ja jak narazie również odchodzę z VL jak narazie stanęło na etapie IUI z Mensinorm ale stwierdziłam że chcę zrobić to na NFZ więc zgłosiłam się do Banacha ale wizyta dopiero na sierpień więc poszłam do Brodowskiej żeby skierowała mnie na zdroje (chodz wiem że dużo osób narzeka) generalnie stanęło na tym że pójdę do tego dr Zgolika on robi Iui za 300zl plus tego stymulacja z tym że na Clostybegt bo jak zobaczyła mają kartę z monitoringu sprzed roku gdzie przy 1 tabletce miałam po 23mm pęcherze to stwierdziła że bez sensu Mensinorm i przepisala mi 2 cleo. Powiedziała mi też że jeżeli u niego się nie uda to w sierpniu ruszają znowu w Policach z IUI. Powiedziała mi że nie ma na co czekać bo już się za długo staramy i trzeba robić Iui i to 3 max żeby widzieć na czym stoimy bo tydzień temu mąż był na kontroli nasienia z tej akcji VL i morfologia spadła mu z 3 na 1 mimo że łyka leki od PC
Iwkaa a czy Ty masz jakieś bardziej konkretne informacje odnośnie Polic?
Bo ja słyszałam od samego Prof. Starczewskiego, że miało ruszyć na 100% do końca pierwszego kwartału, póżniej na pewno koniec maja/ początek czerwca. A ostatnio pisałam do Polic i dalej nie ruszyło i nie mają informacji kiedy to ruszy.
Dziewczyny pisałam też jakiś czas temu z prezydentem Szczecina. Wiecie dobrze, że nasz rząd zabrał dofinansowanie in vitro a dał kretyński program, który do tej pory nie ruszył. Miasto Szczecin dołoży własne fundusze i jeżeli w końcu to wszystko ruszy to ma być także u Nas dofinansowanie in vitro. Ale nic konrketnie prezydent nie mówił, bo wszystko jest na etapie przygotowań i dopiero jak oficjalnie uruchomią program będą podawać konkrety. Zatem trzymajmy kciuki, chociaż jestem mocno w szoku, że prezydent się zgodził na in vitro, gdzie wcześniej skutecznie je blokowałAsik86, Niuni, Andziula_1988 lubią tę wiadomość
-
Niuni ja tez Tak uważam. Nie jest z ich strony w porządku, skoro i tak wykładacie cześć swojej kasy. Co innego gdybyście miały to całkiem za free. No to Ok rozumiem, sponsor stawia warunki. Ale tak to chociaż powinni Was wcześniej poinformować.
A jeszcze co do moich IUI to miałam 3 na naturalnym i jakbym się nie uparła to RS dalej tak by ciągnął. Ale jaki to sens. Uważam, że lepiej coś zmieniać. -
nick nieaktualny
-
Batmanka wrote:8 pęcherzyków ładnych z czego jeden lekko większy zobaczymy.
Trzymamy kciuki za jutrzejsza punkcję i super dojrzałe komoreczki
Zalapalas się jeszcze na 5 dobę, czy też już na 3??Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 09:28
-
nick nieaktualnyNiuni wrote:O proszę. To pięknie!
Trzymamy kciuki za jutrzejsza punkcję i super dojrzałe komoreczki
Zalapalas się jeszcze na 5 dobę, czy też już na 3??Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 09:36
-
w naszym przypadku niby wszystko ok (staramy się 1,5 roku)
jajowody drożne, nasienie książkowe, hormony ok, miesiączki regularne, na monitoringu wychodzi, że owulacja była.
jedyne co mnie zastanawia to, że testy owulacyjne zawsze wychodzą negatywnie.AnkNow -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Niuni wrote:Asik nie wytrzymalas do jutra!!
Mówiłam, że będzie dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 13:18
27.07 bliźniaki!!