X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie umówiłam się, stwierdziłam, że to też niebezpieczne tak co 3 dni robić USG. Co ma być to będzie i tak tego nie zmienie. Pozostało mi dalej odpoczywać czy fasolka jest czy jej nie ma. Dowiem się w przyszły poniedziałek ;) Póki co plamienie ustało. Jak aplikuje liteine to aplikator dziś już też jest czysty :) Teraz się modlę żeby jednak fasolka byla i żeby było wszystko okey :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a ja dzisiaj byłam u lekarza, powiedział że polipów nie widac więc chyba je usunęli podczas histeroskopii. Wzięłam w tym miesiącu sama clo bo miałam jeszcze jedno opakowanie ale lekarzowi od in vitro się nie przyznałam. Dzisiaj 10dc a lekarz mówi "o jaki ładny samoistny pęcherzyk 16mm" mam wziąć jutro pregnyl.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    no a ja dzisiaj byłam u lekarza, powiedział że polipów nie widac więc chyba je usunęli podczas histeroskopii. Wzięłam w tym miesiącu sama clo bo miałam jeszcze jedno opakowanie ale lekarzowi od in vitro się nie przyznałam. Dzisiaj 10dc a lekarz mówi "o jaki ładny samoistny pęcherzyk 16mm" mam wziąć jutro pregnyl.
    16 mm to spoko, ale powinien miec okolo 20 zeby przyjmowac pregnyl...oby sie udalo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta to trzymam mocno kciuki :) chociaż jak dziś masz 16mm to moze pojutrze powinnaś wziąć pregnyl :) tak czy siak trzymam mocno kciuki i dużo musicie serduszkować!! :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba tak zrobię, wezmę go pojutrze rano zamiast jutro popołudniu :)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    chyba tak zrobię, wezmę go pojutrze rano zamiast jutro popołudniu :)
    nawet popoludniu wiesz ale pojutrze ;) bo one tak rosna okolo 2mm na dobe, mi po clo rosly tylko 1mm na dobe..

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co Ola robiłaś bete?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ruszałam się nawet z domu dziś bo mi się cały czas w głowie kręci.. W środę musze do siebie do pracy jechać odebrać wyniki to przy okazji zrobie bete :)

• Lili87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Mam do Was pytanie :) Końcem września idę na zabieg laparoskopii, mam niedrożny prawy jajowód - wynik po HSG. Mam też niedoczynność tarczycy, która powoduje u mnie tycie, chciałabym w związku z tym zacząć jakąś aktywność fizyczną. Wiem, że to indywidualna sprawa, ale po jakim czasie po laparoskopii można by zacząć biegać czy ćwiczyć na siłowni? Bo słyszałam, że do 3 miesięcy trzeba się oszczędzać... Będę wdzięczna za Wasze opinie :) pozdrawiam :)

25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili87 wrote:
    Cześć dziewczyny! Mam do Was pytanie :) Końcem września idę na zabieg laparoskopii, mam niedrożny prawy jajowód - wynik po HSG. Mam też niedoczynność tarczycy, która powoduje u mnie tycie, chciałabym w związku z tym zacząć jakąś aktywność fizyczną. Wiem, że to indywidualna sprawa, ale po jakim czasie po laparoskopii można by zacząć biegać czy ćwiczyć na siłowni? Bo słyszałam, że do 3 miesięcy trzeba się oszczędzać... Będę wdzięczna za Wasze opinie :) pozdrawiam :)
    Ee po 3 dniach wspolzylam, po tygodniu wróciłam do ćwiczeń .. nie ma ograniczeń wszystko zależy od Twojego samopoczucia :)

Lili87 lubi tę wiadomość

• dżelka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja już w trakcie drugiego cyklu po laparoskopii.

Dziewczyny co myślicie o naprotechnologii? Miała któraś styczność z tą 'metodą'?

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżelka wrote:

Dziewczyny co myślicie o naprotechnologii? Miała któraś styczność z tą 'metodą'?
    Ja miałam propozycję, żeby spróbować ale trafiłam do mojej obecnej gin. :)
    I jak tam bierzesz jakieś leki?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżelka wrote:

Hm mi to się scisle kojarzy z kosciolem katolickim i z czarami :P hmm generalnie powiem Ci tak- nie wiem za duzo o tej metodzie.. ale wydaje mi sie ze jak ktos jest podatny na efekt placebo to jak najbardziej :) wszytsko zalezy na cyzm tez polega problem z zajsciem w ciaze.. ja jednak przychylam sie bardziej medycynie ;)

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza dziś.. jak się macie?

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet ok się mam :P Siedzę i zamulam :) Mój pomysłowy Mąż kupił mi dziś książkę "W oczekiwaniu na dziecko" i całą szafkę słodyczy. Heh Dobrze, że mnie od słodyczy odrzuciło bo bym go inaczej ukatrupiła albo kazała zwrócić :P Powiedział, że to mam na słabsze dni :P hehe
    A wy jak tam dziś ? :) Natalia brzuch rośnie? Kiedy masz wizytę? :)

Edyta a Ty jak?? Robiłaś pregnyl czy jutro? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch chyba rośnie. Nie mierze go hehe dziecko się wierci wiec luz.. wizytę mam dopiero 28 sierpnia po 6 tygodniach.. bo lekarka wyjechała.. na szczęście nic się nie dzieje.. dziś odkupilam od laski z olx wielki worek ciuszków .. i za 100 zł problem ciuchów rozwiązany na pierwsze 3 miesiące.. Zapisałam się też do szkoły rodzenia dziś na wrzesień :)

• dżelka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Ja miałam propozycję, żeby spróbować ale trafiłam do mojej obecnej gin. :)
    I jak tam bierzesz jakieś leki?:)

Nic nie biorę i nic nie dostałam po laparoskopii tylko info że do 3 miesięcy jest największa szansa na zajście... tyle...mam problem z podwyższonym markerem ca 125. Jestem umówiona do mam nadzieję dobrego lekarza na 15 września zobaczymy co on powie na wynik markera, jeśli nic to pójdę jeszcze do onkologa. Do tej pory to byli tacy lekarze jakby 'pierwszego kontaktu'.

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżelka wrote:
    Nic nie biorę i nic nie dostałam po laparoskopii tylko info że do 3 miesięcy jest największa szansa na zajście... tyle...mam problem z podwyższonym markerem ca 125. Jestem umówiona do mam nadzieję dobrego lekarza na 15 września zobaczymy co on powie na wynik markera, jeśli nic to pójdę jeszcze do onkologa. Do tej pory to byli tacy lekarze jakby 'pierwszego kontaktu'.
    A co to za marker?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    A co to za marker?
    marker na nowotwór jajnika :)

Ja bym się tym aż tak bardzo nie martwiła bo ja też mialam podwyzszony. Te markery czasem fałszywy wynik daja przy roznych schorzeniach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Brzuch chyba rośnie. Nie mierze go hehe dziecko się wierci wiec luz.. wizytę mam dopiero 28 sierpnia po 6 tygodniach.. bo lekarka wyjechała.. na szczęście nic się nie dzieje.. dziś odkupilam od laski z olx wielki worek ciuszków .. i za 100 zł problem ciuchów rozwiązany na pierwsze 3 miesiące.. Zapisałam się też do szkoły rodzenia dziś na wrzesień :)
    Hehe no to fajnie :) Ale brzucho masz juz spory ale ladny okraglutki ;))
    Ja naszczescie mam problem z ciuszkami rozwiazany :) mam tego ok 15 kartonow od siostry i szwagierki i dla chlopca i dziewczynki do 3 lat :) łozeczko tez mam od siostry, krzeselko do karmienia, przewijak , nocniki :) ciesze sie z jednej strony ze to wszystko mam bo to troche by kosztowalo ale nie mam teraz gdzow tego trzymac bo dopiero sie remont szykuje a one powiedzialy ze mam to brac juz teraz bo one tez nie maja gdzie tego trzymac ;p wiec musiałam :)
    w ogole to mam taka okropna zgage.. Piecze strasznie nie wiem co na to robic

‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ