Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Kriobank Białystok
Odpowiedz

Kriobank Białystok

Oceń ten wątek:
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niska 09 wrote:
    Hejka. Szukam dziewczyn które są u dr Agnieszki i mają zalecenia od immunologa: accofil, encarton,heparyna. Mam problem bo Paśnik jednym słowem się na mnie ,,wypiął,, a w sobotę mam transfer. Nie wiem czy mam brać leki czy w klinice kontrolują morfologię i czy ustalają dawki? Aga jest teraz na urlopie😔

Niestety nie mogłam pomóc, ale jeśli jeszcze tu zaglądasz to napisz proszę, jak się potoczyła historia.

Jeśli któraś z Was jest w temacie ile się teraz czeka na kwalifikacje do programu IVF w Kriobanku to będę wdzięczna za informację.

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 3,14, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 5 mscy monitoring i 2x stymulacja

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
    hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple

14cs

(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Niska 09 Znajoma

Wysłany: 2 lutego, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    Niestety nie mogłam pomóc, ale jeśli jeszcze tu zaglądasz to napisz proszę, jak się potoczyła historia.

Jeśli któraś z Was jest w temacie ile się teraz czeka na kwalifikacje do programu IVF w Kriobanku to będę wdzięczna za informację.
    No niestety transfer nie udany🥹 musimy zaczynać na nowo stymulację. U nas było tak że na pierwszej wizycie odrazu podpisaliśmy papiery do programu.

Morgo lubi tę wiadomość

• Morgo Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niska 09 wrote:
    No niestety transfer nie udany🥹 musimy zaczynać na nowo stymulację. U nas było tak że na pierwszej wizycie odrazu podpisaliśmy papiery do programu.

Przykro mi :(. W takim razie macie czas na lepsze przygotowanie następnym razem. Szkoda że jest taka słaba współpraca na linii immunolog - klinika. Polecam Ci dołączyć do jakiegoś wątku IVF - dziewczyny są z różnych miast, ale pewne schematy są te same i na pewno na bieżąco będą podpowiadać.

Ja jestem jeszcze przed kwalifikacją, w fazie decyzji o ew. IVF. Po jakim czasie od pierwszej wizyty mieliście rozplanowaną stymulację?

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 3,14, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 5 mscy monitoring i 2x stymulacja

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple

14cs

• Niska 09 Znajoma

Wysłany: 2 lutego, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    Przykro mi :(. W takim razie macie czas na lepsze przygotowanie następnym razem. Szkoda że jest taka słaba współpraca na linii immunolog - klinika. Polecam Ci dołączyć do jakiegoś wątku IVF - dziewczyny są z różnych miast, ale pewne schematy są te same i na pewno na bieżąco będą podpowiadać.

Ja jestem jeszcze przed kwalifikacją, w fazie decyzji o ew. IVF. Po jakim czasie od pierwszej wizyty mieliście rozplanowaną stymulację?
    15wrzesnia wizyta a w październiku stymulacja. Ogólnie jeśli chodzi o czas to za bardzo go nie mam bo mam małe AMH. Pierwsza stymulacja okazała się totalna klapa 0 komórek jajowych🥹. Druga o wiele lepiej ale niestety nasze zarodki padły w 6 dobie a jeden się nie zagnieździł

• Morgo Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niska 09 wrote:
    15wrzesnia wizyta a w październiku stymulacja. Ogólnie jeśli chodzi o czas to za bardzo go nie mam bo mam małe AMH. Pierwsza stymulacja okazała się totalna klapa 0 komórek jajowych🥹. Druga o wiele lepiej ale niestety nasze zarodki padły w 6 dobie a jeden się nie zagnieździł

Hm, ja bym pomyślała o wizycie u dietetyka Marcina Ostaszewskiego. Wiem, że wsparcie kobiet z niskim AMH to jego zawodowy konik. Współpracuje z dr Kuczyńską.

👩‍❤️‍👨 30+

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:

14cs

• Tweety88 Debiutantka

Wysłany: 10 lutego, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W związku z tym że zakończyłam niepowodzeniem moją przygodę z kliniką niepłodności zostało mi:

Gonapeptyl daily 6 strzykawek trzymany w lodówce
    prolutex 13 ampułek
    neoparin 5 strzykawek
    progesterone besins 24 tabletki
    cyclogest 2x15
    primolut nor 17 tabletek

może ktoś jest chętny mogę wysłać koszt wysyłki doliczę

• Małe marzenia Koleżanka

Wysłany: 18 lutego, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tweety88 wrote:
    W związku z tym że zakończyłam niepowodzeniem moją przygodę z kliniką niepłodności zostało mi:

Gonapeptyl daily 6 strzykawek trzymany w lodówce
    prolutex 13 ampułek
    neoparin 5 strzykawek
    progesterone besins 24 tabletki
    cyclogest 2x15
    primolut nor 17 tabletek

może ktoś jest chętny mogę wysłać koszt wysyłki doliczę
    Jestem chętna na prolutex. Priv

• Niska 09 Znajoma

Wysłany: 18 lutego, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    Hm, ja bym pomyślała o wizycie u dietetyka Marcina Ostaszewskiego. Wiem, że wsparcie kobiet z niskim AMH to jego zawodowy konik. Współpracuje z dr Kuczyńską.
    Tylko widzisz dr Kuczyńska nie proponuje nic. Ciągle ta sama gadka. Czasami mam wrażenie że ona nie ma pomysłu na nas

• JustBelivie Znajoma

Wysłany: 19 lutego, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niska 09 wrote:
    Tylko widzisz dr Kuczyńska nie proponuje nic. Ciągle ta sama gadka. Czasami mam wrażenie że ona nie ma pomysłu na nas

Dr Agnieszka jest przemiła i jest świetnymspecjalistą, ale niestety nie jest cudotwórcą. Ja niestety zawsze slyszalam piękne endo, super to wygląda a minęły lata i ciąży nie ma. Co więcej, nie ma diagnozy dlaczego jej nie ma.
    Również polecam Marcina, trochę się czeka ale warto. Z doświadczenia powiem, że nie warto po trupach do celu. Ja szłam procedura za procedurą i efekt był taki, że trzecia była najgorsza... zostawiłam to i ponad rok współpracuję z Marcinem. Ciąży nie ma, ale wyleczyłam mnóstwo rzeczy, nie mając pojęcia, że takie coś może mieć wpływ... w końcu przestałam słyszeć "wszytko pięknie ", tylko ktoś znalazł realne problemy. Żałuję tylko jednego, że tak późno do niego trafiłam.

Morgo lubi tę wiadomość

• Dududu Debiutantka

Wysłany: 20 lutego, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niska 09 wrote:
    Hejka. Szukam dziewczyn które są u dr Agnieszki i mają zalecenia od immunologa: accofil, encarton,heparyna. Mam problem bo Paśnik jednym słowem się na mnie ,,wypiął,, a w sobotę mam transfer. Nie wiem czy mam brać leki czy w klinice kontrolują morfologię i czy ustalają dawki? Aga jest teraz na urlopie😔
    Jeśli możesz to napisz proszę, jak to się stało że trafiłaś do immunologa? Sama czy z kliniki Cię pokierowali?

• Morgo Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustBelivie wrote:
    Dr Agnieszka jest przemiła i jest świetnymspecjalistą, ale niestety nie jest cudotwórcą. Ja niestety zawsze slyszalam piękne endo, super to wygląda a minęły lata i ciąży nie ma. Co więcej, nie ma diagnozy dlaczego jej nie ma.
    Również polecam Marcina, trochę się czeka ale warto. Z doświadczenia powiem, że nie warto po trupach do celu. Ja szłam procedura za procedurą i efekt był taki, że trzecia była najgorsza... zostawiłam to i ponad rok współpracuję z Marcinem. Ciąży nie ma, ale wyleczyłam mnóstwo rzeczy, nie mając pojęcia, że takie coś może mieć wpływ... w końcu przestałam słyszeć "wszytko pięknie ", tylko ktoś znalazł realne problemy. Żałuję tylko jednego, że tak późno do niego trafiłam.

Ja mam plan B - jesli 2 stymulację/transfery się nie powiodą - robimy stóp i też bym poszła do Marcina plus immunolog, USG endometriozy (nawet jak się nie ma typowych objawów warto sprawdzić), może histeroskopia. I dopiero dalsze próby.

Generalnie pacjentki specjalistów szukają same. Program IVF refundowany jest ułożony na wzór programów z innych krajów zachodnich i skandynawskich. Tam już po 3 nieudanych cyklach uznaje się że ma sens dalsze próbowanie tylko z komorką dawczyni lub zarodkiem z adopcji. Założenie jest takie, że wówczas za nieudanymi procedurami stoją najpewniej czynniki genetyczne lub immunologiczne, a je się bardzo trudno leczy (czasem w ogóle). Taka jest medyczna ekonomia. I takie są też rekomendacje, ktorymi kierują się lekarze. Natomiast wiele osób nie chce rodzicielstwa niegenetycznego. Wówczas pozostaje wziąć sprawy w swoje ręce.

👩‍❤️‍👨 30+

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:

14cs

• Monikam Nowa

Wysłany: 26 lutego, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam do odsprzedania poniższe leki
    za połowę ceny czuli 300zl plus przesyłka. Nie są mi potrzebne, niepotrzebnie wykupiłam receptę na zaś.
    Clexane 4000j.m data 05/2029 2 opakowania
    i 2 opakowania Neoparin 4000j.m data 03/2028
    ( to brałam jak nie mieli clexane)
    2 opakowania Luteiny 100mg data 10.2027
    I opakowanie Doxycyclinum 100mg data 08/2028

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 11:46

‹‹ 685 686 687 688 689
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ