LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHm to normalne. Każdy wybralby żonę. Ja sama nie wiem czy nie wybrałabym siebie. Nikt nie chce umierać. Czuje się odpowiedzialna za męża. Jeżeli miałoby sue cis stać z dzieckiem widocznie tak miałoby być.. trzeba walczyć do końca o umieć dokonać dobrego wyboru..
-
Dziewczyny !!!
Nie będzie bliźniaków Jest w końcu pseudo @, od wtorku zaczynam się szprycować zastrzykami, w końcu cykl, w którym będę miała jakieś realne szanseHashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
nick nieaktualnyOjj ale temat ja z moim mężem nie rozmawiałam narazie i nie wiem czy chce.. Kiedyś mi tylko powiedział ze nie chcialby zebym urodzila chore dziecko ale nie dlatego ze niechcialby sie nim opiekowac itd. Tylko dlatego ze to dziecko nie mialoby przyszlosci i balby sie ze na starosc zostanie samo. Ale potem powiedzial ze wsumie to tak mowi ale nie wie jakby zareagowal na taka informacje i ze lepiej o tym nie mowi poki nie trzeba. Ale powiedzial ze nigdy by mnie nie zostawil
Wombi to trzymam kciuki za kolejny cykl -
nick nieaktualny
-
Oj dziewczyny ciężko tematy poruszacie.
Ja na razie z mężem rozmawiałam tylko na temat co zrobimy jak okaże się że w ogóle nie możemy mieć dzieci i to nie była łatwa rozmowa... myślę że jakby dziecko miałoby nieuleczalną chorobę to też bym wolała przerwać ciążę
U mnie jest inny problem, boje się że dziecko odziedziczy moje choroby... a kiedyś nam dermatolog powiedział że jak będziemy mieć dziecko to będzie miało przerąbane, całe sześciennych mój ginekolog uważa inaczej. No ale najpierw trzeba być w tej ciąży
Będę brać zastrzyki z Merionalu, siuski babek po menopauzie mam nadzieję że po tym w końcu jajeczka będą zdroweHashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarudz ile wlezie heh ja tez co chwila se pomarudze powiem ci ze z tego co widze po twoich zdjeciach brzucha to i tak masz super figure i cialo znaczna wiekszosc wyglada grubiej niz ty takze nie ma sie o co martwic
Juz niedlugo i urodzisz i na pewno dojdziesz do swojej figury
Na pocieszenie powiem ci ze mnie o edyte to dopiero czeka hehe potem my bedziemy marudzic
A seksu nie mozecie narazie uprawiac? -
nick nieaktualnyAleksandrakili wrote:Marudz ile wlezie heh ja tez co chwila se pomarudze powiem ci ze z tego co widze po twoich zdjeciach brzucha to i tak masz super figure i cialo znaczna wiekszosc wyglada grubiej niz ty takze nie ma sie o co martwic
Juz niedlugo i urodzisz i na pewno dojdziesz do swojej figury
Na pocieszenie powiem ci ze mnie o edyte to dopiero czeka hehe potem my bedziemy marudzic
A seksu nie mozecie narazie uprawiac? -
nick nieaktualnyMy z mezem bylismy na dzis na seks umowieni ze w koncu zaczniemy od dzis po tych lekach ale niestety w szpitalu to tak niebardzo haha ;p ale jak tylko bede w domu to kurz a wiatr bo wyposzczona jestem strasznie :p
Heh Natalia ah ten twoj maly to kombinator bedzie ;p
Edyta nie bede ci mowic ze masz sie nie stresowac bo ja sama sie cholernie balam i koniecznie chcialam zeby maz ze mna poszedl
jak sie dowiedzialam ze wszystko jest dobrze i uslyszalam serducho to zaczelam beczec przy tym usg ze szczescia i tak do konca juz plakalam hehe ale ulga jest wielka jeszcze troche i tez sie dowiesz ze dziecko zdrowe -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySamo prenatalne to jest USG i lekarz mierzy wszystkie kości i przezierność karku (napewno ci wszystko wyjasni) przez te wszystkie pomiary doglada czy dziecko jest zdrowe no i serce jeszcze niektorzy lekarze nawet licza juz paluszki czy sa wszystkie
a sa jeszcze badania z krwi np pappa lub nifty.. ale ja nie robilam bo nie wierze tym badaniom. bo czesto wychodzi ze tyzyko wystapienia downa jest 1:28 np. tak koleżanka ma i juz sie biedna martwi i musi amniopuncje robic a USG wyszlo idealne wiec dziecko na 93% zdrowe
a te w 20 tyg. to nie wiem jak wygladaja chyba tez USG -
nick nieaktualnyPrenatalne to usg tak jak Ola pisze. Sprawdzają cialko dziecka, tętno biometrie i przeziernosc.. jak lekarz jest doświadczony może sprawdzić płeć choć na tym etapie są pomyłki.. jeżeli przeziernosc wychodzi podejrzana to zalecają pappa test z krwi ale on właśnie charakteryzuje się dużą omylnoscia.. jeżeli chodzi o testy z krwi nifty i harmony dają 99.9 skuteczności ale kosztują kolo 3 tys... tylko tu juz masz pewność.. polowkowe najlepiej robić 20 a 22 tydz.. to okres w którym mogą wyjść poważne wady serca i całe to badanie polega na sprawdzeniu narządów dziecka.. ilość wód plodowych, pępowiną, przepływy prpowinowe i macice oraz stan łożyska.. do 22 tyg w Polsce jest legalna aborcja w przypadku wad genetycznych.. no i potem macie jeszcze badanie 3 trymestru podobne do polowkowe, robi się je 28 a 32 tydzień.. z ważnych badań 24 a 28 tydzień test obciążenia glukozą..