X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Hehe no to fajnie :) Ale brzucho masz juz spory ale ladny okraglutki ;))
    Ja naszczescie mam problem z ciuszkami rozwiazany :) mam tego ok 15 kartonow od siostry i szwagierki i dla chlopca i dziewczynki do 3 lat :) łozeczko tez mam od siostry, krzeselko do karmienia, przewijak , nocniki :) ciesze sie z jednej strony ze to wszystko mam bo to troche by kosztowalo ale nie mam teraz gdzow tego trzymac bo dopiero sie remont szykuje a one powiedzialy ze mam to brac juz teraz bo one tez nie maja gdzie tego trzymac ;p wiec musiałam :)
    w ogole to mam taka okropna zgage.. Piecze strasznie nie wiem co na to robic
    Pij dużo wody na zgage . Ogólnie dużo pij . Heh brzuszek juz większy. Dodam nowe zdjęcia za kilka dni. Dziś mi baba od rzeczy powiedziała ze nie wyglądam na 7 miesiąc ciąży hehe ale ona dużą była.. Edyta chyba pracuje z mężem nad dzidziusiem hihi

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na zdjeciu też nie wygląda na 7 ale to już jakiś czas masz :)

pije dużo wody właśnie ;( meczy okropnie.. Ale dla dzidIusia wszystko ;)

Edyta pracujcie pracujcie hehe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może będzie dziewczynka skoro tyle dolegliwości hehe

• dżelka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    marker na nowotwór jajnika :)

Ja bym się tym aż tak bardzo nie martwiła bo ja też mialam podwyzszony. Te markery czasem fałszywy wynik daja przy roznych schorzeniach :)

A jaki miałaś wynik? Wiesz od czego to?

To nie nowotwór bo test Roma robiłam i laparoskopia była też. Ale mogą to być równie dobrze problemy z nerkami, choroby autoimmunologiczne lub cukrzyca... trzeba to sprawdzić.

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe fajnie by było ale nie ważne co będzie. Kocham najmocniej na świecie :)

ailatan lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżelka wrote:
    A jaki miałaś wynik? Wiesz od czego to?

To nie nowotwór bo test Roma robiłam i laparoskopia była też. Ale mogą to być równie dobrze problemy z nerkami, choroby autoimmunologiczne lub cukrzyca... trzeba to sprawdzić.
    Nie pamietam bo to już troche lat temu :) Niech Ci lekarz zleci badania i będziesz spokojna ;) u mnie nic powaznego nie bylo a inny lekarz powiedzial ze bezsensu ze takie badanie w ogole było zlecone bo szkoda kasy na to a nic z niego nie wynika :) dlatego spokojnie podejdz do tematu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżelka masz endometrioze?? :) bo tez jest podwyzszomy przy endo albo miesniakach macicy:)

• dżelka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam nic... :-/ ani endo ani mięśniaków itd, a jajniki czyste. Jedyne co to hipoplazja macicy, nie wiem czy któraś w ogóle słyszała... to jest niedorozwoj macicy, jest bardzo mała. Ale to nie ma nic wspólnego z markerem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 22:49

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to koniecznie musisz skonsultować to z lekarzem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 08:34

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj idę zrobić zastrzyk z pregnylu, podjadę po pracy czyli po 16:00. Przez ostatnie 2 dni kłuły mnie jajniki a teraz już spokój :). Odliczam dni do urlopu i wyjazdu :P ;):);). Niestety ze względów zawodowych musieliśmy przełożyć wyjazd o tydzień ale to i tak już niedługo :)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Hehe fajnie by było ale nie ważne co będzie. Kocham najmocniej na świecie :)
    ja odkad zaszlam w ciaze wiedzialam, ze bedzie chlopak, nie wiem no czulam to.. jak lekarz w 12 tyg powiedzial ze na 80 % chlopak to mu powiedzialam panie doktorze na 100 hehe tego jestem pewna i na kolejnych usg tylko sie potwierdzilo... ale z obserwacji moich wynika ze ciaze z diewczynkami sa ciezsze dla matki.. podobno wlasnie hormony za to odpowiadaja..

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    ja odkad zaszlam w ciaze wiedzialam, ze bedzie chlopak, nie wiem no czulam to.. jak lekarz w 12 tyg powiedzial ze na 80 % chlopak to mu powiedzialam panie doktorze na 100 hehe tego jestem pewna i na kolejnych usg tylko sie potwierdzilo... ale z obserwacji moich wynika ze ciaze z diewczynkami sa ciezsze dla matki.. podobno wlasnie hormony za to odpowiadaja..
    Ja wlasnie ciagle do mojego meza mowie ze czuje w kosciach ze to dziewczynka. Nie wiem czemu. hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    ja dzisiaj idę zrobić zastrzyk z pregnylu, podjadę po pracy czyli po 16:00. Przez ostatnie 2 dni kłuły mnie jajniki a teraz już spokój :). Odliczam dni do urlopu i wyjazdu :P ;):);). Niestety ze względów zawodowych musieliśmy przełożyć wyjazd o tydzień ale to i tak już niedługo :)
    Edyta to teraz działać działać i wypocząć na urlopie i musi się udać;) tylko działać bez wymówek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Ja wlasnie ciagle do mojego meza mowie ze czuje w kosciach ze to dziewczynka. Nie wiem czemu. hehe
    hehe no to pewnie sie sprawdzi :) ja czulam ze chlopak a jakos z dziewczynka byloby mi latwiej i rzeczy i ogolnie tak jakos :) ale moj maz znowu mowil ze musi byc chlopak hehe i jak na prenatalnych lekarz powiedzil ze syn to wyszedl z glowa uniesiona i potem ciagle kumpla sie chwalil ze syna oczekuje :P faceci :P

tulipanna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny załamałam się. Znów zaczęłam krwawić żywo czerwoną krwią. Więc biegiem na IP. Lekarz przyjął mnie do szpitala zamiast najpierw mnie zbadać. Po założeniu wszystkich kart i papierów wreszcie zaczął mnie badać i ku mojemu zdziwieniu mówi, że to nie krwawienie z dróg rodnych tylko z odbytu... Mam żylaki :/ Jaka lipa. Lekarz był tak chamski, że zaczął mnie gnoić i się wkurzać że mam się na własne żądanie wypisać bo on nie ma dla mnie łóżka. Oczywiście popłakałam się. USG zrobił, nic mi nie pokazał, powiedział tylko że kosmówka się nie odkleja i że mam z pierdołami nie przyjeżdżać :( Nie wiem czy już był zarodek, nie wiem czy bło serduszko, nic nie wiem :( Jak wyciągał USG z pochwy to było zakrwawione i powiedział, że to z podrażnienia jak USG robił. Co za buc... :( Nie wiem czy mam coś dalej robić czy czekać spokojnie do poniedziałku aż do mojej gin. pojadę. Nie chcę już się stresować, że nie wiadomo na jakiego lekarza trafię :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Dziewczyny załamałam się. Znów zaczęłam krwawić żywo czerwoną krwią. Więc biegiem na IP. Lekarz przyjął mnie do szpitala zamiast najpierw mnie zbadać. Po założeniu wszystkich kart i papierów wreszcie zaczął mnie badać i ku mojemu zdziwieniu mówi, że to nie krwawienie z dróg rodnych tylko z odbytu... Mam żylaki :/ Jaka lipa. Lekarz był tak chamski, że zaczął mnie gnoić i się wkurzać że mam się na własne żądanie wypisać bo on nie ma dla mnie łóżka. Oczywiście popłakałam się. USG zrobił, nic mi nie pokazał, powiedział tylko że kosmówka się nie odkleja i że mam z pierdołami nie przyjeżdżać :( Nie wiem czy już był zarodek, nie wiem czy bło serduszko, nic nie wiem :( Jak wyciągał USG z pochwy to było zakrwawione i powiedział, że to z podrażnienia jak USG robił. Co za buc... :( Nie wiem czy mam coś dalej robić czy czekać spokojnie do poniedziałku aż do mojej gin. pojadę. Nie chcę już się stresować, że nie wiadomo na jakiego lekarza trafię :(
    Hm ale dziwne ze wyjął zakrwawiona sondę z pochwy.. kurw... co za lekarze.. ręce opadają.. a na wypisie co wpisał? A masz problemy z oddaniem stolca? Możesz sama się wybadac skąd leci.. bo jak z odbytu to pół biedy.. pij dużo soku pomidorowego.. na początku nie wolno brać innych leków na krążenie a sok pomidorowy działa jeszcze lepiej..

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz on najpierw włożył wziernik i pokazał mi ze jest czysty bez krwi. a potem USG zrobil i na prezerwatywie troszke ciemnej krwi bylo. Potem zbadał mnie per rectum i pokazał ze jest krew z odbytu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Wiesz on najpierw włożył wziernik i pokazał mi ze jest czysty bez krwi. a potem USG zrobil i na prezerwatywie troszke ciemnej krwi bylo. Potem zbadał mnie per rectum i pokazał ze jest krew z odbytu.
    Hm no to Chyba nie ma się czym martwić skoro tak jest.
    Nie jest łatwo ale musisz wyluzować bo oszalejesz ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wsumie to nie jestem aż tak zmartwiona, bardziej zła, że mnie tak potraktował. Teraz jak naprawdę będzie się coś działo to się będę bała jechać :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twoja lekarka wróci to tez inaczej.. no buc najlepiej to skargę byłoby złożyć ale nic nie zyskasz..

‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ