X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną leczenie Mycoplasma i Ureaplasma
Odpowiedz

leczenie Mycoplasma i Ureaplasma

Oceń ten wątek:
  • Luna13 Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś wyleczył się z tego globulkami ?

Starania od listopad 2020
    Kwiecień 2021 puste jajo :( 9tc
    Lipiec 2021 wykryta ureaplasma - starania wstrzymane
    Czerwiec 2022 ureaplasma - pokonana
    Lipiec 2022 laparoskopia - torbiel 10cm
    Endometrioza IIIst.
    Sierpień 2022 stan zapalny endometrium
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że temat stary ale może ktoś tu jeszcze zagląda. Szukam informacji bo niestety muszę diagnozować się sama nikt nie widzi problemu. A więc tak zaczęło się jakieś 7 lat temu niby zwykła infekcja pęcherza oczywiście lekarz antybiotyk badanie moczu wszystko o. K tylko bakterie ale objawy nie ustąpiły lekarz twierdzi że furagina i przejdzie nie przeszło znowu do lekarza kazał iść do ginekologa tu oczywiście leki na grzybice myślę sobie o. K może to od tego niestety leki nie pomogły znowu wizyta i Inna seria leków nic między czasie objawy troszkę się zmieniły wyglądało to tak parcie na pęcherz wrażenie opuchnięcia cewki i takie ciągnięcie w cewce ciągle to straszne uczucie no nic kolejny lekarz kolejne leki i nic się nie zmienia. Zrobiłam w końcu posiew moczu na własną rękę no i jalowy. Czyli dalej nic nie wiem😔znowu zmiana lekarza może ten coś wymyśli że wszystkimi badaniami moczu robione i co chwila gdzie juz wychodzą b. Liczne bakterie i posiewem jalowy, pani doktor stwierdziła że za szybko sikam 🤣🤣i podrazniam cewke niestety nie ma takiej możliwości bo sikam ciągle ale bez jakiegoś silnego strumienia😔. Następna pani ginekolog nic nie widzi pH 4 pochwy więc o. K. Pytam czy w razie ciąży moje infekcje są problemem odp. "absolutnie nie" więc się zdecydowałam no i niestety poroniłam moja kruszynkę w 9tc zarodek nie rozwijał się od 6t2d 😭. Przeżyłam to strasznie no i postanowiłam zbadać uraplasme która może dawać takie objawy i powodować poronienia niestety to nie takie proste ginegolodzy u których byłam nie wykonują takiego badania 🤔a laboratoria w mojej okolicy tylko jedno i to wysylkowe które muszę sobie sama pobrać. Więc w podam na "mądry pomysł" i załatwiłam sobie dla mnie i dla męża dexycylinum i sumamed mąż oczywiście nie ma objawów za to ja po 10 dniach czuje się o niebo lepiej nie czuje tego parcia na pęcherz choć z tą cewka jeszcze nie jest idealnie mam nadzieję że to jest to i że objawy nie wrócą po antybiotyku i będę mogła w końcu spokojnie zajść w ciążę 😔. Może ktoś miał podobnie do mnie i objawy całkowicie ustapily? Ale się rozpisałam ale musiałam bo mam dość serdecznie 😁

• Himi Nowa

Wysłany: 29 października 2021, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola 122 wrote:
    Wiem że temat stary ale może ktoś tu jeszcze zagląda. Szukam informacji bo niestety muszę diagnozować się sama nikt nie widzi problemu. A więc tak zaczęło się jakieś 7 lat temu niby zwykła infekcja pęcherza oczywiście lekarz antybiotyk badanie moczu wszystko o. K tylko bakterie ale objawy nie ustąpiły lekarz twierdzi że furagina i przejdzie nie przeszło znowu do lekarza kazał iść do ginekologa tu oczywiście leki na grzybice myślę sobie o. K może to od tego niestety leki nie pomogły znowu wizyta i Inna seria leków nic między czasie objawy troszkę się zmieniły wyglądało to tak parcie na pęcherz wrażenie opuchnięcia cewki i takie ciągnięcie w cewce ciągle to straszne uczucie no nic kolejny lekarz kolejne leki i nic się nie zmienia. Zrobiłam w końcu posiew moczu na własną rękę no i jalowy. Czyli dalej nic nie wiem😔znowu zmiana lekarza może ten coś wymyśli że wszystkimi badaniami moczu robione i co chwila gdzie juz wychodzą b. Liczne bakterie i posiewem jalowy, pani doktor stwierdziła że za szybko sikam 🤣🤣i podrazniam cewke niestety nie ma takiej możliwości bo sikam ciągle ale bez jakiegoś silnego strumienia😔. Następna pani ginekolog nic nie widzi pH 4 pochwy więc o. K. Pytam czy w razie ciąży moje infekcje są problemem odp. "absolutnie nie" więc się zdecydowałam no i niestety poroniłam moja kruszynkę w 9tc zarodek nie rozwijał się od 6t2d 😭. Przeżyłam to strasznie no i postanowiłam zbadać uraplasme która może dawać takie objawy i powodować poronienia niestety to nie takie proste ginegolodzy u których byłam nie wykonują takiego badania 🤔a laboratoria w mojej okolicy tylko jedno i to wysylkowe które muszę sobie sama pobrać. Więc w podam na "mądry pomysł" i załatwiłam sobie dla mnie i dla męża dexycylinum i sumamed mąż oczywiście nie ma objawów za to ja po 10 dniach czuje się o niebo lepiej nie czuje tego parcia na pęcherz choć z tą cewka jeszcze nie jest idealnie mam nadzieję że to jest to i że objawy nie wrócą po antybiotyku i będę mogła w końcu spokojnie zajść w ciążę 😔. Może ktoś miał podobnie do mnie i objawy całkowicie ustapily? Ale się rozpisałam ale musiałam bo mam dość serdecznie 😁

Dziewczyno jak masz taki wielki problem to powinnaś pojechać do większego miasta i zrobić sobie badania cpr na choroby przenoszone droga płciową prywatnie. Może i trochę zapłacisz, ale w końcu będziesz wiedziała co ci jest, w zwykłych posiewach nic nie wyjdzie. Za badanie cpr na ureaplasme, mycoplasme i chamydie zapłacisz 300 zł. Wez sprawy w swoje ręce,bo ci lekarze do których chodziłaś to niezle konowały nikogo nie obrażając. Mając takie objawy na pewno coś jest nie tak, ty jak i partner powinniście się zdiagnozować i przeleczyc pod okiem dobrego lekarza.

• Korkli91 Nowa

Wysłany: 30 grudnia 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie dziewczyny 😊

Jestem tu nowa. Mam spory problem… od ponad 2 lat staramy się o dzidziusia i nic. Zmieniłam lekarza bo efektów nie było za to były koszta i to nie małe… obecnie jestem w klinice leczenia niepłodności w Katowicach i lekarka zaleciła badania, z których wyszło, ze mam ureplasme parvum. Leczyłam się już 2 razy i dziś dostałam wynik znowu pozytywny… jestem zła bo wszystko trwa tyle czasu, do tego te koszta… na początku brałam jakiś lek na D, nie pamietam nazwy a teraz 1 tabl przez 3 dni summamedu i tak przez 3 tyg a bakteria jest nadal. Nie wiem już co robić… mam alergie na doksycykline wiec wszystkiego brać nie mogę… czy ktoś z Katowic, okolic ma może lekarza, który potrafi to wyleczyć? Bez tego drożność nie wchodzi w grę ☹️

• izaz123 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korkli91 wrote:

Jestem tu nowa. Mam spory problem… od ponad 2 lat staramy się o dzidziusia i nic. Zmieniłam lekarza bo efektów nie było za to były koszta i to nie małe… obecnie jestem w klinice leczenia niepłodności w Katowicach i lekarka zaleciła badania, z których wyszło, ze mam ureplasme parvum. Leczyłam się już 2 razy i dziś dostałam wynik znowu pozytywny… jestem zła bo wszystko trwa tyle czasu, do tego te koszta… na początku brałam jakiś lek na D, nie pamietam nazwy a teraz 1 tabl przez 3 dni summamedu i tak przez 3 tyg a bakteria jest nadal. Nie wiem już co robić… mam alergie na doksycykline wiec wszystkiego brać nie mogę… czy ktoś z Katowic, okolic ma może lekarza, który potrafi to wyleczyć? Bez tego drożność nie wchodzi w grę ☹️
    Hej. Leczylam to dziadostwo 2 lata temu. Dostalam unidox 2x1 dziennie przez 20 dni. Po ok. Miesiacu kontrola. Czy maz tez jest leczony? To istotne.

• Korkli91 Nowa

Wysłany: 30 grudnia 2021, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unidoxu nie mogę brać bo mam alergie. Tak mąż tez był leczony ale obecnie nie musi. Mamy za sobą 2 leczenia i bez efektu… najpierw miałam przez 20 dni Dalacin 2x1 a teraz sumamed przed 3 tyg. I nic…

• Edyta15 Nowa

Wysłany: 21 marca 2022, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy macie do polecenia lekarza z Warszawy, który pomógł Wam zwalczyć ureaplasmę?

Wiola131 lubi tę wiadomość

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2022, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixpomogl zwykly ginekolog. Obydwoje z mężem mieliśmy dosycykline na 3 tygodnie.

• Mimi19 Nowa

Wysłany: 23 marca 2022, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Czy znacie jakieś domowe sposoby na złagodzenie objawów Ureaplasmy?

Wykryto u mnie tę bakterie dwa tygodnie temu (chociaż diagnozowałam się prawie rok czasu..) W tym momencie biorę już drugi antybiotyk, ale niestety nic nie pomaga.
    Od ponad pół roku mam okropne objawy, chroniczny brak snu ponieważ w nocy objawy się nasilają - okropne parcie na pęcherz, pieczenie.. muszę chodzić do toalety co 10 minut dosłownie. Już nie mam siły….

Niedługo kończę terapie antybiotykiem, ale z racji tego że nie pomogło wybieram się do lekarza kolejny raz. Mam nadzieję, że w końcu uda się trafić z lekiem. Ale chciałabym chociaż trochę sobie ulżyć, bo to nie daje mi spać:(

Czy znacie jakieś sposoby na złagodzenie objawów??

• calistas Koleżanka

Wysłany: 27 marca 2022, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :),
    przygotowuję pracę badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
    Bardzo proszę o Twoją pomoc w tym badaniu.

https://forms.gle/quP93Gt7csuce1HU6

• A.A. Nowa

Wysłany: 19 maja 2022, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Moja przygoda z Ureaplasmą trwa już rok od czerwca 2021 roku. Zaraził mnie mój były chłopak i mecze się z tym do dziś. Po zdiagnozowaniu (wymaz z cewki PCR) dostałam 2 antybiotyki od urologa na 10 dni Doxycylinum i Summamed (po nim dostałam biegunki) niestety nie pomogły wiec poszłam do ginekologa który przepisał pałeczki dopochwowe z doksycyllina pomogły do tej pory niestety obawiam się, ze bakteria wróciła. Moje objawy to ciagle uczucie parcia na pęcherz, częste sikanie i nacisk na podbrzusze.
    Jestem już bezradna i leczenie rujnuje finansowo.
    Obecnie nie mam możliwości wykonać badań ponieważ zażywam kolejny antybiotyk na Zatoki Zinnat. Natomiast na 99% wróciła ta bakteria (objawy takie same jak miałam) .

Czy ktoś zmaga się z tym tak samo? Czy jest jakiś skuteczny lek na wyleczenie tego dziadostwa? Czy polecacie jakiegoś specjalistę z Krakowa lub okolic?

• Mimi19 Nowa

Wysłany: 19 maja 2022, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.A. wrote:
    Hej,

Moja przygoda z Ureaplasmą trwa już rok od czerwca 2021 roku. Zaraził mnie mój były chłopak i mecze się z tym do dziś. Po zdiagnozowaniu (wymaz z cewki PCR) dostałam 2 antybiotyki od urologa na 10 dni Doxycylinum i Summamed (po nim dostałam biegunki) niestety nie pomogły wiec poszłam do ginekologa który przepisał pałeczki dopochwowe z doksycyllina pomogły do tej pory niestety obawiam się, ze bakteria wróciła. Moje objawy to ciagle uczucie parcia na pęcherz, częste sikanie i nacisk na podbrzusze.
    Jestem już bezradna i leczenie rujnuje finansowo.
    Obecnie nie mam możliwości wykonać badań ponieważ zażywam kolejny antybiotyk na Zatoki Zinnat. Natomiast na 99% wróciła ta bakteria (objawy takie same jak miałam) .

Czy ktoś zmaga się z tym tak samo? Czy jest jakiś skuteczny lek na wyleczenie tego dziadostwa? Czy polecacie jakiegoś specjalistę z Krakowa lub okolic?

• Mimi19 Nowa

Wysłany: 19 maja 2022, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Mam dokładnie to samo. Wyżej opisałam swoją historie.
    Od roku męczę się z parciem na pęcherz, moja ginekolog zrujnowała mnie finansowo. Tak oto, po 5 różnych antybiotykach, ciągłych wymazach, nic nie pomogło.
    Zastanowiłam się chwilę i zmieniłam lekarza - tym razem poszłam do urologa. Wytłumaczył mi, że ureaplasma nie daje takich objawów jak parcie na pęcherz i ciagle chodzenie do toalety! Zresztą po 5 antybiotykach na pewno juz jej nie ma.
    Zdiagnozował u mnie zespół pęcherza nadreaktywnego, na co dostałam leki oraz zalecenia takie jak fizjoterapia uroginekologiczna i trening pęcherza. To schorzenie mogło się pojawić jako następstwo ureaplasmy lub innych infekcji.
    Polecam Ci wybrać się do innego specjalisty, wziąć pod uwagę również inne schorzenia. U mnie się sprawdziło - już czuję się o wiele lepiej i czuję że odzyskuje kontrole nad moim parciem na pęcherz które nie dawało mi żyć przez ostatni rok. Sprawdź swój pęcherz.
    Ściskam i życzę powodzenia.

P.S też jestem w Krakowie i nie mogę znalezc dobrego lekarza. Ale bardzo wiele dobrego słyszałam o Barska Clinic w Nowym Sączu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2022, 22:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2022, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi19 wrote:
    Hej,

Mam dokładnie to samo. Wyżej opisałam swoją historie.
    Od roku męczę się z parciem na pęcherz, moja ginekolog zrujnowała mnie finansowo. Tak oto, po 5 różnych antybiotykach, ciągłych wymazach, nic nie pomogło.
    Zastanowiłam się chwilę i zmieniłam lekarza - tym razem poszłam do urologa. Wytłumaczył mi, że ureaplasma nie daje takich objawów jak parcie na pęcherz i ciagle chodzenie do toalety! Zresztą po 5 antybiotykach na pewno juz jej nie ma.
    Zdiagnozował u mnie zespół pęcherza nadreaktywnego, na co dostałam leki oraz zalecenia takie jak fizjoterapia uroginekologiczna i trening pęcherza. To schorzenie mogło się pojawić jako następstwo ureaplasmy lub innych infekcji.
    Polecam Ci wybrać się do innego specjalisty, wziąć pod uwagę również inne schorzenia. U mnie się sprawdziło - już czuję się o wiele lepiej i czuję że odzyskuje kontrole nad moim parciem na pęcherz które nie dawało mi żyć przez ostatni rok. Sprawdź swój pęcherz.
    Ściskam i życzę powodzenia.

P.S też jestem w Krakowie i nie mogę znalezc dobrego lekarza. Ale bardzo wiele dobrego słyszałam o Barska Clinic w Nowym Sączu.
    Witam,
    Na podstawie jakich badań urolog stwierdził u Pani zespół pęcherza nadrektywnego.

• MałaMiMi Ekspertka

Wysłany: 17 września 2022, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korkli91 wrote:

Hej! I jak poszło? Wyleczyłas się ? Pytam, bo akurat walczę z ureaplasma i w mojej klinice chcą mi zrobić hsg podając jednocześnie antybiotyk.

• Korkli91 Nowa

Wysłany: 18 września 2022, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wyleczyłam w końcu… brałam Davercin 3x po 2 tabletki co 8 godzin i dodatkowo LacibiosFemina. Udało się za 3 razem wyleczyć.

• Mainlylife Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2022, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korkli91 wrote:
    Tak wyleczyłam w końcu… brałam Davercin 3x po 2 tabletki co 8 godzin i dodatkowo LacibiosFemina. Udało się za 3 razem wyleczyć.
    Tobie tez wychodziła najpierw ureoplasma 10 do 4 , a później 10 do 6?

Mam tez zaplanowane badanie drożności jajowodów i już nie mam siły….
    06.10 miałam dodatnia ureoplasme 10 do 4
    31.10 inne laboratorium badanie ujemne
    08.11 ureoplasma dodatnia 10 do 6

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏼 31.12.2014r.
    💒 2020r.
    👱🏻‍♀️
    Endometrioza III stopnia ❌
    21.10.2023- 26.01.2023 ureaplasma ✅
    31.01.2023r. Hycosy i biopsja endometrium- jajowody drożne, ✅zapalenie endometrium ❌
    Hormony ✅

🧔‍♂️30
    badanie nasienia✅

07.05.2023r. ⏸️🙊
    08.05.2023r. Beta 789 mlU/ml
    10.05.2023r. Beta 1717 mIU/ml

25.12.2023r. Olcia, Nasz Świąteczny Cud 🎄✨

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2022, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ja kiedyś leczyłam urea nie pamiętam nazw antybiotykow. Ale kuracja trwała 3 tyg. Ja i maz się leczyliśmy oboje. Mój lekarz mówi, że krótsze leczenie nie jest efektywne. Brałam coś doustnie i dopochwowo.

• Atika Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam urea. Dostałam antybiotyk doustnie przez 7 dni a następnie globulki, również 7 dni. Mąż ma jednodniową.

Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
    stan przedcukrzycowy
    On: Problem męski - słaba morfologia
    I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
    II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
    Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
    Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
    Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
    Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
    DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
    Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
    1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
    Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła :-(
    Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
    leki Glucophage 3x500
    XII starania naturalne
    X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
    Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
    Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.
    Naturals :-)
    28 XI 2024 narodziny synka
    preg.png
  • Mainlylife Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie teraz tez dostałam antybiotyk na 7 dni. A jaki miałaś wynik?

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏼 31.12.2014r.
    💒 2020r.
    👱🏻‍♀️
    Endometrioza III stopnia ❌
    21.10.2023- 26.01.2023 ureaplasma ✅
    31.01.2023r. Hycosy i biopsja endometrium- jajowody drożne, ✅zapalenie endometrium ❌
    Hormony ✅

🧔‍♂️30
    badanie nasienia✅

07.05.2023r. ⏸️🙊
    08.05.2023r. Beta 789 mlU/ml
    10.05.2023r. Beta 1717 mIU/ml

25.12.2023r. Olcia, Nasz Świąteczny Cud 🎄✨

age.png
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ