WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie liste bo i tak juz prawie wszystko mam od siostr i szwagierki ale chcialam sprawdzic czego mi brakuje ;)

Ja tez mialam wzdecia wczesniej ale przeszly ;)

a mąż jak tam?? szczesliwy??;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam słabe ruchy dziecka. Tętno różnie tez. Nie wiem.. mówią ze po lekach..leżę z dziewczyną w 25 tyg. Pękł pęcherz owo dniowy.. dają małe szanse na zdrowe dziecko i nie wiadomo czy przeżyje.. a ciąża przebiegała ok.. także niestety nigdy nic nie wiadomo..

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ciągle dostajesz Relanium to nie ma opcjo żeby dzidziuś był ruchliwy :) W ogóle pierwszy raz słyszę, że relanium można podać :) Ohh dużo się uczyć trzeba jeszcze :)

Pewnie dziewczyna strasznie przeżywa.. Przykre.. :(

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż tak szczęśliwy i to chyba bardzo chociaż oboje do końca jeszcze nie wierzymy. Mi też już chcieli znosić tutaj łóżeczka ubranka itp ale zabroniłam ;);). Należę chyba bardziej do tych przesądnych i boję się zapeszać. Jakby się np coś stało to bym musiała patrzeć na te wszystkie rzeczy :/ . Poza tym i tak na początku musimy wyremontować pokój, dopiero później będziemy coś tam wstawiać ;).
    Ja czekam do badań prenatalnych do 26 , mam nadzieję że potem się trochę uspokoję.

Natalia leż spokojnie i się nie ruszać, w końcu to już prawie 36 tydzień więc i tak nie jest najgorzej, zawsze mogłoby być gorzej.

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia a jak z opieką w tym szpitalu ? bo to różnie bywa? jest ok ? położne w miarę sympatyczne ? to jest szpital w którym chciałaś rodzić czy jakiś inny ?

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mi tak wszystko poznosili... Już to tkwi u mnie od ok. roku hehe :P Już się przyzwyczaiłam do tych rzeczy i sobie leżą w osobnym pokoju do którego nikt nie wchodzi :) Czasem zaglądam czego mi brakuje żeby dopisać do listy ;)

Cieszcie się bo jest czym :) Nie możesz w strachu żyć bo dzidziuś to czuje :) Udało się i do końca musi być dobrze :) Ja też się martwię bo do porodu jeszcze długo ale staram się myśleć pozytywnie :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też staram się myśleć pozytywnie i zazwyczaj jestem uśmiechnięta i się cieszę ale tak raz dziennie przyjdzie taki chochlik i zasieje trochę zmartwień :)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to pewnie że tak jest ;) mnie ostatnio coś mocniej zakuło i też zaraz panika ;) Ty dalej na l4 jesteś? :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem, co prawda jeżdżę do pracy ale rzadko jak trzeba to z domu też pracuję :) więc mam zajęcie ;)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa to fajnie ;) ja mialam na 2 dni wrocic teraz w poniedzialek ale od razu na urlop ide bo szkarlatyna na oddziale jest i oddzialowa mi nie pozwala przyjsc ;) i dobrze nawet, chociaz strasznie sie nudzę :p ale teraz na urlopie bede.mogla juz luzno z domu wyjsc bez stresu o kontrole z zusu :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to caly czas gdzieś wychodzę :D i nie ma mnie w domu ;)

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masz chodzące l4? U mnie ok. Ciągle badają.. zobaczymy co powiedzą jutro..

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam chodzące więc hulaj dusza :D:D

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w szpitalu jestem... Straszne bole brzucha mam... kurwa zaden konowal mnie jeszcze nie zbadal... bo jakas babka w 35tc jest i ja z Katowic przywiezli.. bezsensu z kliniki do zwyklego szpitala...:/
    a ja leze i boli i wszyscy mnie olali...

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku Ola współczuję , ale będzie dobrze zobaczysz. A plamisz albo masz jakieś krwawienie ?

Ja wam nie pisałam ale odebrałam ostatnio wyniki tej mojej grupy krwi z RCKiK, i co się okazało ? że mam grupe krwi 0RH- . W książeczce zdrowia mam 0RH+ na obu wypisach z dwóch niezależnych szpitali mam 0RH+ a tak naprawdę mam 0RH-. Niby taka oczywista sprawa a dobrze że nie było nigdy konieczności podawania mi krwi bo mógłby byc konflikt :/ :/

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola a dostałaś już łóżko ? nie wiesz jak długo zostaniesz ? napisz potem co i jak.
    Natalia ty tak samo, daj znać jak twój kawaler się trzyma. Właśnie jak w końcu postanowiliście żeby miał na imię ? :) mówmy mu juz po imieniu :P

sylka0102 lubi tę wiadomość

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomimo dlugiego oczekiwania, lekarz bardzo fajny, przeprosil i wszystko wytlumaczyl. Najprawdopodobniej miałam skurcz i mam się nie bać bo tak się czasem zdarza. Najlepiej sie polozyc wtedy i wziac odpowiednie leki :) Powiedzialam mu ze nie przyjechalabym ale poprostu nie wiem na co mam zwracac uwage, co jest istotne. Powiedział, ze najważniejsze jest zeby krwawienia nie bylo :) takze narazie leze i leki dostane.. ale powiedzial zebym na 2 dni zostala to beda USG kontrolne robic :)
    Kurde akurat pierwsze dni szkoly mam od jutra do niedzieli.. a ja w szpitalu.. kurde jak pech to pech :) ale dziecko najwazniejsze ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulala ale się dzieje.. ja juz w domu. Wszystko ok. Dziecko ok. Krzyś będzie. 2 tyg poleżeć. Donosić i można rodzic.. jestem wykończona.. nie spałam od 3 wiec jutro napisze więcej. Ola poproś o relanium. Widzę ze nerwowo to z nosisz a to Cię wyciszy.. i leżeć nie wstawać kurde.. ja tez się kładę..

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz już jest okey :) tylko ze stresu strasznie mnie glowa rozbolala i musialam poprosic o 2 paracetamole ;) jestem spokojna bo wiem ze z dzieckiem okey:) chocisz ciagle taki lekki skurcz czuje :) ale tak moze to trwac jeszcze ;) dostaje leki i leze ciagle ;)
    Dobrze ze ty w domu juz :) teraz sie wyspij i wypoczywaj ciagle ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Teraz już jest okey :) tylko ze stresu strasznie mnie glowa rozbolala i musialam poprosic o 2 paracetamole ;) jestem spokojna bo wiem ze z dzieckiem okey:) chocisz ciagle taki lekki skurcz czuje :) ale tak moze to trwac jeszcze ;) dostaje leki i leze ciagle ;)
    Dobrze ze ty w domu juz :) teraz sie wyspij i wypoczywaj ciagle ;)
    Kurcze ale miałaś ktg? Jakie to wartości skurczy?

‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ