LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
plimka_bum wrote:Sylwia a ty porobiłaś w końcu te badania czy nie ? te w 2dc ? bo się pogubiłam.
Sily odlozone ;P jestem ciekawa jak duzy bedzie Twoj Krzys ;P ale pewnie wiekszy od moejgo
jutro jade na szczepienei i wazenie- zobacyzmy ile Klucha ma, dzis wiele zmian zaszlo
W kocnu zaczal chwytac sie za stopy i pieknie przewracac i pelzac:)
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
A ja powinnam dostac za 5 dni okres, osttanio juz sie nie zabezpieczlaismy i w mojej ocenie kochalismy sie w dni plodne no i az boje sie testowac:P bo jakos dziwnie mnie dzis podbrzusze boli i starsznie chodze senna pomimo ze prawie cale noce spie ;P aaa zobaczy sie;P
No właśnie z ta gotowością to tak nie do końca. Musimy ogarnąć jeszcze pokój do końca dla malucha i wtedy zabiorę się za koncernie pakowania torby. Mam nadzieję ze zrobię to na początku tygodnia. Dzisiaj w nocy sobie uświadomiłam ze tak naprawdę to mogę zacząć rodzic w każdej chwili w końcu dzisiaj to już 37+5.
Zaczynam się stresować, nie chodzi o mnie tylko i małego. Myślę o tym czy wszystko z nim będzie ok podczas zabiegu i w czasie do zabiegu. Został jeszcze maksymalnie tydzień , no chyba zr młody zdecyduje o wcześniejszym terminie ☺ . Cieszę się bardzo ale jednocześnie jest we mnie jakiś tam strach.
Natalia może akurat się uda bez ingerencji farmakologiczneH ☺
Ola a jak u was ? Planujecie się zabezpieczać czy hejaaa mata co będzie to będzie ☺Edyta
-
plimka_bum wrote:No właśnie z ta gotowością to tak nie do końca. Musimy ogarnąć jeszcze pokój do końca dla malucha i wtedy zabiorę się za koncernie pakowania torby. Mam nadzieję ze zrobię to na początku tygodnia. Dzisiaj w nocy sobie uświadomiłam ze tak naprawdę to mogę zacząć rodzic w każdej chwili w końcu dzisiaj to już 37+5.
Zaczynam się stresować, nie chodzi o mnie tylko i małego. Myślę o tym czy wszystko z nim będzie ok podczas zabiegu i w czasie do zabiegu. Został jeszcze maksymalnie tydzień , no chyba zr młody zdecyduje o wcześniejszym terminie ☺ . Cieszę się bardzo ale jednocześnie jest we mnie jakiś tam strach.
Natalia może akurat się uda bez ingerencji farmakologiczneH ☺
Ola a jak u was ? Planujecie się zabezpieczać czy hejaaa mata co będzie to będzie ☺i szybka gwaltowna akcja:) ano mam nadzieje ze uda sie bez lekow.. czekam na okres poki co
a powiedz mi pokoj Malucha tzn bedziesz z nim spala w jego pokoju? Bo ja sie zawsze tak zastanawiam ze jak jest pokoj Malucha to jak Mamy to rozwiazuja.. my mamy narazie pokoj malucha cztery sciany ;P lozeczko stoi w naszej sypialni a rzeczy mam na polkach w naszej szafie, przewijak na lozuczku i heja.. szczerze nie wiem kiedy go przeniose ale napewno latem chcemy mu cos zoorganizowac , jednak za szybko pewnie nie przeniose.. pewnie jak minie conajmniej rok.. nie wyobrazam sobie wstawac do niego miliard razy w nocy zeby smoka podac np.. dzis byla potworna noc, ogolnie ladnie zasypia i generalnie spi w nocy a dzis cos mu odbilo od 1.40 nie spal, dostal mleko po ktorym wiercil sie, usnal na godzine potem znowu pobudki i tak co pol h do 5, o 5 ryczal wzielam go na rece usnal i spal wtulozny we mnie na boczku a ja juz oczywiscie nie i tak do 6 bo o 6 trzeba bylo juz wstac bo dzis na 8 szczepienia.. dzis waga 8500
O kurdeHashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUIhistero z resekcją
01.2016 I ICSI1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płoduczekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET5bb
16.09.2024 FET3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
Ja tak mówiłam wczoraj jak robiłam betę. Bardziej mi było to potrzebne żebym mogła spokojnie kupić leki do stymulacji
Ale niezłe jaja by byłybobas2015 lubi tę wiadomość
Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUIhistero z resekcją
01.2016 I ICSI1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płoduczekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET5bb
16.09.2024 FET3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
Natali ja bym na betę biegła czym prędzej ☺ nie wytrzymalabym ☺ .
U nas z pokojem bobasa jest tak ze . Teoretycznie jest to nasza sypialnia, praktycznie prawie w ogóle tam nie śpimy i teraz będzie tak ze będziemy tam spać razem z maluchem. Ewentualnie mój mąż będzie spał w drugim pokoju (tam gdzie śpimy obecnie) jeżeli będzie miał problem z wysypianiem się.
Mąż jak remkntowal pokój to nie pomalowal framug (zebym nie wdychala farby) i niestety ciągnie to się do teraz więc yo nadrobi ale chyba jak Bede w szpitalu.
Jak już popakuje torbę to będę mogła sobie inne rzeczy poukładać. Kupilabym może jeszcze jakieś obrazki na ścianę czy coś takiego bo takie puste te ściany. Zawsze najwięcej rzeczy zostaje na ostatnią chwilę. A niby zorganizowana jestem . Wydaje mi się że to wszystko przez to ze trochę boje się szykowanua wcześniej.
Przewijak też mam taki na łóżeczko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 19:24
Edyta
-
plimka_bum wrote:Nazywamy ten pokój pokojem bobasa ale tak naprawdę to będzie teraz nasz wspólny pokój. Też mi wygodniej mieć dziecko pod ręką a nie są drugim pokoju.
no jutro jade zrobic bete.. moj maz mnie przymusil ;P
nie, czop mi jeszcze nie odszedł. Mam świadomość że może się coś zacząć dziać w każdej chwili ale nastawiłam się psychicznie na 5 maja i tego się trzymam
. Cholernie mi w nocy ręce drętwieją, boli to.
Zastanawiam się czy da się np przegapić odejście wód ? ja mam całą ciążę mokrą więc nawet bym się nie zorientowała jakby wody się sączyły. Wczoraj byłam u położnej to sprawdziła tętno, wszystko ok. Lekarz mój jakoś nie zaleca KTG więc muszę jeszcze tydzień wytrzymać bez oglądania i słuchania maluszka. Jedynie w poniedziałek położna jeszcze sprawdzi tętno.
Dzisiaj trochę się nasprzątałam i nawet później sobie pomyślałam że nie powinnam ale co tam ....
Dobrze że pojedziesz na betę, to najpewniejszy sposób na sprawdzenie. Oby była pozytywna. Ależ by była niespodzianka
Edyta
-
nick nieaktualnyHej
Edyta jeszcze trochę i już przytulisz Krzysia
Planujesz karmić piersią?
U nas jest tragedia... Mam zapalenie piersi... lewej konkretnie i konkretnie to mam jeden kanalik zapchanyBylam na konsultacji u lekarza ogolnego i u chirurga bo mnie nastraszyli ze moze trzebabedzie ciąc cycka
Ale na szczęście póki co mam walczyc z odciaganiem i z karmieniem malego tym cyckiem... mam pare dni na dojscie do ładu z tym.. jak nie przejdzie to niestety ale bedą musieli ciąć
Biorę antybiotyk.. gorączka zaczela mi sie pojawiac mam dreszcze.. wszystko mnie boli.. Nie umiem się Antkiem zająć;
jak go podnosze to mam wrazenie ze 10kg wazy
No nic.. muszę walczyć.. Ale mam totalną załamkępłacze ciągle z bólu
Zdobrych informacji to tyle że Antoś w tydzień przybrał 400gramważy teraz 3400
więc fajnie w koncu na niego ciuszki pasują
My narazie nie chcemy dzieckaTzn. zalezy czy mi umowe przedluża w pracy w lipcu
Jak nie to chcemy drugie
a jak przedluzą to muszę najpierw poczekać aż dostane umowe na czas nieokreślony
albo na dłużej
Natalia trzymam kciukihehe daj znać jak beta wyszła
-
Natalia ale emocje były
Ola ja bym chciała karmić piersią ale jak wyjdzie to zobaczymy. Czy będę miała pokarm i ile tego pokarmu. Obecnie nastawiam się na karmienie piersią
Położna opowiadała mi o tym zapaleniu piersi, podobno fatalna sprawa i strasznie bolesna. Współczuję ci.
Ola a to nie będzie w lipcu już twoja trzecia umowa o prace ? bo jeżeli tak to automatycznie prechodzi ona na czas nieokreślony.Edyta
-
Ola - wiem co przezywasz, w ciągu 5tyg. karmienia miałam 4 razy zapalenie piersi, na koniec skonczylam w szpitalu z zastrzykiem, który zakończył moją laktacje. Przeszlam na mleko modyfikowane i córka zaczęła lepiej przybierać, a ja poczułam spokój, i radość z macierzyństwa bez bólu.
Mnie dużo pomogły oklady z chlodzonych liści kapusty oraz oklady z fitolizyny. Przystawiaj Antosia jak najczęściej do bolącej piersi, żaden laktator nie odetka tak kanalikow jak ssanie dzieckaTrzymaj się! Na ból jest jeszcze dobry altacet w żelu
-
plimka_bum wrote:Natalia ale emocje były
Ola ja bym chciała karmić piersią ale jak wyjdzie to zobaczymy. Czy będę miała pokarm i ile tego pokarmu. Obecnie nastawiam się na karmienie piersią
Położna opowiadała mi o tym zapaleniu piersi, podobno fatalna sprawa i strasznie bolesna. Współczuję ci.
Ola a to nie będzie w lipcu już twoja trzecia umowa o prace ? bo jeżeli tak to automatycznie prechodzi ona na czas nieokreślony.Krzys usnal wiec moge napsiac wiecej.
Co do pytania czy mozesz przegapic odejscie wod- NIEtego sie nie da przegapic, leje sie hektolitrami i robienie siku przy tym to maly strumyczek
jezeli chodzi o saczenie to roznie bywa, kolezanka podejrzewala w 38 tyg i kupila takie wkladki co sie zabarwiaja jak to wody plodowe i sie okazalo ze rzeczywiscie wody i jeszcze jakies dyfy jej wyszly w pochwie wiec szybko wywolylali porod. A Ty mialas w ogole KTG? wiesz ja mialam glowna prowadzaca lekarke ktora mnie czasem wkurzala i drugiego lekarza gdzie chodzilam na dokladne usg, i oboje mowili ze Ktg pod koniec ciazt 1-2 razy w tyg obowiazkowa bo w ten sposob ocenia sie plod- no dziecko. Samo miezenie tetna nic nie daje. Bo np gdy przez dluzszy czas przy zapisie dziecko np sie nie rusza- dla prawidlowego zapisu musi byc 10 ruchow, lub rusza sie za czesto, gdy tetno za wysokie mozna domniemac ze ma maluch problemy jakies w brzuchu. Dlatego jak ja juz slysze w osttanim czasie ze lekarz czegos nie zaleca.. tej mojej kolezanki od blizniakow jednego juz zmarelego lekarze nie zalecal magnzeu witamin luteiny badania crp i wymazow.. i wyszlo jako wyszlo, swinstwa miala w pochwie a glupie crp by wystarczylo.. jestem cieta na lekarzy i mam swoja filozofie, np ktg jest bezpieczne w przeciwienstwoe do naduzywania usg- w ciazy tego jeszcze nie wiedzialam ale juz wiem..
Ola wspolczuje, nie mialam na szczescie tego problemu ale kolzanaka z sali stosowala ta kapuse i mowila ze daje rade.. mnie polozna przestzregala ze odciagac pokarm tak dlugo jak nic nie poleci albo przystawiac co 3max 4 godizny w nocy tez do skonczenia przynajmniej 10 tyg. Podobno po 10 tyg laktacja sie normuje i juz tak ten pokarm sie nie zbiera.. no ja i moje kp to zupelna porazka byla- chociaz jak ktos lubi, chce i moze to napewno najzdrowsze- tak jak Jagah napisala ja podobnie po 3 miesiacach przeszlam na mm i poczulam radosc macierzynstwa:) ale u kazdego co innego
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm