Macierzyństwo- Kraków
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJolciaa wrote:No też mam nadzieję że się nam tutaj uda. Mam za sobą 2 nieudane ivf w Artvimedzie.. Dr P miowi że to moje 2 ivf to była jakaś porażka bo moje pęcherzyki nie rosną równomiernie więc zaproponował ultra długi protokół więc zobaczymy ☺️ponadto mam 1 st endomendy ale nie mam jakiś wielki boli oprócz uporczywych plamień przed okresem... Także zobaczymy oby nam się wszystkim tym razem udało!!! Tego sobie w dniu urodzin i wam życzę! ☺️☺️
Chyba Cię jolcia pamiętam z wpisów z artvi.
Też mam właśnie plamienia ok tydzień przed@ i to najprawdopodobniej od endometriozy ,która potwierdzona nie jest,ale boli mnie już nawet przy USG i ja widać w tylnym sklepieniu macicy
To ja mam za sobą 3 ivf ,0 zarodków , 3.3.3 i 4.3.3 ... Taki szal. Nie wiem co tu będzie , ogólnie jest inne podejście i sposoby leczenia,nawet inny pomysł na fet na cyklu sztucznym , muszę od nowa zaufać ,a jest mi b.ciezko przestawić się po artvi. Na nowego lekarza -
Milka90 wrote:Chyba Cię jolcia pamiętam z wpisów z artvi.
Też mam właśnie plamienia ok tydzień przed@ i to najprawdopodobniej od endometriozy ,która potwierdzona nie jest,ale boli mnie już nawet przy USG i ja widać w tylnym sklepieniu macicy
To ja mam za sobą 3 ivf ,0 zarodków , 3.3.3 i 4.3.3 ... Taki szal. Nie wiem co tu będzie , ogólnie jest inne podejście i sposoby leczenia,nawet inny pomysł na fet na cyklu sztucznym , muszę od nowa zaufać ,a jest mi b.ciezko przestawić się po artvi. Na nowego lekarza -
nick nieaktualnyJolciaa wrote:Ja też Cie pamiętam 😊 z resztą cały czas sledze wpisy na artvi☺️ musimy zaufać może lepsze nastawienie nam pomoże. Słyszałam że m. maja lepsze laboratorium, myślę że świeże spojrzenie na nasze przypadki jest nam potrzebne 🙂
Ja teraz odczekuje 3 msce na visanne . I tak mam już dość tego leczenia, prawie co MSC byłam w klinice na "czymś" i nawet raz w szpitalu z hiperka ... Przytyłam 4 kg od tych hormonów i leków zwłaszcza w brzuchu,gdzie te zastrzyki się daje i udach -
Witam, widzę że wątek zaczyna żyć, też jestem w Macierzyństwie u dr Mirockiego. To będzie moje pierwsze ivf narazie badania. Milka90 w jakiej klinice aktualnie jesteś?? Bo widzę w opisie że byłaś w Macierzynstwie i teraz znowu??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2020, 08:40
Starania od 2010 r. - 4 IUI
Start in vitro 05.2020 Macierzyństwo Kraków (5x❄️blastocysty)
➡️21.09.20 transfer ❄️💚5.1.1. (cykl sztuczny) CB
➡️28.11.20 transfer ❄️💚 5.1.1 (cykl naturalny + Embrioglue)
16dpt - pęcherzyk ciążowy 😍
31dpt - bije ❤️ maluszek ma 7 mm
8 t.c. - poronienie zatrzymane 💔
➡️06.05.21 transfer ❄️💚 4.1.1 (cykl naturalny + Embrioglue)...🙏
➡️28.06.21 transfer ❄️💚 4.2.1 (cykl sztuczny + Embrioglue)... biochem
➡️08.03.22 transfer ❄️💚 5.1.2 (cykl sztuczny + Embrioglue) ....last chance...Please, stay with us 🥰 -
Dziewczyny wam też zlecali zrobić histeroskopie przed pierwszym ivf? Szczerze mówiąc zastanawiam się czy robić teraz czy np po nieudanym pierwszym. 5 lat temu miałam robiona laparoskopię, wszystko wyszło ok myślicie że jest sens robić teraz, kurcze mam trochę stresa przed tym 😌 i chyba odpuszczę podejdę do stymulacji a potem się zobaczy. Wgl to skrócił mi się cykl jakieś 4 dni już 2 mc nie wiem czy to stres związany z całą procedura czy co....Starania od 2010 r. - 4 IUI
➡️08.03.22 transfer ❄️💚 5.1.2 (cykl sztuczny + Embrioglue) ....last chance...Please, stay with us 🥰 -
nick nieaktualnyZielona@ wrote:Dziewczyny wam też zlecali zrobić histeroskopie przed pierwszym ivf? Szczerze mówiąc zastanawiam się czy robić teraz czy np po nieudanym pierwszym. 5 lat temu miałam robiona laparoskopię, wszystko wyszło ok myślicie że jest sens robić teraz, kurcze mam trochę stresa przed tym 😌 i chyba odpuszczę podejdę do stymulacji a potem się zobaczy. Wgl to skrócił mi się cykl jakieś 4 dni już 2 mc nie wiem czy to stres związany z całą procedura czy co....
Ja nie miałam histero ani laparo, szczerze jeśli dr zalecił to bym zrobiła ja najpierw byłam M.z mężem, potem 3ivf w artvi ,a teraz 4 chcemy w M. ...bo w arvi już nam nie pomogą ;( dr wyczerpał pomysłu i polecił konsultacje u kogoś jeszcze . -
Milka90 wrote:Ja nie miałam histero ani laparo, szczerze jeśli dr zalecił to bym zrobiła ja najpierw byłam M.z mężem, potem 3ivf w artvi ,a teraz 4 chcemy w M. ...bo w arvi już nam nie pomogą ;( dr wyczerpał pomysłu i polecił konsultacje u kogoś jeszcze .
na histero nic nie wyszło tylko na cięciu cesarskim odkładała się śluz .. lekarz wyczyścił i może będzie ok -
nick nieaktualnyJulia4 wrote:3 transfery nie udane .. lekarz zaleci histero .. przy okazji zrobili scratching .. do transferu podejdę w następnym cyklu ..
na histero nic nie wyszło tylko na cięciu cesarskim odkładała się śluz .. lekarz wyczyścił i może będzie ok
Ja miałam na 3ivf ,jeden ET 3dniowca i 1 crio 3.3.3 ... Nieudane. Staramy się 3 lata około -
Milka90 wrote:Ja teraz odczekuje 3 msce na visanne . I tak mam już dość tego leczenia, prawie co MSC byłam w klinice na "czymś" i nawet raz w szpitalu z hiperka ... Przytyłam 4 kg od tych hormonów i leków zwłaszcza w brzuchu,gdzie te zastrzyki się daje i udach
-
Zielona@ wrote:Dziewczyny wam też zlecali zrobić histeroskopie przed pierwszym ivf? Szczerze mówiąc zastanawiam się czy robić teraz czy np po nieudanym pierwszym. 5 lat temu miałam robiona laparoskopię, wszystko wyszło ok myślicie że jest sens robić teraz, kurcze mam trochę stresa przed tym 😌 i chyba odpuszczę podejdę do stymulacji a potem się zobaczy. Wgl to skrócił mi się cykl jakieś 4 dni już 2 mc nie wiem czy to stres związany z całą procedura czy co....
-
Dzięki za odpowiedź dziewczyny, no pomyślę o tym histero lekarz zalecił z powodu długich starań (10lat) i tak się waham bo trochę się boje 😬
Ale z drugiej strony jak to zrobie to będę miała komplet badań... Na jakich etapach jesteście aktualnie ? Ja myślę z lipcu zacz jemy stymulacjęStarania od 2010 r. - 4 IUI
Zielona@ wrote:Dzięki za odpowiedź dziewczyny, no pomyślę o tym histero lekarz zalecił z powodu długich starań (10lat) i tak się waham bo trochę się boje 😬
Ale z drugiej strony jak to zrobie to będę miała komplet badań... Na jakich etapach jesteście aktualnie ? Ja myślę z lipcu zacz jemy stymulację -
Pokładam wielkie nadzieje w tej klinice 😊
Jutro będę dzwonić w sprawie tej histeroskopii ehhh już chce mieć to za sobą 😌
Julia4 a ten scratching to sama chciałaś czy zrobili i kazali zapłacić?Starania od 2010 r. - 4 IUI
nick nieaktualnyJolciaa wrote:Ojj biedna masakra.. Ja z kolei jestem na Tab anty czuje się taka obrzmiała.. A co ma dać Ci to visanne? To na endomende? Ten stan zapalny?
-
Zielona@ wrote:Pokładam wielkie nadzieje w tej klinice 😊
Jutro będę dzwonić w sprawie tej histeroskopii ehhh już chce mieć to za sobą 😌
Julia4 a ten scratching to sama chciałaś czy zrobili i kazali zapłacić?url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/dzieciece][/url]
cztery lata starań
Amh 0.33
14.03. FET AZ
6dpt II kreski
7dpt beta 21
9dpt beta 71☺
11 dpt beta 249 💪
14 dpt jest pęcherzyk 😍
10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
19 maja prenatalne zdrowy chłopak 💕
16 lipca połówkowe - syn ❤
12.11.2020 53cm szczęścia i 2720g doskonałości 💞 -
nick nieaktualny
-
Cześć!
Po długim okresie czytania forum dołączam do Was.
Najprawdopodobniej w czerwcu zaczynamy w Macierzyństwie krótki protokół.
Życzę wszystkim powodzeniaZielona@ lubi tę wiadomość
28l, pcos, starania od 2016 po poronieniu w 2015
AMH
9.2018 0,9
1.2020 0,5
suplementacja prawie wszystkim czym się da
4.2020 2,01
1 ivf macierzyństwo krk 6.2020 brak zarodków
przerwa
2 ivf 2022 ???
Laparoskopia, usunięcie wodniaka i jajowodu 2022/23? -
Milka90 wrote:Pola ,a Ty Ile masz ivf za sobą?
Leczyłam się w macierzyństwie czy gdzieś jeszcze ?
Leczyam się prawie cztery lata w rzeszowskim Parensie. Miałam tam cztery IUI i jedną stymulację. Pobrano cztery komórki, dwie się zapłodniły i obie padły w trzeciej dobie. Moje amh i wiek nie bardzo zostawiały wybór. Wizyta w Macierzyństwie u dr Mirockiego i decyzja o AZ. Pierwszy transfer nieudany - przygotowywał i podawał zarodek dr Wyroba na zastępstwie. Drugi transfer od początku z dr Mirockim i efekt mocno cieszący 🙂url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/dzieciece][/url]
cztery lata starań
Amh 0.33
14.03. FET AZ
6dpt II kreski
7dpt beta 21
9dpt beta 71☺
11 dpt beta 249 💪
14 dpt jest pęcherzyk 😍
10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
19 maja prenatalne zdrowy chłopak 💕
16 lipca połówkowe - syn ❤
12.11.2020 53cm szczęścia i 2720g doskonałości 💞 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPola84 wrote:U mnie sytuacja jest trochę skomplikowana....
Leczyam się prawie cztery lata w rzeszowskim Parensie. Miałam tam cztery IUI i jedną stymulację. Pobrano cztery komórki, dwie się zapłodniły i obie padły w trzeciej dobie. Moje amh i wiek nie bardzo zostawiały wybór. Wizyta w Macierzyństwie u dr Mirockiego i decyzja o AZ. Pierwszy transfer nieudany - przygotowywał i podawał zarodek dr Wyroba na zastępstwie. Drugi transfer od początku z dr Mirockim i efekt mocno cieszący 🙂
My Właśnie jesteśmy u dr w. Głównie chodziło nam o dr P,ale jest mega lista rezerwowa...a może po drodze już u W coś wyjdzie