Macierzyństwo- Kraków
-
WIADOMOŚĆ
-
kahanka wrote:U Miro. Wzięłam pakiet, który wtedy kosztował 9800 zł i w tym zawierały się wszystkie wizyty i badania od momentu rozpoczęcia stymulacji aż do ostatniego transferu. Teraz już chyba za transfery płaci się oddzielnie.
Rozumiem, że pakiet pewnie nie obejmuje leków do stymulacji (nie mam już refundacji)?
Co się w ogóle zawiera w pakiecie? Sorki ale jestem zielona -
Paulina12345 wrote:Rozumiem, że pakiet pewnie nie obejmuje leków do stymulacji (nie mam już refundacji)?
Co się w ogóle zawiera w pakiecie? Sorki ale jestem zielona
Na stronach obu klinik masz cenniki i opis co się w nich zawiera. Zajrzyj i przelicz, co Ci się bardziej opłaca.Paulina12345 lubi tę wiadomość
38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
MTHFR c677T hetero - metylofilolian
PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
23.03 punkcja: 7 zarodków
28.03 ET: 2x 5.1.1 CB
31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2
02.07 FET (N): 2x bl2
Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
23.09 FET (S): ostatni 3.3.2
14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
endometrium: antybiotykoterapia
2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
zamrożone 10 oocytów
19.10.21 histero - znowu antybiotyki... -
kahanka wrote:W Macierzyństwie nie obejmuje leków, ale w Artvimedzie mają pakiet z lekami. Jeśli nie masz refundacji, to może warto byłoby tam zrobić IVF.
Na stronach obu klinik masz cenniki i opis co się w nich zawiera. Zajrzyj i przelicz, co Ci się bardziej opłaca.
Kahanka, jaki koszt ogólny w Artvimedzie do IVF? Duża różnica? Ja nie zrobiłam rozeznania i żałuję. -
Kiki31 wrote:Kahanka, jaki koszt ogólny w Artvimedzie do IVF? Duża różnica? Ja nie zrobiłam rozeznania i żałuję.38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
zamrożone 10 oocytów
Kiki31 wrote:W pakiecie "Skuteczne..." nie ma wizyt po punkcji do transferu. Nie wiem jak ma być skuteczne bez tego. Ale nie skomentuję... Są różne przypadki, pewnie jedna pacjentka ma 2-3 wizyty do transferu inne nie mogą od razu i leczenie trwa dłużej. Zapewne z tego to wynika i się zabezpieczają. Bardzo polecam warsztaty z embriologiem w Macierzyństwie, pokazują klinikę od środka i wszystko tłumaczą. Tu ogromny plus za otwartość i taką możliwość. Mniejszy stres jak już wiesz jak to wygląda "od kuchni"
Też polecam warsztaty. Dużo rozjaśniają, szczególnie mężom, którzy nie mają tyłu informacji z forum na temat procedury. 😉
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Sylwia Sylwia wrote:Nam za procedure wyszło ponad 20 tys, swoje zrobiły leki - trochę się cenią, dodatkowo włączaliśmy w to mrożenie nasienia. Teraz dalsze koszty, bo bylam na sztucznym i ciągle muszę brać leki. U mnie po punkcji były chyba 3 wizyty przed transferem, wszystko płatne. Taki ich haczyk.
Też polecam warsztaty. Dużo rozjaśniają, szczególnie mężom, którzy nie mają tyłu informacji z forum na temat procedury. 😉
Mój mąż jest oszołomiony ogromem wiedzy, na temat powstawania "nowego życia" I mówi, że poznał sporo trudnych słów do scrabbli jak np. implantacja, progesteron
A tak poważnie, to zauważyłam, że im mniej wie, tym mniej się stresuje. A ja go zasypuję ciągle jakimiś nowościami. Jest ogromnym wsparciem i oszalałabym bez niego, ale muszę się nauczyć, żeby nie przenosić mojego lęku na niego, bo to nam nie pomoże w niczym. Jak jest z Waszymi połówkami?Sylwia Sylwia lubi tę wiadomość
-
Kiki31 wrote:Mój mąż jest oszołomiony ogromem wiedzy, na temat powstawania "nowego życia" I mówi, że poznał sporo trudnych słów do scrabbli jak np. implantacja, progesteron
A tak poważnie, to zauważyłam, że im mniej wie, tym mniej się stresuje. A ja go zasypuję ciągle jakimiś nowościami. Jest ogromnym wsparciem i oszalałabym bez niego, ale muszę się nauczyć, żeby nie przenosić mojego lęku na niego, bo to nam nie pomoże w niczym. Jak jest z Waszymi połówkami?
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Sylwia Sylwia wrote:Mój jest ostoją spokoju...czasami to aż irytujące😉Wszystko widzi w różowych barwach i dla niego nie ma że "się nie da". Widziałam, że przeżywał moje zastrzyki i później hiperke i trochę obwiniał się za to 😔 Całą procedurę bardzo mnie wdpierał, a ten jego spokój był wtedy bardzo potrzebny. Raz tylko widziałam u niego przerażenie i strach, jak zaczęłam krwawić i wiózł mnie do szpitla.
Mój jest podobny, tylko widzę, że im bardziej się martwię tym jego optymizm słabnie. Dlatego zastanawiam się nad terapią, żeby swoje lęki jakoś ujarzmić i porozmawiać z kimś z zewnątrz. W Macierzyństwie jest pani psycholog ale terminy były 2 miesiące. Teraz żałuję, że się nie zapisałam... -
Cześć dziewczyny. Jestem nowa w temacie i mam pytanie jak długo trwa przygotowanie do rozpoczęcia procedury? Owulacje mam prawidłowo, hormonalnie też wszystko ok, cykle prawidłowo jedynie gorsze nasienie ale póki co próbowaliśmy inseminacji i nic a chciałabym wiedzieć ile czasu mniej więcej mija do pierwszego transferu 😉
-
Andziak wrote:Cześć dziewczyny. Jestem nowa w temacie i mam pytanie jak długo trwa przygotowanie do rozpoczęcia procedury? Owulacje mam prawidłowo, hormonalnie też wszystko ok, cykle prawidłowo jedynie gorsze nasienie ale póki co próbowaliśmy inseminacji i nic a chciałabym wiedzieć ile czasu mniej więcej mija do pierwszego transferu 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2020, 20:55
38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
zamrożone 10 oocytów
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
agika88 wrote:Kahanka- Czy mogę zapytać co Cię skłoniło do wyboru Artvimedu?38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
zamrożone 10 oocytów
nick nieaktualnykahanka wrote:Z Macierzyństwa nie byłam zadowolona, więc chciałam zmienić, a tak się składa, że lekarka, do której chodziłam do Klinki Krakowskiej na PZU przyjmuje w Artvi, więc postanowiłam u niej zrobić IVF.
? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny