Klinika VitroLive Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
Przede wszystkim - gadał głupoty odnośnie przyczyn złej morfologii. Po drugie - zlecił badania defragmentacji nie mówiąc o niczym co się z tym wiąże. I my jak debile jechaliśmy w korkach do PUMu - żeby nie płacić za badanie, które wyszło tak, że mało nie zemdlałam. I Pan dr stwierdził, że z takim wynikiem chromatyny to możemy dziecko adoptować. Nie zapytał o nic co się wiązało z samym badaniem.
Inny lekarz zadal od razu pytanie - ile czasu jechaliście z nasieniem?
I kazał powtórzyć w vitro. I oczywiście wynik jest w porzadku.
Takich opowiastek mam jeszcze kilka;)Veni
Morfologia 1%, niedrożny jajowód
wrzesień 2018 I IVF ICSI -
Veni wrote:I my również.
Jeśli macie problem męski - to polecam przede wszystkim innego androloga.
No mamy problem męski, morfologia waha sie od 0-2 % i fragmentacja na poziomie 36 %, dr Kupś od razu na ziemię sprowadził, mówiąc, że tylko in vitro pozwoli nam mieć dziecko, odrzuciła nawet IUI.Starania od października 2017 r.
JA: podwyższona PRL, bromergon.
ON: morfologia 0-2%, DFI 36 %, ilość plemników 41,80 mln, PRL podwyższona. -
Hmm nam się wydawał w porządku, znający się na rzeczy. Co do badania DFI to mąż oddawał nasienie na miejscu, w PUM. Bo to jak każde inne badanie nasienia, trzeba dostarczyć do pół godziny w temperaturze ciała, a my z poza Szczecina więc nie było innej możliwości. Może założył z góry, że wiecie takie rzeczy i dlatego nie pytał?09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia
Zaczynamy kolejne starania -
Veni wrote:Przede wszystkim - gadał głupoty odnośnie przyczyn złej morfologii. Po drugie - zlecił badania defragmentacji nie mówiąc o niczym co się z tym wiąże. I my jak debile jechaliśmy w korkach do PUMu - żeby nie płacić za badanie, które wyszło tak, że mało nie zemdlałam. I Pan dr stwierdził, że z takim wynikiem chromatyny to możemy dziecko adoptować. Nie zapytał o nic co się wiązało z samym badaniem.
Inny lekarz zadal od razu pytanie - ile czasu jechaliście z nasieniem?
I kazał powtórzyć w vitro. I oczywiście wynik jest w porzadku.
Takich opowiastek mam jeszcze kilka;)
Mąż też był na PUMie na badaniu chromatyny. Dr Kupś miał dostać wynik na 2 dzień ale go zgubili, odmówił umówioną konsulatcję i na 3 dzień zrobił konsultację telefoniczną, która według mnie nie powinna tak wyglądać, bo to akurat dla nas są ważne sprawy. A wyniki omówił tak szybko, że nie byłam w stanie nawet porządnie ich zanotować, zaskoczył mnie słowami (jak pisałam wyżej) o in vitro, co już sprawiło, że nie myślałam racjonalnie o tym co mówił, powiedział tylko, że mamy się zgłosić do dr Budzińskiej.Starania od października 2017 r.
Kasia_eS wrote:No mamy problem męski, morfologia waha sie od 0-2 % i fragmentacja na poziomie 36 %, dr Kupś od razu na ziemię sprowadził, mówiąc, że tylko in vitro pozwoli nam mieć dziecko, odrzuciła nawet IUI.
U nas też 0-2% się waha tyle że chromatyna koło 20%.
Powiedział, że jak 2 IUI się nie udały to nie ma sensu marnować pieniędzy i czasu i lepiej od razu do in vitro podejść. W związku z tym, że staramy się ponad 2 lata, a współżyjemy bez zabezpieczenia duuużo dłużej, to zaufaliśmy i dlatego o to jesteśmy gdzie jesteśmy.09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
karolkowa wrote:U nas też 0-2% się waha tyle że chromatyna koło 20%.
Powiedział, że jak 2 IUI się nie udały to nie ma sensu marnować pieniędzy i czasu i lepiej od razu do in vitro podejść. W związku z tym, że staramy się ponad 2 lata, a współżyjemy bez zabezpieczenia duuużo dłużej, to zaufaliśmy i dlatego o to jesteśmy gdzie jesteśmy.
My się staramy w sumie rok, ale faktycznie bez zabiezpieczenia też o wiele dłużej,
karolkowa to teraz rozwiałaś moje wątpliwości, co do przekładania wizytyChyba wcześniej się wybierzemy na konsultację do Vitrolive.
Starania od października 2017 r.
Męża też prowadził dr Kupś, bo mamy morfologie 0-1%,wyszedl polimorfizm 7t, ale ja mam pozytywnie wrażenie z wizyty u niego. Nie namawiał na żadne in vitro, raczej w stronę inseminacji. A tak z innej beczki to co polecacie na zapalenie pęcherza? Jestem w trakcie przygotowań do transferu i zastanawiam się czy mogę wziąć antybiotyk cipronex. Jak myślicie?9.05.2018 I ICSI
24.05.2018 transfer:(
24.07.2018 criotransfer:(
25.09.2018 criotransfer 10dpt-408,05 13dpt-1872,13 15dpt-5038,65 17dpt-11937,90 Pozostało❄️❄️ 11.06.2019 Franio❤️ -
Jula86 wrote:Męża też prowadził dr Kupś, bo mamy morfologie 0-1%,wyszedl polimorfizm 7t, ale ja mam pozytywnie wrażenie z wizyty u niego. Nie namawiał na żadne in vitro, raczej w stronę inseminacji. A tak z innej beczki to co polecacie na zapalenie pęcherza? Jestem w trakcie przygotowań do transferu i zastanawiam się czy mogę wziąć antybiotyk cipronex. Jak myślicie?
O to samo, też polimorfizm 7t. Ale dr Budzińska powiedziała żeby się tym nie przejmować bo wiele osób to ma.. Czy ja wiem żeby się nie przejmować skoro to najwyraźniej jest przyczyną słabego nasienia? :p Co do antybiotyku to bym osobiście sama na własną rękę nie brała. Skonsultuj z lekarzem.09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
Dr. Brelik też nie widział większego problemu w tym polimorfizmie. Może miał trochę racji, bo z 6 zaplodnionych komórek mieliśmy pięć zarodków i to do piątej doby, więc ok.9.05.2018 I ICSI
24.05.2018 transfer:(
24.07.2018 criotransfer:(
25.09.2018 criotransfer 10dpt-408,05 13dpt-1872,13 15dpt-5038,65 17dpt-11937,90 Pozostało❄️❄️ 11.06.2019 Franio❤️ -
A Wy robiliście badania genetyczne czy dalej na wyniki czekacie? Nie pamiętam.09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
A no widzisz, bo ten polimorfizm w CFTR wychodzi. Czyli nie ma. Nam Kupś powiedział, że najprawdopodobniej coś na początku poczęcia męża coś z genami poszło nie tak, dlatego jest taki problem.09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
Kochane, dawno mnie nie było, ale u nas ciagle jakieś rewelacje
zaliczyliśmy już dwa razy szpital, a teraz zapalenie oskrzeli. I modlę się by w końcu wszystkie choróbska odpuściły. Niedługo chrzest i licze, że wygonimy tego diabełka co nam tak podrzuca te paskudztwa
Synek jest cudowny ❤️ Gaworzy już. Śmieje się. Nie mam czasu się nudzić. Właściwie to nie mam czasu na nic hahaha
zmęczenie daje w kość, karmie mm, bo alergia okropna w dodatku refluks meczy i karmie co 2 h. Ale skoro tak Mu lepiej to ja jakoś przeżyje. W końcu nie będę karmić Go do 18stki
Niuni gratulacje dla Ciebie.
Mikuśka jak u Ciebie? Nie mam jak nadrobić i nie wiem co u Was. Stereo jeszcze w dwupaku? A jak tam Asik Twoje Szkraby?Iwkaaa, Stereo lubią tę wiadomość