Macierzyństwo- Kraków
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny mam takie pytanie bo zastanawiam się czy brać wszystko osobno(punkcję, transfer itd) czy jednak pakiet. Nasz doktor powiedział gdzieś na początku ze u nas wszystko osobno no bo nie wiadomo czy uda się wg coś wyhodować i pobrać w mojej sytuacji.
No ale dziś patrzyłam na te cenniki i chcąc brać wszystko osobno plus dopłata za embroglue, ah i imsi wychodzi 8400 zł wiadomo plus leki wizyty ale mi chodzi o sam cennik kliniki.
A pakiet „skuteczne in vitro” kosztuje 9500 ale dopłata za embroglue,ah i imsi-1500 zł.
Ale jak nie dojdzie do transferu to zwracają 3600zl , jeśli nie będzie komórek bądź komórek dojrzałych lub padną. Czyli dobrze rozumiem ze nawet w najgorszej sytuacji jak nic nie wyhodujemy to z góry zapłacimy 9500 zł oni zwrócą 3600 i tak jak by wyjdzie nas 5900??
Jak to było w Waszym przypadku ?
-
Ja w czerwcu 2017 mialam pierwszą procedurę, niestety żadna komórka się nie zapłodniła i zostało mi zwrócone 3900zł, mialam pakiet 'skuteczne invitro'.
Natomiast w marcu 2018 płacilam już osobno gdyż miałam wykorzystane mrożone oocyty, więc stymulacja i punkcja mnje ominęły.
-
nick nieaktualny
-
agika88 wrote:I lipa... doktor uświadomił mnie że będą mogli wrócić do jakichkolwiek działań w czerwca- lipcu najwcześniej. Idealny czas na suplementację
agika88 lubi tę wiadomość
url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/dzieciece][/url]
cztery lata starań
Amh 0.33
14.03. FET AZ
6dpt II kreski
7dpt beta 21
9dpt beta 71☺
11 dpt beta 249 💪
14 dpt jest pęcherzyk 😍
10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
19 maja prenatalne zdrowy chłopak 💕
16 lipca połówkowe - syn ❤
12.11.2020 53cm szczęścia i 2720g doskonałości 💞 -
Hej dziewczyny, czy ma ktoś może jakas aktualna wiedze czy transfery w Macierzyństwie będą odbywać się wcześniej niż czerwiec/lipiec? Podobno w niektórych klinikach ruszają już w majuMorfologia 0%-1%
SCD 33%
HBA 31-36%
Styczeń 2020-start in vitro (Macierzyństwo)
26.02 punkcja- pobrano 12 komórek, 9 dojrzałych, 6 zostało zaplodnionych
02.03 transfer blastocysty 4.1.1 - nieudany
26.05- transfer blastocysty 4.1.2 ❤+encorton+neoparin+AH
6dpt II kreski, beta 46,34, 8dpt beta 142,70,prog 22,10, 14dpt beta 2646, prog 24, 20dpt pęcherzyk ciążowy, 29dpt ❤ Zostały ❄️❄️
Dziewczynka 💞
"Nawet tęczy jest potrzebny deszcz, więc nie możesz teraz poddać się "
-
nick nieaktualnyHej. Ile w macierzyństwie kosztuje ivf bez dofinansowania?
Jeszcze mam siły, pieniędzy już nie,ale się bd odkładać i chce procedurę właśnie tu ,tylko muszę tak około wiedzieć ile to kasy ...
Został nam 1 Mrozak ,ale niestety trzeba myśleć do przodu -
Milka90 wrote:Hej. Ile w macierzyństwie kosztuje ivf bez dofinansowania?
Jeszcze mam siły, pieniędzy już nie,ale się bd odkładać i chce procedurę właśnie tu ,tylko muszę tak około wiedzieć ile to kasy ...
Został nam 1 Mrozak ,ale niestety trzeba myśleć do przodu
Pakiet kosztuje ok. 10 tys.
Czy któraś z Was już była na wizycie? W czwartek brałam udział webinarium, więc mniej więcej wiem, jak to teraz będzie wyglądać, ale jestem ciekawa, co mówią lekarze.2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
nick nieaktualny
-
Lusi35 wrote:Super, jak długo chodzisz do doktora P? Co u Was było problemem? Kiedy miałaś transfer? Trzymam kciuki.
Chodzę z przerwami .. jestem 7 dpt rano robiłam betę wyników jeszcze nie ma .. ale przyszedł mi progesteron 16,9 niski .. wiec pewnie nicWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2020, 19:03
-
Julia4 wrote:Chodzę z przerwami .. jestem 7 dpt rano robiłam betę wyników jeszcze nie ma .. ale przyszedł mi progesteron 16,9 niski .. wiec pewnie nicurl=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/dzieciece][/url]
cztery lata starań
Amh 0.33
14.03. FET AZ
6dpt II kreski
7dpt beta 21
9dpt beta 71☺
11 dpt beta 249 💪
14 dpt jest pęcherzyk 😍
10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
19 maja prenatalne zdrowy chłopak 💕
16 lipca połówkowe - syn ❤
12.11.2020 53cm szczęścia i 2720g doskonałości 💞 -
Beta oczywiście 0
🤔 spoko .. już się przyzwyczaiłam ..
Mój problem .. blizna po cesarskim cięciu .. lekarz powiedział ze jest brzydka i mam 22 % mniej szans na zagnieżdżenie .. potrzebuje pomocy .. nie wiem ..
masażysta żeby rozmasował bliznę ..
akupunktura .. chyba żeby się wyciszyć
Co jeszcze ?? Ktoś coś ?
-
nick nieaktualnyJulia4 wrote:Chodzę z przerwami .. jestem 7 dpt rano robiłam betę wyników jeszcze nie ma .. ale przyszedł mi progesteron 16,9 niski .. wiec pewnie nic
Dziewczyny, jest tu ktoś kto miał za sobą 2,3 i więcej ivf i to szczęśliwe udało się w macierzyństwie? -
Milka90 wrote:Hej Julia to Wasze 1 ivf?
Dziewczyny, jest tu ktoś kto miał za sobą 2,3 i więcej ivf i to szczęśliwe udało się w macierzyństwie?
Pierwsza Procedura klinka Parens 6 lat temu u dr Przybycienia ❄️❄️❄️ Pierwszy transfer udany 👶 reszta 👎👎
Druga procedura Macierzynstwo ( dr Przybycien ) uzyskane ❄️❄️❄️❄️
❄️👎
Czekam na drugi transfer -
Ja mialam 1 invitro ale dopiero drugi transfer mrozonki nam sie przyjal. Pierwszy niestety beta 0. Teraz czekam na dzidzie. Jedna mrozonka czeka na nas jeszcze w lodowce. Ponoc pierwszy transfer czesto nie zaskakuje tak mi dr Wyroba tlumaczyl. Moze faktycznie twoja blizna przeszkadza, ale takiemu zarodkowi wystarczy kawaleczek dobrego endometrium, moze bylo za cienkie i dlatego sie nie udalo? Trzymam kciuki za Ciebie i wszystkie staraczki.
Salome lubi tę wiadomość
NUSIA87
Macierzyństwo Kraków
3x nieudane IUI w 2019
AMH luty 2019: 0,96
stwierdzone przeciwciała antykardiolipnowe Igm
Czynnik męski: obniżona ruchliwość
Sierpień 2019 pierwsze podejście do IVF ( długi protokół), punkcja 14.08.2019 transfer świeży bl 5.1.1 na cyklu sztucznym 19.08.2019. Dwie mrożonki bl 5.1.2, bl 5.2.2.
1 transfer beta 0
2 transfer beta wysoko❤
Czekamy na 👶 -
nusia87 wrote:Ja mialam 1 invitro ale dopiero drugi transfer mrozonki nam sie przyjal. Pierwszy niestety beta 0. Teraz czekam na dzidzie. Jedna mrozonka czeka na nas jeszcze w lodowce. Ponoc pierwszy transfer czesto nie zaskakuje tak mi dr Wyroba tlumaczyl. Moze faktycznie twoja blizna przeszkadza, ale takiemu zarodkowi wystarczy kawaleczek dobrego endometrium, moze bylo za cienkie i dlatego sie nie udalo? Trzymam kciuki za Ciebie i wszystkie staraczki.