X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • wombi Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No coś Ty, nie odpuszczaj!!!
    Fajnie masz, u mnie @ jeszcze sie nie pojawiła :/ ale zaraz jadę do lekarza i mam nadzieję, że się coś w końcu wyjaśni, bo chciałabym już zacząć się szprycować zastrzykami ;)

Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET :( 5bb
    16.09.2024 FET :( 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
    11.2024 AMH 0,36
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To daj znać jab tez pojadę po pracy kolo 6 ale mnie brzuch coraz mocniej boli chyba bez nospy sie nie obejdzie.

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzanna tak to prawda, przynajmniej w przypadku PZU jest tak że jeżeli np leżysz w szpitalu lub masz zabieg z powodu niepłodności to nie dostaniesz odszkodowania. Jest to zapisane w regulaminie obok wojen i kryzysów :D:D. Masakra ale tak jest. Ja tez nie dostałam za pobyt w szpitalu, co prawda dostałam za operację ale to z dodatkowe ubezpieczenia typowo od operacji i to bez znaczenia z jakiego powodu.

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia clo nie zaszkodzi wziąć chociaż 8 miesięcy clo to już długo.... może powinniście pójść do jakiejś kliniki leczenia niepłodności ?

Edyta
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm ciągłości nie bylo niby jeszcze teraz prolaktyna wysoka niecały miesiąc biorę bromergon to niewiem

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem że to źle zabrzmi ale niestety to prawda. Może musisz trochę odpuścić ? Ja np w momencie kiedy zajęłam się in vitro, przygotowaniami, pracą nie wierzyłam że normalnie się uda to wtedy właśnie się udało.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta a Ty w sprawie odszkodowania pisalas pismo? czy bylas w PZU? Co zrobilas ze dostalas odszkodowanie?? ja szczerze mowiac jeszcze tego nie robilam ;)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola najlepiej zgłosić u siebie w zakładzie pracy , jeżeli to on cię ubezpiecza albo bezpośrednio w PZU. Ja akurat jestem odpowiedzialna za rozliczenia ubezpieczeń u mnie w pracy więc robiłam to przez specjalna aplikację. Na twoim miejscu poszłabym do PZU ale chyba Ola nie dostaniesz nic bo ja za leżenie po laparotomii tez nie dostałam bo napisali że to ze względu na niepłodnośc a to jest wykluczone. Za samą operację dostałam 500 zł bo mam takie dodatkowe ubezpieczenie gdzie płacą za operacje. Jednak za pobyt w szpitalu skurczybyki nie chcieli płacić , tak samo za histeroskopię tez nie chcieli zapłacić.

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ty Ola jak tam w tym szpitalu ? obiadek już zjadłaś ? :) do kiedy masz leżeć ?

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn ja mam 3 ubezpieczenia w sumie ;)
    To sprobuje ;)
    a w szpitalu lipa obiad obrzydliwy kwasny zurek. maz przywiozl mi odbiad od mamy :) ale cos zas mnie na wymioty bierze ;/ nie wiem czemu. Juz mi to przeszlo i znow..
    Pewnie do niedzieli zostane ale jak mnie nadac nie beda to sie wypisze na wlasne zadanie ;)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spróbować Ola nie zaszkodzi, zawsze coś może wpaść, teraz jakbyś lezała w szpitalu co najmniej 4 dni to byś już dostała za pobyt w szpitalu.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak Ola? Badają?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nikt sie nie interesuje... Jutro sie wypisuje na wlasne zadanie bo mnie to juz wkurwia.. beczec mi sie chce. Nawet zadnego lekarza tu nie ma bo wszyscy na bloku...Kurwa! wyszlabym juz dzisiaj ale nie ma mnie kto odebrac.... Kisze sie tu i coraz gorzej sie czuje, kregoslup mnie boli i kark... Żaluje ze nie pojechalam do innego szpitala...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh no bo rodzic nie będziesz.. dolegliwości musisz zgłaszać.. inaczej się nie zainteresują..

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowilam ze kluje mnie co jakiś czas brzuch, pytalam gdzie jest jakiś lekarz i czy porozmawia ze mna albo mnie zbada. Bezsensu ze mam tu leżeć. W domu tez mam nospe i sobie moge lezec... ehh co za szajs... Czekam jeszcze do wizyty...

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam po receptę jak zwykle muszę się wyczekać z godzinę albo i więcej mam juz dość tego czekania na wszystko odpuscila bym sobie z ręką na sercu. Ryczeć mi się chce i tyle okropnie podupadłam duchownie itd niewiem co się dzieje.

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia to może zróbcie sobie przerwę ?

Edyta
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnia próba doktorka powiedziała ze moze być przez prolaktynę mam zrobić jeszcze estriadol jak będą pęcherzyki zobaczymy dala mi rok czasu od laparoskopi to jest jeszcze szansa do stycznia czyli w sumie 2 cykle.

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    Ostatnia próba doktorka powiedziała ze moze być przez prolaktynę mam zrobić jeszcze estriadol jak będą pęcherzyki zobaczymy dala mi rok czasu od laparoskopi to jest jeszcze szansa do stycznia czyli w sumie 2 cykle.
    Hm a wg mnie najpierw prolaktyna unormowana potem clo.. bez sensu się faszerowac..

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ciul co będzie to będzie jak nie to idę na inne leczenie. I tak w kółko potem przerwa męża koleżanka 38lat 8 lat po ślubie dopiero teraz zaszła

j36rxzdvdx1kpbz0.png
‹‹ 257 258 259 260 261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ