X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Kriobank Białystok
Odpowiedz

Kriobank Białystok

Oceń ten wątek:
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niska 09 wrote:
    Hejka. Szukam dziewczyn które są u dr Agnieszki i mają zalecenia od immunologa: accofil, encarton,heparyna. Mam problem bo Paśnik jednym słowem się na mnie ,,wypiął,, a w sobotę mam transfer. Nie wiem czy mam brać leki czy w klinice kontrolują morfologię i czy ustalają dawki? Aga jest teraz na urlopie😔

Niestety nie mogłam pomóc, ale jeśli jeszcze tu zaglądasz to napisz proszę, jak się potoczyła historia.

Jeśli któraś z Was jest w temacie ile się teraz czeka na kwalifikacje do programu IVF w Kriobanku to będę wdzięczna za informację.

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 3,14/2,2, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 6 mscy monitoring i 4x stymulacja

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
    hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple

15cs

(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)

17.03 - początek stymulacji do IVF🤞
    10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
    02.04 - transfer 🐣

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Niska 09 Koleżanka

Wysłany: 2 lutego, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    Niestety nie mogłam pomóc, ale jeśli jeszcze tu zaglądasz to napisz proszę, jak się potoczyła historia.

Jeśli któraś z Was jest w temacie ile się teraz czeka na kwalifikacje do programu IVF w Kriobanku to będę wdzięczna za informację.
    No niestety transfer nie udany🥹 musimy zaczynać na nowo stymulację. U nas było tak że na pierwszej wizycie odrazu podpisaliśmy papiery do programu.

Morgo lubi tę wiadomość

• Morgo Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niska 09 wrote:
    No niestety transfer nie udany🥹 musimy zaczynać na nowo stymulację. U nas było tak że na pierwszej wizycie odrazu podpisaliśmy papiery do programu.

Przykro mi :(. W takim razie macie czas na lepsze przygotowanie następnym razem. Szkoda że jest taka słaba współpraca na linii immunolog - klinika. Polecam Ci dołączyć do jakiegoś wątku IVF - dziewczyny są z różnych miast, ale pewne schematy są te same i na pewno na bieżąco będą podpowiadać.

Ja jestem jeszcze przed kwalifikacją, w fazie decyzji o ew. IVF. Po jakim czasie od pierwszej wizyty mieliście rozplanowaną stymulację?

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 3,14/2,2, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 6 mscy monitoring i 4x stymulacja

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple

15cs

02.04 - transfer 🐣

• Niska 09 Koleżanka

Wysłany: 2 lutego, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    Przykro mi :(. W takim razie macie czas na lepsze przygotowanie następnym razem. Szkoda że jest taka słaba współpraca na linii immunolog - klinika. Polecam Ci dołączyć do jakiegoś wątku IVF - dziewczyny są z różnych miast, ale pewne schematy są te same i na pewno na bieżąco będą podpowiadać.

Ja jestem jeszcze przed kwalifikacją, w fazie decyzji o ew. IVF. Po jakim czasie od pierwszej wizyty mieliście rozplanowaną stymulację?
    15wrzesnia wizyta a w październiku stymulacja. Ogólnie jeśli chodzi o czas to za bardzo go nie mam bo mam małe AMH. Pierwsza stymulacja okazała się totalna klapa 0 komórek jajowych🥹. Druga o wiele lepiej ale niestety nasze zarodki padły w 6 dobie a jeden się nie zagnieździł

• Morgo Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niska 09 wrote:
    15wrzesnia wizyta a w październiku stymulacja. Ogólnie jeśli chodzi o czas to za bardzo go nie mam bo mam małe AMH. Pierwsza stymulacja okazała się totalna klapa 0 komórek jajowych🥹. Druga o wiele lepiej ale niestety nasze zarodki padły w 6 dobie a jeden się nie zagnieździł

Hm, ja bym pomyślała o wizycie u dietetyka Marcina Ostaszewskiego. Wiem, że wsparcie kobiet z niskim AMH to jego zawodowy konik. Współpracuje z dr Kuczyńską.

👩‍❤️‍👨 30+

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:

15cs

02.04 - transfer 🐣

• Tweety88 Debiutantka

Wysłany: 10 lutego, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W związku z tym że zakończyłam niepowodzeniem moją przygodę z kliniką niepłodności zostało mi:

Gonapeptyl daily 6 strzykawek trzymany w lodówce
    prolutex 13 ampułek
    neoparin 5 strzykawek
    progesterone besins 24 tabletki
    cyclogest 2x15
    primolut nor 17 tabletek

może ktoś jest chętny mogę wysłać koszt wysyłki doliczę

• Małe marzenia Koleżanka

Wysłany: 18 lutego, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tweety88 wrote:
    W związku z tym że zakończyłam niepowodzeniem moją przygodę z kliniką niepłodności zostało mi:

Gonapeptyl daily 6 strzykawek trzymany w lodówce
    prolutex 13 ampułek
    neoparin 5 strzykawek
    progesterone besins 24 tabletki
    cyclogest 2x15
    primolut nor 17 tabletek

może ktoś jest chętny mogę wysłać koszt wysyłki doliczę
    Jestem chętna na prolutex. Priv

• Niska 09 Koleżanka

Wysłany: 18 lutego, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    Hm, ja bym pomyślała o wizycie u dietetyka Marcina Ostaszewskiego. Wiem, że wsparcie kobiet z niskim AMH to jego zawodowy konik. Współpracuje z dr Kuczyńską.
    Tylko widzisz dr Kuczyńska nie proponuje nic. Ciągle ta sama gadka. Czasami mam wrażenie że ona nie ma pomysłu na nas

• JustBelivie Znajoma

Wysłany: 19 lutego, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niska 09 wrote:
    Tylko widzisz dr Kuczyńska nie proponuje nic. Ciągle ta sama gadka. Czasami mam wrażenie że ona nie ma pomysłu na nas

Dr Agnieszka jest przemiła i jest świetnymspecjalistą, ale niestety nie jest cudotwórcą. Ja niestety zawsze slyszalam piękne endo, super to wygląda a minęły lata i ciąży nie ma. Co więcej, nie ma diagnozy dlaczego jej nie ma.
    Również polecam Marcina, trochę się czeka ale warto. Z doświadczenia powiem, że nie warto po trupach do celu. Ja szłam procedura za procedurą i efekt był taki, że trzecia była najgorsza... zostawiłam to i ponad rok współpracuję z Marcinem. Ciąży nie ma, ale wyleczyłam mnóstwo rzeczy, nie mając pojęcia, że takie coś może mieć wpływ... w końcu przestałam słyszeć "wszytko pięknie ", tylko ktoś znalazł realne problemy. Żałuję tylko jednego, że tak późno do niego trafiłam.

Morgo lubi tę wiadomość

• Dududu Debiutantka

Wysłany: 20 lutego, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niska 09 wrote:
    Hejka. Szukam dziewczyn które są u dr Agnieszki i mają zalecenia od immunologa: accofil, encarton,heparyna. Mam problem bo Paśnik jednym słowem się na mnie ,,wypiął,, a w sobotę mam transfer. Nie wiem czy mam brać leki czy w klinice kontrolują morfologię i czy ustalają dawki? Aga jest teraz na urlopie😔
    Jeśli możesz to napisz proszę, jak to się stało że trafiłaś do immunologa? Sama czy z kliniki Cię pokierowali?

• Morgo Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustBelivie wrote:
    Dr Agnieszka jest przemiła i jest świetnymspecjalistą, ale niestety nie jest cudotwórcą. Ja niestety zawsze slyszalam piękne endo, super to wygląda a minęły lata i ciąży nie ma. Co więcej, nie ma diagnozy dlaczego jej nie ma.
    Również polecam Marcina, trochę się czeka ale warto. Z doświadczenia powiem, że nie warto po trupach do celu. Ja szłam procedura za procedurą i efekt był taki, że trzecia była najgorsza... zostawiłam to i ponad rok współpracuję z Marcinem. Ciąży nie ma, ale wyleczyłam mnóstwo rzeczy, nie mając pojęcia, że takie coś może mieć wpływ... w końcu przestałam słyszeć "wszytko pięknie ", tylko ktoś znalazł realne problemy. Żałuję tylko jednego, że tak późno do niego trafiłam.

Ja mam plan B - jesli 2 stymulację/transfery się nie powiodą - robimy stóp i też bym poszła do Marcina plus immunolog, USG endometriozy (nawet jak się nie ma typowych objawów warto sprawdzić), może histeroskopia. I dopiero dalsze próby.

Generalnie pacjentki specjalistów szukają same. Program IVF refundowany jest ułożony na wzór programów z innych krajów zachodnich i skandynawskich. Tam już po 3 nieudanych cyklach uznaje się że ma sens dalsze próbowanie tylko z komorką dawczyni lub zarodkiem z adopcji. Założenie jest takie, że wówczas za nieudanymi procedurami stoją najpewniej czynniki genetyczne lub immunologiczne, a je się bardzo trudno leczy (czasem w ogóle). Taka jest medyczna ekonomia. I takie są też rekomendacje, ktorymi kierują się lekarze. Natomiast wiele osób nie chce rodzicielstwa niegenetycznego. Wówczas pozostaje wziąć sprawy w swoje ręce.

👩‍❤️‍👨 30+

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:

15cs

02.04 - transfer 🐣

• Monikam Nowa

Wysłany: 26 lutego, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam do odsprzedania poniższe leki
    za połowę ceny czuli 300zl plus przesyłka. Nie są mi potrzebne, niepotrzebnie wykupiłam receptę na zaś.
    Clexane 4000j.m data 05/2029 2 opakowania
    i 2 opakowania Neoparin 4000j.m data 03/2028
    ( to brałam jak nie mieli clexane)
    2 opakowania Luteiny 100mg data 10.2027
    I opakowanie Doxycyclinum 100mg data 08/2028

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 11:46

• Tweety88 Debiutantka

Wysłany: 4 marca, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małe marzenia wrote:
    Jestem chętna na prolutex. Priv
    zapraszam na priv

• Marta_43 Autorytet

Wysłany: 5 marca, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Jestem i ja w Kriobanku i po długiej przerwie wracam walczyć o rodzeństwo dla synka.
    Poprzednio zaczynałam w bocianie, ale połozyli mi cały protokół, wylądowałam w szpitali z hiperstymulacją a z otrzymanych zarodków nic nie zostało z nami...
    W Kriobanku jak powiew świeżości przejęła nad dr Kuczyńska, nowy protokół zakończył 3 zarodkami a w rezultacie się pustym jajem i potem ciążą, wiec wynik był niezły.
    Starałam się potem naturalnie ale teraz nie widze juz dla siebie nadziei. Wróciłam i z braku dostępności p. Agnieszki poszłam do profesora - a tam coś czego sie nie spodziwałam - diagnoza i zupełnie inne spojrzenie na mój przypadek.

Mąż namówił mnie, żeby zostać pod jego opieką.

Ale ciągle się boję , że to zła decyzja...

Ktoś z Was jest też u profesora?

Morgo lubi tę wiadomość

33 l, starania od 8.2017
    4-5.2019 clo, 7- 11.2019 lametta, mąż wyniki ok, HSG ok
    11.2019 - 12.2019 puregon + ovitrelle
    IVF Bocian Białystok, hiperka, mamy ❄️❄️❄️❄️
    05.2020 FET blastka 2BB 💔
    Kriobank - przenosimy pozostałe ❄️❄️❄️
    06.2020 FET blastka 1BB 💔
    Histeroskopia ok
    08.2020 FET blastka 1BB nie rozmrozila 💔kolejna blastka 1BB 💔,
    8.2020 - protokół długi czas start!
    10.2020 PickUp! Transfer świeżaka 3AB, mamy 3BC❄️2DC❄️
    8 dpt beta 71,2; 10 dpt beta 118,5, prog >40; 12 dpt 171,4; 15 dpt 518, 18 dpt 1455,8, 25 dpt 11 492,1
    29dpt puste jajo 💔
    złamane serce, załamanie nerwowe....
    2022 r synek z 3BC <3
    2026 zaczynamy starania o rodzeństwo....
  • Niska 09 Koleżanka

Wysłany: 6 marca, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dududu wrote:
    Jeśli możesz to napisz proszę, jak to się stało że trafiłaś do immunologa? Sama czy z kliniki Cię pokierowali?
    Ja do immunologa trafiłam już w 2021 roku po pierwszej procedurze in vitro.

• Wojowniczka 💪🏻 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta_43 wrote:
    Cześć dziewczyny! Jestem i ja w Kriobanku i po długiej przerwie wracam walczyć o rodzeństwo dla synka.
    Poprzednio zaczynałam w bocianie, ale połozyli mi cały protokół, wylądowałam w szpitali z hiperstymulacją a z otrzymanych zarodków nic nie zostało z nami...
    W Kriobanku jak powiew świeżości przejęła nad dr Kuczyńska, nowy protokół zakończył 3 zarodkami a w rezultacie się pustym jajem i potem ciążą, wiec wynik był niezły.
    Starałam się potem naturalnie ale teraz nie widze juz dla siebie nadziei. Wróciłam i z braku dostępności p. Agnieszki poszłam do profesora - a tam coś czego sie nie spodziwałam - diagnoza i zupełnie inne spojrzenie na mój przypadek.

Ja byłam u profesora. Później poszłam do dr Agnieszki i szczerze mówiąc wolę dr Agnieszkę. Niedługo wracamy po rodzeństwo i nie wyobrażam sobie iść do innego lekarza

starania od 2020r.
    01.2023 r.-08.2023 r. Artemida
    🔸7x cs letrozolem - starania naturalne ❌
    11.2023 r. Kriobank - decyzja o ivf I procedura
    🔸 17.02.2024 r. FET 1.1.1 cb ❌
    🔸 26.03.2024 r. FET 1.2.2❌
    🔸16.04.2024 r. histeroskopia - podcięcie dna macicy
    🔸 18.06.2024 r. FET 3.1.2 ❌
    07.2024 r. Kriobank II procedura
    🔸 13.08.2024r. usunięcie jajowodów (wodniaki), histeroskopia i biopsja endometrium
    🔸 28.10.2024r. FET 4.1.1 🙏🏻
    5 dpt ⏸️ | 7 dpt BHCG 66,60 | 9 dpt BHCG 176 | 11 dpt BHCG 381 | 13 dpt BHCG 961,60 | 28 dpt mamy 🩷

39+3 12.07.2025r., godz. 23:45 Halinka 3550g i 57 cm Szczęścia ♥️

❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku

Wysłany: 9 marca, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tweety88 wrote:
    zapraszam na priv
    Napisałam wiadomość priv

Wysłany: 11 marca, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikam wrote:
    Hej, mam do odsprzedania poniższe leki
    za połowę ceny czuli 300zl plus przesyłka. Nie są mi potrzebne, niepotrzebnie wykupiłam receptę na zaś.
    Clexane 4000j.m data 05/2029 2 opakowania
    i 2 opakowania Neoparin 4000j.m data 03/2028
    ( to brałam jak nie mieli clexane)
    2 opakowania Luteiny 100mg data 10.2027
    I opakowanie Doxycyclinum 100mg data 08/2028
    Chętna na clexane

• Morgo Autorytet

Wysłany: 15 marca, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta_43 wrote:

Ja akurat mam innego lekarza. Ale wg mnie to cenne czasem skorzystać z perspektywy innego lekarza. Prof. ma bardzo duże doświadczenie. Trzymam kciuki 🤞.

👩‍❤️‍👨 30+

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:

15cs

02.04 - transfer 🐣

‹‹ 685 686 687 688 689
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ