X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez wiecznie tych antybiotykow tyle bralam.. a moja lekarka ogolna coraz gorsza jest.. Ona za kazda wizyta antybiotyk daje... Mojej siostry dzieci raz w miesiacu maja antybiotyk... Ja szukam w okolicy jakiegoś dobrego lekarza dziecięcego bo nie wyobrazam sobie zeby tak robila z moim dzieckiem...

Sylka a mi sie dzis snilo ze szczeniaka w nocy znalazlam ;p hehe

sylka0102 lubi tę wiadomość

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dobre:)

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    No ja tez wiecznie tych antybiotykow tyle bralam.. a moja lekarka ogolna coraz gorsza jest.. Ona za kazda wizyta antybiotyk daje... Mojej siostry dzieci raz w miesiacu maja antybiotyk... Ja szukam w okolicy jakiegoś dobrego lekarza dziecięcego bo nie wyobrazam sobie zeby tak robila z moim dzieckiem...

Sylka a mi sie dzis snilo ze szczeniaka w nocy znalazlam ;p hehe
    No tylko to problem.. w ciąży.. bo bakterie miga być groźniejsze od Antybiotyku. Ja właśnie patrze na moje . wymazy.. po zbylam się ureaplasma.. beztlenowcow tez brak.. uff leczylam sue antybiotykiem dopochwowym dallacin. 100zl kosztował ale pomógł ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w końcu ;) czas najwyzszy wyleczenia :)) to jestes poki co bezpieczna ;)

A jakie ty antybiotyki bralas w ciazy ? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia jeszcze jedno pyt. moze Ty będziesz wiedziec.. Wylecial dzis ze mnie taki glut dość spory.. Wygladal jak sluz przy owulacji jak bialko kurze tylko bardziej glutowate.. Nie wiem czy mam sie tym martwic...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do antybiotykow- bralam monural, erytromecyne, gynazol, i teraz ten dallacin.
    i chyba tyle...
    a co do gluta... jest kilka opcji :) opcja nr 1 jezeli wspolzylas bez prezerwatywy to moga byc resztki nasienia ktore razem z Twoimi uplawami daja taka mase- tez tego doswiadczylam. Opcja nr 2 zaklada ze to po prostu uplawy, ktore moga sie zwiekszac wraz z dawka luteiny i to tez normalne.. Opcja nr 3 jezeli glut bylby zoltawy i brzydko by pachnial to moze to byc oznaka infekcji..
    Dopoki glut nie jest podbarwiony krwia lub czekoladowy mozesz byc spokojna. Niech lekarz pobierze te wymazy. Podejrzewalabym nasienie meza.. w ciazy czlowiek sie robi glebszy... i to wszysko tam zastaje a po jakims czasie wylatuje.. dzisiaj tez wylecial ze mnie glut i boje sie ze za to grzyboca mnie dopada.. jak nie urok to sraczka :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to się nie stresuje ;) bo poczytałam to na niektorych wątkach dziewczyny o czopie pisaly ale to wydaje mi sie jakos bezsensu.. :) to byc moze po wspolzyciu bo faktycznie bez prezerwatywy bylo ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    A to się nie stresuje ;) bo poczytałam to na niektorych wątkach dziewczyny o czopie pisaly ale to wydaje mi sie jakos bezsensu.. :) to byc moze po wspolzyciu bo faktycznie bez prezerwatywy bylo ;)
    eee czop nie.. czop jak masz szyjke zamknieta i dluga to impossible.. poza tym czop jest podbarwiony krwia.. czekoladowy, czasem zielonkawy.. mi tez jeszcze nie wypadl albo nie zauwazylam, choc mam juz rozwarcie.. dzis cos mi sie macica kurycz kurde.. za duzo szalalam :P wzielam no spe ze strachu.. chociaz powinnam brac ja 3 razy dziennie.. ale mam dosc juz lekow..

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dlatego nie wierzylam w ten czop. Chociaz taki zielonynjasny sluz tez mam.. ale mysle ze to przez te syfy co je mam.. dam se reke uciac ze nie wyleczylam tego..

Tez mam dosc lekow.. a pewnie zaczne te antybiotyki brac.. ;) poprosze i najlepszy antybiotyk chociazby nie wiem ile mial kosztowac heh ;p

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, no ja na razie odpukać mam spokój z infekcją . Po tym jak dostałam ten trioxal grzybica odeszła jak ręką odjął, wiem że w ciąży jest się bardziej podatnym na infekcje... ale zobaczymy

Mam inne pytanie, czy przy badaniach prenatalnych robiłyście testy Pappa i Nimfy ? różne opiie są na ten temat. Jakie wyniki wam wyszły ? często podobno wychodzą złe i potem proponują aminopunkcję na którą chyba bym się nie zdecydowała.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    hej dziewczyny, no ja na razie odpukać mam spokój z infekcją . Po tym jak dostałam ten trioxal grzybica odeszła jak ręką odjął, wiem że w ciąży jest się bardziej podatnym na infekcje... ale zobaczymy

Mam inne pytanie, czy przy badaniach prenatalnych robiłyście testy Pappa i Nimfy ? różne opiie są na ten temat. Jakie wyniki wam wyszły ? często podobno wychodzą złe i potem proponują aminopunkcję na którą chyba bym się nie zdecydowała.
    Ja nie robiłam ani pappa ani nifty ;) po pierwsze nie bylo takiej potrzeby bo USG wyszlo super a po drugie uwazam ze za za czesto sie zdarzaja pomylki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No papap to groszowe sprawy i robi sie go tego samego dnia co badanie prenatalne- bardzo wazne by bylo tego samego dnia. I generalnie ja bym tego nie robila bo lubi namieszac.. chyba ze lekarz bedzie kazal..

a nifta i harmony to inna bajka. Pisalam o tym juz. Cena kolo 3000tys, ale 99,9% pewnosci i jak sie pomyla to wyplacaja odszkodowanie. To inna bajka. ale to tez tylko jak prenatalne wyjda zle, to taka alternatywa do aminopunkcji.. dla bogatych..

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie ja się zastanawiam nad pappą czy robić czy nie, muszę jutro porozmawiać o tym z lekarzem

ailatan lubi tę wiadomość

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm ja bym nie robiła.. Słyszałam ze często miesza.. mój lekarz od prenatalnych powiedział tak ze samo usg daje około 95 % wykrywalnisci dużych wad genetycznych. Pappa daje dodatkowe 2 % . Czy jest sens?

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie, np moja przyjaciółka zrobiła i wyszło jej 1:100 że dziecko może mieć zespół downa. Oczywiście po urodzeniu okazało sie że wszystko jest ok ale co się nadenerwowała to jej

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta przemyśl to sobie dokładnie ;)) i porozmawiaj z lekarzem ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    no właśnie, np moja przyjaciółka zrobiła i wyszło jej 1:100 że dziecko może mieć zespół downa. Oczywiście po urodzeniu okazało sie że wszystko jest ok ale co się nadenerwowała to jej
    Tylko musisz wziąć pod uwagę ze w późniejszych badaniach ten zespół downa by się objawił..ale po co całą ciążę o tym myśleć..

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie, chyba się nie zdecyduję ale porozmawiam jeszcze dzisiaj z lekarzem

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na którą masz?? :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopiero 17:45 , ale mam nadzieję że wszystko będzie dobrze :)

Edyta
‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ