X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika VitroLive Szczecin
Odpowiedz

Klinika VitroLive Szczecin

Oceń ten wątek:
  • Laka Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpaula_ kciuki zaciśnięte :)

d9wmpb1.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpaula gratulacje! Może w końcu się rozsypie ciążowy worek szczęścia ;)

Misia a skąd u Ciebie takie podejście? To kwestie religijne? Jeśli tak to ja wierzę, że Pan Bóg nie pozwoliłby wymyślić in vitro gdyby nie chciał, żeby ludzie korzystali. Nie myśl negatywnie. Pozytywne myślenie przyciąga pozytywne zdarzenia ;)

Niuni synuś widzę rośnie. Wspaniale! ;)

Stereo tak o Tobie myślałam i miałam nadzieję, że wszystko dobrze. Cieszę się, że wyniki ok ;)

Asik Ty jesteś mistrzem świata widzę w ogarnianiu Brzdąców. Jak ten czas leci. Już 7 tyg mają.

Mnie ostatnio nachodzą jakieś myśli czy sobie poradze, czy będę wiedziała co robić, jak karmić, ubierać i w ogóle. Chyba hormony ciążowe buzują. Po świętach planuję zacząć powoli kompletować wyprawkę

Asik86, Niuni, Stereo lubią tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Punkcja w poniedziałek wielkanocny, ale świeżego transferu nie będzie. Za duży estradiol. I znowu czekanie 2 miesiące. Marzę o tym żeby jechać do domu i sobie poplakac. Żałuje tego całego in vitro

• Mikuśka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia no co ty kochana czemu tak??? Glowa do góry bedzie dobrze buziaczki

7b0f9c1e19.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu już nie chodzi o te pieniądze. Chciałam to zamknąć w jednym cyklu, a tu jeszcze tyle czekania przede mną. Już nie potrafię sobie z tym poradzić. Z nikim nie rozmawiam bo nikt o tym nie wie i nie chcę żeby ktokolwiek wiedział. Wiem, że in vitro to dla wielu szansa i nie wszyscy mogą sobie na to pozwolić. Ale dobiły mnie chyba te lata starań. Widzę to jak się izoluje, nie chcę się z nikim spotykać, nic mnie nie cieszy. Nie wiem, może to już depresja

• inka2707 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88, wiem, co czujesz. Ja miałam zacząć stymulację od grudnia, @ przyszła za wcześnie i musiałam przesunąć na styczeń. Punkcja na początku lutego, transfer odroczony do kwietnia, przedwczoraj wizyta - endometrium nieładne, więc znowu przesuwamy o co najmniej miesiąc :(

Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png
  • inka2707 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpaula wrote:
    Misia dlatego tym bardziej warto porozmawiac z psychologiem jesli macie taka mozliwosc a nie masz z kim pogadac , na pewno to by ci pomoglo :) jestes na ostataniej prostej wystumulowaly ci sie jajeczka wiele dziewczyn ma z tym duzy problem zeby w ogole bylo z czego pobierac , trzeba sie cieszyc z tego co jest , gdzies czytalam ze swiezy transfer wcale nie jest taki super bo organizm jest wykonczony stymulacja itp i czesto wcale sie nie udaje wiec moze tak tzreba do tego podejsc , czekanie na transfer na pewno jest frustrujace ale z drugiej strony podac zarodki w zlym momencie i stracic to tez nie za bardzo. Ja wiem Misia ze jestes na ostataniej prostej i nie mozna sie teraz poddawac, teraz tzreba walczyc .

Inka straszny pech z tym endometrium:( od czego to tak sie porobilo mowil cos lekarz? Decydujecie sie na 1 zarodek czy od razu dwa ?

Mówi, że tak się czasem zdarza i tyle. Na poprzednich wizytach zawsze było ładne, nie wiem co się teraz stało. Bierzemy jeden, a jak (odpukać) nie wyjdzie, to wtedy dwa.

Trzymam kciuki za ładny przyrost u Ciebie :)

1usadf9hr9wk5u3g.png
  • Stereo Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpaula trzymam kciuki za ładnny przyrost :). Kup test doz plytkowy będzie piękna krecha :).
    Asik to pięknie sobie radzicie :). Ile łobuzy już ważą.
    Dziewczyny gdzie robicie połówkowe? U kogo?? My w środe normalna wizyta. Mam nadzieje, że szyjka ok :). Syn idzie ze mną bo chce zobaczyć brata :).
    Wrsołych świąt kochane :)

f2wl3e5e1xpk92bv.png
    Endometrioza, wysoka prolaktyna, niedoczynność.
    Po dwóch histeroskopiach.
    Ciąża biochemiczna 10.2017r.
    Laparoskopia 12.2017 jajowody drożne.
    Synuś 2010 :)
  • Asik86 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stereo wrote:
    Wpaula trzymam kciuki za ładnny przyrost :). Kup test doz plytkowy będzie piękna krecha :).
    Asik to pięknie sobie radzicie :). Ile łobuzy już ważą.
    Dziewczyny gdzie robicie połówkowe? U kogo?? My w środe normalna wizyta. Mam nadzieje, że szyjka ok :). Syn idzie ze mną bo chce zobaczyć brata :).
    Wrsołych świąt kochane :)
    Chłopaki ważą już 4300! Szok! Hehe z rozmiaru 44 wskoczylismy juz na 62:-)
    Wpaula mi długo z moczu test nie wychodził a beta była juz calkiem spora, także trzymam ogromnie kciuki!!:-*

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • Stereo Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik no to już masz co nosić :).

Asik86 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e1xpk92bv.png
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

ja w VL u JW-tak jak pierwsze prenatalne.
    Sam wyznaczył mi wizytę, kiedy mam się pokazać.
    Jak ogólne samopoczucie?!
    Wszystkiego dobrego ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2018, 10:40

1769e124dc.png
  • ElwiraMar Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na św Wojcecha dr Mędrek, pierwsze robiłam u JW, ale stwierdziłam, że dobrze jak inny lekarz zobaczy swoim okiem, A ponoć też jest dobry.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spokojnych świąt, trzymajcie kciuki za moje pisanki w poniedziałek :)

Niuni, Asik86, ElwiraMar, inka2707, Stereo lubią tę wiadomość

• inka2707 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, trzymam kciuki <3
    Wesołych Świąt, dziewczynki! Te, co jeszcze mogą niech piją zdrowie tych, które już muszą unikać alkoholu ;)

Niuni lubi tę wiadomość

1usadf9hr9wk5u3g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie estradiol dzisiaj 5706. Mam nadzieję, że nie skończy się to dla mnie źle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2018, 13:58

• Niuni Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, spory ten estradiol.. :/
    Ile pęcherzyków masz??
    Przy takim estradiolu pewnie dostaniesz leki. Będzie dobrze!
    Może ustrzegniesz się hiperki, każdy organizm jest inny.
    Trzymaj się dzielnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2018, 14:20

MisiaZ88 lubi tę wiadomość

1769e124dc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj było ok 20. Ehh, dr powiedział, że mimo małych dawek urosło wszystko co było w jajnikach. Oby chociaż dojrzałe. Najbardziej się boję teraz o plamniki, bo nie wiemy jak to wygląda po chorobie i leczeniu męża. Miał zator płucny

• Stereo Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde Misia to poważne. Ale jak nie było wysokiwej temp. to powinno być chyba ok.
    Elwira ja więcej do Mędrka nie pójde. Walił mi sondą w brzuch i w szyjke bo młody się źle ułożył. Szyjka aż mnie bolała, a ja mam rozwarcie także bez komentarza. Ale takie jego praktyki. Ja wplę pospacerować albo przyjść za dwa dni niż takie rzeczy.

f2wl3e5e1xpk92bv.png
  • inka2707 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, duży ten estradiol... ale dostinex powinien pomóc, a chyba pisałaś, że bierzesz?

1usadf9hr9wk5u3g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero wieczorem biorę pierwszy. Oby pomogło :( a Ty jaki miałaś estradiol? Bo też chyba miałaś sporo pęcherzyków?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2018, 16:50

‹‹ 499 500 501 502 503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ