Klinika VitroLive Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
Kiniek ja przy biochemicznej miałam kilka testów pozytywnych ale z bladziochem właśnie. Bhcg niecałe 4 także wiedziałam, ze coś się zadziało. Bhcg badałam w drugim dniu krwawienia. A test zależy jaka czułość.
Endometrioza, wysoka prolaktyna, niedoczynność.
Po dwóch histeroskopiach.
Ciąża biochemiczna 10.2017r.
Laparoskopia 12.2017 jajowody drożne.
Synuś 2010 -
5 lat temu właśnie byłam w ciąży choć wcale się o nią nie starałam ale wpadliśmy wtedy z chłopakiem obecnie teraz mężem i ją poronilam w 8 tygodniu. Potem bardzo uwazalismy przy kochaniu się bo dłuższy czas nie mogłam się po tym pozbierać a teraz staramy się już 3 lata ale tak w vitrolive jesteśmy od września ubiegłego roku i nadal nic. Wizytę mam na 20 kwietnia i zobaczymy co po tym CLO się zadzieje.kinga
-
Hej dziewczyny,
ja już po wizycie w VL, w następnym cyklu podchodzę ponownie do procedury o ile usg pod koniec cyklu będzie ok. Lekarz powiedział, że jeśli chodzi o ilość moich komórek to raczej lepszego wyniku niż ten który uzyskałam ostatnio (6) to nie ma co się spodziewać. Co do tego, że uchował się tylko jeden zarodek w stadium 8B1 i nic poza tym to ciężko mu się w tej materii w wypowiedzieć, bo to działka embriologa, a on nie ma wglądu w te dokumenty. Jakaś paranoja swoją drogą. Nasienie narzeczonego super, oboje teoretycznie zdrowi prócz mojego AMH 1,02 i wysokiej PRL w tym momencie zbitej Dostinexem, innych problemów nie ma, a tu d... po transferze "zonk" i zero mrożaków na potem. Oby z drugą procedurą poszło lepiej.12.03.18 - I punkcja, 6 COC,1 zardodek 8B1, brak ❄❄❄
15.03.18 - transfer, I ICSI-ET nieudane
14.05.18 - II punkcja, 4 COC, 2❄❄ Morula, 8B1
09.06.18 - kriotransfer moruli
07.02.19 - Feliks -
Lisek faktycznie dziwne to, że nie ma wglądu w to co robi embriolog i dlaczego tak się dzieje. Jak dla mnie wszystko powinni omówić po kolei co i dlaczego się stało. Twoje amh wcale nie jest złe. A jak reszta wyników ok to tylko teraz czekać na dzidzie. Tsh też masz w normie???
Synuś 2010 -
Stereo wrote:Lisek faktycznie dziwne to, że nie ma wglądu w to co robi embriolog i dlaczego tak się dzieje. Jak dla mnie wszystko powinni omówić pokolei co i dlaczego się stało. Twoje amh wcale nie jest złe. A jak reszta wyników ok to tylko teraz czekać na dzidzie. Tsh też masz w normie???
TSH 0,713 mlU/L przy normach 0,27-4,2, teoretycznie okaz zdrowia, jednak praktycznie coś nie działa tak jak trzeba skoro ciąży brak:(12.03.18 - I punkcja, 6 COC,1 zardodek 8B1, brak ❄❄❄
07.02.19 - Feliks -
LekarzPB wspomniał tylko, że możemy rozważyć przy tej procedurze hodowlę zarodków Embryoscope/Primovision oraz hodowlę zarodków na podłożu EmbryoGlue®. Przy pierwszej chciałam się na to zdecydować przynajmniej na Embryoscope ale Pani w rejestracji na Kasprzaka powiedziała, że to powinno się zgłosić dzień wcześniej o czym nie miałam pojęcia i było bez tego.
Jedyne co dostałam od lekarza to kartę informacyjną o procedurze zapłonienia pozaustrojowego z ogólnymi informacjami typu parametry nasienia, opis procedury itd.
Brak jakiejkolwiek informacji, dlaczego zapłodniło się tylko jedno, dlaczego reszta nie mogła zostać poddana procedurze zamrażania, co było z pozostałymi komórkami nie tak...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 15:00
12.03.18 - I punkcja, 6 COC,1 zardodek 8B1, brak ❄❄❄
07.02.19 - Feliks -
Cześć dziewczyny to ja.....ta co jej pęcherzyki pękają...
normalnie w środę mam punkcje....u doktor EB , już wiem że świeżego transferu nie będzie bo mam za wysoki progesteron. Chciałabym zapytać osoby które miały transfer mrożony jak to wygląda. Czy wcześniej bierze się jakieś zastrzyki itp no ogólnie jak to będzie jeśli będę miała jakieś zarodki...ja to się cieszę że w ogóle punkcja będzie i Pc chyba też się ucieszył
Stereo, inka2707 lubią tę wiadomość
Sylwia211987 -
Super sylwia. Świetna wiadomość.
Przed transferem będziesz brala różne leki przygotowujace. Estrofem bądź progynova na endometrium, plus progesteron w różnych postaciach-duphaston, luteina, prolutex (zastrzyki)
Możesz dostać jeszcze różne inne dziwne rzyczy. Np. acard bądź encorton. Wszystko zależy od przypadku
Ogólnie, jest sporo tego wszystkiego.. także szykuj gruby portfel
Powodzenia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 15:15
sylwia211987 lubi tę wiadomość
-
Mikuśka dzięki. U nas ok. Za miesiąc połowkowe. Chociaż po aktywnym weekendzie znowu szyjka daje o sobie znać i poleguje ile się da
.
A co u was??
Sylwia czyli w koncu jakieś pozytywne wieścisylwia211987 lubi tę wiadomość
Synuś 2010 -
Kurcze dziewczyny w końcu coś ruszyło...
Niuni pytam ponieważ na początku maja wyjeżdżamy a z tego co piszesz to pewnie będzie trzeba znowu jeździć na wizyty itp..Progesteront może tyle mi nie dadzą...swojego mam nadmiar...ale no nie nie zobaczymy co to będzie ważne żeby wtogmjd było co mrozić, na chwilę obecną mam takie 5 które się nadają jeden jeszcze może dojrzeje może i inne jakieś się znajdą no nie wiem te moje pęcherze robią co chcą, raz jest ich więcej raz mniej, estradiol dziś miałam 1533 więc może będą wartościowe te które są, przy moim amh nie ma co się spodziewać rewelacji, ale okropnie się cieszę że coś drgneło.
Kurcze Stereo, Niuni dopiero co pamiętam jak weszłam na forum czytałam wasze wpisy jak się staracie itp a tu już zaraz do porodu...fajne oby wszystko było dobrze,
Ja to się cieszę jak dziecko że w ogóle dojdzie do punkcji...krok na przód...ech a gdzie jeszcze do ciąży...no ale efekty leczenia są.. Hm punkcje ma robić EB , Przemysław mówił żeby się nie bać...ale jakoś nie jestem przekonana do jego słów...no nic zobaczmy jak to będzie co to będzie, dam znać jak będę poSylwia211987 -
Sylwia, najważniejsze że się ruszyło, tak jak mówisz. Teraz oby do przodu
Co do prg to nie martw się, nie bedziesz miała nadmiaru. Będziesz na cyklu sztuczny, bez pecherzyka a więc i bez prg naturalnego. Takze spoko
Czekam na info. Badz dzielnasylwia211987 lubi tę wiadomość
-
Niuni jak super ze czujesz kopniaki niech młody kopie niech kopie
stereo ty nie wygłupiaj się odpoczywaj nic nie dźwigaj żadnych intensywnych weekendów!!
U nas co hmmm czekamy na wizyte 20 zobaczymy co powie i jak okres przyjdzie 23 to wtedy ruszamy ... no chyba ze znowu cos wypadnie odpukać oby nie !!!
Chodze na ćwiczenia ale kręgosłup boli czasami miałam rezonans ortopeda stwierdził ze nie jest zle mam tylko cwiczyc regularnie a będzie lepiej -to musze mu wierzyć heheh.Stereo, Niuni lubią tę wiadomość
-
Jestem po kolejnej becie a wiec w 9 dniu po transferze beta 43,600 a w 11 dniu czyli wczoraj jak robilam to beta 127,600 Bylam u EB po recepte i zapytac sie o ten moj wzdety brzuch wiec powiedziala ze to normalne i w nastepnym tygodniu moge sie umawiac na pierwsze usg
sylwia211987, Stereo, MisiaZ88, inka2707, ElwiraMar, Lisek1985 lubią tę wiadomość