Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje ze juz plec w koncu sie dowiem 5 listopada na wizycie :)

sylka0102 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koło 16 tyg to już prawie pewnik ;) jeszcze jesteś w szpitalu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jeszcze ;) kazdy lekarz mowi co innego ;) ale juz to olewam. Obiecali ze jutro wyjde ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to uwielbiam... zgodność lekarzy.. kurde mac.. mogą wykończyć człowieka..

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a badanie jest robione dopochwowo czy przez brzuch ? i jak długo trwa ? :)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie Przez brzuch.. u mnie trwało ponad godzinę

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dopochwowo bo przez brzuch coś lekarzowi przysłaniało ;) ale nie pamiętam co hehe :) u mnie godzinkę trwało ;)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mężowie byli z wami ? W ogóle chodza z wami na wszystkie wizyty ? ☺

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia jak twoje samopoczucie ?

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż na początku nie chodził bo się chyba krępował że przez pochwe USG. Ale jak na początku krwawiłam i pojechałam do szpitala to był ze mną i potem powiedział, że chce na wszystkie wizyty chodzić. Na prenatalnym bardzo chciałam, żeby był bo strasznie się bałam tego :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój podobnie, na razie ze mną nie chodzi, w sumie nie ma chyba nawet takiej potrzeby :) ale na prenatalne chce już iść. Był ze mną raz na USG dopochwowym jeszcze jak do kliniki chodziliśmy :P :P heh nie uprzedziłam go i był w lekkim szoku co się dzieje ;);)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe biedny;p wystraszył się pewnie :) ja mojego wcześniej uprzedzałam i powiedział, że poczeka na korytarzu hehe ;p

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a do którego tygodnia miałyście brac duphastan ?

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ja już nie pamiętam, duphaston odstawiłam jakieś 2 lub 3 tyg po skonczonych plamieniach.. moze 7-8 tc a luteine caly czas ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam mojego tylko na prenatalne bo jednak sytuacja badania przez pochwe byłaby dla wszystkich krepujaca.. a wiedziałam że to usg będzie przez brzuch.. sam duphaston brałam do 12 tyg od 12 tyg brałam duphaston i luteine dopochwowo i potem od 16 tyg Odstawilam powoli duphaston zostając przy luteinie.. po 24 tyg lekarka Odstawilam luteine i wtedy skróciła się szyjka i wróciłam do niej w 30 tyg i brałam do 34 ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia a ty teraz bierzesz jeszcze cos? jakies leki?? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Natalia a ty teraz bierzesz jeszcze cos? jakies leki?? ;)
    Heh w szpitalu podali 2 zastrzyki z celestonu na rozwój płuc. Teraz Młody może się jyz rodzic. Mam tylko brać jeszcze ten tydzień Nospe . Dodatkowo biorę żelazo i od początku witaminy z dha bo to zapobiega porodowi przedwczesnemu.

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A takie sobie zaczęłam dziś CLO 26 mam USG i jak będzie pęcherzyk to mam zrobić estriadol i prolaktynę a zobaczymy co będzie to będzie lata mi już to wszystko.

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    A takie sobie zaczęłam dziś CLO 26 mam USG i jak będzie pęcherzyk to mam zrobić estriadol i prolaktynę a zobaczymy co będzie to będzie lata mi już to wszystko.
    Sylka za bardzo się na tym skupiasz.. wiem ze starając się trzeba wszystko kontrolować i pilnować leków itd.. ale to co w naszej głowie jest bardzo istotne.. to tam zaczyna się nasza ciąża.. każda z nas przeszła jakoms historię i nadal ja pisze.. no zachodząc w ciążę do porodu nie wiesz co może się zdarzyć.. trzeba żyć i starać się chociaż żyć na luzie..

wombi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze wiecie co wlasnie zostala przyjeta babka i jest ze mna na sali;) gadam z nia i ona akurat rodzila tam gdzie ja chce rodzic u mojego lekarza w klinice w Bytomiu. I mowi ze jeden z lepszych szpitali i jakby miala rodzic to tylko tam ;) i tez chodzi do tego lekarza co ja chodze i mowi ze jego pacjentki maja zawsze pojedyncza albo podwojna sale hihi ;p to mi sie podoba ;p

‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ