Klinika VitroLive Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
Stiffi zdążyłam juz poczytac trochę to forum i tych 3 ważnych nie mam
Mam genotyp AA, męża nie badamy bo korzystamy z nasienia dawcy.
Musze jeszcze zrobic test IMK i zaczynam się bac, bo w każdym badaniu ostatnio wychodzi mi wszystko nie tak, tam pewnie też wyjdzie mi bagałan. Któraś z dziewczyn pisala, że nie ma niepłodności idiopatycznej jest tyko nieplodnosc niezdiagnozowana, ja jestem tego doskonałym przykladem. Zobaczymy jeszcze co docent Pasnik powie na moje wyniki ale chyba w koncu znaleźliśmy przyczynę moich niepowodzeń.IV. 2017 - VI 2018 -4 IUI
XII.2017 - 1 ICSI, brak ❄
VI.2018 - 2 ICSI 1 ❄
X. 2018 crio
I. 2019 -3 ICSI ❄
Niedoczynność, pai-1 4g homo, mthfr 1298a c hetero, ana+, kir aa, nk 25,5% -
8Róża8 wrote:Dacie rade wytlumaczyc mi co to KiR i badanie HLA-C?
zrobilismy kariotypy lacznie 1100zl wyniki za 7tyg.Sylwia211987 -
Zocha85 wrote:Stiffi zdążyłam juz poczytac trochę to forum i tych 3 ważnych nie mam
Mam genotyp AA, męża nie badamy bo korzystamy z nasienia dawcy.
Musze jeszcze zrobic test IMK i zaczynam się bac, bo w każdym badaniu ostatnio wychodzi mi wszystko nie tak, tam pewnie też wyjdzie mi bagałan. Któraś z dziewczyn pisala, że nie ma niepłodności idiopatycznej jest tyko nieplodnosc niezdiagnozowana, ja jestem tego doskonałym przykladem. Zobaczymy jeszcze co docent Pasnik powie na moje wyniki ale chyba w koncu znaleźliśmy przyczynę moich niepowodzeń.Sylwia211987 -
Mikuśka&&& myślami z Tobą...
Hi hi pierwsza doba... Coś mi się chyba w głowie przestawiło...mam taką werwe do pracy.....ze dziś chyba wezmę się za generalne porządki...trzy zastrzyki za mną i trzy siniaki na mnie...ech...jutro ten acofil....kurcze boję się go...ale zobaczymy co to będzie może nie każdy ma skutki uboczne....no zobaczymy jak to będzie...dla tego chce sobie porobić wszystko wcześniej bo jak po nim mam się źle czuć to wolę wtedy się nie martwić że ja ledwo żywa a tu tyle roboty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 06:47
Sylwia211987 -
Sylwia do Pasnika mam na 11 kwietnia, w przyszłym tygodniu musze jeszcze zrobic test IMK. Mam jeszcze tą wizyte 22 marca ale musze ją odwołać, także jeśli któraś potrzebuje to odstąpię. Na razie w ogóle nie dopuszczam do siebie myśli, że może sie nie udać. W końcu u mnie jak nie ten dawca to będzie inny także może uda mi sie trafic na takiego co nie bedzie mial tego nieszczęsnego hla- c2, tylko teraz to bedzie takie wybieranie na ślepo, bo przecież dawcy nie są tak szczegółowo przebadani.IV. 2017 - VI 2018 -4 IUI
XII.2017 - 1 ICSI, brak ❄
VI.2018 - 2 ICSI 1 ❄
X. 2018 crio
I. 2019 -3 ICSI ❄
Niedoczynność, pai-1 4g homo, mthfr 1298a c hetero, ana+, kir aa, nk 25,5% -
Zocha85 wrote:Sylwia do Pasnika mam na 11 kwietnia, w przyszłym tygodniu musze jeszcze zrobic test IMK. Mam jeszcze tą wizyte 22 marca ale musze ją odwołać, także jeśli któraś potrzebuje to odstąpię. Na razie w ogóle nie dopuszczam do siebie myśli, że może sie nie udać. W końcu u mnie jak nie ten dawca to będzie inny także może uda mi sie trafic na takiego co nie bedzie mial tego nieszczęsnego hla- c2, tylko teraz to bedzie takie wybieranie na ślepo, bo przecież dawcy nie są tak szczegółowo przebadani.
Miejmy nadzieję że jakoś to wszystko się potoczy pozytywnie...dobrze ze juz wiadomo co jest lekarz wdroży odpowiednie leczenie i będzie dobrze...musi być..czasami mam wrażenie że bardziej wierzę w powodzenie innych osób co do ciąży niż w swoje...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 07:27
Zocha85 lubi tę wiadomość
Sylwia211987 -
Mikuśka wrote:Hellooo z rana ja juz spac nie moge
Sylwia Makas jak tam pierwsza dobba w ciaży ???
Mam nadzieje ze u mnie wszystko odbedzie sie tak jak powinno odezwe sie pozniej trzymajcie kciukasy buziaki
Mikuśka trzymam kciuki.
Ja od 6 nie śpię, lecę zaprowadzić córcie do przedszkola i jadę zbadać progesteron . Ja też będę robić porządki, żeby nie myśleć tym bardziej, że jestem na zwolnieniu. Tak jak piszę Sylwia mam dużo energii, mogłabym góry przenosić hehehWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 09:18
sylwia211987 lubi tę wiadomość
-
Ja mam wizytę na 20/3 umówioną.
To, kiedy na pierwsze USG pójdziesz to też zależy od lekarza. Generalnie przy becie poniżej 5000 niewiele widać, a najlepiej jak jest powyżej 15 000 - wtedy już powinno być widać zarodek, może nawet serduszko. Ale to też tylko tak ogólnie - każda ciąża jest inna w końcuJa mam betę dość niską, jak na ten etap, bo wczoraj było dopiero 2400, więc niby mogłabym pójść w tym tygodniu, ale pewnie nic by jeszcze nie było widać.
sylwia211987 lubi tę wiadomość
-
A ja dzisiaj zrobiłam tą "oficjalną" betę bo dzisiaj jest 14 dpt, więc wyślę do EB wynik jak będę miała i zobaczę co mi odpisze.. Ale pewnie wizyta za 2 tygodnie jak u Dzyzi, przynajmniej tak podejrzewam. Ogółem dzisiaj byłam już u mojego lekarza lokalnego, bo jestem niecierpliwa, i nic kompletnie nie było widać. Mam nadzieję że to dlatego że za wcześnie a nie że np pozamaciczna czy coś. Kurczę, jestem taka panikara, że sama ze sobą nie wytrzymuję :p
A, wysyłam dzisiejszą betę a nie np przedwczorajszą, bo jak wysłałam jej pierwszą to dostałam opiernicz kto mi kazał tak wcześnie robić i że się robi 14 dpt :p Więc...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 11:00
09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia
Zaczynamy kolejne starania -
Beta 1188
Wizyta za 2 tygodnie, czyli tak jak myślałam.
sylwia211987, Zocha85, wombi lubią tę wiadomość
09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
sylwia211987 wrote:Wczoraj do mnie PC powiedział że betę mam zrobić 14dni po ...A ja mu powiedziałam że muszę mu powiedzieć że tak zrobię ale on doskonale wie że zrobię ja wcześniej:-D to się zaczęliśmy śmiać
...
Sylwia mi też tak powiedział PC , a ja do niego Panie doktorze, przecież ja nie wytrzymam do 14 dnia to zaczął się śmiać.sylwia211987 lubi tę wiadomość
-
karolkowa wrote:A ja dzisiaj zrobiłam tą "oficjalną" betę bo dzisiaj jest 14 dpt, więc wyślę do EB wynik jak będę miała i zobaczę co mi odpisze.. Ale pewnie wizyta za 2 tygodnie jak u Dzyzi, przynajmniej tak podejrzewam. Ogółem dzisiaj byłam już u mojego lekarza lokalnego, bo jestem niecierpliwa, i nic kompletnie nie było widać. Mam nadzieję że to dlatego że za wcześnie a nie że np pozamaciczna czy coś. Kurczę, jestem taka panikara, że sama ze sobą nie wytrzymuję :p
A, wysyłam dzisiejszą betę a nie np przedwczorajszą, bo jak wysłałam jej pierwszą to dostałam opiernicz kto mi kazał tak wcześnie robić i że się robi 14 dpt :p Więc...
Karolkowa czy ja dobrze widzę, że 8 dnia poszłaś na betę? A ilu dniowy zarodek miałaś podany? -
Makas wrote:Karolkowa czy ja dobrze widzę, że 8 dnia poszłaś na betę? A ilu dniowy zarodek miałaś podany?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 12:54
Makas lubi tę wiadomość
Makas wrote:Sylwia mi też tak powiedział PC , a ja do niego Panie doktorze, przecież ja nie wytrzymam do 14 dnia to zaczął się śmiać.
Makas lubi tę wiadomość
Sylwia211987