X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę miała butelki z medeli a to dlatego że i taki laktator będę miała :) ale z aventu dostane też butelki :)

ale za to nie wiem jakie pieluchy tetrowe kupić hehe bo są różne materiały.. Kiedyś były tylko jedne i bez kłopotu a teraz człowiek nie ma co wybrać bo za dużo tego :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam laktator elektryczny Medeli i butelkę i nie polecam bo ma jedną wielką dziurę i Krzyś zaciagajac pokarm prawie sue udlawil. Laktator fajny ale na początek dobry jest ręczny bo tym elektrycznym boli.
    Pieluchy tetrowe kup najtańsze. Chyba ze będziesz pieluszkowac tak małego. Co do jednorazowych pieluch tez przetestowałem prawie wszystkie i nam najbardziej służą pampersy up to 12 hours.
    Nie chce zgrywać głupio mądrej jakby co. Pisze o swoim doświadczeniu. A zrobicie jak uważacie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra medele używała i była bardzo zadowolona heh dlatego będę probować :p

Dobrze, że piszesz o wszystkim bo ważna jest każda opinia :) coś zasiegniemy radnod Ciebie i od innych i będzie okey a jak wyjdzie inaczej w praniu to trudno hehe i tak dziecko będzie decydować czy mu pasuje to czy coś innego :)

Z pieluchami tetrowymi nie bede przesadzać :) kupie jak mówisz najtańsze :) tylko do położenia na ramie do odbicia i przy karminiu :) i chyba tyle :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pieluchy tetrowe kupiłam różne. 5 sztuk z lepszego materiału i 5 sztuk z gorszego. Dokupię jeszcze kilka flanelowych bo podobno fajnie się sprawdzają w lato.
    Mi znowu wszyscy polecają butelki z Aventa :D co mama to inna opinia ;)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avent cieszy się dobrą opinią. W naszym przypadku się nie sprawdził bo Krzyś lapczywy jest. ;) macie już imiona na 100 procent?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dziś zaczął gaworzyc. I w końcu śpi w nocy. On zaczął spać to ja mam problem z usunięciem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah Natalia dała post o 12.12 a ja mam na zagarku w telefonie 12.10 :p śmiesznie to wygląda :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na 100% mamy imię :p

Antoni Wiktor :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antos wiec fajnie ;) kurde a my dzus poszalelismy z mężem i zapomnieliśmy p gumce i.. bolą mnie jajniki jak na owulacje. I... nie wiem czy niespodzianki nie będzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia fajnie by było taka niespodzianka :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany boskie juz sama nie wiem.. druga ciążę i małe dziecko..

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam bym chciała ale to wszystko będzie zależeć od mojej pracy :p

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ma być Krzyś , chociaż ja do końca nie jestem przekonana. Wszyscy mówią już do bobasa Krzysiu więc chyba tak zostanie

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ka chce szybko następne ale niekoniecznie po 2 miesiącach. Hihi

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    U nas ma być Krzyś , chociaż ja do końca nie jestem przekonana. Wszyscy mówią już do bobasa Krzysiu więc chyba tak zostanie
    Krzysie są super. Patrz zdjęcie w awatarze ;)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała najlepiej po roku ale wiadomo u nas nie da się nic zaplanować.

Edyta
  • wombi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobrali 9 jajcow :) nie wiem jeszcze ile z nich jest dobrych, mam dzwonić jutro a w piątek będzie wiadomo ile się zaplodnilo

Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET :( 5bb
    16.09.2024 FET :( 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
    11.2024 AMH 0,36
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wombi to bardzo dobry wynik ☺ gratuluję .
    Ja mam w piątek iść na spotkanie z położną bo w zeszłym tygodniu była chora i przełożyła drugie spotkanie na ten piątek. Mamy zająć się przygotowywaniem wyprawki i torby szpitalnej. Ciekawe co ona bedzie radziła kupić. Nie chciała bym też nakupowac mnóstwa rzeczy których się nie wykorzysta.

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wombi teraz tylko trzymamy kciuki żeby się ładnie dzieliły ☺

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wombi wrote:
    Pobrali 9 jajcow :) nie wiem jeszcze ile z nich jest dobrych, mam dzwonić jutro a w piątek będzie wiadomo ile się zaplodnilo

No gratki Wombi. Jak się czujesz po punkcji??

‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ