Klinika VitroLive Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczynki
No my mamy dwie blastocysty ♡♡ Ale zupełnie inne, 5.1.1 i 3.2.3. Rozumiem, ze ta druga gorsza? Nie znam się na tym zupełnie. Czy to przekreśla szansę na ciążę? Czy z takich też się zdarzają?
Cieszę się, ze coś się ruszyło, dzieciaki zamrożone, w następnym cyklu histero, później może transfer lipcowy. Oby... ech:-)Mała_Mi2, Kemi lubią tę wiadomość
- rozpoczęcie starań IX 2015
- 6 IUI, dwie pełne procedury IVF, dwie ciąże biochemiczne po transferach
- XII 2019 szczepienia limfocytami Męża u dr P, cb
- XII 2020 Synek - naturalny cud😍
- VI 2022 cb
- III 2023 antybiotykoterapia dr P
AMH 0,23😱
- VI 2023 immunosupresja (azathiopryne i encorton). Pierwszy cykl- torbiel. Drugi cykl- polip.
IX 2024 - AMH 0,49; equoral, encorton, acco, trzecia procedura, tylko jeden zarodek, ET w piątej dobie moruli:-/ klapa
X 2024 czwarta i ostatnia procedura, trzy zarodki, transfer odroczony. -
Kulta wrote:Hej dziewczynki
No my mamy dwie blastocysty ♡♡ Ale zupełnie inne, 5.1.1 i 3.2.3. Rozumiem, ze ta druga gorsza? Nie znam się na tym zupełnie. Czy to przekreśla szansę na ciążę? Czy z takich też się zdarzają?
Cieszę się, ze coś się ruszyło, dzieciaki zamrożone, w następnym cyklu histero, później może transfer lipcowy. Oby... ech:-)
Słuchaj ja miałam transfer blastek pięknych i co??? To tylko klasyfikacja dla nich....Na forum była dziewczyna która miała chyba też początek blastki 3. I chyba ta jej blastka już ma z pół roku....😊 także wszystko będzie dobrze!!
A ja dzisiaj potraktuje swoje endometrium butelka wina🤣🤣🤣 zobaczymyLońka, Kulta lubią tę wiadomość
Sylwia211987 -
Dziewczyny mi lekarz powiedzial, zeby tymi ocenami az tak się nie przejmować, bo kazdy zarodek ktory sie rozmrozi może dac ciążę. Moj tez jest słabiutki ale cóż, trzeba mieć nadzieję. A tak z innej beczki to znowu musze przesunąć transfer. Od 4 miesięcy nie moge wyleczyc grzybicy, a teraz w badaniach wyszla mi w ukladzie pokarmowym (pewnie od dawna tam mialam dlatego infekcja ciagle wracala), także czeka mnie conajmniej 4 tygodnie flukonazol. Do transferu podejdę najwcześniej na koniec sierpnia, oczywiście jesli leki i dieta pomoga. Jak nie urok to ... I znowu to czekanieIV. 2017 - VI 2018 -4 IUI
XII.2017 - 1 ICSI, brak ❄
VI.2018 - 2 ICSI 1 ❄
X. 2018 crio
I. 2019 -3 ICSI ❄
Niedoczynność, pai-1 4g homo, mthfr 1298a c hetero, ana+, kir aa, nk 25,5% -
nick nieaktualnyKulta wrote:Hej dziewczynki
Cieszę się, ze coś się ruszyło, dzieciaki zamrożone, w następnym cyklu histero, później może transfer lipcowy. Oby... ech:-)
Jeśli u mnie też ruszy to transfer będziemy miały w podobnym terminie.
A jeśli mogę zapytać, dlaczego od razu nie podchodzilas do transferu pytam z ciekawości bo u mnie lekarz cały czas ciśnie, że od razu transfer?Kulta lubi tę wiadomość
-
Wiecie co zastanawiam się czy dobrze przykleiłam plastry...w instrukcji napisali że przykleić poniżej pasa....ale nie napisali z przodu czy z tyłu czy z boku...nie wiem czy to ma znaczenie, ja przykleiłam poniżej pasa z przodu w sumie nawet nie na brzuchu 😊tylko niżej....myślicie że będzie ok??głupio mi pytać lekarza gdzie to mam przykleić😊 a to są pierwsze plastry w moim życiu no oprócz opatrunków😊Sylwia211987
-
Ja przyklejalam z tylu ale nigdy sie nie zastanawiałam czy mozna z przodu
sylwia211987 lubi tę wiadomość
IV. 2017 - VI 2018 -4 IUI
XII.2017 - 1 ICSI, brak ❄
VI.2018 - 2 ICSI 1 ❄
X. 2018 crio
I. 2019 -3 ICSI ❄
Niedoczynność, pai-1 4g homo, mthfr 1298a c hetero, ana+, kir aa, nk 25,5% -
Mała_Mi2 wrote:Super!!!
Jeśli u mnie też ruszy to transfer będziemy miały w podobnym terminie.
A jeśli mogę zapytać, dlaczego od razu nie podchodzilas do transferu pytam z ciekawości bo u mnie lekarz cały czas ciśnie, że od razu transfer?
Mam polip zrobił mi się przy pierwszej stymulacji.
I teraz dostanę antykoncepcję, w 21 dniu następnego cyklu histero- usunięcie i scratching. I w następnym, jeśli git, transfer.
Ja bym bardzo chciała już, ale...Mała_Mi2 lubi tę wiadomość
- rozpoczęcie starań IX 2015
- 6 IUI, dwie pełne procedury IVF, dwie ciąże biochemiczne po transferach
- XII 2019 szczepienia limfocytami Męża u dr P, cb
- XII 2020 Synek - naturalny cud😍
- VI 2022 cb
- III 2023 antybiotykoterapia dr P
AMH 0,23😱
- VI 2023 immunosupresja (azathiopryne i encorton). Pierwszy cykl- torbiel. Drugi cykl- polip.
IX 2024 - AMH 0,49; equoral, encorton, acco, trzecia procedura, tylko jeden zarodek, ET w piątej dobie moruli:-/ klapa
X 2024 czwarta i ostatnia procedura, trzy zarodki, transfer odroczony. -
sylwia211987 wrote:Wiecie co zastanawiam się czy dobrze przykleiłam plastry...w instrukcji napisali że przykleić poniżej pasa....ale nie napisali z przodu czy z tyłu czy z boku...nie wiem czy to ma znaczenie, ja przykleiłam poniżej pasa z przodu w sumie nawet nie na brzuchu 😊tylko niżej....myślicie że będzie ok??głupio mi pytać lekarza gdzie to mam przykleić😊 a to są pierwsze plastry w moim życiu no oprócz opatrunków😊
Przyklejalam je zawsze na uda -
Wlasnie przyszły mi wyniki z trombofili
MTHFR 1298A-C uklad heterozygotyczny -NIEPRAWIDŁOWY
PAI-1 4G uklad homozygotyczny NIEPRAWIDŁOWY
HM...jakies kombo na maxa. Ja już widzę po tych wynikach co spływają ze ja nigdy nie mialam prawa byc w ciazy! Mój organizm nawet kwasu foliowego nie przyswaja z tego co widze i jakies foliany trzeba brac ...yyy -
Lonka mutacje MTHFR to podobno 75% kobiet ma. Mi EB kazala bez robienia badan brac kwas foliowy metylowany, na wszelki wypadek.
Lońka lubi tę wiadomość
-
Dzyzia wrote:Lonka mutacje MTHFR to podobno 75% kobiet ma. Mi EB kazala bez robienia badan brac kwas foliowy metylowany, na wszelki wypadek.
A mozesz napisac jaki bralas to zakupie juz za wczasu. Ale w kirach tez mi wyszlo nie ciekawie. Czekam jeszcze na wynik IMK. -
Lońka wrote:A mozesz napisac jaki bralas to zakupie juz za wczasu. Ale w kirach tez mi wyszlo nie ciekawie. Czekam jeszcze na wynik IMK.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 22:01
Lońka lubi tę wiadomość
Przęcięty prawy jajowód, IO, hiperinsulinemia
08.2018 - AMH 1,5
02.2016 - córeczka
01.2017 - CB
10.2017 - ciąża pozamaciczna
02.2019 - CB
04.2019 - CB