X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika VitroLive Szczecin
Odpowiedz

Klinika VitroLive Szczecin

Oceń ten wątek:
  • Zocha85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stiffi zdążyłam juz poczytac trochę to forum i tych 3 ważnych nie mam :-(
    Mam genotyp AA, męża nie badamy bo korzystamy z nasienia dawcy.
    Musze jeszcze zrobic test IMK i zaczynam się bac, bo w każdym badaniu ostatnio wychodzi mi wszystko nie tak, tam pewnie też wyjdzie mi bagałan. Któraś z dziewczyn pisala, że nie ma niepłodności idiopatycznej jest tyko nieplodnosc niezdiagnozowana, ja jestem tego doskonałym przykladem. Zobaczymy jeszcze co docent Pasnik powie na moje wyniki ale chyba w koncu znaleźliśmy przyczynę moich niepowodzeń.

IV. 2017 - VI 2018 -4 IUI :-(
    XII.2017 - 1 ICSI, brak ❄
    VI.2018 - 2 ICSI 1 ❄
    X. 2018 crio :-(
    I. 2019 -3 ICSI ❄
    Niedoczynność, pai-1 4g homo, mthfr 1298a c hetero, ana+, kir aa, nk 25,5%
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8Róża8 wrote:
    Dacie rade wytlumaczyc mi co to KiR i badanie HLA-C?
    zrobilismy kariotypy lacznie 1100zl wyniki za 7tyg.
    W poleconym wątku masz chyba na pierwszej stronie w miarę jasno napisane co to są kir-y za co są odpowiedzialne... Z kirami to już grubsza sprawa do interpretacji ...ja np nie mam trzech najważniejszych myślałam że jest tragedia a tu doktor mówi że jednak nie...także życzę ci znalezienia takiego doktora który zainteresuje się twoim problemem i nie będzie traktował jako kolejnej sztuki do in vitro....

Sylwia211987
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zocha85 wrote:
    Stiffi zdążyłam juz poczytac trochę to forum i tych 3 ważnych nie mam :-(
    Mam genotyp AA, męża nie badamy bo korzystamy z nasienia dawcy.
    Musze jeszcze zrobic test IMK i zaczynam się bac, bo w każdym badaniu ostatnio wychodzi mi wszystko nie tak, tam pewnie też wyjdzie mi bagałan. Któraś z dziewczyn pisala, że nie ma niepłodności idiopatycznej jest tyko nieplodnosc niezdiagnozowana, ja jestem tego doskonałym przykladem. Zobaczymy jeszcze co docent Pasnik powie na moje wyniki ale chyba w koncu znaleźliśmy przyczynę moich niepowodzeń.
    Zocha85 poczekaj na interpretacje Paśnika...ja jak sama zaczęłam interpretować to normalnie koniec świata....A doktor jednak popatrzył na całość badań...masz rację AA to podobno cięższy przypadek niż BX który mam ja ....ale na wątku o kirach przewinęło mi się na którejś stronie że ciąża jest jak najbardziej możliwa! Kiedy masz do Docenta??

Sylwia211987
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hellooo z rana ja juz spac nie moge :P
    Sylwia Makas jak tam pierwsza dobba w ciaży ??? :)
    Mam nadzieje ze u mnie wszystko odbedzie sie tak jak powinno odezwe sie pozniej trzymajcie kciukasy buziaki

sylwia211987, Makas lubią tę wiadomość

7b0f9c1e19.png
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka&&& myślami z Tobą...:-D
    Hi hi pierwsza doba... Coś mi się chyba w głowie przestawiło...mam taką werwe do pracy.....ze dziś chyba wezmę się za generalne porządki...;-) trzy zastrzyki za mną i trzy siniaki na mnie...ech...jutro ten acofil....kurcze boję się go...ale zobaczymy co to będzie może nie każdy ma skutki uboczne....no zobaczymy jak to będzie...dla tego chce sobie porobić wszystko wcześniej bo jak po nim mam się źle czuć to wolę wtedy się nie martwić że ja ledwo żywa a tu tyle roboty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 06:47

Sylwia211987
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehhe to dobrze ogarni dzis potem luz mam nadzieje ze bedziesz sie dobrze czula
    Ja musze zrobic zastrzyk heparyny i jakos mi ciezko sie zabrac dawnonzastrzykow nie bylo hhehehe

sylwia211987 lubi tę wiadomość

7b0f9c1e19.png
  • Mnice 1 Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2019, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka, powodzenia!

• Zocha85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia do Pasnika mam na 11 kwietnia, w przyszłym tygodniu musze jeszcze zrobic test IMK. Mam jeszcze tą wizyte 22 marca ale musze ją odwołać, także jeśli któraś potrzebuje to odstąpię. Na razie w ogóle nie dopuszczam do siebie myśli, że może sie nie udać. W końcu u mnie jak nie ten dawca to będzie inny także może uda mi sie trafic na takiego co nie bedzie mial tego nieszczęsnego hla- c2, tylko teraz to bedzie takie wybieranie na ślepo, bo przecież dawcy nie są tak szczegółowo przebadani.

IV. 2017 - VI 2018 -4 IUI :-(
    XII.2017 - 1 ICSI, brak ❄
    VI.2018 - 2 ICSI 1 ❄
    X. 2018 crio :-(
    I. 2019 -3 ICSI ❄
    Niedoczynność, pai-1 4g homo, mthfr 1298a c hetero, ana+, kir aa, nk 25,5%
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zocha85 wrote:
    Sylwia do Pasnika mam na 11 kwietnia, w przyszłym tygodniu musze jeszcze zrobic test IMK. Mam jeszcze tą wizyte 22 marca ale musze ją odwołać, także jeśli któraś potrzebuje to odstąpię. Na razie w ogóle nie dopuszczam do siebie myśli, że może sie nie udać. W końcu u mnie jak nie ten dawca to będzie inny także może uda mi sie trafic na takiego co nie bedzie mial tego nieszczęsnego hla- c2, tylko teraz to bedzie takie wybieranie na ślepo, bo przecież dawcy nie są tak szczegółowo przebadani.
    Kurcze skomplikowane to wszystko a najgorsze jest to czekanie...jak ja nie znoszę czekać!!
    Miejmy nadzieję że jakoś to wszystko się potoczy pozytywnie...dobrze ze juz wiadomo co jest lekarz wdroży odpowiednie leczenie i będzie dobrze...musi być..czasami mam wrażenie że bardziej wierzę w powodzenie innych osób co do ciąży niż w swoje...;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 07:27

Zocha85 lubi tę wiadomość

Sylwia211987
  • Makas Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka wrote:
    Hellooo z rana ja juz spac nie moge :P
    Sylwia Makas jak tam pierwsza dobba w ciaży ??? :)
    Mam nadzieje ze u mnie wszystko odbedzie sie tak jak powinno odezwe sie pozniej trzymajcie kciukasy buziaki

Mikuśka trzymam kciuki.

Ja od 6 nie śpię, lecę zaprowadzić córcie do przedszkola i jadę zbadać progesteron . Ja też będę robić porządki, żeby nie myśleć tym bardziej, że jestem na zwolnieniu. Tak jak piszę Sylwia mam dużo energii, mogłabym góry przenosić heheh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 09:18

• sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzyzia karolkowa a wy kiedy do lekarza na jakiś podgląd???w ogóle to po transferze udanym to kiedy się idzie na usg???

Sylwia211987
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę na 20/3 umówioną.
    To, kiedy na pierwsze USG pójdziesz to też zależy od lekarza. Generalnie przy becie poniżej 5000 niewiele widać, a najlepiej jak jest powyżej 15 000 - wtedy już powinno być widać zarodek, może nawet serduszko. Ale to też tylko tak ogólnie - każda ciąża jest inna w końcu ;) Ja mam betę dość niską, jak na ten etap, bo wczoraj było dopiero 2400, więc niby mogłabym pójść w tym tygodniu, ale pewnie nic by jeszcze nie było widać.

GD2qp1.png
    3dDYp1.png

AMH=0,83
    1 transfer IVF: 12/1/2019; 12 dpt beta 0,4;
    2 transfer crio: 18/2 - 2 blastki
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400

09/2021 naturals
  • karolkowa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zrobiłam tą "oficjalną" betę bo dzisiaj jest 14 dpt, więc wyślę do EB wynik jak będę miała i zobaczę co mi odpisze.. Ale pewnie wizyta za 2 tygodnie jak u Dzyzi, przynajmniej tak podejrzewam. Ogółem dzisiaj byłam już u mojego lekarza lokalnego, bo jestem niecierpliwa, i nic kompletnie nie było widać. Mam nadzieję że to dlatego że za wcześnie a nie że np pozamaciczna czy coś. Kurczę, jestem taka panikara, że sama ze sobą nie wytrzymuję :p

A, wysyłam dzisiejszą betę a nie np przedwczorajszą, bo jak wysłałam jej pierwszą to dostałam opiernicz kto mi kazał tak wcześnie robić i że się robi 14 dpt :p Więc... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 11:00

09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
    07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia <3
    Zaczynamy kolejne starania
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj do mnie PC powiedział że betę mam zrobić 14dni po ...A ja mu powiedziałam że muszę mu powiedzieć że tak zrobię ale on doskonale wie że zrobię ja wcześniej:-D to się zaczęliśmy śmiać;-) ...

Sylwia211987
  • karolkowa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 1188 :) Wizyta za 2 tygodnie, czyli tak jak myślałam.

sylwia211987, Zocha85, wombi lubią tę wiadomość

09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
  • Makas Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia211987 wrote:
    Wczoraj do mnie PC powiedział że betę mam zrobić 14dni po ...A ja mu powiedziałam że muszę mu powiedzieć że tak zrobię ale on doskonale wie że zrobię ja wcześniej:-D to się zaczęliśmy śmiać;-) ...

Sylwia mi też tak powiedział PC , a ja do niego Panie doktorze, przecież ja nie wytrzymam do 14 dnia to zaczął się śmiać.

• Makas Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolkowa wrote:
    A ja dzisiaj zrobiłam tą "oficjalną" betę bo dzisiaj jest 14 dpt, więc wyślę do EB wynik jak będę miała i zobaczę co mi odpisze.. Ale pewnie wizyta za 2 tygodnie jak u Dzyzi, przynajmniej tak podejrzewam. Ogółem dzisiaj byłam już u mojego lekarza lokalnego, bo jestem niecierpliwa, i nic kompletnie nie było widać. Mam nadzieję że to dlatego że za wcześnie a nie że np pozamaciczna czy coś. Kurczę, jestem taka panikara, że sama ze sobą nie wytrzymuję :p

A, wysyłam dzisiejszą betę a nie np przedwczorajszą, bo jak wysłałam jej pierwszą to dostałam opiernicz kto mi kazał tak wcześnie robić i że się robi 14 dpt :p Więc... ;)

Karolkowa czy ja dobrze widzę, że 8 dnia poszłaś na betę? A ilu dniowy zarodek miałaś podany?

• karolkowa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makas wrote:
    Karolkowa czy ja dobrze widzę, że 8 dnia poszłaś na betę? A ilu dniowy zarodek miałaś podany?
    5-dniowy. Pierwszy raz poszłam tak wcześnie i od razu szok i niedowierzanie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 12:54

Makas lubi tę wiadomość

• Makas Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolkowa wrote:
    5-dniowy. Pierwszy raz poszłam tak wcześnie i od razu szok i niedowierzanie ;)

No powiem Ci odważna jesteś 🙂 A jakiej jakości zarodek? Miałaś jakieś objawy?

• sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makas wrote:
    Sylwia mi też tak powiedział PC , a ja do niego Panie doktorze, przecież ja nie wytrzymam do 14 dnia to zaczął się śmiać.
    Ciekawe czy ktoś wytrzymał te 14 dni...ja też tak myślę zgobic 8dpt ale znowu czy nie za szybko...patrząc na przykład dzyzi...jej beta ruszyła trochę później...nie potrzebnie na stres się narażać ech...może zrobię 10dpt...będzie sprawiedliwie🤣

Makas lubi tę wiadomość

Sylwia211987
‹‹ 784 785 786 787 788 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ