X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Komórka dawczyni wątpliwości
Odpowiedz

Komórka dawczyni wątpliwości

Oceń ten wątek:
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cara wrote:
    WiosnyFanka, gratuluję synka. Powiedz, jak to było u Was z decyzją o KD? Łatwo to przyszło? Robiłaś procedurę w PL?

U nas decyzja była błyskawiczna. Właściwie jak już na monitoringu podczas trzeciej stymulacji było kiepsko z ilością pęcherzyków to już wiedziałam, że kolejny etap to KD. Ja jestem typowym zadaniowcem i zawsze mam gotowy w głowie plan B ;-)

Do dwóch procedur z KD podchodziliśmy w Polsce, ale bez sukcesu. Na trzecią procedurę zdecydowaliśmy się w Reprofit Ostrawa i tam udał się pierwszy transfer (z leczeniem immunologicznym, zdecydowaliśmy się też na PGT-A. Dawczyni miała 26 lat, na 6 zarodków 4 były zdrowe).

Z całego serca życzę Ci podążania na głosem serca i spełnienia marzeń - bez względu na to w jakim kierunku zdecydujecie się pójść.

Cara lubi tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Cara Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, 2 na 6 zarodkow chorych, sporo jak na taki wiek. Dawczyni, która nam dobrali w PL, też ma 26 lat. Tyle że w programie rządowym nie można będać zarodkow, więc tu też ryzyko.
    Też myślałam o Reprofit jako ostatniej desce ratunku. Ale po tylu procedurach miło by było zaoszczędzić te 20 kilka tys. i wreszcie choć raz skorzystać z pomocy państwa ;)
    Ja też jestem zadaniowcem, przed podejściem do ivf dawaliśmy sobie 3 szanse. Jak się nie uda, to mieliśmy odpuścić zupełnie. Dawstwa nie brałam pod uwagę. 2 pierwsze procedury bez żadnych blastek, trzecia w innej klinice miała być formalnością i końcem. No i pierwszy raz mieliśmy dobrej klasy blastocystę i pierwszy transfer. Pierwszy raz pozytywny test, ale na krótko. Cb. I wpadliśmy w procedury jak w hazard, każda kolejną miała być ostatnią 🙈 6 transferów później nadal jestem w punkcie wyjścia i chyba dochodzę do wniosku, że pora się zatrzymać w tym szaleństwie. Ale to trudna decyzja.

• Tigra Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cara wrote:
    Ze względu na mój wiek nie mamy wielu opcji :( Jestem już wiekowa (prawie 45 lat 🙈), za mną 8 stymulacji i 6 nieudanych transferów, w tym jeden z 2 zarodkami. Tranferowaliśmy tylko blastki, ale nie badane. Z perspektywy czasu uważam to za skrajną głupotę, no ale daliśmy się przekonać 2 różnym lekarzom, że pgt nie zwiększa szans 🤦‍♀️
    Zakwalifikowaliśmy się do programu dawstwa komórek, ale jeszcze chcę skonsultować nasz przypadek z inym lekarzem. Choć domyślam się, co nam powie, że w moim wieku tylko KD :(
    Wczoraj zrobiłam badania- AMH spadło do 0.76 (z 1.2 w 2022), FSH 11 więc na granicy normy. Nie wiem, czy mezoterapia jajników cos pomoże :(
    Jest tu parę dziewczyn,ktorym udało sie na własnych komórkach w wieku 45+.
    My Zdecydowaliśmy się tez na KD,bo bałam się kolejnej stymulacji.To jednak hormony nie obojętne na zdrowie.

ET 18.04.2024 wylęgnięty zarodek
    Beta hcg- 4 dpt 15
    6 dpt 70
    12 dpt 1298
    14 dpt 3800

preg.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cara wrote:
    Kurcze, 2 na 6 zarodkow chorych, sporo jak na taki wiek. Dawczyni, która nam dobrali w PL, też ma 26 lat. Tyle że w programie rządowym nie można będać zarodkow, więc tu też ryzyko.
    Też myślałam o Reprofit jako ostatniej desce ratunku. Ale po tylu procedurach miło by było zaoszczędzić te 20 kilka tys. i wreszcie choć raz skorzystać z pomocy państwa ;)
    Ja też jestem zadaniowcem, przed podejściem do ivf dawaliśmy sobie 3 szanse. Jak się nie uda, to mieliśmy odpuścić zupełnie. Dawstwa nie brałam pod uwagę. 2 pierwsze procedury bez żadnych blastek, trzecia w innej klinice miała być formalnością i końcem. No i pierwszy raz mieliśmy dobrej klasy blastocystę i pierwszy transfer. Pierwszy raz pozytywny test, ale na krótko. Cb. I wpadliśmy w procedury jak w hazard, każda kolejną miała być ostatnią 🙈 6 transferów później nadal jestem w punkcie wyjścia i chyba dochodzę do wniosku, że pora się zatrzymać w tym szaleństwie. Ale to trudna decyzja.

Bardzo rozumiem. My też nie umieliśmy odpuścić. Za nami w sumien6 procedur (3 na swoich komórkach i 3 z KD). Z tym, że ja bardzo wierzyłam, że w końcu zostanę mamą.

Jeżeli tylko chcecie dalej próbować to "go girl", zwłaszcza że macie możliwość skorzystania z programu rządowego. W życiu jeśli już czegoś żałować to tego, że się coś zrobiło, a nie tego, czego się nie zrobiło.

Cara lubi tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusille wrote:
    Podziwiam was za to, że jeszcze próbujecie. Ja jestem zmęczona po tych 3 latach. Mam takie skrajne emocje, że albo chciałabym zostać mamą albo niech to już się skończy 😐
    5 lat walki za mną obcnie Syn na pokladzir 7miesiecy ma wracamy po rodzeństwo na jesień...ja rocznik 83

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca, 20:48

Natuśka_85, Cara, Hope_89 lubią tę wiadomość

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ