Klinika VitroLive Szczecin
- 

WIADOMOŚĆ
- 

Dziewczyny, okropnie boli mnie ucho. Będę szła dzisiaj do lekarza. Zazwyczaj przepisują antybiotyk na takie sprawy i nie wiem czy przed ewentualnym transferem jakoś za tydzień mogę brać antybiotyk czy nie wolno???Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 07:15 09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
 07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia 
 Zaczynamy kolejne starania
- 

karolkowa wrote:Dziewczyny, okropnie boli mnie ucho. Będę szła dzisiaj do lekarza. Zazwyczaj przepisują antybiotyk na takie sprawy i nie wiem czy przed ewentualnym transferem jakoś za tydzień mogę brać antybiotyk czy nie wolno???
 Ja na 5 dni przed transferem wylądowałam u lekarza z zapaleniem pęcherza i moja lek powiedziała, że nie da mi antybiotyku właśnie ze względu na transfer. Może poprostu powiedz lekarzowi jaka sytuacja karolkowa lubi tę wiadomość
                                Starania od 2014 karolkowa lubi tę wiadomość
                                Starania od 2014
 Miliony badań i wyniki w normie.
 Inseminacja 2018 
 Punkcja 4/2019
 4 blastki 5.1.1 ❄️
 Wstrzymany transfer, hiperstymulacja 
 16.07 criotransfer - brak ciąży
 13.08 criotransfer - brak ciąży
 Immunologia
 Histeroskopia + scratching
 25.11 criotransfer + accofil - 8dpt beta 35, 10dpt beta 74,2

- 

karolkowa wrote:Dziewczyny, okropnie boli mnie ucho. Będę szła dzisiaj do lekarza. Zazwyczaj przepisują antybiotyk na takie sprawy i nie wiem czy przed ewentualnym transferem jakoś za tydzień mogę brać antybiotyk czy nie wolno???
 Karolkowa jeśli antybiotyk będzie konieczny to są takie jak np amoksycylina uznawane za bezpieczne w ciąży. Wtedy poproś lekarza o taki dla ciężarnych A zanim wykupisz recepte to skonsultuj z lekarzem z VL. Na pewno lepiej dobrze wyleczyć teraz to ucho niż zajść w ciążę z zapaleniem ucha bo każda ta infekcja szczególnie bakteryjne jest zagrożeniem dla ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 09:36  karolkowa, Kemi lubią tę wiadomość
                                3 IUI - karolkowa, Kemi lubią tę wiadomość
                                3 IUI - 
 1 IVF - 1 zarodek criotransfer

08.2019 - córeczka 
- 

Hej dziewczyny możecie mi powiedzieć jakie miałyście bety na początku gdy sie okazało, że to puste jajo? od jakiej bety zaczynałyście? jakoś wolniej to szło? Pola89 lubi tę wiadomość
                                Endometrioza 3/4 st, PCOS, hiperprolaktynemia, hiperinsulinemia Pola89 lubi tę wiadomość
                                Endometrioza 3/4 st, PCOS, hiperprolaktynemia, hiperinsulinemia

09/2018r- stymulacja clo 
 10/2018r.- stymulacja clo 
 11/2018r.- stymulacja clo 
 12/2018r.- lametta 
 01/2019- gonadotropiny starania nat 
 02/2019r- gonadotropiny starania nat 
 07.2019r. In Vitro długi protokół- 2 blastki
 17.07.2019r. Transfer świeżaka- blastka 4.1.1.
 8dpt 125,4 10dpt 181,6 12dpt 364.5 14 dpt 672.4 16dpt 1286 , 30dpt ♥️
 05.2023r. powrót po rodzeństwo /badania do transferu /badania do transferu
 06.2023r. rozpoczęcie leków do FET/ w 12dc wykryty wodniak jajowodu - przerwanie leków - przerwanie leków
 08.2023r. zaplanowana laparoskopia

dietetyk-zabicka.pl
 Jestem dietetykiem i specjalizuję się w dietoterapii w niepłodności /PCOS/ endometriozie- w chorobach, których niestety sama doświadczyłam . Dieta w staraniach o ciążę odgrywa ogromną rolę . Dieta w staraniach o ciążę odgrywa ogromną rolę . .
- 
                        nick nieaktualnyAsia28 wrote:Hej dziewczyny możecie mi powiedzieć jakie miałyście bety na początku gdy sie okazało, że to puste jajo? od jakiej bety zaczynałyście? jakoś wolniej to szło?
 U mnie rok temu było :
 5dpt: 8
 7dpt: 42
 11dpt: 190
 15dpt: 1115

Więc z bety wyglądało wszystko super a na usg wszystko opóźnione.
- 

Mikuśka naprawdę współczuję A jeszcze w ciąży z pięknym brzuszkiem ostatnio jak byłam i tak siedziały kobiety i chodziły sobie co chwilę to aż mi szkoda naprawdę zapisywanie tam wizyt to jest problem zapisują co 30 min co 20 a siedzi się w gabinecie znacznie dłużej i to jest problem. Daj znać jak wyjdziesz:) 
- 

Wyszłam od laryngologa, Pani dała podobno bezpieczne kropelki w ciąży Cetraxal. Nie chciałam tłumaczyć że przed transferem itd to po prostu powiedziałam że prawdopodobnie jestem w ciąży i żeby to było bezpieczne :p Kemi lubi tę wiadomość
                                09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka Kemi lubi tę wiadomość
                                09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
 07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia 
 Zaczynamy kolejne starania
- 

Dziękuję Misia, to było tez po in vitro?Misia88z wrote:U mnie rok temu było :
 5dpt: 8
 7dpt: 42
 11dpt: 190
 15dpt: 1115

Więc z bety wyglądało wszystko super a na usg wszystko opóźnione.Endometrioza 3/4 st, PCOS, hiperprolaktynemia, hiperinsulinemia

09/2018r- stymulacja clo 
 10/2018r.- stymulacja clo 
 11/2018r.- stymulacja clo 
 12/2018r.- lametta 
 01/2019- gonadotropiny starania nat 
 02/2019r- gonadotropiny starania nat 
 07.2019r. In Vitro długi protokół- 2 blastki
 17.07.2019r. Transfer świeżaka- blastka 4.1.1.
 8dpt 125,4 10dpt 181,6 12dpt 364.5 14 dpt 672.4 16dpt 1286 , 30dpt ♥️
 05.2023r. powrót po rodzeństwo /badania do transferu /badania do transferu
 06.2023r. rozpoczęcie leków do FET/ w 12dc wykryty wodniak jajowodu - przerwanie leków - przerwanie leków
 08.2023r. zaplanowana laparoskopia

dietetyk-zabicka.pl
 Jestem dietetykiem i specjalizuję się w dietoterapii w niepłodności /PCOS/ endometriozie- w chorobach, których niestety sama doświadczyłam . Dieta w staraniach o ciążę odgrywa ogromną rolę . Dieta w staraniach o ciążę odgrywa ogromną rolę . .
- 
                        nick nieaktualny
- 

Hej, Jagoda a Ty kiedy masz wizytę u Bączka?Jagoda30 wrote:Mikuśka naprawdę współczuję A jeszcze w ciąży z pięknym brzuszkiem ostatnio jak byłam i tak siedziały kobiety i chodziły sobie co chwilę to aż mi szkoda naprawdę zapisywanie tam wizyt to jest problem zapisują co 30 min co 20 a siedzi się w gabinecie znacznie dłużej i to jest problem. Daj znać jak wyjdziesz:)
 Ja jeszcze sie nie umawialam, musze zadzwonić w końcu.
 A moglabys dopytac, czy przeeiduje wysyłać pacjentki do nowootwartej filii Bociana w.Poznaniu? Mam na mysli punkcje i sam transfer.
 Dzieki!

) chyba Jusy  ma jeszcze później
) chyba Jusy  ma jeszcze później