X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupi! Zaświeciło Ci słoneczko :-)

• wombi Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    55monika5 wrote:
    hej dziewczyny w marcu mam mieć laparoskopie, staramy się z mężem od ponad roku i nic, jestem na stymulacji letrozolem ale nie ma efektów, na ostatniej wizycie mój lekarz powiedział że po zabiegu trzeba spróbować czegoś innego, ale to ponoć drogi lek, czy któraś wie co to może być za lek (chyba wspomniał że to zastrzyki) i jaka jest cena? nie dopytałam a na kolejnej wizycie chciałam poruszyć ten temat, a w Internecie nie mogę znaleźć nic na ten temat
    Możliwe ze to merional. OK 90zl jeden zastrzyk, ja miałam i nawet mi chyba 2 opakowania zostaly

Domi q końcu mi trochę ułożyło. Zaraz robie ovitrelle i jutro mam w końcu dzień bez zastrzyków :D

Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET :( 5bb
    16.09.2024 FET :( 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
    11.2024 AMH 0,36
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję, że chyba mi rośnie... bo podbrzusze ostro boli i głowa od 2 dni, już chyba mam po czubek głowy tych zastrzyków, ale liczy się efekt :-) to w środę Ty punkcję, a ja wizytę i decyzję :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 09:19

wombi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wombi wrote:
    Mam 6 pecherzykow po 20mm. W środę punkcja jejejejeje :D
    Zaciskam mocno kciuki!!

wombi lubi tę wiadomość

• Jagah Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wombi - super, teraz luzik i do boju! :D

wombi lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam dziewczynki kciuki za was obie :)

wombi lubi tę wiadomość

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta jak tam samopoczucie? Wyprawke już szykujecie? Kupujesz już coś? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Wombi ;) Trzymam kciuki
    Jak się czuje reszta? My opanowuje my spanie w nocy w łóżeczku. Śpi tylko na brzuszku ale spi. Dnie są różne. Różny ma nastrój. Ale ogólnie coraz lepiej. Tylko z mężem chorzy jesteśmy i w miseczkach chodzimy. Coś nas dopadło. Dziś jedziemy do dermatologa z małym bo ma sucha skóręskóra twarzy i nie radzimy sobie z nią..

• karolka22 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 21:23

cl2sjfv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Brawo Wombi ;) Trzymam kciuki
    Jak się czuje reszta? My opanowuje my spanie w nocy w łóżeczku. Śpi tylko na brzuszku ale spi. Dnie są różne. Różny ma nastrój. Ale ogólnie coraz lepiej. Tylko z mężem chorzy jesteśmy i w miseczkach chodzimy. Coś nas dopadło. Dziś jedziemy do dermatologa z małym bo ma sucha skóręskóra twarzy i nie radzimy sobie z nią..
    No to nauka pełną parą :p
    I co wam dermatolog powiedział? :) Czym smarujesz małego :) Ja będę dla mojego misia używać tylko i wyłacznie olej kokosowy który stosuje sama już od dobrych kilku lat i jest świetny :)
    Ja dziś z mężem posegregiwaliśmy wszystkie ciuszki :p dla dziewczynki mam 10 kartonów haha ;p ale dla chlopca też duźo :p

z7koacnftenz_t.jpg
    To dla naszego misia :p ale jeszcze w kanciapie sporo mam do poukładania :)

a to dla dzieczynki może się kiedyś przyda :p
    untm4tjekjry_t.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolka22 wrote:
    Cześć. W piątek miałam zaszczyt dołączyć do grona laparoskopowiczek :D
    Zabieg z powodu podejrzenia obustronnej niedrożności jajowodów po badaniu sono-HSG. Na szczęście wszystko wyszło ok, bez zrostów.
    Z racji, że ten problem wykluczony, czekają mnie po @ monitoringi i ewentualna stymujacja, chociaż z owulacją raczej problemu u mnie nie ma. Więc będziemy szukać dalej.
    Ale a propo laparo.
    Powiedzcie mi, odczuwałyście ból ramion? Jestem już 4 dobę po zabiegu, a ból w prawym barku jest tak mocny momentami, że przestaje funkcjonować.
    No to teraz starania pełną parą :p trzymam kciuki mocno :) napewno za niedługo się uda :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolka22 wrote:
    Zabieg z powodu podejrzenia obustronnej niedrożności jajowodów po badaniu sono-HSG. Na szczęście wszystko wyszło ok, bez zrostów.
    Z racji, że ten problem wykluczony, czekają mnie po @ monitoringi i ewentualna stymujacja, chociaż z owulacją raczej problemu u mnie nie ma. Więc będziemy szukać dalej.
    Ale a propo laparo.
    Powiedzcie mi, odczuwałyście ból ramion? Jestem już 4 dobę po zabiegu, a ból w prawym barku jest tak mocny momentami, że przestaje funkcjonować.

Mi barki bolały dosyć długo ok 2 tygodni i z tego co wiem to tojest normalne :-)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio dwa dni pralam i prasowałam i wydaje mi się ze jest wszystko. Jedynie mam mało rzeczy w rozmiarach 56 i nie wiem czy dokupywać czy nie. Pochowalam jak narazie to wszystko do worków prozzniowych i niech leży. Czuję się dobrze . Dużo mam zajęć przez co trochę szybciej mi ten czas leci ☺ . Martwię się cały czas ta cukrzyca no ale jakoś ja kontroluje więc mam nadzieję ze bedzie ok. Pokupowalismy trochę rzeczy ale takich na sam start . Rożek , pieluchy testowe itd. Teraz będą kupowała rzeczy do torby szpitalnej. Wózek to pewnie w kwietniu dopiero kupimy.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc lojotokowe zapalenie skóry niemowlęce. Też stosowałam olej kokosowy o Kapalam w Oilatum. Ale jedno i drugie teraz się nie nadaje. Dostałam listę innych specyfików.
    Radze nie kupować za dużo 56. Mój wchodził w to tylko 2 tyg. Teraz juz musze kupować na 68 i połowa rzeczy zupełnie nie wykorzystana. Wszystkie body i śpiocha zakładane przez głowę tez nie polecam. Graniczy z cudem założenie noworodkowi. Ja też miałam tak ładnie Poprasowabee. Teraz nie prasuje bo nie mam kuedy.. i bałagan w szafce zw hoho..

• zuzanna Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolka22 wrote:
    Ale a propo laparo.

Witaj. Ja po laparo tak do tygodnia odczuwałam takie bóle o jakich mówisz. Czasem to musiałam się polozyc bo tak mnie bolało. Ale jest tojaknajbardziej normalne po tego typu zabiegu. Jeszcze te gazy i przelewanie w brzuchu tez były nie do zniesienia chwilami ale wszystko po tygodniu ustalo.

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta no mi też została torba szpitalna dla mnie do kupienia :)
    Ja praktycznie w ogóle nowych nie kupywałam bo wszystko od siostry i szwagierki dostałam :)
    A prać i prasować będę w lutym po sesji ;)
    Wózek też kupie przed samym urodzeniem bo nie mam go gdzie trzymać i z kasą coeżko już :p
    Ale dalej w czarnym tylku jestem z wyprawką dla dziecka :( nie mam butelek i takich kosmetycznych rzeczy ;) muszę się za apteke gemini w koncu zabrać ehh :)

Edyta cukrzycą się nie martw :) jak dbasz o dietę i ten cukier jest w miarę okey to będzie wszystko dobrze :)

Natalia to biedaczek z twojego Krzysia :) mam nadzieję, że mu to szybko przejdzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Edyta no mi też została torba szpitalna dla mnie do kupienia :)
    Ja praktycznie w ogóle nowych nie kupywałam bo wszystko od siostry i szwagierki dostałam :)
    A prać i prasować będę w lutym po sesji ;)
    Wózek też kupie przed samym urodzeniem bo nie mam go gdzie trzymać i z kasą coeżko już :p
    Ale dalej w czarnym tylku jestem z wyprawką dla dziecka :( nie mam butelek i takich kosmetycznych rzeczy ;) muszę się za apteke gemini w koncu zabrać ehh :)

Edyta cukrzycą się nie martw :) jak dbasz o dietę i ten cukier jest w miarę okey to będzie wszystko dobrze :)

Natalia to biedaczek z twojego Krzysia :) mam nadzieję, że mu to szybko przejdzie :)
    Hm dużo niemowlaków to ma. I minie z czasem. Jak jyz urodzicie to służę rada co do pewnych spraw ;) butelki canpol a antykolkowa polecam. Wypróbowałam różne i te są najlepsze. I do szpitala laktator ręczny na stymulowanie laktacji proponuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kapturki Aventa sobie kupcie. Ogólnie kapturki są dobre gdy macie małe brodawki i ochrania przed bólem. Na początku jest straszny ból i aż krwawia często sutki niestety..

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam narazie 1 butelkę z aventa antykolkowa podobno bardzo dobre są butelki dr Browna . Tak twierdzi położna ale myślę że to wszystko wyjdzie w praniu ☺ . Ja mam taki problem że nadal mało czuję ruchy, czasem w ogóle. Mam łożysko z przodu i może dlatego. Martwię się codziennie bo jak nic nie czuję to chodzą różne myśli po głowie

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr Browna i Aventa służą mi do trzymania przegotowanej wody. Beznadziejnie jak dla mnie. Jeszcze za wcześnie na ruchy co dzuen. Tym bardziej przy takiuem łożysko. Też miałam z przodu ;) spokojnie

‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ