X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi, to w takim razie psikam i nie ruszam :))

• zuzanna Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Dzięki za odpowiedzi, to w takim razie psikam i nie ruszam :))
    Nie ruszaj- samo dopadnie bo jak cos naderwiesz to potem się ciężej będzie goic bo skora tam jest delikatna w tym miejscu.

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok :) a czesto przemywalaas ? I jeszzcez mam pytanie o plastry - ja ciagla zaklejam rane ( takim pooperacyjnym plastrem - mi wie wydaje ze on przepuscza powietrze ... mam nadzieje ...

Ale chyba nie chce zrezygnowac z plastrow bo boje sie ze spodnie beda draznic ranki ( mam jeszcze naciecie po lewej stronie i ponizej pepka nad spojeniem lonowym... Najbardziej boje sie zeby mi sie siersc psa nie dostala do pepka hahah bo mam takiego czterolapego ktory sie chce glaskac ciagle dlatego nie rezygnuje z plastrow tez .. mam nadzieje ze nie zaszkodze sobie tym ze zaklejam ;)

• zuzanna Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    ok :) a czesto przemywalaas ? I jeszzcez mam pytanie o plastry - ja ciagla zaklejam rane ( takim pooperacyjnym plastrem - mi wie wydaje ze on przepuscza powietrze ... mam nadzieje ...

Ale chyba nie chce zrezygnowac z plastrow bo boje sie ze spodnie beda draznic ranki ( mam jeszcze naciecie po lewej stronie i ponizej pepka nad spojeniem lonowym... Najbardziej boje sie zeby mi sie siersc psa nie dostala do pepka hahah bo mam takiego czterolapego ktory sie chce glaskac ciagle dlatego nie rezygnuje z plastrow tez .. mam nadzieje ze nie zaszkodze sobie tym ze zaklejam ;)
    Ja miałam plastry sciagnac 2 dni po operacji i wtedy tylko psikalam rany i wycierałam do sucha gazikiem wyjałowionym po kapieli codziennie to robiłam. No a nic mnie nie obcieralo- nosiłam tylko przez kilka dni leginsy wygodne . A rany się szybko zagoily bo miały dopływ powietrza. Wedlug mnie to lepsze niż zaklejanie. Staralam się nie dotykać a spodnie zawsze przed pępkiem miałam wiec się nic nie dzialo.

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta jak prenatalne?? ;))

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie...

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem dopiero wróciliśmy , załączam foto i opisy. Lekarz twierdzi że jest dobrze, jakie wy miałyście ryzyka tych chorób i jakie NT ? pobrali mi tez krew, za tydzień wynik.
    http://zapodaj.net/f93538e51c872.jpg.html
    http://zapodaj.net/17eaa40e0808c.jpg.html
    http://zapodaj.net/04d7ae2b48883.jpg.html

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szlag mnie trafia jak widze kto wygrał wybory :/

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja NT miałam 1.4 :) Ja ryzyka nie mialam wyliczonego, nie robilam pappa :) Fajnie wszystko wydaje się super z opisu ;)
    Słodki maluszek ;)
    Mówił Ci coś o płci?? ;)

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Hej, mam pytanko

Czy po laparoskopii i probie udrazniania jajowodow wzrasta ryzyko ciąży pozamacicznej ? jak mozna zapobiegac zrostom po operacji?

Jeśli jajowody były niedrożne całkowicie lub częściowo i podczas laparo udało się udrożnić to owszem wzrasta ryzyko ciąży pozamacicznej.
    Teraz raczej nic nie zrobisz w kwestii zrostów. W prywatnych szpitalach często stosują preparat przeciw zrostom zanim zaszyją nacięcia.
    Staraj się nie podkurczać nóg;)

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    ja NT miałam 1.4 :) Ja ryzyka nie mialam wyliczonego, nie robilam pappa :) Fajnie wszystko wydaje się super z opisu ;)
    Słodki maluszek ;)
    Mówił Ci coś o płci?? ;)
    nie o płci jeszcze nie mówił , powiedział że za wcześnie :D

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno im niższe to NT to lepiej, widziałam 5 palców :D rączki i nóżki :D:D

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Edyta teraz byle do przodu ;) bardzo się cieszę, że wszystko okey :)) To najważniejsze ;) a płeć w swoim czasie ;)
    Ja muszę iść na 3-4 dni do pracy bo baby w kadrach sie pomylily co do mojego urlopu i moge go wziac dopiero od 2 listopada ;/ zeby dostac wczasy pod grusza.. a jak teraz zwolnienie wezme to nie bede miala ciaglosci.. ;/ No trudno moja oddzialowa powiedziala ze beda staraly sie mnie chronic jak tylko się da :) ufam im ;)

Poza tym mam kolejne zmartwienie.. Mój mąż dostał dziś skierowanie do Hematologa z podejrzeniem małopłytkowości... Jak mu wyjdzie ta choroba to umre chyba ze smutku... ;( Siedze ciagle i rycze ;( Jeszcze kurwa musimy czekac na wizyte do Hematologa na przyszly rok... ;/ bo kolejki :/ :( mam ochote w coś przywalić i to tak z całej siły! :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    jestem dopiero wróciliśmy , załączam foto i opisy. Lekarz twierdzi że jest dobrze, jakie wy miałyście ryzyka tych chorób i jakie NT ? pobrali mi tez krew, za tydzień wynik.
    http://zapodaj.net/f93538e51c872.jpg.html
    http://zapodaj.net/17eaa40e0808c.jpg.html
    http://zapodaj.net/04d7ae2b48883.jpg.html
    Ja NT mialam 1,8. Obliczyli mi tez ryzyko na podstawie pomiarow i wieku. Ryzyko Trisomi 21 mialam 1:10189 trisomia 18 1:9174 trisomia 13 1:119 164

Dobrze ze wszytsko ok :)ciesze sie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    No to Edyta teraz byle do przodu ;) bardzo się cieszę, że wszystko okey :)) To najważniejsze ;) a płeć w swoim czasie ;)
    Ja muszę iść na 3-4 dni do pracy bo baby w kadrach sie pomylily co do mojego urlopu i moge go wziac dopiero od 2 listopada ;/ zeby dostac wczasy pod grusza.. a jak teraz zwolnienie wezme to nie bede miala ciaglosci.. ;/ No trudno moja oddzialowa powiedziala ze beda staraly sie mnie chronic jak tylko się da :) ufam im ;)

Poza tym mam kolejne zmartwienie.. Mój mąż dostał dziś skierowanie do Hematologa z podejrzeniem małopłytkowości... Jak mu wyjdzie ta choroba to umre chyba ze smutku... ;( Siedze ciagle i rycze ;( Jeszcze kurwa musimy czekac na wizyte do Hematologa na przyszly rok... ;/ bo kolejki :/ :( mam ochote w coś przywalić i to tak z całej siły! :(
    Ola a ile ona ma tych plytek? Moj tez ciagle ma za malo.. i w srode idzie do rodzinnej z wynikami zeby mu powiedziala czy musi cos z tym robic..

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak mi tez oceniali na podstawie wieku i pomiarów. U mnie dużą rolę pewnie odegrał wiek bo im osoba starsza tym te wskaźniki są wyższe. Ja mam już 30 lat więc takie wyniki :D zobaczę jeszcze co pokażą badania krwi.

Ola a może prywatnie idźcie do tego hematologa ? albo poszukaj gdzieś indziej polecam szpital kliniczny w Katowicach. jak nigdzie nie ma miejsc to tam dzwoię i zawsze się coś znajdzie. Tak miałam zarówno z histeroskopią jak i z endokrynologiem.
    Spróbuj tam zapytać.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    No tak mi tez oceniali na podstawie wieku i pomiarów. U mnie dużą rolę pewnie odegrał wiek bo im osoba starsza tym te wskaźniki są wyższe. Ja mam już 30 lat więc takie wyniki :D zobaczę jeszcze co pokażą badania krwi.

Ola a może prywatnie idźcie do tego hematologa ? albo poszukaj gdzieś indziej polecam szpital kliniczny w Katowicach. jak nigdzie nie ma miejsc to tam dzwoię i zawsze się coś znajdzie. Tak miałam zarówno z histeroskopią jak i z endokrynologiem.
    Spróbuj tam zapytać.
    a ja nie widze Twojego ryzyka :) chyba tego nie dodalas:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadają mu caly czas.. Wprawdzie powoli ale spadaja.. na poczatku mial 130 chyba potem 120 , 110 a teraz 103 chyba jakos tak... Poza tym czesto ma krwawienia z nosa i pelno siniakow na ciele nie wiadomo z kad.. kiedys sie go nawet zapytalam czy w pracy sie nie bije z kims... nie wiem pojde do mnie do pracy i niech mi pomoga szybko kogos znalezc... ;/ wydaje mi się ze powinien na cito dostać takie skierowanie.. Jutro jeszcze pojde do tego lekarza co sie z nim na wizyty umawia na nowy rok bo moj m bedzie w pracy i nie moze. Niech go przyjmuje od razu.. A jak nie to prywatnie pojdziemy... :( Boje się okropnie ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Spadają mu caly czas.. Wprawdzie powoli ale spadaja.. na poczatku mial 130 chyba potem 120 , 110 a teraz 103 chyba jakos tak... Poza tym czesto ma krwawienia z nosa i pelno siniakow na ciele nie wiadomo z kad.. kiedys sie go nawet zapytalam czy w pracy sie nie bije z kims... nie wiem pojde do mnie do pracy i niech mi pomoga szybko kogos znalezc... ;/ wydaje mi się ze powinien na cito dostać takie skierowanie.. Jutro jeszcze pojde do tego lekarza co sie z nim na wizyty umawia na nowy rok bo moj m bedzie w pracy i nie moze. Niech go przyjmuje od razu.. A jak nie to prywatnie pojdziemy... :( Boje się okropnie ;(
    Moj ma ciagle kolo 120.. kiedys mial krwotoki z nosa, teraz juz nie ma.. siniaki raczej w ogole mu nie wychodza.. ale on byl w honorowym krwiodawstwie i tam mu powiedzial lekarz ze widocznie tak ma i tyle.. i ze martwic sie nalezy ponizej 50 tys.. ale kazalam mu pojsc do rodzinnej, nie spojrzy na to.. A Ty sie nie martw.. jak przejzysz neta wszedzie pisza ze niebezpiecznie jest naprawde ponizej 50 tys... spokojnie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martwiłabym się tym gdyby nie fakt, że ciągle mu spadają. Nawet nie jest tal samo tylko niżej.. Dostał skierowanie co 2 tygm kontrola morfologii dopóki do lekarza się nie dostanie..
    Jak nie urok to sraczka.. wiecznie coś...

‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ