Klinika VitroLive Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
A więc Kochane trochę się ogarnęłam, po krotce napisze jak to było z porodem i po u nas.
1lutego stawilam się do szpitala, usg, zmniejszając a się ilość wód, więc można ciąże zakanczac, 40tc3d. 2cm rozwarcia i szyjka ponad 2cm. Miałam zalozony cewnik foylera - dr założył go tak, że nie było najgorzej, potem odszedł czop. Ktg, akcji żadnej przez kolejne 8godz. Rozwarcie 3cm, szału nie ma. O 20 trafiłam do sale porodowa, by działać dalej. Prócz mnie była tylko wieczorem 1 cesarka i 1 dziewczyna na przedporodowej. Trafiłam na bardzo sympatyczna położna. I tak lewatywa, przebicie pęcherza - dalej nic. Oksytocyna-skurcze nieregularne. Dużo Oksytocyny i mega skurcze(szyjka dalej pół cm, rozwarcie 4cm). Ok 2 poprosiłam o znieczulenie zewnątrz oponowe. Niestety anestezjolog nie była w stanie mi go podać. Masakra. Dostałam znieczulenie dozylnie i znów oksytocyna. Bóle, że po ścianach można chodzić a postępu w porodzie brak. O 5tej zdecydowaliśmy o cc. Kolejne godziny mogły wyglądać podobnie a ja juz miałam dość.
Nie brałam cc pod uwagę, nie czytałam więc nie wiedziałam czego się spodziewać. Wszystko już teraz poszło szybko. Mała mocno trzymała się macicy ale dr poradził sobie doskonale. Córcia dostała 10pkt, 54cm i 3050g. Śliczna.
Na sali pooperacyjnej leżała obok mnie baba, która laduje na porodówke mniej więcej raz do roku, rodzi i nie zawsze odbiera dziecko. Sam dr był wkurzony, że my walczymy, staramy się a taka ma wszystko w d.. E. Dzieciątko z rozszczepem wargi, samo nie oddychalo ba intensywnej terapii a ona zero zainteresowania. Poszła do dziecka po 2dniach. Zabić to za mało.
Wyszliśmy w 4 dobie. Z opieki jestem zadowolona, położne, lekarze, pielęgniarki od noworodków.
Niestety już w szpitalu dopadła mnie akcja zwana nazwałem. Jak i 10lat temu cycki twarde jak kamienie a mała nie nadazala z wyjadaniem. Uporalam się dopiero w 6dobie. Teraz już jest ok. Po 6 dniach sciagalam szwy. Praktycznie po 6godz czułam się dobrze po cc.
Helenka jest słodka, duuuzo śpi, duuuzo je. Na razie mamy jeszcze brak rytmu dnia ale damy radę. Dziś pierwszy spacer.
Jest dobrze!
Echh rozpisalam się ale może któraś skorzysta. Z całego serca polecam Baczka i szpital Police.
Wierzę, że wszystkie Was spotka szczęście zostania Mamą, więc siły do walki życzę.
Wombi, informacja o Baczku i Bocianie uważam za bardzo dobra. W końcu VL nie powinno funkcjonowac bez konkurencji. Nie trzeba będzie po omacku szukać. Uważam że czasem warto wyjść poza ramy i np jechać do Pasnika.
W razie czego pytajcie, w miarę możliwości czytam.
Pozdrawiam i nieustannie zaciskam za Was kciuki. Się rozpisałam.
Mirandzia, Lisek1985, Julka19, wombi, Zocha85, Andziula_1988, Kulta, inka2707, Stereo lubią tę wiadomość
-
cześć dziewczyny,
Mince wspaniale się czyta takie relacje
U mnie nic ciekawego, nie skupiam się na staraniach, zrobiłam pierwsze badania do panelu i taka ciekawostko, fsh mi spadło :o zawsze 3 dc miałam ok 8 a tera mam 5,5 ale za to estraiol mam ponad 100 w 3dc to sporo, więc pewnie jajca za szybko dojrzewają.
Mam ustalony plan działania, robię ten panel do końca, jutro powtórka CBA, potem do szpitala na endokrynologię, w marcu na histeroskopią i oprócz dietetyczki pójdę na konsultację do Bączka, do Paśnika nie wiem czy będę znowu jechać, zobaczę jak wyjdzie ten CBA
No to tyle u mnie. A w zeszłym tyg miałam zawał, bo znowu z męże byliśmy w szpitalu na okulistyce - ma jakiś obrzę i torbiel, ale całe szczęście nic poważnego
Poza tym już żyję wyjazdem rocznicowo-urodzinowym do Włoch w marcu i na razie na tym się skupiam
A i ponawiam pytanie, nie potrzebuje któraś z Was tabsów DHEA ?? Oddam za darmo, bo ja nie wezmę teraz a kończy się termin ważnościKulta lubi tę wiadomość
Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUIhistero z resekcją
01.2016 I ICSI1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płoduczekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET5bb
16.09.2024 FET3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
A i ponawiam pytanie, nie potrzebuje któraś z Was tabsów DHEA ?? Oddam za darmo, bo ja nie wezmę teraz a kończy się termin ważności[/QUOTE]
Wombi, ja potrzebujęDHEA eljot
- rozpoczęcie starań IX 2015
- 6 IUI, dwie pełne procedury IVF, dwie ciąże biochemiczne po transferach
- XII 2019 szczepienia limfocytami Męża u dr P, cb
- XII 2020 Synek - naturalny cud😍
- VI 2022 cb
- III 2023 antybiotykoterapia dr P
AMH 0,23😱
- VI 2023 immunosupresja (azathiopryne i encorton). Pierwszy cykl- torbiel. Drugi cykl- polip.
IX 2024 - AMH 0,49; equoral, encorton, acco, trzecia procedura, tylko jeden zarodek, ET w piątej dobie moruli:-/ klapa
X 2024 czwarta procedura, trzy zarodki.
XI 2024 transfer 6.1.1 i 3.1.2 (accofil i encorton), nieudany.
XII 2024 transfer 4.2.2, (accofil, prograf, encorton)nieudany 🥴
II 2025 piąta procedura, zero zarodków. -
A my postanowilismy wziac udzial w badaniach klinicznych, teraz czekamy na maila od PC, zeby przyjsc i podpisac umowę. Jesli wszystko pojdzie dobrze, to kolo 10.03 powinnismy zaczac stymulacje do in vitro. I jesli sie uda wyhodowac zarodek top quality i bedzie swiezy transfer, to zwroca nam czesc kosztow. Zobaczymy. Ogolnie kazdy etap tego procesu jest stresujacy, ale mam zamiar sie nie poddawac temu. Teraz przez ten miesiac mam pic ziolka i brac DHEA, pozniej sie zobaczy
jak sie do konca wykuruje, to zaczne w koncu cwiczyc itd, zebym miala poczucie, ze zrobilam, co moglam
- rozpoczęcie starań IX 2015
- 6 IUI, dwie pełne procedury IVF, dwie ciąże biochemiczne po transferach
- XII 2019 szczepienia limfocytami Męża u dr P, cb
- XII 2020 Synek - naturalny cud😍
- VI 2022 cb
- III 2023 antybiotykoterapia dr P
AMH 0,23😱
- VI 2023 immunosupresja (azathiopryne i encorton). Pierwszy cykl- torbiel. Drugi cykl- polip.
IX 2024 - AMH 0,49; equoral, encorton, acco, trzecia procedura, tylko jeden zarodek, ET w piątej dobie moruli:-/ klapa
X 2024 czwarta procedura, trzy zarodki.
XI 2024 transfer 6.1.1 i 3.1.2 (accofil i encorton), nieudany.
XII 2024 transfer 4.2.2, (accofil, prograf, encorton)nieudany 🥴
II 2025 piąta procedura, zero zarodków. -
Hej dziewczyny! Dawno mnie nie było, ale staram się podczytywać!
Nie mogę się z Wami rozstać
Moi chłopcy skończyli rok. Jest ciężko. Ja jestem sama, mąż w morzu, rodziny tu brak. Staram się jak mogę, choć czasami brakuje sił. Wszystko podwójnie. Do tego chłopcy bardzo szybko zaczęli ząbkować, wszystkie zęby na raz..u obu. dzieje się;p
Tylu z Was już się udało i tulą swoje maleństwa. Za wszystkie, które jescze czekają trzymam cały czas kciuki!! Ten czas nadjedzie!
Sciskamy mocno z moimi czortami!Iwkaaa, wombi, Stereo lubią tę wiadomość
27.07bliźniaki!!
-
Asik miło że napisałaś i o nas pamiętasz
Jejciu to już rok ale zleciało
mówisz że jesteś sama to pewnie dni lecą nie ubłaganie, u mnie jeszcze trochę i też się zacznie ale napewno nie jak u Ciebie.
Mnice to się u Was działo nie powiem. Super że mogłaś liczyć na Bączka i resztę i że wszytko dobrze się skończyło. Ja też bym bardzo chciała rodzić z Baczkiem napewno będę się pewniej czuła ale czas pokaże.IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu - 3 transfery, 1cb
Kir - Bx -
Iwkaa z całego serca polecam B i Police. Jeśli będziesz miała możliwość to warto trochę kilometrów i czasu nadłożyć. Teraz mi tak dziwnie, że nie będę do ginekologa tak często latać, hehehe. Ostatnie lata to nogi rozkładałam miliony razy, wyzbyta wstydu i skrępowania
Iwkaa przypomnij na kiedy masz termin?
-
Kulta wrote:A i ponawiam pytanie, nie potrzebuje któraś z Was tabsów DHEA ?? Oddam za darmo, bo ja nie wezmę teraz a kończy się termin ważności
Wombi, ja potrzebujęDHEA eljot
[/QUOTE]
ja mam Jarrows, lepsze niż Eljotnapisz do mnie na priv to Ci wyślę
Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUIhistero z resekcją
01.2016 I ICSI1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płoduczekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET5bb
16.09.2024 FET3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
Jeżeli będzie taka możliwość to pojadę do Polic mimo iż mąż marudzi że za daleko. Ja ma termin na 26 kwietnia zaraz po Wielkanocy. Siostra się ze mnie śmieje że urodze pewnie przed bo dziewczynki rodzą się wcześniej ale jak widać nie zawsze
a powiedz mi skoro rodziłaś w Policach to teraz akt urodzenia musisz załatwić w Policach ?
Ojjj tak teraz skończą się wędrówki po lekarzach branie leków i wyjazdy do Bączka. A w sumie to Bączek nie mówił że masz przyjechać na kontrol po urodzeniu ?IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu - 3 transfery, 1cb
Kir - Bx -
Ahh... No u mnie coś w końcu sie ruszyło... Wczoraj przyszla @ dostalam od dr karte do transferu i wdrożyłam pierwsze leki.. 20-go pierwsza wizyta, zobaczy jakie endometrium
Co do zarodków to wiem tylko tyle ze sa b.ładne ale jakiej klasy itd to nie wiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 09:03