Macierzyństwo- Kraków
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
agika88 wrote:Piszesz o dr K? Jak Ona się ustosunkowuje do immunologii
?38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
MTHFR c677T hetero - metylofilolian
PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
23.03 punkcja: 7 zarodków
28.03 ET: 2x 5.1.1 CB
31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2
02.07 FET (N): 2x bl2
Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
23.09 FET (S): ostatni 3.3.2
14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
endometrium: antybiotykoterapia
2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
zamrożone 10 oocytów
19.10.21 histero - znowu antybiotyki... -
agika88 wrote:Cena za mrożenie to jakiś kosmos.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 14:48
38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
zamrożone 10 oocytów
nick nieaktualnykahanka wrote:Dr K, to chyba w Macierzyństwie jest, ale ja się u niej nie leczyłam. Byłam u Miro, ale strasznie się na nim zawiodłam. Poszłam ma konsultację do mojej obecnej dr P w ramach pakietu w PZU i u niej już zostałam.
-
agika88 wrote:A pytałaś jak podchodzi do immunologii? Ja leczyłam się w Artvimedzie u CH, jeśli chodzi o leczenie to tragedia..38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
zamrożone 10 oocytów
nick nieaktualny
-
agika88 wrote:Kahanka- Cieszę się że trafiłaś na specjalistę z prawdziwego zdarzenia. A przebadałaś sobie już immunologie?38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
zamrożone 10 oocytów
nick nieaktualnykahanka wrote:Tak, byłam na kilku wizytach u Sydora. Poza nadaktywnymi NKami nic więcej mi nie wyszło. Miałam podawany Intralipid 2x przed ostatnim transferem, ale nie miał szans pomóc przy tym zapaleniu endometrium.
-
agika88 wrote:Ciekawa jestem właśnie czy w Artvimedzie też robią wlewy itd.. dr Ch powiedział że nie bo od tego sie odchodzi.
agika, anusla będzie mieć intralipid, bo jej sydor zalecił. A dr Ch. zlecił jej badanie kiry implantacyjne i miała mieć accofil, więc chyba dr zmienił swoje podejście do immunologii o 180 stopni -
agika88 wrote:Dziewczyny czy faktycznie za mrożenie każdego kolejnego zarodka to 400 zl?
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Paulina12345 wrote:No ja wiem, ale u jakiego lekarza?38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
zamrożone 10 oocytów
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczynki 😍 zaczynam przygodę z IVF w Macierzyństwie w Krakowie 💕 jestem pod opieką doktora Wyroby. Dziś miałam wizytę : generalnie moje AMH wynosi 7,17, ponadto nie robimy dodatkowych badań, gdyż powiedział że w naszej sytuacji te badania które mieliśmy do IUI zupełnie wystarczą i są ważne, reszta badań ok, u mojego męża niesienie też jest dobre także doktor powiedział że mamy bardzo duże szanse. Czekam do przyszłego miesiąca i wtedy zacznę stymulacje bo w związku z tą epidemią muszą się wstrzymać z procedurą. Będę miała skrócony protokół i powiedział że jak dla nas najlepszy będzie pakiet skuteczne IVF za 9500 zł. I moje pytanko jest takie, czy orientujecie się jak z tym pakietem, czy warto go brać czy wszystko osobno płacić patrząc na naszą sytuację 😘??
-
Andziak nie chce studzić Twojego entuzjazmu ale nam dr W też powiedział że jeśli z procedury są zarodki mrożone to 8/10 kobiet z kliniki wychodzi w ciąży i u nas procedura jest prawie jednoznaczna z tym że znajdę w ciążę...
Mieliśmy 4 ładne blastocysty i brak ciąży, na koniec dr zapytał " dlaczego nie jesteś w ciąży?"
Koniec końców klinikę opuściliśmy z wielkim niesmakiem i niechęcią do dr.
Mam nadzieję, że w Twoim przypadku będzie inaczej ale dla własnego zdrowia psychicznego podejdź do tego wszystkiego z dystansem.
U nas pakiet się sprawdził ale to było 3 lata temu teraz się nie wypowiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2020, 16:43
-
lipcowka86 wrote:Andziak nie chce studzić Twojego entuzjazmu ale nam dr W też powiedział że jeśli z procedury są zarodki mrożone to 8/10 kobiet z kliniki wychodzi w ciąży i u nas procedura jest prawie jednoznaczna z tym że znajdę w ciążę...
Mieliśmy 4 ładne blastocysty i brak ciąży, na koniec dr zapytał " dlaczego nie jesteś w ciąży?"
Koniec końców klinikę opuściliśmy z wielkim niesmakiem i niechęcią do dr.
Mam nadzieję, że w Twoim przypadku będzie inaczej ale dla własnego zdrowia psychicznego podejdź do tego wszystkiego z dystansem.
U nas pakiet się sprawdził ale to było 3 lata temu teraz się nie wypowiem.
A tak wgl czemu się nie udało wam wtedy? Wiadoma była przyczyna czy jak? -
Andziak wrote:No u nas powiedział że 9/10 kończy się ciążą..
A tak wgl czemu się nie udało wam wtedy? Wiadoma była przyczyna czy jak?
Stwierdził że pewno zarodki były nie prawidłowe genetycznie i przy następnej procedurze dobrze było by je zbadać...
Po tej próbie zaczęłam na własną rękę szukać przyczyny, w między czasie trafiłam do endokrynologa który zdiagnozował mi niedoczynność tarczycy wraz zguzkami, IO, wyrzuty prolaktyny (wyniki hormonów tarczycy miałam w normie) do tego po laparoskopii wyszła mi endometrioza 2/3 stopień. U M po szczegółowych badaniach nasienia wyszło obniżone HBA i podwyższone FDNA. Więc przy kolejnej procedurze już było wiadomo co i jak... -
lipcowka86 wrote:Stwierdził że pewno zarodki były nie prawidłowe genetycznie i przy następnej procedurze dobrze było by je zbadać...
Po tej próbie zaczęłam na własną rękę szukać przyczyny, w między czasie trafiłam do endokrynologa który zdiagnozował mi niedoczynność tarczycy wraz zguzkami, IO, wyrzuty prolaktyny (wyniki hormonów tarczycy miałam w normie) do tego po laparoskopii wyszła mi endometrioza 2/3 stopień. U M po szczegółowych badaniach nasienia wyszło obniżone HBA i podwyższone FDNA. Więc przy kolejnej procedurze już było wiadomo co i jak... -
Andziak wrote:Czyli badania genetyczne podstawa, ja miałam histeroskopie operacyjną z usunięciem zrostów i przegrode jamy macicy więc całe szczęście endometriozy w czasie histeroskopii nie stwierdzono...
Co masz na myśli badania genetyczne ?
Czy chodzi Ci o badanie genetyczne zarodków?
Endometrioza nie zawsze jest widoczna w trakcie histeroskopii, zrosty mogą świadczyć że mimo wszytko ją masz ...