LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
opu wrote:Dzięki za odpowiedzi, to w takim razie psikam i nie ruszam
)
ponad 3 lata starań...
01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
11.01.16 1 IUI, 28.04.16 2 IUI
-
nick nieaktualnyok
a czesto przemywalaas ? I jeszzcez mam pytanie o plastry - ja ciagla zaklejam rane ( takim pooperacyjnym plastrem - mi wie wydaje ze on przepuscza powietrze ... mam nadzieje ...
Ale chyba nie chce zrezygnowac z plastrow bo boje sie ze spodnie beda draznic ranki ( mam jeszcze naciecie po lewej stronie i ponizej pepka nad spojeniem lonowym... Najbardziej boje sie zeby mi sie siersc psa nie dostala do pepka hahah bo mam takiego czterolapego ktory sie chce glaskac ciagle dlatego nie rezygnuje z plastrow tez .. mam nadzieje ze nie zaszkodze sobie tym ze zaklejam -
opu wrote:ok
a czesto przemywalaas ? I jeszzcez mam pytanie o plastry - ja ciagla zaklejam rane ( takim pooperacyjnym plastrem - mi wie wydaje ze on przepuscza powietrze ... mam nadzieje ...
Ale chyba nie chce zrezygnowac z plastrow bo boje sie ze spodnie beda draznic ranki ( mam jeszcze naciecie po lewej stronie i ponizej pepka nad spojeniem lonowym... Najbardziej boje sie zeby mi sie siersc psa nie dostala do pepka hahah bo mam takiego czterolapego ktory sie chce glaskac ciagle dlatego nie rezygnuje z plastrow tez .. mam nadzieje ze nie zaszkodze sobie tym ze zaklejamponad 3 lata starań...
01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
11.01.16 1 IUI, 28.04.16 2 IUI
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
jestem dopiero wróciliśmy , załączam foto i opisy. Lekarz twierdzi że jest dobrze, jakie wy miałyście ryzyka tych chorób i jakie NT ? pobrali mi tez krew, za tydzień wynik.
http://zapodaj.net/f93538e51c872.jpg.html
http://zapodaj.net/17eaa40e0808c.jpg.html
http://zapodaj.net/04d7ae2b48883.jpg.htmlEdyta
-
nick nieaktualny
-
opu wrote:Hej, mam pytanko
Czy po laparoskopii i probie udrazniania jajowodow wzrasta ryzyko ciąży pozamacicznej ? jak mozna zapobiegac zrostom po operacji?
Jeśli jajowody były niedrożne całkowicie lub częściowo i podczas laparo udało się udrożnić to owszem wzrasta ryzyko ciąży pozamacicznej.
Teraz raczej nic nie zrobisz w kwestii zrostów. W prywatnych szpitalach często stosują preparat przeciw zrostom zanim zaszyją nacięcia.
Staraj się nie podkurczać nóg;) -
nick nieaktualnyNo to Edyta teraz byle do przodu
bardzo się cieszę, że wszystko okey
) To najważniejsze
a płeć w swoim czasie
Ja muszę iść na 3-4 dni do pracy bo baby w kadrach sie pomylily co do mojego urlopu i moge go wziac dopiero od 2 listopada ;/ zeby dostac wczasy pod grusza.. a jak teraz zwolnienie wezme to nie bede miala ciaglosci.. ;/ No trudno moja oddzialowa powiedziala ze beda staraly sie mnie chronic jak tylko się daufam im
Poza tym mam kolejne zmartwienie.. Mój mąż dostał dziś skierowanie do Hematologa z podejrzeniem małopłytkowości... Jak mu wyjdzie ta choroba to umre chyba ze smutku... ;( Siedze ciagle i rycze ;( Jeszcze kurwa musimy czekac na wizyte do Hematologa na przyszly rok... ;/ bo kolejkimam ochote w coś przywalić i to tak z całej siły!
-
nick nieaktualnyplimka_bum wrote:jestem dopiero wróciliśmy , załączam foto i opisy. Lekarz twierdzi że jest dobrze, jakie wy miałyście ryzyka tych chorób i jakie NT ? pobrali mi tez krew, za tydzień wynik.
http://zapodaj.net/f93538e51c872.jpg.html
http://zapodaj.net/17eaa40e0808c.jpg.html
http://zapodaj.net/04d7ae2b48883.jpg.html
Dobrze ze wszytsko ok :)ciesze sie -
nick nieaktualnyAleksandrakili wrote:No to Edyta teraz byle do przodu
bardzo się cieszę, że wszystko okey
) To najważniejsze
a płeć w swoim czasie
Ja muszę iść na 3-4 dni do pracy bo baby w kadrach sie pomylily co do mojego urlopu i moge go wziac dopiero od 2 listopada ;/ zeby dostac wczasy pod grusza.. a jak teraz zwolnienie wezme to nie bede miala ciaglosci.. ;/ No trudno moja oddzialowa powiedziala ze beda staraly sie mnie chronic jak tylko się daufam im
Poza tym mam kolejne zmartwienie.. Mój mąż dostał dziś skierowanie do Hematologa z podejrzeniem małopłytkowości... Jak mu wyjdzie ta choroba to umre chyba ze smutku... ;( Siedze ciagle i rycze ;( Jeszcze kurwa musimy czekac na wizyte do Hematologa na przyszly rok... ;/ bo kolejkimam ochote w coś przywalić i to tak z całej siły!
-
No tak mi tez oceniali na podstawie wieku i pomiarów. U mnie dużą rolę pewnie odegrał wiek bo im osoba starsza tym te wskaźniki są wyższe. Ja mam już 30 lat więc takie wyniki
zobaczę jeszcze co pokażą badania krwi.
Ola a może prywatnie idźcie do tego hematologa ? albo poszukaj gdzieś indziej polecam szpital kliniczny w Katowicach. jak nigdzie nie ma miejsc to tam dzwoię i zawsze się coś znajdzie. Tak miałam zarówno z histeroskopią jak i z endokrynologiem.
Spróbuj tam zapytać.Edyta
-
nick nieaktualnyplimka_bum wrote:No tak mi tez oceniali na podstawie wieku i pomiarów. U mnie dużą rolę pewnie odegrał wiek bo im osoba starsza tym te wskaźniki są wyższe. Ja mam już 30 lat więc takie wyniki
zobaczę jeszcze co pokażą badania krwi.
Ola a może prywatnie idźcie do tego hematologa ? albo poszukaj gdzieś indziej polecam szpital kliniczny w Katowicach. jak nigdzie nie ma miejsc to tam dzwoię i zawsze się coś znajdzie. Tak miałam zarówno z histeroskopią jak i z endokrynologiem.
Spróbuj tam zapytać.chyba tego nie dodalas:)
-
nick nieaktualnySpadają mu caly czas.. Wprawdzie powoli ale spadaja.. na poczatku mial 130 chyba potem 120 , 110 a teraz 103 chyba jakos tak... Poza tym czesto ma krwawienia z nosa i pelno siniakow na ciele nie wiadomo z kad.. kiedys sie go nawet zapytalam czy w pracy sie nie bije z kims... nie wiem pojde do mnie do pracy i niech mi pomoga szybko kogos znalezc... ;/ wydaje mi się ze powinien na cito dostać takie skierowanie.. Jutro jeszcze pojde do tego lekarza co sie z nim na wizyty umawia na nowy rok bo moj m bedzie w pracy i nie moze. Niech go przyjmuje od razu.. A jak nie to prywatnie pojdziemy...
Boje się okropnie ;(
-
nick nieaktualnyAleksandrakili wrote:Spadają mu caly czas.. Wprawdzie powoli ale spadaja.. na poczatku mial 130 chyba potem 120 , 110 a teraz 103 chyba jakos tak... Poza tym czesto ma krwawienia z nosa i pelno siniakow na ciele nie wiadomo z kad.. kiedys sie go nawet zapytalam czy w pracy sie nie bije z kims... nie wiem pojde do mnie do pracy i niech mi pomoga szybko kogos znalezc... ;/ wydaje mi się ze powinien na cito dostać takie skierowanie.. Jutro jeszcze pojde do tego lekarza co sie z nim na wizyty umawia na nowy rok bo moj m bedzie w pracy i nie moze. Niech go przyjmuje od razu.. A jak nie to prywatnie pojdziemy...
Boje się okropnie ;(
-
nick nieaktualny