X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Macierzyństwo- Kraków
Odpowiedz

Macierzyństwo- Kraków

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolciaa wrote:
    No też mam nadzieję że się nam tutaj uda. Mam za sobą 2 nieudane ivf w Artvimedzie.. Dr P miowi że to moje 2 ivf to była jakaś porażka bo moje pęcherzyki nie rosną równomiernie więc zaproponował ultra długi protokół więc zobaczymy ☺️ponadto mam 1 st endomendy ale nie mam jakiś wielki boli oprócz uporczywych plamień przed okresem... Także zobaczymy oby nam się wszystkim tym razem udało!!! Tego sobie w dniu urodzin i wam życzę! ☺️☺️

Chyba Cię jolcia pamiętam z wpisów z artvi.

Też mam właśnie plamienia ok tydzień przed@ i to najprawdopodobniej od endometriozy ,która potwierdzona nie jest,ale boli mnie już nawet przy USG i ja widać w tylnym sklepieniu macicy :/

To ja mam za sobą 3 ivf ,0 zarodków , 3.3.3 i 4.3.3 ... Taki szal. Nie wiem co tu będzie , ogólnie jest inne podejście i sposoby leczenia,nawet inny pomysł na fet na cyklu sztucznym , muszę od nowa zaufać ,a jest mi b.ciezko przestawić się po artvi. Na nowego lekarza

• Jolciaa Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2020, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka90 wrote:
    Chyba Cię jolcia pamiętam z wpisów z artvi.

Też mam właśnie plamienia ok tydzień przed@ i to najprawdopodobniej od endometriozy ,która potwierdzona nie jest,ale boli mnie już nawet przy USG i ja widać w tylnym sklepieniu macicy :/

To ja mam za sobą 3 ivf ,0 zarodków , 3.3.3 i 4.3.3 ... Taki szal. Nie wiem co tu będzie , ogólnie jest inne podejście i sposoby leczenia,nawet inny pomysł na fet na cyklu sztucznym , muszę od nowa zaufać ,a jest mi b.ciezko przestawić się po artvi. Na nowego lekarza
    Ja też Cie pamiętam 😊 z resztą cały czas sledze wpisy na artvi☺️ musimy zaufać może lepsze nastawienie nam pomoże. Słyszałam że m. maja lepsze laboratorium, myślę że świeże spojrzenie na nasze przypadki jest nam potrzebne 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2020, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolciaa wrote:
    Ja też Cie pamiętam 😊 z resztą cały czas sledze wpisy na artvi☺️ musimy zaufać może lepsze nastawienie nam pomoże. Słyszałam że m. maja lepsze laboratorium, myślę że świeże spojrzenie na nasze przypadki jest nam potrzebne 🙂

Ja teraz odczekuje 3 msce na visanne . I tak mam już dość tego leczenia, prawie co MSC byłam w klinice na "czymś" i nawet raz w szpitalu z hiperka ... Przytyłam 4 kg od tych hormonów i leków zwłaszcza w brzuchu,gdzie te zastrzyki się daje i udach

• Zielona@ Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2020, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, widzę że wątek zaczyna żyć, też jestem w Macierzyństwie u dr Mirockiego. To będzie moje pierwsze ivf narazie badania. Milka90 w jakiej klinice aktualnie jesteś?? Bo widzę w opisie że byłaś w Macierzynstwie i teraz znowu??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2020, 08:40

Starania od 2010 r. - 4 IUI

Start in vitro 05.2020 Macierzyństwo Kraków (5x❄️blastocysty)
    ➡️21.09.20 transfer ❄️💚5.1.1. (cykl sztuczny) CB
    ➡️28.11.20 transfer ❄️💚 5.1.1 (cykl naturalny + Embrioglue)
    16dpt - pęcherzyk ciążowy 😍
    31dpt - bije ❤️ maluszek ma 7 mm
    8 t.c. - poronienie zatrzymane 💔
    ➡️06.05.21 transfer ❄️💚 4.1.1 (cykl naturalny + Embrioglue)...🙏
    ➡️28.06.21 transfer ❄️💚 4.2.1 (cykl sztuczny + Embrioglue)... biochem
    ➡️08.03.22 transfer ❄️💚 5.1.2 (cykl sztuczny + Embrioglue) ....last chance...Please, stay with us 🥰
  • Zielona@ Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wam też zlecali zrobić histeroskopie przed pierwszym ivf? Szczerze mówiąc zastanawiam się czy robić teraz czy np po nieudanym pierwszym. 5 lat temu miałam robiona laparoskopię, wszystko wyszło ok myślicie że jest sens robić teraz, kurcze mam trochę stresa przed tym 😌 i chyba odpuszczę podejdę do stymulacji a potem się zobaczy. Wgl to skrócił mi się cykl jakieś 4 dni już 2 mc nie wiem czy to stres związany z całą procedura czy co....

➡️08.03.22 transfer ❄️💚 5.1.2 (cykl sztuczny + Embrioglue) ....last chance...Please, stay with us 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2020, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona@ wrote:
    Dziewczyny wam też zlecali zrobić histeroskopie przed pierwszym ivf? Szczerze mówiąc zastanawiam się czy robić teraz czy np po nieudanym pierwszym. 5 lat temu miałam robiona laparoskopię, wszystko wyszło ok myślicie że jest sens robić teraz, kurcze mam trochę stresa przed tym 😌 i chyba odpuszczę podejdę do stymulacji a potem się zobaczy. Wgl to skrócił mi się cykl jakieś 4 dni już 2 mc nie wiem czy to stres związany z całą procedura czy co....

Ja nie miałam histero ani laparo, szczerze jeśli dr zalecił to bym zrobiła :) ja najpierw byłam M.z mężem, potem 3ivf w artvi ,a teraz 4 chcemy w M. ...bo w arvi już nam nie pomogą ;( dr wyczerpał pomysłu i polecił konsultacje u kogoś jeszcze .

• Julia4 Znajoma

Wysłany: 6 czerwca 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka90 wrote:
    Ja nie miałam histero ani laparo, szczerze jeśli dr zalecił to bym zrobiła :) ja najpierw byłam M.z mężem, potem 3ivf w artvi ,a teraz 4 chcemy w M. ...bo w arvi już nam nie pomogą ;( dr wyczerpał pomysłu i polecił konsultacje u kogoś jeszcze .
    3 transfery nie udane .. lekarz zaleci histero .. przy okazji zrobili scratching .. do transferu podejdę w następnym cyklu ..
    na histero nic nie wyszło tylko na cięciu cesarskim odkładała się śluz .. lekarz wyczyścił i może będzie ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia4 wrote:
    3 transfery nie udane .. lekarz zaleci histero .. przy okazji zrobili scratching .. do transferu podejdę w następnym cyklu ..
    na histero nic nie wyszło tylko na cięciu cesarskim odkładała się śluz .. lekarz wyczyścił i może będzie ok
    To już macie jedno dziecko?:)
    Ja miałam na 3ivf ,jeden ET 3dniowca i 1 crio 3.3.3 ... Nieudane. Staramy się 3 lata około

• Jolciaa Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka90 wrote:
    Ja teraz odczekuje 3 msce na visanne . I tak mam już dość tego leczenia, prawie co MSC byłam w klinice na "czymś" i nawet raz w szpitalu z hiperka ... Przytyłam 4 kg od tych hormonów i leków zwłaszcza w brzuchu,gdzie te zastrzyki się daje i udach
    Ojj biedna masakra.. Ja z kolei jestem na Tab anty czuje się taka obrzmiała.. A co ma dać Ci to visanne? To na endomende? Ten stan zapalny?

• Jolciaa Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona@ wrote:
    Zrób histero lepiej sprawdzić bo jakby coś wyszło nie tak to szkoda IVF lepiej przed posprawdzać co nie co 😄

• Zielona@ Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2020, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź dziewczyny, no pomyślę o tym histero lekarz zalecił z powodu długich starań (10lat) i tak się waham bo trochę się boje 😬
    Ale z drugiej strony jak to zrobie to będę miała komplet badań... Na jakich etapach jesteście aktualnie ? Ja myślę z lipcu zacz jemy stymulację

• Jolciaa Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2020, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona@ wrote:
    Dzięki za odpowiedź dziewczyny, no pomyślę o tym histero lekarz zalecił z powodu długich starań (10lat) i tak się waham bo trochę się boje 😬
    Ale z drugiej strony jak to zrobie to będę miała komplet badań... Na jakich etapach jesteście aktualnie ? Ja myślę z lipcu zacz jemy stymulację
    Ja zaczynam 2 opakowanie Tab anty idę ultra długim protokołem wizytę mam w połowie czerwca więc mam nadzieję że dowiem się co i jak. Nie boj sie ja miałam i to nic strasznego pobrali wycinek uczuce takiego szczypania do przeżycia 😄 wyszedł mi wtedy stan zapalny wyleczyłam i jest ok, także nie taki diabeł straszny 🙂

• Zielona@ Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokładam wielkie nadzieje w tej klinice 😊
    Jutro będę dzwonić w sprawie tej histeroskopii ehhh już chce mieć to za sobą 😌
    Julia4 a ten scratching to sama chciałaś czy zrobili i kazali zapłacić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolciaa wrote:
    Ojj biedna masakra.. Ja z kolei jestem na Tab anty czuje się taka obrzmiała.. A co ma dać Ci to visanne? To na endomende? Ten stan zapalny?
    Visanne ma wyciszyć endometrioze i może spowodować,że komórki do ivf będą lepsze. To będzie nasze 4 ivf :( choć jeszcze w starej klinice mamy do zabrania kropka 4.3.3 dr tutaj mówił,że to średnio 15% że się uda ...i że on nie widzi tego transferu teraz w moim stanie. Mam jeszcze powiększone jajniki po 3ivf,które było pod koniec marca, gdzie byłam tydzień w szpitalu z hiperka

• Pola84 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona@ wrote:
    Pokładam wielkie nadzieje w tej klinice 😊
    Jutro będę dzwonić w sprawie tej histeroskopii ehhh już chce mieć to za sobą 😌
    Julia4 a ten scratching to sama chciałaś czy zrobili i kazali zapłacić?
    Przed udanym transferem miałam histero.. scratching był zrobiony przy okazji w cenie histero 🙂

url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/dzieciece]202011121762.png[/url]

cztery lata starań
    Amh 0.33
    14.03. FET AZ
    6dpt II kreski
    7dpt beta 21
    9dpt beta 71☺
    11 dpt beta 249 💪
    14 dpt jest pęcherzyk 😍
    10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
    19 maja prenatalne zdrowy chłopak 💕
    16 lipca połówkowe - syn ❤
    12.11.2020 53cm szczęścia i 2720g doskonałości 💞
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola84 wrote:
    Przed udanym transferem miałam histero.. scratching był zrobiony przy okazji w cenie histero 🙂
    Pola ,a Ty Ile masz ivf za sobą?
    Leczyłam się w macierzyństwie czy gdzieś jeszcze ?

• ebaja Znajoma

Wysłany: 7 czerwca 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Po długim okresie czytania forum dołączam do Was.
    Najprawdopodobniej w czerwcu zaczynamy w Macierzyństwie krótki protokół.

Życzę wszystkim powodzenia :)

Zielona@ lubi tę wiadomość

28l, pcos, starania od 2016 po poronieniu w 2015
    AMH
    9.2018 0,9
    1.2020 0,5
    suplementacja prawie wszystkim czym się da
    4.2020 2,01
    1 ivf macierzyństwo krk 6.2020 brak zarodków
    przerwa
    2 ivf 2022 ???
    Laparoskopia, usunięcie wodniaka i jajowodu 2022/23?
  • Pola84 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka90 wrote:
    Pola ,a Ty Ile masz ivf za sobą?
    Leczyłam się w macierzyństwie czy gdzieś jeszcze ?
    U mnie sytuacja jest trochę skomplikowana....
    Leczyam się prawie cztery lata w rzeszowskim Parensie. Miałam tam cztery IUI i jedną stymulację. Pobrano cztery komórki, dwie się zapłodniły i obie padły w trzeciej dobie. Moje amh i wiek nie bardzo zostawiały wybór. Wizyta w Macierzyństwie u dr Mirockiego i decyzja o AZ. Pierwszy transfer nieudany - przygotowywał i podawał zarodek dr Wyroba na zastępstwie. Drugi transfer od początku z dr Mirockim i efekt mocno cieszący 🙂

url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/dzieciece]202011121762.png[/url]

cztery lata starań
    Amh 0.33
    14.03. FET AZ
    6dpt II kreski
    7dpt beta 21
    9dpt beta 71☺
    11 dpt beta 249 💪
    14 dpt jest pęcherzyk 😍
    10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
    19 maja prenatalne zdrowy chłopak 💕
    16 lipca połówkowe - syn ❤
    12.11.2020 53cm szczęścia i 2720g doskonałości 💞
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ebaja wrote:
    Cześć!

Po długim okresie czytania forum dołączam do Was.
    Najprawdopodobniej w czerwcu zaczynamy w Macierzyństwie krótki protokół.

Życzę wszystkim powodzenia :)
    To witaj na pokładzie :) !

ebaja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola84 wrote:
    U mnie sytuacja jest trochę skomplikowana....
    Leczyam się prawie cztery lata w rzeszowskim Parensie. Miałam tam cztery IUI i jedną stymulację. Pobrano cztery komórki, dwie się zapłodniły i obie padły w trzeciej dobie. Moje amh i wiek nie bardzo zostawiały wybór. Wizyta w Macierzyństwie u dr Mirockiego i decyzja o AZ. Pierwszy transfer nieudany - przygotowywał i podawał zarodek dr Wyroba na zastępstwie. Drugi transfer od początku z dr Mirockim i efekt mocno cieszący 🙂

My Właśnie jesteśmy u dr w. Głównie chodziło nam o dr P,ale jest mega lista rezerwowa...a może po drodze już u W coś wyjdzie

‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ