Kriobank Białystok
-
WIADOMOŚĆ
-
Niska 09 wrote:Hejka. Szukam dziewczyn które są u dr Agnieszki i mają zalecenia od immunologa: accofil, encarton,heparyna. Mam problem bo Paśnik jednym słowem się na mnie ,,wypiął,, a w sobotę mam transfer. Nie wiem czy mam brać leki czy w klinice kontrolują morfologię i czy ustalają dawki? Aga jest teraz na urlopie😔
Niestety nie mogłam pomóc, ale jeśli jeszcze tu zaglądasz to napisz proszę, jak się potoczyła historia.
Jeśli któraś z Was jest w temacie ile się teraz czeka na kwalifikacje do programu IVF w Kriobanku to będę wdzięczna za informację.
👩❤️👨 30+
💃 AMH - 3,14, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 5 mscy monitoring i 2x stymulacja
👦 jelito drażliwe
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple
14cs
(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
No niestety transfer nie udany🥹 musimy zaczynać na nowo stymulację. U nas było tak że na pierwszej wizycie odrazu podpisaliśmy papiery do programu.Morgo wrote:Niestety nie mogłam pomóc, ale jeśli jeszcze tu zaglądasz to napisz proszę, jak się potoczyła historia.
Jeśli któraś z Was jest w temacie ile się teraz czeka na kwalifikacje do programu IVF w Kriobanku to będę wdzięczna za informację.
Morgo lubi tę wiadomość
-
Niska 09 wrote:No niestety transfer nie udany🥹 musimy zaczynać na nowo stymulację. U nas było tak że na pierwszej wizycie odrazu podpisaliśmy papiery do programu.
Przykro mi
. W takim razie macie czas na lepsze przygotowanie następnym razem. Szkoda że jest taka słaba współpraca na linii immunolog - klinika. Polecam Ci dołączyć do jakiegoś wątku IVF - dziewczyny są z różnych miast, ale pewne schematy są te same i na pewno na bieżąco będą podpowiadać.
Ja jestem jeszcze przed kwalifikacją, w fazie decyzji o ew. IVF. Po jakim czasie od pierwszej wizyty mieliście rozplanowaną stymulację?
👩❤️👨 30+
💃 AMH - 3,14, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 5 mscy monitoring i 2x stymulacja
👦 jelito drażliwe
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple
14cs
15wrzesnia wizyta a w październiku stymulacja. Ogólnie jeśli chodzi o czas to za bardzo go nie mam bo mam małe AMH. Pierwsza stymulacja okazała się totalna klapa 0 komórek jajowych🥹. Druga o wiele lepiej ale niestety nasze zarodki padły w 6 dobie a jeden się nie zagnieździłMorgo wrote:Przykro mi
. W takim razie macie czas na lepsze przygotowanie następnym razem. Szkoda że jest taka słaba współpraca na linii immunolog - klinika. Polecam Ci dołączyć do jakiegoś wątku IVF - dziewczyny są z różnych miast, ale pewne schematy są te same i na pewno na bieżąco będą podpowiadać.
Ja jestem jeszcze przed kwalifikacją, w fazie decyzji o ew. IVF. Po jakim czasie od pierwszej wizyty mieliście rozplanowaną stymulację? -
Niska 09 wrote:15wrzesnia wizyta a w październiku stymulacja. Ogólnie jeśli chodzi o czas to za bardzo go nie mam bo mam małe AMH. Pierwsza stymulacja okazała się totalna klapa 0 komórek jajowych🥹. Druga o wiele lepiej ale niestety nasze zarodki padły w 6 dobie a jeden się nie zagnieździł
Hm, ja bym pomyślała o wizycie u dietetyka Marcina Ostaszewskiego. Wiem, że wsparcie kobiet z niskim AMH to jego zawodowy konik. Współpracuje z dr Kuczyńską.👩❤️👨 30+
👦 jelito drażliwe
🔬seminogram:
14cs
W związku z tym że zakończyłam niepowodzeniem moją przygodę z kliniką niepłodności zostało mi:
Gonapeptyl daily 6 strzykawek trzymany w lodówce
prolutex 13 ampułek
neoparin 5 strzykawek
progesterone besins 24 tabletki
cyclogest 2x15
primolut nor 17 tabletek
może ktoś jest chętny mogę wysłać koszt wysyłki doliczę -
Jestem chętna na prolutex. PrivTweety88 wrote:W związku z tym że zakończyłam niepowodzeniem moją przygodę z kliniką niepłodności zostało mi:
Gonapeptyl daily 6 strzykawek trzymany w lodówce
prolutex 13 ampułek
neoparin 5 strzykawek
progesterone besins 24 tabletki
cyclogest 2x15
primolut nor 17 tabletek
może ktoś jest chętny mogę wysłać koszt wysyłki doliczę -
Tylko widzisz dr Kuczyńska nie proponuje nic. Ciągle ta sama gadka. Czasami mam wrażenie że ona nie ma pomysłu na nasMorgo wrote:Hm, ja bym pomyślała o wizycie u dietetyka Marcina Ostaszewskiego. Wiem, że wsparcie kobiet z niskim AMH to jego zawodowy konik. Współpracuje z dr Kuczyńską.
-
Niska 09 wrote:Tylko widzisz dr Kuczyńska nie proponuje nic. Ciągle ta sama gadka. Czasami mam wrażenie że ona nie ma pomysłu na nas
Dr Agnieszka jest przemiła i jest świetnymspecjalistą, ale niestety nie jest cudotwórcą. Ja niestety zawsze slyszalam piękne endo, super to wygląda a minęły lata i ciąży nie ma. Co więcej, nie ma diagnozy dlaczego jej nie ma.
Również polecam Marcina, trochę się czeka ale warto. Z doświadczenia powiem, że nie warto po trupach do celu. Ja szłam procedura za procedurą i efekt był taki, że trzecia była najgorsza... zostawiłam to i ponad rok współpracuję z Marcinem. Ciąży nie ma, ale wyleczyłam mnóstwo rzeczy, nie mając pojęcia, że takie coś może mieć wpływ... w końcu przestałam słyszeć "wszytko pięknie ", tylko ktoś znalazł realne problemy. Żałuję tylko jednego, że tak późno do niego trafiłam.
Morgo lubi tę wiadomość
-
Jeśli możesz to napisz proszę, jak to się stało że trafiłaś do immunologa? Sama czy z kliniki Cię pokierowali?Niska 09 wrote:Hejka. Szukam dziewczyn które są u dr Agnieszki i mają zalecenia od immunologa: accofil, encarton,heparyna. Mam problem bo Paśnik jednym słowem się na mnie ,,wypiął,, a w sobotę mam transfer. Nie wiem czy mam brać leki czy w klinice kontrolują morfologię i czy ustalają dawki? Aga jest teraz na urlopie😔
-
JustBelivie wrote:Dr Agnieszka jest przemiła i jest świetnymspecjalistą, ale niestety nie jest cudotwórcą. Ja niestety zawsze slyszalam piękne endo, super to wygląda a minęły lata i ciąży nie ma. Co więcej, nie ma diagnozy dlaczego jej nie ma.
Również polecam Marcina, trochę się czeka ale warto. Z doświadczenia powiem, że nie warto po trupach do celu. Ja szłam procedura za procedurą i efekt był taki, że trzecia była najgorsza... zostawiłam to i ponad rok współpracuję z Marcinem. Ciąży nie ma, ale wyleczyłam mnóstwo rzeczy, nie mając pojęcia, że takie coś może mieć wpływ... w końcu przestałam słyszeć "wszytko pięknie ", tylko ktoś znalazł realne problemy. Żałuję tylko jednego, że tak późno do niego trafiłam.
Ja mam plan B - jesli 2 stymulację/transfery się nie powiodą - robimy stóp i też bym poszła do Marcina plus immunolog, USG endometriozy (nawet jak się nie ma typowych objawów warto sprawdzić), może histeroskopia. I dopiero dalsze próby.
Generalnie pacjentki specjalistów szukają same. Program IVF refundowany jest ułożony na wzór programów z innych krajów zachodnich i skandynawskich. Tam już po 3 nieudanych cyklach uznaje się że ma sens dalsze próbowanie tylko z komorką dawczyni lub zarodkiem z adopcji. Założenie jest takie, że wówczas za nieudanymi procedurami stoją najpewniej czynniki genetyczne lub immunologiczne, a je się bardzo trudno leczy (czasem w ogóle). Taka jest medyczna ekonomia. I takie są też rekomendacje, ktorymi kierują się lekarze. Natomiast wiele osób nie chce rodzicielstwa niegenetycznego. Wówczas pozostaje wziąć sprawy w swoje ręce.👩❤️👨 30+
👦 jelito drażliwe
🔬seminogram:
14cs
Hej, mam do odsprzedania poniższe leki
za połowę ceny czuli 300zl plus przesyłka. Nie są mi potrzebne, niepotrzebnie wykupiłam receptę na zaś.
Clexane 4000j.m data 05/2029 2 opakowania
i 2 opakowania Neoparin 4000j.m data 03/2028
( to brałam jak nie mieli clexane)
2 opakowania Luteiny 100mg data 10.2027
I opakowanie Doxycyclinum 100mg data 08/2028Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 11:46
-