X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Nie martwiłabym się tym gdyby nie fakt, że ciągle mu spadają. Nawet nie jest tal samo tylko niżej.. Dostał skierowanie co 2 tygm kontrola morfologii dopóki do lekarza się nie dostanie..
    Jak nie urok to sraczka.. wiecznie coś...
    Spokojnie.. mojemu tez wlasnie spadly z 129 na 121 i dlatego lekarz kazal mu isc to zbadac.. no tylko moj nie ma krwawien.. ale cos jest na rzeczy.. tez sie martwie, ale wiadomo trzeba sprawzic i w razie co leczyc :) a leczyc to mozna wiec spokojnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tylko przestaną mu spadać to będę spokojniejsza... Może być tak tez ze ma niedobór wit. b 12 i kwasu foliowego ;) ale stres i tak jest. On ma morfologie na cito robic bo czasem tez jest tak ze plytki sie sklejaja jak probowka lezy nawet 15 min. wiec trzeba to od razu robic. i jak jak zrobili od razu to mu jeszcze nizsze wyszly.. Mam nadzieje ze wszystko bedzie okey. No ale niestety martwic sie nie przestane :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Jak tylko przestaną mu spadać to będę spokojniejsza... Może być tak tez ze ma niedobór wit. b 12 i kwasu foliowego ;) ale stres i tak jest. On ma morfologie na cito robic bo czasem tez jest tak ze plytki sie sklejaja jak probowka lezy nawet 15 min. wiec trzeba to od razu robic. i jak jak zrobili od razu to mu jeszcze nizsze wyszly.. Mam nadzieje ze wszystko bedzie okey. No ale niestety martwic sie nie przestane :/
    Zbadaja naszych mezow i bedzie ok :) widzisz nie jestes sama.. moj tez sie z tym boryka :) daj znac jak bedziesz cos wiedziala w temacie, ja tez powiem Ci co mojemu powiedzial lekarz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No okey ;) mam nadzieje ze to tylko niedobor witamin :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    faktycznie nie dopisałam ryzyka
    trisomia 21 - 1:3046
    trisomia 18 - 1:4176
    trisomia 13 - 1:20000

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mnie zastanawia... ja nie mialam wyliczonego tego ryzyka... ;/ musze pogadac z moj. lekarzem moze ma to gdzies wyliczone.... ;)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola jak lekarz mówi że jest dobrze tzn że jest dobrze nie ma co się stresowac ☺ moze uznal ze nie tezeba informowac

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jakie rozmiary ubranek kupujecie na początek ?

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    56 i 62 ;) i wiekszość białych :) jako pierwsze na cialo dziecka powinno isc biale ubranko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 19:51

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola a czy ty miała konflikt serologiczny ? zastanawiam się bo ja mam 0RH- a mój M ma 0RH+ czy tutaj jest konflikt ?
    a czemu białe a nie inne kolory ?

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Ola a czy ty miała konflikt serologiczny ? zastanawiam się bo ja mam 0RH- a mój M ma 0RH+ czy tutaj jest konflikt ?
    a czemu białe a nie inne kolory ?
    Wiem, ze jak kobieta ma minus a facet plus to jest konflikt, ale nie wiem czy dotyczy to grupy zero.. bo obilo mi sie o uszy ze 0 nie wchodzi w konflikt...ale pewnosci nie ma...
    Ja mam 56 i 62 tez ubranka, w zasadzie wszytskie uzywane, wyprane w jelpie, i wszytskie mam kolorowe albo we wzroki :) mysle ze jednak to nie stanowi roznicy... pewnie chodzi o barwniki, ale jak wypierze sie w wysokiej temp i wyprasuje to spoko.. ja niektorych nie prasowalam nawet bo mi sie nie chce.. skora noworodka jest delikatna ale nie mozna tez go wyjalawiac.. zobaczymy jak bedzie reagowal, jak cos sie bedzie dzialo bede myslec :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ale to się nazywa niezgodność serologiczna :) a konflikt występuje (bardzo rzadko) podczas porodu jak krew dziecka zlaczy sie z krwia matki (oczywiscie jak dziecko odziedziczy + po ojcu ) i kobieta wtedy zaczyna wytwarzac przeciw ciala :) zeby sie jakby przed dzieckiem obronic :)

A czemu nie kolorowe bo nie wiadomo czym sa farbowane i czy nie uczula dziecka :) lepiej na noworodku nie ryzykowac ;) zawsze to nasi lekarze powtarzaja w szpitalu ;) więc i ja poslucham ich rady :)
    Potem jak bedzie wieksze to spokojnie mozna kolorowe ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Tak ale to się nazywa niezgodność serologiczna :) a konflikt występuje (bardzo rzadko) podczas porodu jak krew dziecka zlaczy sie z krwia matki (oczywiscie jak dziecko odziedziczy + po ojcu ) i kobieta wtedy zaczyna wytwarzac przeciw ciala :) zeby sie jakby przed dzieckiem obronic :)

A czemu nie kolorowe bo nie wiadomo czym sa farbowane i czy nie uczula dziecka :) lepiej na noworodku nie ryzykowac ;) zawsze to nasi lekarze powtarzaja w szpitalu ;) więc i ja poslucham ich rady :)
    Potem jak bedzie wieksze to spokojnie mozna kolorowe ;)
    ee u mnie w szpitalu gdzie chce rodzic ubieraja dzieci w ciuszki szpitalne i wszytskie sa kolorowe :) ale kazdy uwaza i robi co sluszne :) takze zeby nie bylo ze podwazam zdanie ;) ja jestem z tych matek co po prostu bedzie karmic dziecko wszytskim i za bardzo dmuchac i chuchac nie bede..

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie jak się teraz zastanowię to dzieciaczki które się urodziły jak ja leżałam w szpitalu to były też na biało poubierane. Może też zależy od szpitala, jakie ma reguły :).
    Już mi się dłuży to siedzenie w domu, dzisiaj umyłam okno z rana i spisałam sobie rzeczy do zrobienia :P codziennie będę robić jedną rzecz ;)

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak w ogóle dzisiaj dziewcyzny samopoczucie ?

Piękna pogoda jest , poszłam na spacer do lasu, przepięknie :) uwielbiam wiosnę i jesień :):)

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    w sumie jak się teraz zastanowię to dzieciaczki które się urodziły jak ja leżałam w szpitalu to były też na biało poubierane. Może też zależy od szpitala, jakie ma reguły :).
    Już mi się dłuży to siedzenie w domu, dzisiaj umyłam okno z rana i spisałam sobie rzeczy do zrobienia :P codziennie będę robić jedną rzecz ;)
    Myśle, że faktycznie w kazdym szpitalu inaczej ;)
    Ja zdecycowalam ze pierwsze ubranko u mojego dziecka bedzie biale ;) ale to tylko moja decyzja ;)

Ja w pracy 2 dzien jestem ;) super dziewczyny się mną opiekują hehe ;) siedze przy komputerze caly czas i dokumentacje robie ;p dziewczyny mi ciagle jedzenie pod nos podkladaja zebym glodna nie byla hah ;p

A pogoda dziś faktycznie ładna ;) do piatku tak ma byc ładnie;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam od rana polozna- 3 h ze mna siedziala i gadalysmu o porodzie.. potem pojechalam na ktg.. wyszlo ok, im dalej w las tym mniej skurczy... dzis zero... zle oj zle.. musze cos zaczac ten teges bo przenosze.. takze wszytskie moje teorie juz upadly.. widziecie bralam luteine, magnez , no spe.. i co? skurcze byly.. odsatwilam.. skurcze zniknely ... super co? jeszcze 3 dni i ciaza donoszona.. dzewczyny z fioletowej strony z listopadowek ciagle cos maja.. jakies przepowiadajace i inne historie a ja ... ja chodze z 2 moze 3 cm rozwarciem bez szyjki i nic... wesolo... polozna mi dzis powiedziala ze od niedzieli duzo seksu :P pomijajac to ze zeszlej nocy kochalismy sie- no moze troche bardzo delikatnie... ale nic sie nie wydarzylo po tym spektakularnego... moj stan umyslu przygotowuje na porod.. pozytywne nastawienie i checi nie wystarcza... Maly nie chce ze mna wspolpracowac.. moja macica tym bardziej..

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ty Natalia nie możesz przenosić ciąży? czy nie chcesz poprostu ? :)

ailatan lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    A ty Natalia nie możesz przenosić ciąży? czy nie chcesz poprostu ? :)
    Mam dość po prostu... jestem zmęczona.. i zestresowana.. ciągle ktg czy z Małym ok.. jednego dnia szaleje.. innego jest cicho.. i ogólnie po prostu przychodzi taki moment ze chce się rodzić..

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Mam dość po prostu... jestem zmęczona.. i zestresowana.. ciągle ktg czy z Małym ok.. jednego dnia szaleje.. innego jest cicho.. i ogólnie po prostu przychodzi taki moment ze chce się rodzić..
    Aaa ;) a on skubany woli w ciepełku siedzieć ;p i tak już na końcówce jesteś także już niedługo;)

‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ