Macierzyństwo- Kraków
-
WIADOMOŚĆ
-
A do inseminacji bylo letrozole najpierw 1x1 ale byly tylko dwa pecherzyki z czego jeden mimo ovitrelle nie pekl. W trzecim podejsciu tez ten sam tylko dawka 1x2 i tylko jeden pęcherzyk pekl ale sie nie udalo. Jak rozmawialam z lekarzem to mówił ze przy niskim amh niestety komorki nie sa takiej dobrej jakosci i nawet jak podstawia plemnika pod same drzwi to moze sie okazac ze komórka jest zlej jakosci.NUSIA87
Macierzyństwo Kraków
3x nieudane IUI w 2019
AMH luty 2019: 0,96
stwierdzone przeciwciała antykardiolipnowe Igm
Czynnik męski: obniżona ruchliwość
Sierpień 2019 pierwsze podejście do IVF ( długi protokół), punkcja 14.08.2019 transfer świeży bl 5.1.1 na cyklu sztucznym 19.08.2019. Dwie mrożonki bl 5.1.2, bl 5.2.2.
1 transfer beta 0
2 transfer beta wysoko❤
Czekamy na 👶 -
Nusia nie martw się na zapas.
Hercia też ma niskie AMH a udało jej się uzyskać 3 blastki z trzech zapłodnionych komórek
Laboratorium i embriolodzy w Macierzyństwie są naprawdę bardzo dobrzy!!
Wyroba wiec co robi, mnie ładnie wystymulował i co najważniejsze uniknęłam hiperstymulacji, więcej dobrego o nim nie powiem, ale to z racji podejścia do pacjenta i zachowania. W żadnym wypadku nie podważam jego fachowości i kompetencjinusia87 lubi tę wiadomość
-
lipcowka86 wrote:Nusia nie martw się na zapas.
Hercia też ma niskie AMH a udało jej się uzyskać 3 blastki z trzech zapłodnionych komórek
Laboratorium i embriolodzy w Macierzyństwie są naprawdę bardzo dobrzy!!
Wyroba wiec co robi, mnie ładnie wystymulował i co najważniejsze uniknęłam hiperstymulacji, więcej dobrego o nim nie powiem, ale to z racji podejścia do pacjenta i zachowania. W żadnym wypadku nie podważam jego fachowości i kompetencji
Dziekuje za slowa otuchy. Powiem wam, ze to forum to źródło moich informacji i porad. Nikt z mojego otoczenia nie jest w takiej sytuacji i nie potrafi nic doradzic juz nie mowiac ze procedura invitro wg moich koleżanek i rodziny to taki "zabieg". Ale wiadomo kto nie ma takich problemów to sie nie bedzie zagłębial bo po co. W nastepny poniedzialek jade na wizyte to przygotuje sobie liste pytan do lekarza i zobaczymy co powie. Pozdrawiam.lipcowka86 lubi tę wiadomość
NUSIA87
Macierzyństwo Kraków
3x nieudane IUI w 2019
Sierpień 2019 pierwsze podejście do IVF ( długi protokół), punkcja 14.08.2019 transfer świeży bl 5.1.1 na cyklu sztucznym 19.08.2019. Dwie mrożonki bl 5.1.2, bl 5.2.2.
1 transfer beta 0
2 transfer beta wysoko❤
Czekamy na 👶 -
Maria87 wrote:Hej, odświeżam wątek! Czy jest tu ktoś, kto podjął się in vitro w Macierzyństwie?
-
Lusi35 wrote:Maria, jesteś w Artvimed? Dobrze kojarzę? Ja się zastanawiam nad doktorem Przybycieniem, myślę, że jeśli ktokolwiek mógłby mi pomóc, to właśnie On. Teraz jestem w Artvimed, wszystko spoko, ale jakoś polecany dr Ch mnie nie do końca przekonuje. Jak zobaczyłam Jego minę na ostatniej wizycie, to zrozumiałam, że sobie chyba nie poradzi z moim przypadkiem. Zastanawiasz się nad zmianą?
Makt lubi tę wiadomość
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
evkill wrote:Wspaniały lekarz, cudowny człowiek. Dr P. Jest najlepszy.
-
Lusi35 wrote:Już sobie zakodowalam w główce, że w Nim ostatnia nadzieja. Ale żeby nie czekać bezczynnie, do czasu zapisania się na wizytę, spróbuję stymulacji ( jeśli pęcherzyki się wchłoną, bo jak nie, to 😩). Ty jesteś u doktora P?moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
nick nieaktualnyJa się leczyłam u dr, Chrostowskiego 3 lata... lekarz bardzo polecany, bardzo sie do niego "przywiązałam" i na tym bym skończyła 3 lata leczenia, 4 inseminacje 3 procedury IVF juz nakłaniał do 4.... i ani jednego badania poza tymi obowiązkowyi do IVF.. Bylam na 1 wizycie w Macierzynstwie u dr Wyroby i szczerze mowiaz jestem podlamana tym, ze wczesniej nie zrobilam potrzebnych badan i moze moglo to wszystko potoczyc sie inaczej..
-
agika88 wrote:Ja się leczyłam u dr, Chrostowskiego 3 lata... lekarz bardzo polecany, bardzo sie do niego "przywiązałam" i na tym bym skończyła 3 lata leczenia, 4 inseminacje 3 procedury IVF juz nakłaniał do 4.... i ani jednego badania poza tymi obowiązkowyi do IVF.. Bylam na 1 wizycie w Macierzynstwie u dr Wyroby i szczerze mowiaz jestem podlamana tym, ze wczesniej nie zrobilam potrzebnych badan i moze moglo to wszystko potoczyc sie inaczej..url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/dzieciece][/url]
cztery lata starań
Amh 0.33
14.03. FET AZ
6dpt II kreski
7dpt beta 21
9dpt beta 71☺
11 dpt beta 249 💪
14 dpt jest pęcherzyk 😍
10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
19 maja prenatalne zdrowy chłopak 💕
16 lipca połówkowe - syn ❤
12.11.2020 53cm szczęścia i 2720g doskonałości 💞 -
Maria87 wrote:Nie ma nikogo z in vitro w Macierzyństwie?moja historia
nick nieaktualny
-
Maria87 wrote:Nie ma nikogo z in vitro w Macierzyństwie?
Salome, Makt, Sylwia Sylwia lubią tę wiadomość
NUSIA87
Macierzyństwo Kraków
3x nieudane IUI w 2019
1 transfer beta 0
2 transfer beta wysoko❤
Czekamy na 👶 -
Nusia, bardzo się cieszę, że się udało Gratulacje!
Rozumiem, że ze względu na niskie AMH nie mieliście refundowanych leków? Ile trwał długi protokół? Czy jest tam fajny kontakt z embriologiem?
Tego pakietu nie do końca rozumiem - ile transferów obejmuje? Za co płaci się dodatkowo?nusia87 lubi tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Maria87 wrote:Nusia, bardzo się cieszę, że się udało Gratulacje!
Rozumiem, że ze względu na niskie AMH nie mieliście refundowanych leków? Ile trwał długi protokół? Czy jest tam fajny kontakt z embriologiem?
Tego pakietu nie do końca rozumiem - ile transferów obejmuje? Za co płaci się dodatkowo?
Jezeli chodzi o pakiet to to sie oplaca jak masz wiecej zarodkow. Ale decyzje musisz podjąć zanim to nastapi. W skrocie wyglada to tak ze placisz za pakiet i w tym masz punkcje, hodowle, transfer do wyczerpania ostatniego zarodka lub do ciazy. U nas sie oplacilo bo pierwszy raz nie siadlo czyli nastepny transfer juz mialam w tym pakiecie oplacony i nie musialam za niego placic. Za wizyty i leki i tak sama musisz placic za mrozenie tez. Ale jak np. Zaplodnia sie 4 zarodki, podadza Ci 1 i nic, to potem nastepne transfery masz w tej cenie pakietu dopoki nie siadzie. A jakby byla ciaza i by sie nie udalo to potem placisz za transfer nastepny osobno. Ryzyko jest. Ale jak liczyliśmy to z mezem to bez pakietu wychodzi porobnie co jakbys placila za jedno podejscie sama. W pakiecie masz tez te badania NAT i konsultacje anestezjologiczna a bez pakietu trzeba za to placic. Na stronie ich jest wycena tego.Salome, aneta2007 lubią tę wiadomość
NUSIA87
Macierzyństwo Kraków
3x nieudane IUI w 2019
1 transfer beta 0
2 transfer beta wysoko❤
Czekamy na 👶 -
Dziękuję za tak obszerną odpowiedź!
A co się dzieje z niewykorzystanymi zarodkami? Wam został jeszcze jeden?nusia87 lubi tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Maria87 wrote:Dziękuję za tak obszerną odpowiedź!
A co się dzieje z niewykorzystanymi zarodkami? Wam został jeszcze jeden?Salome, aneta2007 lubią tę wiadomość
NUSIA87
Macierzyństwo Kraków
3x nieudane IUI w 2019
1 transfer beta 0
2 transfer beta wysoko❤
Czekamy na 👶 -
Dla początkujących, polecam spotkania z panią embriolog. Odbywają się raz lub 2 razy w miesiącu (na stronie internetowej jest wcześniej ogłoszenie). Spotkanie jest bezpłatne, a Pani dr, wszystko dokładnie tłumaczy, odpowiada na pytania, pokazuje pracę kliniki od wewnątrz itp. Mojemu M, to spotkanie sporo rozjaśniło
Salome, Makt, Maja78 lubią tę wiadomość
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.