Klinika VitroLive Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mikuśka wrote:własnie sie dowiedziałam ze zmarła moja kuzynka 32 lata miała 3 latka w domu synka i teraz była na poczatku ciąży -miała zator płucny
O matko ciary po plecach.
Chorowała czy nagle ?
niezbadane są wyroki Boskie jakie to życie jest kruche -
nick nieaktualnyJa po wizycie. Podczas punkcji pobrali mi 13 coc a tylko 6 było dojrzałych, a w jajnikach na usg było o wiele więcej. Ale wszystkie 6 i tak się zapłodniło
nasienie spoko, morfologia nawet 2%. Dzisiaj mam 14 dc, akurat owulacja i pęcherzyk się zapada, podziałamy dzisiaj może naturals będzie
jajniki czyste, endometrium bardzo ładne, dostałam recepty i za miesiąc crio
Stereo, Niuni, inka2707, Asik86, Lisek1985, Iwkaaa lubią tę wiadomość
-
MisiaZ88 wrote:Ja po wizycie. Podczas punkcji pobrali mi 13 coc a tylko 6 było dojrzałych, a w jajnikach na usg było o wiele więcej. Ale wszystkie 6 i tak się zapłodniło
nasienie spoko, morfologia nawet 2%. Dzisiaj mam 14 dc, akurat owulacja i pęcherzyk się zapada, podziałamy dzisiaj może naturals będzie
jajniki czyste, endometrium bardzo ładne, dostałam recepty i za miesiąc crio
Super:) trzymam kciuki
Ja jutro z rana jadę oznaczyć estradiol, po 14 wizyta i zobaczymy, czy to moje uparte endo coś urosło.MisiaZ88 lubi tę wiadomość
Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
-
nick nieaktualny
-
Niuni wrote:Inka a dlaczego badasz estradiol przed crio a nie prg???
PC kazał zrobić tylko estradiol... Może akurat to ma większy wpływ na endo? Myślisz, żeby zrobić jutro też prg?Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
-
Niuni wrote:A jak u Ciebie wcześniej było z prg?? Tzn w tym cyklu??
Czy bierzesz już jakiś prg, na jakim jesteś etapie??
13 dc, biorę progynovę 3 razy dziennie. Do tego encorton, acard, plastry Systen 50 i Lenzetto.
PC nic mi w tym cyklu nie mówił o sprawdzaniu hormonów, oznaczałam je tylko przed punkcją. Sprawdzamy teraz ten estradiol, bo endo przestało rosnąć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 22:02
-
Niuni wrote:Hmm. Powiem Ci że dziwnie trochę..
Bo rozumiem, że podchodzisz na cyklu sztucznym??
Prg jest bardzo ważny, bo jak będzie za wysoki to pozamiatane..
Sprawdzę to jednak jutro. Tak, na sztucznym. Ogólnie prog mam niski, praktycznie na tej minimalnej granicy - w normalnym cyklu bez żadnych leków w 21 dc miałam ok 5
Dzięki, że zwróciłaś na to uwagę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 22:08
-
Prg nie może być wyższy niż 1.3-1.5 przed włączeniem sztucznego progesteronu (duphaston,luteina, prolutex)
Nie wiem co tam doktor kombinuje z Toba, ale to taki standard.
Jestem na to uczulona. Bo właśnie miałam taki przypadek, że prg zrobił mi psikusa.
Pęcherzyka żadnego nie ma, czysto??Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 22:13
-
Niuni wrote:Prg nie może być wyższy niż 1.3-1.5 przed włączeniem sztucznego progesteronu (duphaston,luteina, prolutex)
Nie wiem co tam doktor kombinuje z Toba, ale to taki standard.
Jestem na to uczulona. Bo właśnie miałam taki przypadek, że prg zrobił mi psikusa.
Pęcherzyka żadnego nie ma, czysto??
Już ja się jutro dowiem, co on ze mną kombinujePęcherzyków nie ma.
-
Niuni wrote:To dobrze. To nic nie ma prawa dojrzeć. Będzie ok! Jak nie ma pęcherzyków to prg też nie ma prawa urosnąć
Ale dla swojego spokoju lepiej zrobić
I tak właśnie zrobięDam jutro znać co i jak
Niuni lubi tę wiadomość
-
Hey
Kurcze dziewczyny my po tym wszystkim to normalnie specjalizacje zrobimyi bedziemy konkurencją heheh
ja dzis zaczynam zastrzyki
i tak sie zastanawiam bo piłam zioła te od Asik i czy mam je teraz tez pic ?? gdzies czytałam aby nie mieszac ziół i leków na stymulacje
ale ktoś tu pisła chya ty Niuni ze PC mowił aby pic na lepsze endo prawda czy mi sie przysnilo??