X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika VitroLive Szczecin
Odpowiedz

Klinika VitroLive Szczecin

Oceń ten wątek:
  • Laka Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuni super!!!

Niuni lubi tę wiadomość

d9wmpb1.png
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laka wrote:
    Nuni super!!!
    Ale pięknie Twój suwaczek się prezentuje!! :D
    Jak samopoczucie? Już niedługo :)

1769e124dc.png
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam sie w laboratorium czy robia wuniki na trombofilie nabyta i wszedzie mi mowie ze nie moze to jest to samo badanie co na wrodzona ??? Bo juz zglupialam

7b0f9c1e19.png
  • Laka Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuni wrote:
    Ale pięknie Twój suwaczek się prezentuje!! :D
    Jak samopoczucie? Już niedługo :)
    Niuni i Twój niedługo będzie tak wyglądać, zobaczysz jak czas szybko biegnie. Ja czuję się rewelacyjnie, nic mi właściwie nie dolega, zapomina często, że jestem w ciąży. Ciąża prawie jest już donoszona, a ja ciągle się jeszcze boję, przestanę, jak już urodzę i zobaczę zdrowe dziecko. Póki co muszę coś zacząć się przygotowywać na nowego członka rodziny, nic prawie jeszcze nie mamy, bo ja ciągle nie chcę zapeszać.
    A Ty jak dajesz radę z zastrzykami?

d9wmpb1.png
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laka wrote:
    A Ty jak dajesz radę z zastrzykami?

Jest bardzo spoko. Po transferze byla masakra, a teraz nie robią się siniaki nawet.. no może ze dwa mam ;)
    jeszcze tylko przez 2 tyg mam brać.. uff
    No zobaczymy jak to będzie. Na razie są takie ustalenia, że będą czestsze wizyty.
    Teraz mam 22.01
    Poznej ok 16tc mają być nawet co tydzień.
    Ale jeszcze nie wybiegam tak daleko w przyszlosc..

1769e124dc.png
  • Laka Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bardzo miło, ja ciągle biorę, ale i tak już z górki. Siniaków też już zdecydowanie mniej :-)
    Trzymam mocno kciuki za Twój Cud!!!

Niuni lubi tę wiadomość

d9wmpb1.png
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewuszki
    co tu taka cisza ??? u mnie dzis cieżki dzień na dzis miałam termin porodu i tak od rana jakos mi ciezko ale z drugiej strony chyba to od dzis juz na 100% zakończe ten rozdział

7b0f9c1e19.png
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka tak masz rację! To jest ten moment, ciężki moment kiedy trzeba ruszyć do przodu! Teraz będzie już tylko lepiej.

U mnie nic nowego się nie dzieje, oprócz mdłości,zawrotów głowy i mega zmęczenia-to chyba dobrze ;)
    Mam zdjęcie maluszka w sypialni i tak patrze na nie z niedowierzaniem, że to naprawdę się dzieję..
    Piękny dziś dzień, słoneczny aż żyć się chce. Byłam z mężem na budowie nacieszyć trochę oko :)
    ah, żeby wszystko poszło już gładko!

Iwkaaa, Stereo, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

1769e124dc.png
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuni bedzie zobaczysz :)
    u nas pochmurno
    do tego wszyscy jacyś zasmarkani jestesmy
    wprosilismy sie do mamy na obiad potem bedziemy gnic w wyrku heheheh

Niuni, Asik86 lubią tę wiadomość

7b0f9c1e19.png
  • wombi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski,
    ja mam teraz urwanie głowy, przeprowadzka, urządzanie nowego mieszkania, zmiana pracy sporo tego.
    Zrobiłam badanie prolaktyny i na 1 tab dostinexu, prolaktyna zleciała mi do 0,6 więc teraz pewnie będę brać pół tabletki albo może odstawią mi na jakiś czas

Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET :( 5bb
    16.09.2024 FET :( 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
    11.2024 AMH 0,36
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo wombi to sie dzieje u was :) Nowy Rok Nowe wyzwania :)
    Dzoewczyny slyszalyscie wczesniej o kalkulatorze IVF ???

7b0f9c1e19.png
  • Asik86 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka wrote:
    Ooo wombi to sie dzieje u was :) Nowy Rok Nowe wyzwania :)
    Dzoewczyny slyszalyscie wczesniej o kalkulatorze IVF ???
    Ja sobie to robiłam sama, a na jakiejś wizycie PC też mi liczył.

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • Stereo Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki ja siedze na irlopie także malo czasu na internet.
    Wombi fajnie się u was dzieje :). Myślisz, że całkowicie pozwolą ci odstawic leki na prolaktyne?? Odstawiałaś już kiedyś??
    Mikuśka a to nie o tą wrodzoną chodzi?? I czynnik v leiden?? Bo ja o tym myślałam jak mi pisałaś jakie badania trzeba robić.
    Niuni będzie dobrze.
    Asik już 31 tydzien. Super.
    Laka a ty już całkiem na końcówce :)
    U mnie po owu. Mam cichą nadzieje na to, że się uda. Ale już tyle tych planów za nami....W pn na tydzieñ w góry i po powrocie test, jak nie będzie @. Może relax pomoże.

Asik86, Laka, Niuni lubią tę wiadomość

f2wl3e5e1xpk92bv.png
    Endometrioza, wysoka prolaktyna, niedoczynność.
    Po dwóch histeroskopiach.
    Ciąża biochemiczna 10.2017r.
    Laparoskopia 12.2017 jajowody drożne.
    Synuś 2010 :)
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez w gory na 2 tyg :) chyba ze mala zalapie rumin bo w klasie szaleje ehhh

7b0f9c1e19.png
  • wpaula Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia ale pech :( ja dokladnie jeszcze niebardzo ogarniam to cale i vitro:( czyli jak peknie to juz nie mozna pobrac jajeczka? a to wszystkie pekly? skoda ze nie wypytalas pzrez tel jak dzwonil co zamierza, a ile zl teraz koszotowala was ta stymulacja? boje sie tez tego ze u mnie tak samo bbedzie :/ narazie musze te badania porobic,

niuni superrr , duzy juz ten twoj maluszek cale 1 cm :)

Niuni lubi tę wiadomość

hchypc0zq19q40mp.png
  • Stereo Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpaula decyzja podjęta ostatecznie że w VL robicie?
    Mikuśka nasz młody zaczyna smarkać i gardło go boli :(. Oby się nie rozkręcilo. I u was też niech nic nie łapie.

f2wl3e5e1xpk92bv.png
    Endometrioza, wysoka prolaktyna, niedoczynność.
    Po dwóch histeroskopiach.
    Ciąża biochemiczna 10.2017r.
    Laparoskopia 12.2017 jajowody drożne.
    Synuś 2010 :)
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpaula wrote:
    sylwia ale pech :( ja dokladnie jeszcze niebardzo ogarniam to cale i vitro:( czyli jak peknie to juz nie mozna pobrac jajeczka? a to wszystkie pekly? skoda ze nie wypytalas pzrez tel jak dzwonil co zamierza, a ile zl teraz koszotowala was ta stymulacja? boje sie tez tego ze u mnie tak samo bbedzie :/ narazie musze te badania porobic,

niuni superrr , duzy juz ten twoj maluszek cale 1 cm :)
    Tak może być dużo pęcherzów ale jeśli peknie jeden to sprawa przegrana, pozostałe odrazu przestają rosnąć. Jeszcze mam leki na refundację, po refundacji koszt był 1400zł w zaokrągleniu,za same zastrzyki. Lekarz jak dzwonil bardziej był skupiony na pocieszeniu mnie tak to odebrałam . Czasami tak się dzieje ze organizm płata figla i mój tak właśnie zrobił , niestety to nie jest zależne od nas. Mówił również że zaatakujemy z innej strony, a pani doktor która robiła mi usg powiedzala że teraz za pewne da długi protokół, PC chyba też o tym wspominał przez tele ale nie jestem pewna.tyle emocji wtedy we mnie siedziało że nie pamiętam całej rozmowy. Rób badania na spokojnie nie wybiegaj za daleko z myśleniem co będzie, bo tu wszystko może się zdażyć.:-)

Sylwia211987
  • wpaula Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stereo wlasnie nie wiem , chyba tak bo ejdnak te dojazdy gdzie indziej , boje sie ze tu nie jest najlepiej w vl a na pewno bedziemy mogli zrobic tylko jedno podejscie :( dlatego ejstem bardzo zestresowana tym wszystkim.

Sylwia masakra tyle kasy za leki mi powiedzial pc ze lekami zmiesicmy sie w 500 zl hmm to jak to kurcze mozliwe ze u was tak drogo wyszlo , 1400 zl masakra :(

Sylwia a ty mialas dobre amh i fsh ze taka odpowiedz byla tych pecherzykow mala czy mialas podwyzsozne wyniki? boz chcialabym miec troche tych pecherzykow zeby bylo z czego jakies proby robic jak sie nie uda od razu bo kurcze to wszystko takie drogie :(

sylwia a na usg nie widzieli ze jakis pecherzyk jets juz naparawde spory z peeknac moze? czy pekl przy mniejszym wymiarze niespodziewanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 19:31

hchypc0zq19q40mp.png
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co moje amh na przełomie sierpnia września wynosiło 0.83 a fsh 11.13 . Nie mam pojęcia czemu tak drogo wyszło za leki wszystko miałam na refundację. Mi też na brudno rozpisał leki 500 600zł . A ostatecznie mąż zapłacił około 800 później ja 200z hakiem i później jeszcze 400 bez chyba 5zł jakoś tak. Każdy organizm jest inny i inaczej reaguje może u ciebie tyle wystarczy, zależy jakie leki ci przepisze ja miałam na start Elonve 150 później kilka zastrzyków z cetrotide i pod koniec menopur 600 4zastrzyki. Z moim amh nie po szaleje, ale ktoś mi kiedyś tu na formu napisał że nie liczy się ilość a jakość i tego się trzymajmy. Zresztą ja nie wyobrażam sobie więcej pęcherzyków bo jajniki tak mi dały popalić że nawet kichać nie mogłam, ale już dziś jest ok.od jutra będę dzwonić do Vitrolive może ktoś odwoła wizytę u PC i uda mi się do niego iść wcześniej, nie ukrywam że chodzi mi o moje amh, nie wiem na jakim poziomie jest teraz a jakoś za dwa miesiące będę musiała powtórzyć wynik, a jak będzie poniżej 0,7 to koniec z refundacja....A długi protokół trochę trwa a jednak refundacja jest potrzebna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 19:54

Sylwia211987
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stereo wrote:
    Wpaula decyzja podjęta ostatecznie że w VL robicie?
    Mikuśka nasz młody zaczyna smarkać i gardło go boli :(. Oby się nie rozkręcilo. I u was też niech nic nie łapie.
    Stereo wtrące się w temat chyba nie jesteś przekonana do VL ? Pytam ponieważ wywnioskowałam to z twojego pytania do wpaula.Masz do polecenia jakąś klinikę??czytam forum ale nie jestem na bierząco, tak ja też wybrałam Vl że względu na dojazd, jest najbliżej później myślę o Poznaniu ale oby nie był potrzebny.

Sylwia211987
‹‹ 440 441 442 443 444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ