Komórka dawczyni przy IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdala wrote:I nie powiesz nam co oddaaaaaalaaaaaas?
No wez.
Nie ale spokojnie, żadnych ofiar ze zwierząt ani nic w tym styluMagdala lubi tę wiadomość
3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyklamka wrote:Pobrali 13 jajeczek, teraz czeka je czyszczenie i ICSI na tych dojrzalych. Jutro kolejne info.
Matko, caly dzien siedzialam jak na szpilkach... a teraz 5 dni trzymania za nie kciukow... odetchne na chwile jak je zamroza.klamka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyklamka wrote:Wszystko bedzie zamrozone. Dwie razem, a reszta pojedynczo. Jesli uda sie z pierwszym transferem, reszta bedzie czekala, jesli bysmy chcieli rodzenstwo. Jesli sie uda podwojnie, to reszta idzie do zniszczenia pewnie po roku,moze dwoch,zalezy co zdecydujemy.
Za rada kliniki zdecydowalismy, ze nie robimy swiezego transferu. Roznicy duzej w efekcie koncowym nie ma. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyklamka wrote:Ah dziewczyny, z 13 jajeczek, 11 bylo dojrzalych, a z nich 8 sie ladnie zaplodnilo, a trzy sa monitorowane, bo moze nastapi opoznione zaplodnienie. Klinika zadowolona z rezultatu poczatkowego... trzymam kciuki za wszystkie 11 Transfer polaczymy z wakacjami. Juz nie moge sie doczekac. No chyba ze nic nie przetrwa do zamrozenia, ale o tym nie chce nawet myslec.
Podobny rezultat do mojej ostatniej punkcji. Ja miałam pobranych 11, 9 dojrzałych, zapłodniło się 7. A mam prawie 41 lat. Czyli nie tak źle jeszcze ze mną. Niestety jakościowo u mnie kiszka.
Trzymam dalej kciuki za dawczynię.
klamka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
klamka wrote:Ah dziewczyny, z 13 jajeczek, 11 bylo dojrzalych, a z nich 8 sie ladnie zaplodnilo, a trzy sa monitorowane, bo moze nastapi opoznione zaplodnienie. Klinika zadowolona z rezultatu poczatkowego... trzymam kciuki za wszystkie 11 Transfer polaczymy z wakacjami. Juz nie moge sie doczekac. No chyba ze nic nie przetrwa do zamrozenia, ale o tym nie chce nawet myslec.
Teraz tylko piękne blastki i można wyczekiwac urlopuAMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodki beta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodki beta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio 03.2018 crio 09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 ciąża ektopowa -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyklamka wrote:Dzień 2 i mamy 7 ładnie podzielonych embrionow dobrej jakości.
Bea, mój mąż właśnie czytał jakiś research, że u starszych kobiet lepiej nie trzymać zarodków do 5 dnia, i że to co nie przeżyje poza macica, miałoby szansę w. I że transfer 3 dniowych daje większe szanse. Jajeczka młodych kobiet natomiast lepiej trzymać do blastek.
Tak właśnie zrobimy teraz. Zaryzykujemy z transferem w trzeciej dobie, bez żadnych badań genetycznych.kayama, AmVormittag, karolcia35, Lukrecja, klamka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny