Kto stara sie o pierwsze dziecko i jeszcze nie ma?
-
WIADOMOŚĆ
-
NatiN wrote:Już wiem czuje się kiepsko bo pomimo stosowania stymulacji moje jajniki nie reagują i mam tylko jeden malutki pęcherzyk... Masakra..
Myślę, że samopoczucie to jednak hormony.
Mam nadzieję, że jakiś inny protokół na Ciebie zadziała. Ja przy dwóch pierwszych próbach miałam 3pęcherzyki, ale i tak tylko jedną komórkę. W trzeciej troszkę zmian w protokole i wielki sukces- 7pęcherzyków, 4komórki, 4zarodki. Przetrwał jeden...
Piszę po to, że nie ilość a jakość się liczy.
Może lekarz coś zmieni i się uda następnym razem. A może to będzie ten pęcherzyk..?Zoja101 lubi tę wiadomość
"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
Trinity_Nea wrote:Myślę, że samopoczucie to jednak hormony.
Mam nadzieję, że jakiś inny protokół na Ciebie zadziała. Ja przy dwóch pierwszych próbach miałam 3pęcherzyki, ale i tak tylko jedną komórkę. W trzeciej troszkę zmian w protokole i wielki sukces- 7pęcherzyków, 4komórki, 4zarodki. Przetrwał jeden...
Piszę po to, że nie ilość a jakość się liczy.
Może lekarz coś zmieni i się uda następnym razem. A może to będzie ten pęcherzyk..?
Jak laski radzicie sobie dzisiaj? Bo ja wcale... Czekam aż wyjde z pracy .... -
Zoja101 wrote:Jakie masz amh? I jaka to stymulacja? I właśnie - miałaś jakąś wcześniej czy to pierwsza?
Długo protokół... Stymulacji dzien 8 , w sobotę dowiem się czy moje jajniki zaczęły coś więcej produkować bo zwiększył mi dawkę...
Załamka, chyba moja pierwsza.... -
NatiN wrote:No i jeszcze żeby było zabawniej do amh spadło mi z 2,5 na 0,85 ....
Jak laski radzicie sobie dzisiaj? Bo ja wcale... Czekam aż wyjde z pracy ....
Ja mimo tego że podjęłam decyzję o adopcji to też dziś czuje się gorzej.. mimo wszystko to siedzi gdzieś z tyłu głowy Mam nadzieję , wierzę i ufam , że kiedyś też będę Mamą i ten dzień będzie też moim świętem ale trzeba jeszcze poczekać i to czekanie boli..
Na szczęście dziś zrobiłam tyle dla siebie , że nie wchodzę wgl na FB.. nie oglądam relacji , postów bo domyślam się, że tam zatrzęsienie cudownych życzeń, zdjęć itp..
Do swojej Mamy zadzwoniłam z rana z życzeniami żeby się uporać z tym jak najszybciej i mieć " z głowy " .. w sensie że nie chce o tym myśleć cały dzień.
Trzymajcie się Kochane kiedyś i dla Nas słońce zaświeci :* wierzę w to !Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, wszystkim Nam życzę, aby kiedyś ten dzień był też naszym świętem.
Zostaniemy Mamami wszystkie! A dróg do tego jest wiele❤️
Trzymajcie się ☀️hannah_92, MISIA88, Pusiek, NatiN, kawoholiczka, Karo_27, Paulina12345, Trottin lubią tę wiadomość
"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
starania od 2017
AMH 0,5
FSH 13-15
stymulacje 10/11/12.2021
12dpt-1032
16dpt-6703
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
Zmeczonazameczona wrote:Ja jestem zapisana do dr Lewandowskiego i słyszałam że on wszystko prowadzi sam od początku do końca.. mamy nadzieję że coś wymyśli...
Ja też byłam zapisana do dr Lewandowskiego i zrezygnowałam. Jeśli szukasz kogoś kto wymyśli coś innowacyjnego to na niego bym nie liczyła. Ja jestem po 3 wizytach u różnych lekarzy, którzy jedyne co proponowali to KD lub zakończenie leczenia, aż w końcu trafiłam na lekarza z powołania który ma pomysł, ale też wie co robi. I widać efekty jego działań bo moje wyniki badań są w normie ! Przyszłam do niego z FSH 90, obecnie moje FSH 3,71. Niczego mi nie obiecuje, ale pierwszy raz od dłuższego czasu czuję wewnętrzny spokój bo widzę efekty jego działańTrinity_Nea lubi tę wiadomość
-
Milady92 wrote:Ja też byłam zapisana do dr Lewandowskiego i zrezygnowałam. Jeśli szukasz kogoś kto wymyśli coś innowacyjnego to na niego bym nie liczyła. Ja jestem po 3 wizytach u różnych lekarzy, którzy jedyne co proponowali to KD lub zakończenie leczenia, aż w końcu trafiłam na lekarza z powołania który ma pomysł, ale też wie co robi. I widać efekty jego działań bo moje wyniki badań są w normie ! Przyszłam do niego z FSH 90, obecnie moje FSH 3,71. Niczego mi nie obiecuje, ale pierwszy raz od dłuższego czasu czuję wewnętrzny spokój bo widzę efekty jego działań
-
NatiN wrote:A co to jest mezoterapia jajników?
-
Milady92 wrote:Mezoterapia jajników czyli inaczej PRP polega na pobraniu krwi, odwirowaniu osocza i ostrzykiwaniu jajników tym osoczem. Cały zabieg wykonuje się w znieczuleniu ogólnym i trwa około 15 minut. Jest zalecany dla osób z niskim AMH, po nieudanych in vitro itp. Warto o tym poczytać bo efekty są widoczne u wielu pacjentek
Pogadam o tym z moim lekarzem 😃 -
Cześć, dołączam do grona starających się o pierwsze bambino.
Przerobiłam te etapy, o których piszecie, i trochę takich, o których nie piszecie. "Dziecko tak, tylko jeszcze nie teraz", potem na trzydziestkę rozwód zamiast dziecka, potem singielka, potem narzeczona, wreszcie żona po raz 2 i starania rozpoczęte w wieku lat 36.5. Przy czym od 24. roku życia chciałam mieć dziecko, i tak się męczyłam ponad dwanaście lat, po drodze godząc się z tym, że ani przed 30. ani przed 35. się nie uda. W międzyczasie chyba wszyscy dookoła mieli dzieci, nawet ci, którzy sobie to odłożyli na potem. Koleżanki, które rodziły na studiach, mają już dorosłe dzieci, a ja nigdy nawet w ciąży nie byłam.
Po roku starań naturalnie był rok badań, obserwacji, diagnoz itd. I co się okazało? Ja lat aktualnie 38 (za miesiąc 39) super wyniki, nic, tylko zachodzić i rodzić. Chłop lat 30 - to po jego stronie jest przyczyna. Ironia losu, co? Po takich przebojach jak u mnie znaleźć sobie faceta jak młody bóg - i nie móc mieć z nim dziecka naturalnie.
Mądry ginekolog kazał nie bawić się w suplementy, w "a może się uda" (bo wyniki nasienia słabe, ale nie tragiczne) ani inseminacje, kazał jak najszybciej iść do kliniki robić IVF.
Jesteśmy po pierwszej procedurze, w innym wątku szczegóły. Wczoraj był transfer. Mamy jednego ❄, może będzie więcej.
Trzymajcie kciuki za kropkę w moim brzuszku.
Trottin, Trinity_Nea, queenie, Bazylia, ABK lubią tę wiadomość
-
Miaukens wrote:Cześć, dołączam do grona starających się o pierwsze bambino.
Przerobiłam te etapy, o których piszecie, i trochę takich, o których nie piszecie. "Dziecko tak, tylko jeszcze nie teraz", potem na trzydziestkę rozwód zamiast dziecka, potem singielka, potem narzeczona, wreszcie żona po raz 2 i starania rozpoczęte w wieku lat 36.5. Przy czym od 24. roku życia chciałam mieć dziecko, i tak się męczyłam ponad dwanaście lat, po drodze godząc się z tym, że ani przed 30. ani przed 35. się nie uda. W międzyczasie chyba wszyscy dookoła mieli dzieci, nawet ci, którzy sobie to odłożyli na potem. Koleżanki, które rodziły na studiach, mają już dorosłe dzieci, a ja nigdy nawet w ciąży nie byłam.
Po roku starań naturalnie był rok badań, obserwacji, diagnoz itd. I co się okazało? Ja lat aktualnie 38 (za miesiąc 39) super wyniki, nic, tylko zachodzić i rodzić. Chłop lat 30 - to po jego stronie jest przyczyna. Ironia losu, co? Po takich przebojach jak u mnie znaleźć sobie faceta jak młody bóg - i nie móc mieć z nim dziecka naturalnie.
Mądry ginekolog kazał nie bawić się w suplementy, w "a może się uda" (bo wyniki nasienia słabe, ale nie tragiczne) ani inseminacje, kazał jak najszybciej iść do kliniki robić IVF.
Jesteśmy po pierwszej procedurze, w innym wątku szczegóły. Wczoraj był transfer. Mamy jednego ❄, może będzie więcej.
Trzymam kciuki!Miaukens lubi tę wiadomość
-
Miaukens- trzymam kciuki 👍
Oby to był ten😁"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
starania od 2017
AMH 0,5
FSH 13-15
stymulacje 10/11/12.2021
12dpt-1032
16dpt-6703
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
Niech z Tobą zostanie na długie 9 miesiecy 🤍☘️👱♀️ 29l: hipogonadyzm hipogonadotropowy
HSG - jajowody drożne
🧔 29l: hipogonadyzm
morfologia 3%, DFI 46%
2 lata bez @ i owulacji
4 cykle stymulowane - brak ciąży
28.01. IUI - cb
07.03. IUI - fail
09.04. IUI
21.04. beta 82, 25.04. beta 354, 02.05. beta 4700
04.05. pęcherzyk żółtkowy i echo zarodka
19.05. mamy ❤️
21.06. prenatalne - niskie ryzyka
03.01.23 nasz Mikołaj przychodzi na świat 🎅🏻🤍
01.08.24 Maksiu - naturalny cudak 🩵 -
Miaukens wrote:Cześć, dołączam do grona starających się o pierwsze bambino.
Dużo przeszłaś w życiu. Mama nadzieję, że to co złe już za Tobą i teraz będzie tylko lepiej 😘 trzymam kciuki za was ❄❤2019 - starania czas start 🥰
Wiek 26lat👦👩
03.2022 - IVF - PGT-A ❄️
05.2022 - beta 7dpt. 0
06.2022 - IVF - PGT-A ❄️❄️
07.2022 - beta 7dpt. 38, 8dpt. - 60, 11dpt. - 346 🩵
03.2023 - synek 🩵 - CC 35tc., preklamsja, małopłytkowość, zatrzymanie wzrostu płodu = hipotrofia, rozwijający się zespół Hellp
04.2024 - naturalny cud 🩷 - ryzyko hipotrofii 1:18, ryzyko preklamsji 1:16
-
Miaukens- i jak? Coś już testowałaś?"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
starania od 2017
AMH 0,5
FSH 13-15
stymulacje 10/11/12.2021
12dpt-1032
16dpt-6703
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️